• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 Yaşında Hala Aileyle Yaşamak?

Ben 26 yaşında ayrı eve çıkmayı hiç düşünmedim yani bu yaşta normal ailenizle yaşamanız kaç yaşındayım hala ailemle beraber yaşıyorum. İllaki sorunlar oluyor ama onu idare edebiliyorum her ailede sorunlar olabilir. Odanıza çekilin duymayın bende eve geç gelemem fazla ama bu benim için çok sorun değil sonuçta onlar benim için korkuyorlar durumlar belli. Bence kendinize gereksiz sıkıntı sorun yaratmışsınız hiç derdiniz yok sanırım dert edinmeye çalışmışsınız kendinizle. Ki ayrı eve çıksanız kira fatura derken elinize birşey kalmayacak ama aile evinde öyle olmuyor emin olun en azından bu yönden düşünün türkiye şartları belli sonuçta kim kime neyi itelerse öyle devam ediyor.
Öyle ama bizde şöyle bir sorun var çoğu zaman anlaşamıyoruz. Burda sadece elektrik su faturası mutfak masrafını düşünmüyorum ama çoğu zaman huzurum olmuyor o sıkıntı. Sırf bu yüzden okulumu uzattım aile evine erken dönmemek için. İnsanın ailesi için böyle konuşması doğru değil ama beni hiç anlamıyorlar zerre anlasalar böyle konuşmazdım.

Ailenizden sizi rahatsız eden biri mi var ? Eğer yoksa 26 yaşında aileyle yaşamak çok normal bir durum. İlla kaçıp gitmek istiyorum diyorsanız bir ev arkadaşı bulup yanına taşınabilirsiniz
Çoğu zaman huzurum yok maalesef. Bende sohbeti kesmeye karar verdim onlarla.

Bence günümüz Türkiyesinde gayet olağan bi durum. Hele ki şu şartlarda.
İnşallah bütçenize göre iş bulabilirsiniz, ne diyelim.
Çalışıyor olsanız bile şu şartlarda bence çok zor🥲

Öyle ama bizde şöyle bir sorun var çoğu zaman anlaşamıyoruz. Burda sadece elektrik su faturası mutfak masrafını düşünmüyorum ama çoğu zaman huzurum olmuyor o sıkıntı. Sırf bu yüzden okulumu uzattım aile evine erken dönmemek için. İnsanın ailesi için böyle konuşması doğru değil ama beni hiç anlamıyorlar zerre anlasalar böyle konuşmazdım.
Eee olabilir bende çok rahat değilim ama emin olun birinin kaybını yaşadığınız zaman şu söylediklerinize pişman olacaksınız. Onlar ailesinde öyle gördüğü için yapıyorlar sizi korumak için yapıyorlar. Tamam sensin deyip geçin odanıza ben öyle yapıyorum ki her ailede emin olun bunlar oluyor bazı ailelerde daha fazlası oluyor.

14 yaşı aileden ayrı yaşamaya başlamak için çok küçük bir yaş. 14 yaş çocuk... O yüzden böyle düşünmeniz çok normal.
Bu durumlar büyüdüğünü aile ve standartlarında göre de değişebilir tabi.
Neden aileyle yaşayan insanlar birey olamıyor mu? Buna çok takıldım . Ben de ergenlik döneminde özgürlük naraları atan bir genç kızdım. Ailemden ayrı okul için kısa bir dönem yaşadım. Diğer kısmında evlenene kadar ailemle beraberdim. Gayette birey olduğumu düşünüyorum. Çevremdeki insanlarda buna inanıyor bence.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum elbette ama bana göre değil. Aynı evde yaşayıp, haklarınızı saygı duyulan evlerde var. Bu sizin sansinizdir. Ne yazık ki ailelerimizi secemiyoruz .
Ben yine de hayatımın yalnız yaşamam gereken zamanını yaşlılık zamanında olması taraftarıyım. Çünkü zaten bir gün yalnız kalacagiz.
14 yaşında ayrılmaktan bahsetmiyor burada kız zaten yaşı 26 olmuş.

erkek arkadşaımla anne-babamın evinde sevişemiyorum diye ailemi kötülemiş mi oldum ben şimdi pardon? ya da TV seyrediyorlar diye. ailem süper bir ailedir. seçebilsem de onları seçerdim.... sadece hayat benim hayatım olduğu için ben hayatımı kendi bildiğim ve kendi alanım içinde yaşamak istiyorum. dahası bence her yetişkin de öyle yaşamalı. çünkü yetişkin olmanın anlamı bu zaten. siz neden evlenince ailenizden ayrıldınız mesela. oturaydınız birlikte madem?

sadece evlenen insanların kendilerine ait bir evi olabilirmiş düşüncesinin sakat ve hastalıklı olduğunu düşünüyorum. sırf bu yüzden insanlar saçma sapan evlilikler yapıyor.

bana kalırsa aksine yaşlılıkta yalnız kalmamayı tercih ederim- tercih hakkım varsa. şu anda işim gücüm var, enerjim var. kendime/sevgilime ayıracak vaktimi zaten planlayıp ayırıyorum. yalnız yaşıyorum ama zaten evden çalışıyorum ben işim 7/24 dönen bir iş. yaşlı olsam bi sürü boş vaktim olurdu...hatta bu nedenle işimi bırakmamayı da düşünüyorum mesela yoksa sıkılırım ben.

erkek arkadşaımla anne-babamın evinde sevişemiyorum diye ailemi kötülemiş mi oldum ben şimdi pardon? ya da TV seyrediyorlar diye. ailem süper bir ailedir. seçebilsem de onları seçerdim.... sadece hayat benim hayatım olduğu için ben hayatımı kendi bildiğim ve kendi alanım içinde yaşamak istiyorum. dahası bence her yetişkin de öyle yaşamalı. çünkü yetişkin olmanın anlamı bu zaten. siz neden evlenince ailenizden ayrıldınız mesela. oturaydınız birlikte madem?

sadece evlenen insanların kendilerine ait bir evi olabilirmiş düşüncesinin sakat ve hastalıklı olduğunu düşünüyorum. sırf bu yüzden insanlar saçma sapan evlilikler yapıyor.

bana kalırsa aksine yaşlılıkta yalnız kalmamayı tercih ederim- tercih hakkım varsa. şu anda işim gücüm var, enerjim var. kendime/sevgilime ayıracak vaktimi zaten planlayıp ayırıyorum. yalnız yaşıyorum ama zaten evden çalışıyorum ben işim 7/24 dönen bir iş. yaşlı olsam bi sürü boş vaktim olurdu...hatta bu nedenle işimi bırakmamayı da düşünüyorum mesela yoksa sıkılırım ben.
Hanımefendi ben sizin 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum demenize istinaden 14 yaş küçük dedim.
Ayrica sevişmek için dini vecibelere uygun olarak nikah altında sevişmeyi tercih ettiğim için aile evinde bekarken sevişmeyi uygun bulmuyorum.
Aynı değer yargılarına ve inanışlara sahip olmadığımız çok belli. Bu yüzden tartışabilecegim insanlar kategorisinde değilsiniz.

Hanımefendi ben sizin 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum demenize istinaden 14 yaş küçük dedim.
Ayrica sevişmek için dini vecibelere uygun olarak nikah altında sevişmeyi tercih ettiğim için aile evinde bekarken sevişmeyi uygun bulmuyorum.
Aynı değer yargılarına ve inanışlara sahip olmadığımız çok belli. Bu yüzden tartışabilecegim insanlar kategorisinde değilsiniz.
bana "Aynı evde yaşayıp, haklarınızı saygı duyulan evlerde var. Bu sizin sansinizdir. Ne yazık ki ailelerimizi secemiyoruz ." diyen. Ailem konusunda bir şikayetim varmış, ailem bana saygı duymuyormuş, ailemi seçme şansım olsa seçmeyecekmişim gibi.. gibi yazan da sizsiniz hanımefendi.

ben size dini vecibelere uygun olarak nikah altında sevişmeyi tercih edip etmediğiniz sormadım ki? bana nedir?

ben size evlenince neden ayrıldınız ne gerek vardı aynı evde kalaydınız madem dedim sadece. çünkü sizin kafanıza göre yetişkin insanların ayrı evlerde yaşamasına gerek yok. hem kültürümüze de uygun. eşinizin ailesinin evine gidebilirdiniz mesela...

annem 60 küsür yaşında insan olduğu için genellikle çorba salata yapıyor çünkü öyle gençlik zamanlarımızdaki gibi sarmalar börekler tatlılar yaşlarını geçeli çok oldu. 35 yaşındaysanız siz bile geçmişsiniz o yaşları. artık salata sebze zamanları
Anneniz 60 yaşında olabilir, yaptığı yemek sebze çorba olabilir. Mesela benim ki hala mantı, içli köfte gibi yemekler yapar. Bu biraz goreceli, Ben de çocuklarıma kek, kurabiye çok yaparım. Madem özele girecegiz. Şöyle de söyleyeyim tabi ki sebze salata da pişiriyorum hatta çokta severiz ama inanın hala yaptığım pırasa anneminki kadar lezzetli değil. Sizin annenizin yemeklerini bu kadar ozlemiyor olmaniz aileniz kötü demek değil bunu söylemedim size, demek istediğim her ailenin kültür yapısı sofraya oturuş aradığı özellikler farklıdır. Bu şekilde olması sizin bu ailenin içine doğmuş olmanızdır belki.
insan anne yemeği yemek istiyorsa doldurur bir buzdolabı ya da annesi yapar bi koli yollar.
ben gidip geldikçe annem 1-2 spesiyel yapar onun dışında çok da aramam. yazık zaten kadına. genelde biz birlikte dışarı yemeğe çıkarız msela hem bi etkinlik olur.

kültürümüz çok tatlış evet. kimse birey olamasın. kimsenin kişisel alanına saygı duyulmasın. kavimcek oymakcak birlikte yaşayalım.
Ben kültürümüz içinde yaşayan çok tatlı, çok özgüvenli, ayakları yere sağlam basan bireyler tanıyorum. Bununla karsilasmamis olmanız, kendi toplumunuz dışında başka toplumlara ozenmek sizin sanssizliginiz BENCE...
ben sizden daha büyüğüm. 14 yaşından beri de ailemden ayrı yaşıyorum. bu sürede gerek ben gerek onlar bi dolu ev değiştidik. hiç bi kokusunu özlediğim yer olmadı valla. evin kokusu nedir? kokmayan ev tercih ediyorum ben. tercihen bahçede ağaçlar filan koksun (ıhlamurlar akasyalar kokuyor mesela bahçemde). çocuk olsak eve geldik yemek kokuyor pasta börek kokuyor diyelim de. kaç yaşında insanlarız yavv.
Kokudan kastınız da çok değişik, siz bence çok başka yerden bakıyorsunuz. Ama kime sorarsanız sorun pis olmamakla beraber her evin her insanın kendine has kokusu vardır. Ve insanların koku hafızaları bambaşka yerlere götürür. Ben annemin babamın evinin kokusunu duydukça çocukluğuma giderim.

Ne güzel, anne babanız zaten çok normal onlarla vakit geçirmeniz tatile gitmeniz. Bu konu da evet size hak verebilirim belki, ama yine söylüyorum tercihleriniz aynı olduğu sürece ayri yaşamaya gerek yok. Ki TV izlemek istemezseniz kendi odanızda vakit geçirebilirsiniz, madem mutfakta hakim olmak istiyorsunuz anneniz de yaşını başını almış zaten mutfak işlerini siz ustlenirsiniz böylece düzen de sizin düzeniniz olur. Benim arkadaşlarım hep rahat gelip gittiler evimize, annem de babam da hiç sorun çıkarmadı, işte burda diyorum ya aile faktoru onemli, benim ailem normal karşılar sizin ki tepki gösterir. Burda biraz şans işi o yüzden ailelerimizi secemiyoruz dedim ,ailenizi kotulediginizi ima ettigimi sandığınız nokta burası. İlla erkek arkadaşla seviselecekse neden özellikle kendi eviniz, arkadaş evi, sevgili evi olamaz mı? Oteller de var mesela... MAdem aileniz küçük yaşta ayrı yaşamanıza izin verecek kadar esnek, bı kaç gece dışarıda kalmanızi da problem etmeyeceklerdir.

konuşmadan gün geçirmeyiz. benim giderim onlar gelir birlikte tatiller yaparız, gezeriz... ama aynı şehirde bile olsam beraber yaşamam. neden yaşayayım yahu? ben kafama göre yatcam kafama göre kalkcam eve kafama göre arkdaşlarım gelecek. erkek arkadşaımı aile evime nasıl davet edeyim mesela ? (benimkilerABDli değil anacım, olmuyor). Yada babam emekli akşama kadar TV açık, ben eve TV sokmuyorum bile. Annemi kendi misafirleri var...en önemlisi mutfaktaki kavanozun yeri bile kendi evinde kendi düzeninde oluyor insanın. kendine ait bir alan nasıl istemez kaç yaşında koca koca insanlar....
Anladığım kadarıyla uzatmakta israrlisiniz.beni anlayamayacağınizin farkındayım ama tek tek anlatayım o zaman size...

14 yaşı aileden ayrı yaşamaya başlamak için çok küçük bir yaş. 14 yaş çocuk... O yüzden böyle düşünmeniz çok normal.
Bu durumlar büyüdüğünü aile ve standartlarında göre de değişebilir tabi.
Neden aileyle yaşayan insanlar birey olamıyor mu? Buna çok takıldım . Ben de ergenlik döneminde özgürlük naraları atan bir genç kızdım. Ailemden ayrı okul için kısa bir dönem yaşadım. Diğer kısmında evlenene kadar ailemle beraberdim. Gayette birey olduğumu düşünüyorum. Çevremdeki insanlarda buna inanıyor bence.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum elbette ama bana göre değil. Aynı evde yaşayıp, haklarınızı saygı duyulan evlerde var. Bu sizin sansinizdir. Ne yazık ki ailelerimizi secemiyoruz .
Ben yine de hayatımın yalnız yaşamam gereken zamanını yaşlılık zamanında olması taraftarıyım. Çünkü zaten bir gün yalnız kalacagiz.

Bakın isaretledigim kısımda bunu siz yazmışsınız, yukarıda kendi mesajimdan alntıladigim bolumda kırmızıya boyadigim cümlelerim de dahil ailenizi kotuledigimi belirten, ima eden bir cümle var mı? Nasıl okuyorsunuz ya hu!

Yineliyorum değer yargılarımizve inanışlarimiz aynı değil. Bu sakat ve hastalıklı yorumu ben de sizin değer yargılarıniz için düşünüyorum. Hatta sapkınlık olarak bakıyorum. Başka şehirde yaşayan olabilir başka bir sebep olabilir tabi ki aileden ayrı yaşanabilir. Ama erkek arkadaşla rahat seviseyim diye de ayrı eve çıkılmaz.

bana "Aynı evde yaşayıp, haklarınızı saygı duyulan evlerde var. Bu sizin sansinizdir. Ne yazık ki ailelerimizi secemiyoruz ." diyen. Ailem konusunda bir şikayetim varmış, ailem bana saygı duymuyormuş, ailemi seçme şansım olsa seçmeyecekmişim gibi.. gibi yazan da sizsiniz hanımefendi.

ben size dini vecibelere uygun olarak nikah altında sevişmeyi tercih edip etmediğiniz sormadım ki? bana nedir? Tabi ki sevisme şartlarım, cinsel hayatım kimseyi ilgilendirmez. Bilgi sahibi olun diye de birşey demedim zaten. Yukarıda kendi mesajimda boyadigim bölümü tekrar okuyunuzkendi tercihlerim bu yönde olduğu için sizinkini uygun bulmadigimi yazmışım. Cinsel hayatımi bilin diye değil.
Bu bir tercih meselesi ister eşimin ailesiyle, ister kendi ailemle, ister ayrı evimde. Bu durumda olan bir çok insan var. Dediğim gibi ben kendi ilkelerime, inanışlarıma, değerlerime uygun olan tercihler arasında olan evlendikten sonra eşimle ayrı bir aile evimiz olmasının daha sağlıklı olduğuna inandığım için ayrı evde yaşamayı tercih ettim. Ayrı evde yaşamanın kötü birşey olduğunu söylediğini hatırlamıyorum. E sizde madem ailenizin evinde sevisemiyordunuz sevgilinizin evinde sevisebilirdiniz mesela...
ben size evlenince neden ayrıldınız ne gerek vardı aynı evde kalaydınız madem dedim sadece. çünkü sizin kafanıza göre yetişkin insanların ayrı evlerde yaşamasına gerek yok. hem kültürümüze de uygun. eşinizin ailesinin evine gidebilirdiniz mesela...
Umarım bu son olur sabah sabah ciddi mesai harcattiniz bana. Zaten bunu da anlamazsanız, anlatmak için çaba sarfetmeyecegim.
Bu arada lütfen alıntıları genişletin. Akıntıların içine tek tek yazdım cevapları.

18'de kazansan 24 yasinda bitirsen..
Bir sene de kpss..
Etti 25-26..
Ailenle yaşaman normal bence.
İşini bulacakssin,düzenini kuracaksın sonrasında ayrı bir eve çıkacaksın.
Senin biraz moralin bozulmuş.
Ataninca çözülür sorunlar 🤗
Ayrıca ben 33 yaşındayım : Evli değilim ve sevgilim de yok.
Bazen olmayınca da olmuyor,akışına bırakmak lazım.
26 yaşında hiç takilmazdim :)

Back
X