23 Yaş Çok Mu Geç? Lütfen Yardım Eder Misiniz

Millet okulu uzatıyor 7-8 senede mezun oluyor. Hiç öyle bir şey yok. 23 yaş öyle harika bir yaş ki. 🤩 gerekirse yazın üstten dersler alırsınız yarım dönem bir sene belki (bu zor) erken de bitirebilirsiniz. Çevremde ilk okuduğu bölümü sevmeyip, tekrar sil baştan başlayan sizin yaşlarda insanlar da var. Oluyor yaniz
Öyle çok heyecanlıyım ki, okumaya karşı büyük bir isteğim var. Tadını çıkararak okumak isterim, artık gittiği yere kadar💖
Ne bileyim ben hep ev ortamında olduğum için, sanmıştım ki herkes erken yaşta hayatını düzenini kuruyor, yorumlar anladım, herkesin hayatı kendine özel.

O salak arkadaş grubunuzla aranıza mesafe koyun ve istediğinizi yapın yaşınız daha çok genç her şey yapılır bu yaşta kimsenin sizi aşağı çekmesine izin vermeyin ❤️
Yorumunuz için teşekkür ederim 🤗
Onlarla arama mesafemi koydum. Yorumlar bana genç olduğumu hatırlattı💖
Arkadaşlarımın beni aşağıya çekebileceğini hiç düşünmezdim

Ya birakin o insanlari. Benim esim maddi imkansizliklardan ve ailesinin desteklememesinden dolayi 30 yasinda isci olarak calistigi fabrikadan istifa edip muhendislik okumus. 36' nda yuksek lisans yapti. Belki 15 yillik muhendis olacakken suan 3 yildir muhendis olarak calisiyor ama cevresindekilerden etkilenmeden bu noktaya geldi, gurur duyuyorum onunla. Ailesi bile istifa etme calismaya devam et hazir isin var deyip destek olmamis. Asla vazgecmeyin lutfen icinizdeki heyecani, hevesi kimsenin yok etmesine izin vermeyin.

Artık onlarla konuşmuyorum. Sınava hazirlanmaya başladım. Yakında ingilizce öğrenmeye de başlayacağım, bu yaz sürücü kursuna da gideceğim 🤲umuyorum ki mezun olduktan sonra da iyi yerlere geleceğim. Gerçi gelemezsem bile en azından denedim, boş oturmadım derim.
Aynen öyle. Bu bir kesinlik değil zaten. Kesin başarılı olmak zorunda değilsin ama bu yola çıkmalısın. Umarım her şey gönlünce olur

Ayrıca arkadaşların kötü niyetli olmayabilirler.cunku bende 23 yaşımdayken kendimi Cook büyümüş sanardim.ve 27-29 yaşları çok büyük gelirdi.ama burada yaşça olgun insanlarız hepimiz ve biliyoruzki 23 yaş daha hayatının baharında bir yaş.

Lütfen öyle hesaplarla kafanızı bulandırmayın
23 yaş çok genç her şeyin başındasınız
Siz okulu bitince görürüm ben onları sakın eğitiminizi ihmal etmeyin kimseye de kulak asmayın

Annenizin 50 yaşında üniversite okuması ne büyük bir cesaret :) 23 yaşında ki birinin gözünden 50 çok büyük geliyor mesela.
Amcam 42 de hukuk fakultesı okumuş işçiyken.
72 yasında mı ne Suan.
30 yıllık avukat asagı yukarı.
Ogullarını ODTÜ de okuyacak seviyeye fılan getirdi masallah🩷 geç mi? Neresi geç.
Ablam 29 yaşında 7-8 aylık gebeyken mezun oldu uniden...

Bu kadar çok salak arkadaşı nasıl bir araya getirip de hayatınıza aldınız? Arasan bulunmaz yani.
Liseden arkadaşlarım hepsi. Ben hedeflerimi paylaşana kadar bana hiç böylesine kötü davrandıklarını görmemiştim, ben de şaşırdım ama mesafemi de koydum

Amcam 42 de hukuk fakultesı okumuş işçiyken.
72 yasında mı ne Suan.
30 yıllık avukat asagı yukarı.
Ogullarını ODTÜ de okuyacak seviyeye fılan getirdi masallah🩷 geç mi? Neresi geç.
Ablam 29 yaşında 7-8 aylık gebeyken mezun oldu uniden...
Ne kadar güzel bir başarı 🌟burada ki tüm yorumlar bana geç kalmadığımı hatırlattı, o kadar motive oldum ki🤗

yurt disinda dil okulundaki bir sınıf arkadasimiz 80'lerindeydi.
hayali ve amacı o ülkeye tasinip, geliştirdiği bir projeyi pazarlamakmış.
o yasa kadar projesini tamamlamış. burada yasayacak parayı toparlamış ve 80'inde hayalleri yola koyulmuştu.
o zaman 20'lerinde 30'larinda olan bizlere büyük ilham olmuştu bu durum.
sagliginiz imkanlarınız el verdigi surece hiçbir sey icin geç degildir. hele ki 24 yas. daha ömrün ilk baharindasiniz, bir an evvel yola koyulun ve arzuladiklariniza kavusun. mutluluklar başarılar sizinle olsun..

Asla planlarından kımseye bahsetme🙏
Dusmanın Cok olur, en Cok senın kalbin incinir
Yorumunuz için teşekkür ederim, bugün yorumlarda anladım ki bazı şeyleri gizli yapmak gerekirmiş.
İşte ne bileyim, heyecanımı paylaşmak istemiştim ama olsun, kötü olaydan bir ders çıkarmış oldum

yurt disinda dil okulundaki bir sınıf arkadasimiz 80'lerindeydi.
hayali ve amacı o ülkeye tasinip, geliştirdiği bir projeyi pazarlamakmış.
o yasa kadar projesini tamamlamış. burada yasayacak parayı toparlamış ve 80'inde hayalleri yola koyulmuştu.
o zaman 20'lerinde 30'larinda olan bizlere büyük ilham olmuştu bu durum.
sagliginiz imkanlarınız el verdigi surece hiçbir sey icin geç degildir. hele ki 24 yas. daha ömrün ilk baharindasiniz, bir an evvel yola koyulun ve arzuladiklariniza kavusun. mutluluklar başarılar sizinle olsun..
Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Bu yaşta 80 yaş gözüme o kadar büyük geliyor ki... bugün anladım insan sağlığı yerinde oldukça her şeyi başarırmış.
Çalışmaya başladım, umarım ki yolum açık olur🌟

Merhaba kızlar yeni üyeyim. Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.

Ben 23 yaşındayım. Liseden mezun olduğum da Hacettepe Psikoloji bölümünü kazandım, ingilizce okuyacaktım. Psikoloji istediğim bir bölüm ve meslek.

Fakat bir hastalığımdan dolayı o yıllar üniversite okuyamadım ve işe girip çalışamadım. Şimdi daha iyiyim ve yeniden üniversite okumak istiyorum, sınava hazırlanıyorum.

Ayrıca yurt dışın da yüksek lisans yapmak, ehliyet almak, ingilizce öğrenmek, part time çalışmak istiyorum. Kısacası çok hedefim var. Eğitim ve meslek sahibi bir kadın olmak istiyorum.

Fakat ben çok azimli olsam da arkadaş çevrem bana şunları söylüyor
"Senin yaşındakiler çoktan okudu iş sahibi oldu senden geçti"
"Sen bu yaşta araba da süremezsin, ingilizce de öğrenemezsin, çocukken yapacaktın bunları"
"Mezun olduğunda 27 28 yaşında olacaksın, o yaştan sonra mesleğine başlamak için geç"

Arkadaşlarım üniversiteden çoktan mezun oldular, torpille de olsa iş sahibi oldular, bir çoğu evli, nişanlı. Ben sadece hedeflerimi onlarla paylasmak istemiştim ama çok alaya alındım. Acaba dedim gerçekten çok mu geç kaldım?

Ben uzun yıllar evde olduğum için iş ve üniversite ortamını bilmiyorum.
Gerçekten öyle mi her şey için çok mu geç kaldım? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
27 de ise girdim. 31 de araba kullanmayı öğrendim. Hep oyle derler sakin kulak asma çok küçüksün daha önünde bir hayat var. Sonradan da senin yerinde olmak isteyecekler içten içe kıskanacaklar.

27 de ise girdim. 31 de araba kullanmayı öğrendim. Hep oyle derler sakin kulak asma çok küçüksün daha önünde bir hayat var. Sonradan da senin yerinde olmak isteyecekler içten içe kıskanacaklar.
Yok ya kimsenin beni kıskanmasını istemem. Onlarda galiba toplumun kalıplarına uyuyorlar.
Yorumunuz içinde teşekkür ederim :)
Ben de bu yaz sürücü kursuna başlayacağım, erkenden öğrenen şanslı diyorlar ama ben öğrenmeye kararlıyım.

Niye haset kıskanç insanlara hayallerinizi açıp umutsizlige düşüyorsunuz.ben kendimden örnek vereceğim.maddi sıkıntının dibini siyirdim resmen.babam ev aldı dükkan açtı emekli oldu ve iflas etti.kac gece aç yattik.hep babamın hatalarını çektik.liseyi bıraktım.halk eğitimin bir kurşuna yakın arkadaşımla yaailmaya gittik.en az lise mezunu istediler.onurum çok kırılmıştı.acik lise okuyacagim diyince abimgil dalga geçtiler.nenem yaşındasın boşuna kayıt parası yol parası veriyorsunn dediler.daha neler neler 24 yaşında lise diplomamı aldim. 2 yıllık önlisans okudum 26 yaşımda. Açıktan 4 e tamamladım.orgunden bir bölüm daha okudum.kendi mesleğimi yapmasam da KHK dan kadro aldım.ehliyetimi aldım.altimda sıfır arabam var şimdi.evde kaldım artık çocuğum olmaz derken 34 yaşında bir haftalik tanıdığım eşime evet dedim.sirf geç kaliyorum diye.6 ay içinde düğün yaptık.resmen kumar oynadım hayatımla.sukur eşim iyi çıktı.baba evinden çok çok rahatım.2 yil çocuğum olmadı.doktora gittim,tüp bebekle bile şansın yok ne paran ne canın gitsin dedi.senesi dolmadan doğal yoldan hamile kaldım.cok baskıcı bir ailem vardı ama eşim sayesinde 15 kadar şehir gördüm.oglum büyüsün daha da gezecez insaAllh.
Çok uzun oldu ama insanlar için kurmuyorsunuz o hayalleri kendiniz için kuruyorsunuz bırakın içinizdeki insan karar versin olacakmi olmayacakmi

X