26 Yaşında Hala Aileyle Yaşamak?

üstteki mesaja ek: bir de ataması olan memur
öğretmen sağlıkçı polis asker din görevlisi. bunlar da genelde ilk atamada bekar.

bunun dışındaki memurlar çok az sayıda atanıyor, buralara çok çok az atanıyor zaten (e taşra burası, hiç bir bakanlığın kadrosu yok çünkü burada hiç bir bölge müdürlüğü, şefliği vs. bir şey yok)

bi üniversite ve valilik personeli var onlar da merkez ilçede
merkez ilçenin popüler beldelerle bir alakası yok. merkez bodruma toplu taşımayla 2 marmarise 1 datçaya/fethiyeye 3-4 saat.

Yeni ögretmensiniz anladım şimdi. Ben ne dersem diyeyim şu an çok anlamlı gelmiyecek size çünkü 6 aya kadar etkisi görülecek reel enflasyon ve kurdan bağımsız olarak bile , sadece geçen hafta yapılan net açıklamanın kira oranlarına yansıması üç ayı bulacak ama şöyle söyleyeyim; 4-5 yıl sonrayı öngörebilsek bile bir mucize olması ve sizin haklı çıkmanız için tüm yüreğimle dua ediyorum.

Öğretmen maaşı şu an bu kadar değil, anca ek dersle bu seviyeye geliyor . Halimiz hiç iyi değil gerçekten, maaşın tamamı kiraya gitse ne yiyecek bu insanlar?

işte mesela bekar öğretmenler 9-10 ay apartta kalıyor
yaz gelince çıkıyor kış dönemi apart fiyatları daha uygun oluyor- du. 1.5 2 bin gibi apart vardı bu kışa kadar. (apart derken diğer şehirlerdeki gibi , büyük apart çok yok burada ama bazı minik oteller, ya da evlerini aparta çevirmiş insanlar oluyor, kışın bu sisteme geçiyor)

yani bu seneye kadar yapılabilirdi, çünkü ücretler bu seviyelerde değildi. şimdi seviye buralara geldi. bu eylülde ne olacak ben de bilmiyorum.

Ekonomik özgürlüğünüz var ve nasılsa o evden bir şekilde görev için uzaklasicaksiniz
Bu özgürlük olduğu için belki bu kadar net konuşuyorsunuz
Ama o özgürlüğü olmayanlar için çok zor aile ne yaparsa yapsın susup pusup o evde öyle böyle yasiyanlar var evliliği kaçış görenler yanlış kararlar verenler var
Bazıları hiç evlenmemiş yasi büyük olup aileyle yasiyanlar var
Siz şanslısınız bi nevi

Şu var şimdi, siz diyorsunuz ya 3.000-4.000 kiralar, öncesinde 1.500-2.000’di büyük bir ihtimalle oralarda. Çok Burada eskiden 400’müş. Geçen yıl 800. Bu yıl 1.500 buranın normali -hatta pahalı görüleni-. Ben Eskişehir’de 2020’ye kadar 400₺’ye oturdum. İlk evi tuttuğumda 375’ti. Daha önce 350. Bu sene Eskişehir’de de 1.000-1.500 civarı öğrenci evleri.

Kiralarda her yerde müthiş artış var, ben artış yok demiyorum. Sadece yeni atanan birisinin doğuda geçinmesi çok zor değil diyorum.

Biliyorum canım sistemi...2- 3 branş dışında hiçkimse özelde iyi para kazanmıyor, onlar da ancak haftada 60 saati bulurlarsa , insanlık dışı çalisirlarsa ekonomik olarak rahat ediyorlar. Bu sayı da o kadar az ki hem özelde hem devlette yüzde biri bulmaz. Hele ozellerde durum yüzde 99 icler acisı... İşin kötüsü bundan sonra kamu- özel de pek farketmeyecek. Bizim endişemiz bu zaten.

İşte tam da bunu söylüyorum. seneye ve sonraki senelerde de de kiralar katlanarak artmak zorunda... Aynı zamanda herşeyin fiyatı artacak ve bu yıl o şehirde bile eh işte dediğiniz maaş belki en geç 3 sene sonra sadece kiraya gidecek. Büyükşehirlerde ise o eşik geçen yıl aşıldı....

Son düzenleme:
Muhtemelen unv dışarıda okudunuz ve eve dönmek zor geldi.O kadar normal ki ...Ben 18 imde cıktım mezun olduktan sonra bir dönem bekledim 2. dönem atandım o kaldığım sürede bile yaşadıklarınızı yaşadım.Atanma konusunda bu durum sizi motive eder belki daha iyi hazırlanmanızı sağlar .Aynı yerde farklı ev tutmak aileye küfür gibi geliyor bana , ben kendi aileme yapamazdım anlaşamadığım halde .Düşünsenize bizim toplum buna hiç hazır değil herkes soracak neden başka evde diye...He benim hiç umrumda olmazdı canları ne isterse düşünsünler de . Ailem çok üzülürdü bu sorularla muhattap olmaktan.İnşallah çarçabuk atanır ,isteklerinize kavuşursunuz

Annem babam melek gibi insanlar, ama evde bir haftadan fazla kaldigimda cok kotu tartismalar cikiyor. Ergenligimde de cok tartisirdim. Ayni evde yasamak zorundaysaniz hakli olsaniz bile alttan almayi ogrenmeniz gerekiyor. Lafi uzatmayin. Eger laf uzuyor tartismaya dogru gidiyorsa benim tuvalete gitmem lazim vs diye ortami terkedin. Agiz dalasina girmeyin. Inatcilik yapmayin. Bir de cok fazla gostermeyin kendinizi ayni evde bile olsaniz odanizda daha cok zaman gecirin. Ozlesinler.

Valla ekonomi berbat. Kümes gibi yerlere dünyanın parasını çekiyorlar. (İstanbul) Tek başına eve çıkabilmek sıkıntı.

Ailenizden sizi rahatsız eden biri mi var ? Eğer yoksa 26 yaşında aileyle yaşamak çok normal bir durum. İlla kaçıp gitmek istiyorum diyorsanız bir ev arkadaşı bulup yanına taşınabilirsiniz

tamamen ekonomik özgürlüğe bakan bir şey. sonra ister ayrılırsınız, ister yanlarında kalırsınız size kalmış bir şey. tanıdığım çok zengin olup (kendi işi, kendi parası şeklinde) ailesinin yanında kalan kadınlar da var, ayrı yaşayanlarda. nasıl daha iyi olacaksa sizin için o yani.

Evlilik icin acele etme aileden kurtulayim derken bu gunleri mumla ararsin
Benimde kizlarim war tartissakta benden rahatsiz olup gitmeleri istemem acikcasi aile gibisi yok

Ben 26 yaşında ayrı eve çıkmayı hiç düşünmedim yani bu yaşta normal ailenizle yaşamanız kaç yaşındayım hala ailemle beraber yaşıyorum. İllaki sorunlar oluyor ama onu idare edebiliyorum her ailede sorunlar olabilir. Odanıza çekilin duymayın bende eve geç gelemem fazla ama bu benim için çok sorun değil sonuçta onlar benim için korkuyorlar durumlar belli. Bence kendinize gereksiz sıkıntı sorun yaratmışsınız hiç derdiniz yok sanırım dert edinmeye çalışmışsınız kendinizle. Ki ayrı eve çıksanız kira fatura derken elinize birşey kalmayacak ama aile evinde öyle olmuyor emin olun en azından bu yönden düşünün türkiye şartları belli sonuçta kim kime neyi itelerse öyle devam ediyor.

Aileyle hem niye kalınmasın ben elimden gelse yavrumu dibinden ayirmayacagim.
Sevgi saygı olduktan sonra heryer huzur dolu hep birlikte mutlu yaşanır.
Allah bu tür sıkıntı yaşayanlara sabır ve güç versin.
Şu devirde ama dizinde dediginiz gibi kira uçtu herşey uçtu ayrı yaşamak isteyen az maaşla sürünür.
Çok yüksek maaşlı biri anca idare eder.
Ben bekarligimda babamdan ailece çok çektik sinir hastasıydı bize ne çocukluk ne gençlik yaşatmadı.sabrettik o halde evlendik ayrıldık evden.butin kardeşlerim evimizde huzurluyuz çok şükür.o zaman herşey ucuzdu kolaydı o halde erkekken abimgil bile ayrılmadı dayanın sabredin.

yaşama o zaman sorguluyorsan. gir bir kafeye çalış atanana kadar.

Benzer durumdayız. 29 yaşındayım, bekarım. Ailemle oturuyorum. 2 yıldır işsizim artık umudumu kestim. Bari evleneyim yaşım da geldi diyorum ancak erkekler de çalışan meslek sahibi kadınları istiyorlar.
Sıkışıp kalmış durumdayım. Annem babam da yaşlandılar. Çok yüklenemiyorum onlara da.

Yaşlı ve genç.. Aile bile olsa o kadar çok çatışma yaşanıyor ki. Valla daraldım. Atansam da artık kendi hayatımı kursam. Evlilik de çözüm değil artık insanlar eskiye göre çok tahammülsüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…