annem 60 küsür yaşında insan olduğu için genellikle çorba salata yapıyor çünkü öyle gençlik zamanlarımızdaki gibi sarmalar börekler tatlılar yaşlarını geçeli çok oldu. 35 yaşındaysanız siz bile geçmişsiniz o yaşları. artık salata sebze zamanları
Anneniz 60 yaşında olabilir, yaptığı yemek sebze çorba olabilir. Mesela benim ki hala mantı, içli köfte gibi yemekler yapar. Bu biraz goreceli, Ben de çocuklarıma kek, kurabiye çok yaparım. Madem özele girecegiz. Şöyle de söyleyeyim tabi ki sebze salata da pişiriyorum hatta çokta severiz ama inanın hala yaptığım pırasa anneminki kadar lezzetli değil. Sizin annenizin yemeklerini bu kadar ozlemiyor olmaniz aileniz kötü demek değil bunu söylemedim size, demek istediğim her ailenin kültür yapısı sofraya oturuş aradığı özellikler farklıdır. Bu şekilde olması sizin bu ailenin içine doğmuş olmanızdır belki.
insan anne yemeği yemek istiyorsa doldurur bir buzdolabı ya da annesi yapar bi koli yollar.
ben gidip geldikçe annem 1-2 spesiyel yapar onun dışında çok da aramam. yazık zaten kadına. genelde biz birlikte dışarı yemeğe çıkarız msela hem bi etkinlik olur.
kültürümüz çok tatlış evet. kimse birey olamasın. kimsenin kişisel alanına saygı duyulmasın. kavimcek oymakcak birlikte yaşayalım.
Ben kültürümüz içinde yaşayan çok tatlı, çok özgüvenli, ayakları yere sağlam basan bireyler tanıyorum. Bununla karsilasmamis olmanız, kendi toplumunuz dışında başka toplumlara ozenmek sizin sanssizliginiz BENCE...
ben sizden daha büyüğüm. 14 yaşından beri de ailemden ayrı yaşıyorum. bu sürede gerek ben gerek onlar bi dolu ev değiştidik. hiç bi kokusunu özlediğim yer olmadı valla. evin kokusu nedir? kokmayan ev tercih ediyorum ben. tercihen bahçede ağaçlar filan koksun (ıhlamurlar akasyalar kokuyor mesela bahçemde). çocuk olsak eve geldik yemek kokuyor pasta börek kokuyor diyelim de. kaç yaşında insanlarız yavv.
Kokudan kastınız da çok değişik, siz bence çok başka yerden bakıyorsunuz. Ama kime sorarsanız sorun pis olmamakla beraber her evin her insanın kendine has kokusu vardır. Ve insanların koku hafızaları bambaşka yerlere götürür. Ben annemin babamın evinin kokusunu duydukça çocukluğuma giderim.