26 Yaşında Hala Aileyle Yaşamak?

14 yaşı aileden ayrı yaşamaya başlamak için çok küçük bir yaş. 14 yaş çocuk... O yüzden böyle düşünmeniz çok normal.
Bu durumlar büyüdüğünü aile ve standartlarında göre de değişebilir tabi.
Neden aileyle yaşayan insanlar birey olamıyor mu? Buna çok takıldım . Ben de ergenlik döneminde özgürlük naraları atan bir genç kızdım. Ailemden ayrı okul için kısa bir dönem yaşadım. Diğer kısmında evlenene kadar ailemle beraberdim. Gayette birey olduğumu düşünüyorum. Çevremdeki insanlarda buna inanıyor bence.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum elbette ama bana göre değil. Aynı evde yaşayıp, haklarınızı saygı duyulan evlerde var. Bu sizin sansinizdir. Ne yazık ki ailelerimizi secemiyoruz .
Ben yine de hayatımın yalnız yaşamam gereken zamanını yaşlılık zamanında olması taraftarıyım. Çünkü zaten bir gün yalnız kalacagiz.

Evet , klasman konusunda yanılmışım, tanınmış(!) sanatçılar geliyorsa Yozgat değil, Brooklyn le aynı klasmana giriyor hemen, tek parametre bu kesinlikle Van'daki evsahiplerine duyurulur.
Ne yapmaya çalışıyorsun. Altandan bile.yetmez demişler ya ben de atansan yetiyor diyorum işte.3000, 4000 değil tek kişilik evler diyorum.sorun ne ?

Çok normal.. Aile ile çatışmalar hep var olacak aranızda. Sen atanıp gitsen de, evlensen de belki az görüşeceksin ama uyumsuzluk devam edecek. Onlar öyle görmüş, yetişmiş biz farklı bir kuşağız. Bu seni daha da hırslandırıp derslerine yoğunlaştırmalı bence. Atanıp gittiğinde kendi hayatını kurabilir, kendine ait bir düzende yaşayabilirsin. Ama o zaman da benden söylemesi bir süre aileni özleyip eve dönesin gelebilir bende öyle olmuştu..

Yalnız yaşamak yalnız kalmak değil yalnız.belli bir yaştan sonra insan özel hayat istiyor. Siz evlenmeden belli ki ilişki yaşamayı düşünmediğiniz için hesaba katmadan yazmışsınız. Nedense insanlar yalnız yaşamakla yalnız olmayı karıştırıyor. Benim için belli bir yaştan sonra aileyle vakit geçirmek nimet değil sadece külfet. Hiçbir getirisi olmuyor bana. Hatta götürüsü dünya kadar. Aile sana karışmasa bile olmuyor. Hani kaynanasıyla oturanlara ev ev üstünde olmuyor derler ya. Bence bir yaştan sonra kendi ailenle de ev ev üstünde olmuyor. Size diye başladım genel yazdım.dediğim gibi özel hayat. Ben cinsel hayatı seviyorum valla. Bir gün evleneceğim diye yıllarımı çöpe atamazdım.benden söylemesi dünya varmış diyorsun ama ailenin yanında tekrar yaşa deseler intihat edersin ben de öyle olmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadın daha yeni aileden ayrılacak biri. Sen çoluklu çocuklu tipleri örnek veriyorsun. Asıl onların yorumları yersiz olmuş 2,3 odalı ev fiyatlarından bahsedilmiş.

Ne yapmaya çalışıyorsun. Altandan bile.yetmez demişler ya ben de atansan yetiyor diyorum işte.3000, 4000 değil tek kişilik evler diyorum.sorun ne ?
" Van da değil " diyorsun, biz de diyoruz ki herkes Van da yaşamıyor diğer yerlerde 1+1 ler bile 3000 - 4000...

Kadın daha yeni aileden ayrılacak biri. Sen çoluklu çocuklu tipleri örnek veriyorsun. Asıl onların yorumları yersiz olmuş 2,3 odalı ev fiyatlarından bahsedilmiş.
Sen herkes Van da yaşıyor ve heryerde kiralar Van'daki gibi düşük olmalı gibiymis gibi yorum yapıp şaşırınca , diğer insanlar da şasirmana şaşırıp durumu farklı yollardan açıklamaya çalışmış olabilir mi?

Neden sonrasında memlekete dönüyorlar ki? Dönerlerse aile evine de döneceklerini öngöremiyorlar mı? Tayin almadan kiraları araştırmıyorlar mı, çok garip.

Öğretmenler atanırken İstanbul hariç doğuya atanıyorlar zaten. Çok büyük oranda bu böyle. Atanınca bile ayrı eve para yetmez, ayrı ev imkansız demek saçma. Ben de saçma buldum, açıkladım. İstanbul, Gaziantep dışında illere atanan tüm arkadaşlarım kolay geçiniyor. Bu dediğim iller dışındaki yerlerde de 3.000-4.000’e kira yok. Yeni atanmış bir öğretmenin tutacağı evin kirası ortalama 1.500. Konu sahibi eş çocuk vs dememiş. Tek başına düzen kurmaktan bahsetmiş. 2+1 ya da 1+1 istediği gibi bulur bu paralara.

Türkiye’yi birkaç büyük şehirden ibaret sayıp “atandığında bile ayrı ev imkansız, geçinemezsin” demek normal ve gerçekçi değil.

Neden sonrasında memlekete dönüyorlar ki? Dönerlerse aile evine de döneceklerini öngöremiyorlar mı? Tayin almadan kiraları araştırmıyorlar mı, çok garip.
Hepsi İstanbul’da doğmuş büyümüş kişiler. Antep’e Urfa’ya Mardin’e Van’a Hakkari’ye gittiler. hepsi buraya geri dönmek istiyorlar. Orada yaşayıp ayrı ev yada İstanbul’da aile evinde kalmak arasında seçimlerini yaptılar. Ama mesela Antep’e ilk atandığında 4 yılımı tamamlayıp İst döner ayrı eve çıkarım diyorlardı. Şimdi o ihtimali memurunda yok.

Ayrı yaşamak harika birşey yani istemeniz normal.ben yıllardır ayrıyım ailemden ayrı olmak istediğim için başka şehir yazmıştım zaten.mevcut şartlarda ayrı eve çıkmak çok zor iyi maaş lazım.o yüzden siz bence erken yat deseler bile geç yatın gürültüden kastınız ne bilimiyorum ama odanız yok mu gidin odanızda takılın mesela.yaşlı insanlar çok söyleniyor banada erken yat erken kalk muhabbeti yaparlardı ben yine kendi bildiğimi yapardım biraz duymazdan gelin.

Van dışı dediğiniz diğer yerler dediğiniz neresi? Yeni atanan öğretmenlerin genel olarak (İstanbul dışı) gittiği yerlerde bu kiraları göremezsiniz.
Ben izmideyim, Ankara'da, Manisa da, Erzurum da, Eskişehir de, Iğdır da , İstanbul'da öğretmen arkadaşlarım var , kendim de ogretmenim. Tek başına yaşayan yeni öğretmen erkekse İzmir de 2000-2500 civarında 1+1 bulabilir çünkü merkeze uzak, ulaşımı zor, güvenliği şaibeli yerler ortalama son bir yıldır bu civarda. Ama merkezlere yakın, ulaşımı kolay , nispeten güvenli bölgelerde 4000- 5000 den başlıyor. Diğer illerde de durum şu anda 3 aşağı beş yukarı benzer durumda. O yüzden insanlar güç bela zorunlu hizmetlerini bitirip , ailelerinin yanına dönmeye başladılar.

" Van da değil " diyorsun, biz de diyoruz ki herkes Van da yaşamıyor diğer yerlerde 1+1 ler bile 3000 - 4000...
Ben de diyorum ki Vandan daha pahalı ancak istanbul, Anlara, Izmir vardır. Neden anormal bir şekilde ucuz olsun koskoca şehir.akıllarından zoru mu var ev sahiplerinin.

Valla dediğim gibi o şehirler gerçekten daha pahalıymış.su yorumdaki son cümleyi yazmasan özür dileyecektim valla.ama iyi niyetli değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…