• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 Yaşında Hala Aileyle Yaşamak?

Daha önce ev arkadaşlığı tecrübeniz oldu mu ? Ev arkadaşlığında da anlaşmazlıklar oluyor.

Hatta üniversite sonrası ev arkadaşlığı, farklı riskleri de beraberinde getiriyor.
Evet oldu ama odalarımız ayrıydı.

Aynı durumdayız. Üstelik annem sevgilimi kabullenmedigi için sürekli kavga halindeyiz. Babam ise 8den sonra eve girince surat yapıyor. Hakaretler psikolojik şiddetler onlara girmeyeyim.
Sevgilimin ise iş bulacağı yok eminim ondan. Evlilik hayal yani. Yakında ayrılık var.

Ben de ipleri koparıp eve çıkmayı düşündüm ama kirası faturası ev sahibiyle başa çıkmak çok zor. Üstelik toplumun komşuların yalnız yaşayan bekar kadınlara bakışı da malum, taciz yaşamaktan korkuyorum bırak ekonomik durumumu.
Çok çok büyük mesele olmadığı müddetçe aile evi su an en iyisi arkadaşım. Bir daha ve olumlu bir şekilde düşün .
Bende sevgilim varken rahat rahat konuşamıyordum mesela. İş bulamıyor mu yoksa bulmak istemiyor mu? Umarım kabullenir bu da sıkıntı. Bizim burda kiralar ateş pahası olmuş şaka gibi.

Aile huzur vermiyorsa yalnız bir hayatin hayalini kurmak kadar normal bir şey yok. Ama bu hayal gözünüzü kör etmesin. Bir başkasına tutunarak olmasın. Boşluğunuzdan faydalanmaya çalışanlar olacaktir. Umarim atanir ve kendi ayaklarinizin üzerinde durursunuz.

Tek başına eve çıkmak artık imkansız gibi bir şey oldu maalesef.
Herkes istanbulda, izmir de falan mı yaşıyor anlamadım ki. Van'dayım buralarda 1+1 kiraları 1500 den başlıyor genel bu. Hani daha güzel olsun full güneş alsın falan dersen 1700, 2000 lira. Memur maaşı da rahat yetiyor yani.bugüerde ev bakıyorum güncel bilgi.zaten memura göre düşünülüyor kiralar.

Aynı durumdayız. Üstelik annem sevgilimi kabullenmedigi için sürekli kavga halindeyiz. Babam ise 8den sonra eve girince surat yapıyor. Hakaretler psikolojik şiddetler onlara girmeyeyim.
Sevgilimin ise iş bulacağı yok eminim ondan. Evlilik hayal yani. Yakında ayrılık var.

Ben de ipleri koparıp eve çıkmayı düşündüm ama kirası faturası ev sahibiyle başa çıkmak çok zor. Üstelik toplumun komşuların yalnız yaşayan bekar kadınlara bakışı da malum, taciz yaşamaktan korkuyorum bırak ekonomik durumumu.
Çok çok büyük mesele olmadığı müddetçe aile evi su an en iyisi arkadaşım. Bir daha ve olumlu bir şekilde düşün .
Abuk sabuk magazinsel şeyleri dert edeceğinize maddiyata odaklanın.para varsa sorun olan yerden çikip başka yere geçersin.dert mi şimdi bu.

Herkes istanbulda, izmir de falan mı yaşıyor anlamadım ki. Van'dayım buralarda 1+1 kiraları 1500 den başlıyor genel bu. Hani daha güzel olsun full güneş alsın falan dersen 1700, 2000 lira. Memur maaşı da rahat yetiyor yani.bugüerde ev bakıyorum güncel bilgi.zaten memura göre düşünülüyor kiralar.
Çok haklısın Ferhan cim. Herkes İstanbul'da yaşamıyor ama herkes Van da, Yozgat da da yaşamıyor! Tıpkı her ailenin 1+1 de yaşayamayacagi gibi , tıpkı her memurun çocuksuz ve bekâr olmadığı gibi, tıpkı her kadının zengin sevgilisi olmadığı gibi.....Bu arada inşallah Van'daki evsahibin burayı okur da , enayi miyim ben, memurlar zenginmis nasılsa diyip gerekeni yapar umarım....

Çok haklısın Ferhan cim. Herkes İstanbul'da yaşamıyor ama herkes Van da, Yozgat da da yaşamıyor! Tıpkı her ailenin 1+1 de yaşayamayacagi gibi , tıpkı her memurun çocuksuz ve bekâr olmadığı gibi, tıpkı her kadının zengin sevgilisi olmadığı gibi.....Bu arada inşallah Van'daki evsahibin burayı okur da , enayi miyim ben, memurlar zenginmis nasılsa diyip gerekeni yapar umarım....
Van küçük şehir değil. Yozgatla aynı klasmanda değil.eskişehirde 1 senwde gelmeyen tanınmış sanatçılar buraya 1 ayda geliyor. Ezbere konuşuyorsunuz.

İşiniz olsa bile ayrı eve çıkmaya yetmez ama en azından çalışıyorken daha özgür hissedersiniz zaten evde de çok bulunmazsınız.

Van küçük şehir değil. Yozgatla aynı klasmanda değil.eskişehirde 1 senwde gelmeyen tanınmış sanatçılar buraya 1 ayda geliyor. Ezbere konuşuyorsunuz.
Evet , klasman konusunda yanılmışım, tanınmış(!) sanatçılar geliyorsa Yozgat değil, Brooklyn le aynı klasmana giriyor hemen, tek parametre bu kesinlikle :rapci: Van'daki evsahiplerine duyurulur.

Bekarım, öğretmenlik için bu sene sınavlara gireceğim ama ailemle yaşamaktan artık rahatsızım. Anlaşamadığımız noktalar oluyor artık kuşak farkından mıdır bilmiyorum. Sizce yaşadığım bu durum normal mi? Önceleri çok sorun değildi ama artık sorun haline gelmeye başladı. Ayrı ev deseniz bulunduğum bölgede kiralar uçmuş, maalesef hala ekonomik özgürlüğüm yok bir ümit atama falan bekliyorum. Sevgili de yok artık iyice evlenemeyeceğimi falan düşünmeye başladım. Benim yaşadığım durum normal mi benim durumumda olan var mı? Yoksa bende mi bir problem var içimi dökmek istedim.
.
26 yaşında aileyle yaşamak tuhaf bişey değil ki. Hemen hemen her birey yetişkinlikten sonra aileyle sorun yaşıyor aynı evde.
Atan çalışmaya başla çıkarsın evine

Yaşıtlarımın düzeni var, ailelerine bağımlı değil o yüzden dedim. Bana anormal gelmeye başladı artık bu durum. Hadi memlekette iş buldum yine de ayrı eve çıkamam en ucuz ev kirası 3.000 ile 4.000 arasında değişiyor.

Off ciddi misin ya? Tr de kiralar ne kadar yükselmiş öyle. E peki biraz şehir dışında yaşasan?

Şöyle de bir durum var ev arkadaşı karışmıyor ama aile karışıyor yaptıklarına. Mesela gece ışığı kapat, erken yat diyorlar ben erken yatamıyorum orası ayrı. Onlar yaş itibariyle sessizlik istiyor ama bende sessizliği sevmiyorum. Evleneyim desem kısmet olmuyor elimde de bir işim yok diplomadan başka... 😔
Ev arkadaşı da, eş de karışıyor yalnız. Bunun aileyle alakası yok ki. Bazı insanlar erken yatıyor ve ışık açıkken uyuyamıyorlar. Erken yatmak zorunda olduğum zaman ben de uyuyamıyorum. Gürültülü tipseniz komşu da karışır hatta. Erken yatma dediğiniz de saat 9 civarı değildir herhalde.

aslında normal değil ama hayatımızı içinde yaşadığımız şartlara göre ayarlamak zorunda kalıyoruz maalesef. benim de hayalimdi ama hayal olarak kalacak gibi duruyor. şu an bu kiralarla mümkün değil gibi görünüyor. boş yere kendini sıkma bu yaşa geldim hala ailemleyim falan şeklinde.

atanıp işe başlasanız aynı evde bile olsanız bu kadar batmaz size, sürekli evde olunca öyle oluyor. bence asılın kpss kazanın bu sene belki kadro çok açılır şans

aslında normal değil ama hayatımızı içinde yaşadığımız şartlara göre ayarlamak zorunda kalıyoruz maalesef. benim de hayalimdi ama hayal olarak kalacak gibi duruyor. şu an bu kiralarla mümkün değil gibi görünüyor. boş yere kendini sıkma bu yaşa geldim hala ailemleyim falan şeklinde.
Avrupa'da gençlerin belli bir yaştan sonra başlarının çaresine bakmalarına bayılıyorum. Bizim gibi bağımlı değil ailelerine. Avrupa sevdalısı değilim ama böyle düşünüyorum.

Ev arkadaşı da, eş de karışıyor yalnız. Bunun aileyle alakası yok ki. Bazı insanlar erken yatıyor ve ışık açıkken uyuyamıyorlar. Erken yatmak zorunda olduğum zaman ben de uyuyamıyorum. Gürültülü tipseniz komşu da karışır hatta. Erken yatma dediğiniz de saat 9 civarı değildir herhalde.
Yok o ilkokul zamanlarındaydı. Bahsettiğim saat 23:30-00:00 gibi.

Avrupa'da gençlerin belli bir yaştan sonra başlarının çaresine bakmalarına bayılıyorum. Bizim gibi bağımlı değil ailelerine. Avrupa sevdalısı değilim ama böyle düşünüyorum.
Kesinlikle. Duygusal göbek bağı diy birşey var ve bence fizyolojik göbek bağı kadar kopması elzem. 55 yaşına da gelsek malesef ülkemizde kopmuyor. Sonra neden hala bana karışıyorlar diye üzülüyoruz gerçi suç artık şartların. Benim erkek kardeşim 28 yaşında bekar yaşayan tüm kankaları şuan aile evine dönme peşinde çünkü geçinemiyorlar.

Aile yaşantınız nasıl bilmiyorum ama 26 yaşında da olsanız evinizin rahatlığını bulamazsınız neden derseniz eve gelince yemek hazır, temizlik yapılmış vs birde evlenmek her zaman güzel olan bişey değil eşinizle mutlu olsanız annesi annesiyle geçinseniz eltisi görümcesi var onlardan banane demeyin akşama kadar neler okuyoruz. Yani diyeceğim evleneceğinizi kişiyi iyi tartıp düşünün evlenmek için evlenmeyin

Back
X