26 Yaşında Hala Aileyle Yaşamak?

Öyle ama bizde şöyle bir sorun var çoğu zaman anlaşamıyoruz. Burda sadece elektrik su faturası mutfak masrafını düşünmüyorum ama çoğu zaman huzurum olmuyor o sıkıntı. Sırf bu yüzden okulumu uzattım aile evine erken dönmemek için. İnsanın ailesi için böyle konuşması doğru değil ama beni hiç anlamıyorlar zerre anlasalar böyle konuşmazdım.

Ailenizden sizi rahatsız eden biri mi var ? Eğer yoksa 26 yaşında aileyle yaşamak çok normal bir durum. İlla kaçıp gitmek istiyorum diyorsanız bir ev arkadaşı bulup yanına taşınabilirsiniz
Çoğu zaman huzurum yok maalesef. Bende sohbeti kesmeye karar verdim onlarla.

Bence günümüz Türkiyesinde gayet olağan bi durum. Hele ki şu şartlarda.
İnşallah bütçenize göre iş bulabilirsiniz, ne diyelim.
Çalışıyor olsanız bile şu şartlarda bence çok zor

Eee olabilir bende çok rahat değilim ama emin olun birinin kaybını yaşadığınız zaman şu söylediklerinize pişman olacaksınız. Onlar ailesinde öyle gördüğü için yapıyorlar sizi korumak için yapıyorlar. Tamam sensin deyip geçin odanıza ben öyle yapıyorum ki her ailede emin olun bunlar oluyor bazı ailelerde daha fazlası oluyor.

14 yaşında ayrılmaktan bahsetmiyor burada kız zaten yaşı 26 olmuş.

erkek arkadşaımla anne-babamın evinde sevişemiyorum diye ailemi kötülemiş mi oldum ben şimdi pardon? ya da TV seyrediyorlar diye. ailem süper bir ailedir. seçebilsem de onları seçerdim.... sadece hayat benim hayatım olduğu için ben hayatımı kendi bildiğim ve kendi alanım içinde yaşamak istiyorum. dahası bence her yetişkin de öyle yaşamalı. çünkü yetişkin olmanın anlamı bu zaten. siz neden evlenince ailenizden ayrıldınız mesela. oturaydınız birlikte madem?

sadece evlenen insanların kendilerine ait bir evi olabilirmiş düşüncesinin sakat ve hastalıklı olduğunu düşünüyorum. sırf bu yüzden insanlar saçma sapan evlilikler yapıyor.

bana kalırsa aksine yaşlılıkta yalnız kalmamayı tercih ederim- tercih hakkım varsa. şu anda işim gücüm var, enerjim var. kendime/sevgilime ayıracak vaktimi zaten planlayıp ayırıyorum. yalnız yaşıyorum ama zaten evden çalışıyorum ben işim 7/24 dönen bir iş. yaşlı olsam bi sürü boş vaktim olurdu...hatta bu nedenle işimi bırakmamayı da düşünüyorum mesela yoksa sıkılırım ben.

Hanımefendi ben sizin 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum demenize istinaden 14 yaş küçük dedim.
Ayrica sevişmek için dini vecibelere uygun olarak nikah altında sevişmeyi tercih ettiğim için aile evinde bekarken sevişmeyi uygun bulmuyorum.
Aynı değer yargılarına ve inanışlara sahip olmadığımız çok belli. Bu yüzden tartışabilecegim insanlar kategorisinde değilsiniz.

bana "Aynı evde yaşayıp, haklarınızı saygı duyulan evlerde var. Bu sizin sansinizdir. Ne yazık ki ailelerimizi secemiyoruz ." diyen. Ailem konusunda bir şikayetim varmış, ailem bana saygı duymuyormuş, ailemi seçme şansım olsa seçmeyecekmişim gibi.. gibi yazan da sizsiniz hanımefendi.

ben size dini vecibelere uygun olarak nikah altında sevişmeyi tercih edip etmediğiniz sormadım ki? bana nedir?

ben size evlenince neden ayrıldınız ne gerek vardı aynı evde kalaydınız madem dedim sadece. çünkü sizin kafanıza göre yetişkin insanların ayrı evlerde yaşamasına gerek yok. hem kültürümüze de uygun. eşinizin ailesinin evine gidebilirdiniz mesela...

Anladığım kadarıyla uzatmakta israrlisiniz.beni anlayamayacağınizin farkındayım ama tek tek anlatayım o zaman size...

Yineliyorum değer yargılarımizve inanışlarimiz aynı değil. Bu sakat ve hastalıklı yorumu ben de sizin değer yargılarıniz için düşünüyorum. Hatta sapkınlık olarak bakıyorum. Başka şehirde yaşayan olabilir başka bir sebep olabilir tabi ki aileden ayrı yaşanabilir. Ama erkek arkadaşla rahat seviseyim diye de ayrı eve çıkılmaz.

Umarım bu son olur sabah sabah ciddi mesai harcattiniz bana. Zaten bunu da anlamazsanız, anlatmak için çaba sarfetmeyecegim.
Bu arada lütfen alıntıları genişletin. Akıntıların içine tek tek yazdım cevapları.

18'de kazansan 24 yasinda bitirsen..
Bir sene de kpss..
Etti 25-26..
Ailenle yaşaman normal bence.
İşini bulacakssin,düzenini kuracaksın sonrasında ayrı bir eve çıkacaksın.
Senin biraz moralin bozulmuş.
Ataninca çözülür sorunlar
Ayrıca ben 33 yaşındayım : Evli değilim ve sevgilim de yok.
Bazen olmayınca da olmuyor,akışına bırakmak lazım.
26 yaşında hiç takilmazdim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…