26 Yaşında Hala Aileyle Yaşamak?

Off ciddi misin ya? Tr de kiralar ne kadar yükselmiş öyle. E peki biraz şehir dışında yaşasan?
şehir dışı kaçak mülteci dolu afgan suriye özbek malesef. Hiç ama hiç güvenli değil. Kendi sapıklarımız yetmezken bunlar çıktı

Benim yan komşumun kızı 30 falan oldu sanırım. Ayrı bir eve çıkmadı. Birlikteler ve ona bir ev bir araba almaya da fırsatları oldu. Annesi yemeklerini yapıyor. Bazen kız evi temizliyor ama genelde yardımcı da alıyorlar oh mis. Onlar gayet anlaşıyor ufak tefek sorunları oluyor tabi çok normal ve nadiren.

Fakat sürekli sorun yaşıyorsanız ya sizde ya ailenizde bir hata vardır. Hangi konular anlaşmazlıkla sonuçlanıyor? Bunları düzeltmeye gitseniz? Karşılıklı anlayışla çözülmeyecek şey yok ama aileniz çok geri kafalı değilse tabi

Şu ekonomide atansan da ayrı bir ev hayal gibi geliyor ama imkansız değil. O zamanda ekonomik buhrana düşersin.

Bizde böyle değil maalesef. Ben bunu yanlış buluyorum üniversite falan bittiğinde gençler kendi başlarının çaresine bakmalı. Evlilikte bile aileyle evleniyoruz. Evlilik iki kişi arasında değil de sanki iki aile arasında oluyor. Milletimi, kültürümü ne kadar sevsem de doğru bulmadığım yanları da yok değil.

Haklısın ben 20 yaşında ayrılmıştım. Ailem çok iyiydi ama mesela canın pizza yemek istiyor ve evde yemek var geç gelsen yerde yatmaz istesen ne oldu derler tabi iyi niyetle yine de insan özgür hissetmek istiyor . Atanınca çıkarsın ayrı eve zaten . 26 sevgili evlenmek vs için erken bile sayılır. İnsan kendini bulamadan başkasını nasıl tanıyacak

Çoğu kişi birini buldun mu diye soruyor sanki manavdan sebze meyve alıyorum.

Ben biraz özgürlüğüme düşkünüm. Ben nasıl onlara karışamıyorsam onlar da bana artık karışmasın istiyorum. Bizim sorunlar çoğunlukla bundan kaynaklanıyor.

Kalanların zorunluluktan kaldığı çok belli. Tabi kendi isteğiyle kalanlar da var ama az
Tabi ki geneli mecburiyet. Bizim ülkemizde anlayışlı ebeveyn daha yeni yeni yetişiyor çünkü

Ayrıca evlerin ergonomik olması da önemli bu konuda. Geniş ferah, bahçeli, hatta dubleks falan olacak ki çocuklarına ışığı kapat yat vs demek zorunda kalmayacaksın. Ya da o ışığı çekeceksin.

Çocuk da o saatte gürültü yapmayacak. O saatte ne gürültüsü onu da anlamış değilim. Ben gürültüyü severim demiş o saatte konser mi veriyor acaba

Ben biraz özgürlüğüme düşkünüm. Ben nasıl onlara karışamıyorsam onlar da bana artık karışmasın istiyorum. Bizim sorunlar çoğunlukla bundan kaynaklanıyor.
O yaşlarda öyle oluyor. Sen gezmek istiyorsun. Onlar da geç saatte gelsen korkuyorlar başına birşey gelecek diye. İki taraf da haklı. Ama en çok gezmek isteyen haklı

Biz de yaş oldu 35...
Sanırım geri kaldım, bu çağı yakalamakta zorlanıyorum. Ayrı bir şehirde çalışmadığım sürece, evlenmedigim sürece aileden ayrı yasamak bana anlamsız geliyor. Merak etmeyin zaten evlenirse biz falan o evin kokusunu bile özleyeceksiniz. Annemizin yemeklerini arayacaksiniz. Şimdi ki gençler cildiriyor özgürlük diye belki de haklısınız, ama anne baba evi gibisi var mı?
Her ailede anlaşmazlıklar çatışmalar olur bunları çözme yoluna gitseniz hayat sizin için çok daha kolay olur.
Hayat sizin, aile sizin, ev sizin ... Ama böylesine kültürümüzden uzaklaşmış gençleri görünce uzulmuyor değilim.

burası Amerika değil kendine gel çoğu insan evlenene kadar aile evinde kalır istisnalar kaideyi bozmaz. Bende aile evinde kalıyorum 25 yaşındayım açıkcası istanbul gibi bir yerde kiraya çıkmak gibi bi delilik yapmam, maaşımı sadece gezmeye harcıyorum çünkü ona bile yetmiyor aile evinde devam

Çok mantıklı

Doğu’da bir ile, ilçeye atanırsanız ailenizden ayrı rahat yaşayabilirsiniz. Ben Ağrı Doğubayazıt’ta öğretmenim, geçtiğimiz eylülde atandım. Kiralar, eşyalı 1+1’de 1.500-2.000 civarı. 2.5 saat mesafede erkek arkadaşım var, onunla her hafta sonu görüşüyoruz yol parası ( o yanıma geldiğinde benzin parasının yarısını gönderiyorum) kedim var maması kumu, haftada 1 kez alkol tüketiyoruz genelde ve ben dışarıda yemek içmek gezmek vs çok para harcıyorum. Daha bu ay eksiye düştüm . Azıcık kısıtlasam bu kadar zorlanmam, son zamanlarda yaklaşık 5-6 bin ₺ bu şekilde harcar oldum. Atanırsanız, özellikle de küçük bir ile, çok zorlanmadan kendi hayatınızı hayal ettiğiniz gibi kurabilirsiniz. Formasyonunuz varmış, her sene yaklaşık 15-20 bin öğretmen atanıyor ülkemizde farklı branşlardan, biri neden siz olmayasınız? :)

annem 60 küsür yaşında insan olduğu için genellikle çorba salata yapıyor çünkü öyle gençlik zamanlarımızdaki gibi sarmalar börekler tatlılar yaşlarını geçeli çok oldu. 35 yaşındaysanız siz bile geçmişsiniz o yaşları. artık salata sebze zamanları

insan anne yemeği yemek istiyorsa doldurur bir buzdolabı ya da annesi yapar bi koli yollar.
ben gidip geldikçe annem 1-2 spesiyel yapar onun dışında çok da aramam. yazık zaten kadına. genelde biz birlikte dışarı yemeğe çıkarız msela hem bi etkinlik olur.

kültürümüz çok tatlış evet. kimse birey olamasın. kimsenin kişisel alanına saygı duyulmasın. kavimcek oymakcak birlikte yaşayalım.

ben sizden daha büyüğüm. 14 yaşından beri de ailemden ayrı yaşıyorum. bu sürede gerek ben gerek onlar bi dolu ev değiştidik. hiç bi kokusunu özlediğim yer olmadı valla. evin kokusu nedir? kokmayan ev tercih ediyorum ben. tercihen bahçede ağaçlar filan koksun (ıhlamurlar akasyalar kokuyor mesela bahçemde). çocuk olsak eve geldik yemek kokuyor pasta börek kokuyor diyelim de. kaç yaşında insanlarız yavv.

konuşmadan gün geçirmeyiz. benim giderim onlar gelir birlikte tatiller yaparız, gezeriz... ama aynı şehirde bile olsam beraber yaşamam. neden yaşayayım yahu? ben kafama göre yatcam kafama göre kalkcam eve kafama göre arkdaşlarım gelecek. erkek arkadşaımı aile evime nasıl davet edeyim mesela ? (benimkilerABDli değil anacım, olmuyor). Yada babam emekli akşama kadar TV açık, ben eve TV sokmuyorum bile. Annemi kendi misafirleri var...en önemlisi mutfaktaki kavanozun yeri bile kendi evinde kendi düzeninde oluyor insanın. kendine ait bir alan nasıl istemez kaç yaşında koca koca insanlar....

Kpps ye kaçıncı girişiniz olacak bölümünüz atama konusunda sıkıntılı sanırım.

Kendimi yurtdışında sanıyorum galiba

Görüşlerinize saygı duymakla beraber katılmıyorum. Belli bir yaştan sonra aileyle belirli bağlar kopmalı. Ayrı eve çıkınca bir sürü masrafın oluyor orası kötü. Zaten benim ailem çalıştığı için evde yemekleri çoğunlukla ben yapıyorum. Evlenince de hayat toz pembe olmayacak onlar kendi ailem gibi olmayacak bunun da bilincindeyim. Senelerce üniversiteyi şehir dışında okudum ve bitmesin diye uzattım. Belki de aptallıktı yaptığım yaşıtlarıma kıyasla hayata geç başladım. Herkeste mi böyle oluyor diye öğrenmek istemiştim. Bizim kültürümüzde inanın bana ters gelen o kadar çok şey var ki her seferinde linçleniyorum, Avrupa sevdalısı olarak görülüyorum ama inanın bana hiç alakası yok. Ben Türk gencinin oradaki gibi dejenere olmasından da rahatsızım.

Ben de güneydoğuya öğretmen olarak atandım çok rahat geçiniyorum. Ve tarih bölümü lise branşı olduğu için ataması daha da artacak. Konu sahibi seni çok çok iyi anlıyorum aynısını yaşadım. Deli gibi ders çalış konu sahibi deli gibiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…