Merhaba arkadaşlar,kızım 27 aylık 2.günümüz tuvalet eğitiminde 2 gündür sürekli altına yapıyor yapınca çiş diyor geliyor bende “bak kızım buraya yapalım” diyorum tamam diyor ama sonra yine üzerine yapıyor lazımlığa oturduğunda bitti deyip birşey yapmadan geri kalkıyor yani daha hiç lazımlığa yapmadı 6 ay sonra kardeşi doğacak o yüzden öğretmem şart nasıl yol izlemeliyim pes etmeden tecrübeli annelerin desteğine çok ihtiyacım var
Merhaba arkadaşlar,kızım 27 aylık 2.günümüz tuvalet eğitiminde 2 gündür sürekli altına yapıyor yapınca çiş diyor geliyor bende “bak kızım buraya yapalım” diyorum tamam diyor ama sonra yine üzerine yapıyor lazımlığa oturduğunda bitti deyip birşey yapmadan geri kalkıyor yani daha hiç lazımlığa yapmadı 6 ay sonra kardeşi doğacak o yüzden öğretmem şart nasıl yol izlemeliyim pes etmeden tecrübeli annelerin desteğine çok ihtiyacım var
Benim kızımda 27 aylık ama henüz hazır olduğunu düşünmüyorum eğer senin kızında hazır değilse üstüne gitme derim yazın sonuna doğru öğrenebilir hamileymişsin zaten kendini gereksiz strese sokma derim. Çevrendekilerinin söylediklerini de dinleme kulaklarını tıka. İlk oğlum 27 aylık öğrendi 2.oğlumda aynı aylarda denedim tık yoktu 32 aylık öğrendi şimdi kızda 27 aylık ama daha zamana ihtiyacı var
İki günde öğrenmesini beklemeyin zaten. İlk günler olayı algılama süreci. Bir hafta on gün sürebilir daha uzarsa belki pes edebilirsiniz. İkizlerime tam o aylarda öğrettim. Altlarına kaçırsada bir dahakine lazımlığa yapalım vs şeklinde söyledim her seferinde. Lazımlığa Yapana alkış yaptık mesela zorlamadık ama hep teşvik ettik. Çiş varmı diye hiç sormadım. Maksat çişinin geldiğini farketmesi, bu birkaç günü bulabilir. Ben gece gündüz aynı anda bıraktım. Gece hiç çişe uyandırmadım. 3. Gün epey yol aldık bir hafta sonra öğrendiler. Siz acele ederseniz olmaz zor bir sürec ama sabır gerekiyor.
27 ay çok erken doktorlar bile en erken 30 aydan snra baslanmali diyor. İlk çocuğumda ben tam 31 ayda başladım sadece bir gün altına kaçırdı sonra hemen adapte oldu öğrendi smdi kızım 22buck aylık onda da aynı tarihte baslayacagim
Biz uyandığında çocugu oturtup çişini yapana kadar beklemiştik. Sonra her saat ptutturduk, yapmadıysa 15-20 dakika sonra tekrar otutturduk derken kendisi oturmaya başladı.