işi oturmuş bir adamdır diye düşününerek parası vardır seninle para meseleleri sorun olmadan gezer tozar. uzun yıllar iyi bir seks hayatınız olur. Şimdi akıllı sohbeti hoş her şeyden bahsedebilen bilgi birikimi bol yaşanmışlığı ve hayat deneyimi vardır. Ayak uydurabileceksen senin hayatın nasıl istiyorsan öyle yaşa.
Yaş farkı yüzünden ya da bir süre sonra eğitimli klasik türk erkeğine dönüştüğü için mi erkekler bilemiyorum hangisi daha baskın en sık yaşanan gözlemlediğim sorunlar şu şekilde: kadınlar genelde genç bir bedeni arzuluyorum yok etrafım kocan yaşlı diyor ( bu forumda en çok artık kocasını beğenmeyenler bu ifadeyle konuya girer) severek evlendim ama artık onu çekici bulmuyorum, işten eve gelip tv karşısına geçiyor eskiden gezerdik şimdi çok yorgunum diyor gerçekten çok değişti, yok erkenden uyuya kalıyor, çocuğumuz oldu ama bana hiçbir konuda yardım etmiyor, kv kp görümcem eltim böyle dedi şöyle yapıyor o da bana napim idare et diyor, kendi paranı kazanıyorsun şunu da sen al diyor önceden Alman hesabı iyiydi ama şimdi ağır geliyor ya da karı kocadan çok ortak giderleri karşılayan ev arkadaşı gibi olduk, çocuğum oldu işe ara verdim aslında birkaç yıl çocuğumla ilgilenmek bakıcıya bırakmak istemiyorum ama işine geri dön diyor, doğumdan sonra beni beğenmediğini eskiden bakımlıydın şimdi saldın pasaklı paspaye geziyorsun diyor ama çocuk olunca öyle şıkır şıkır gezemiyorsun bana haksızlık ediyor ya da aşırı kıskanç giydiğime gittiğim yere kimlerle buluştuğuma karışıyor kavga çıkarıyor, kız arkadaşlarımla 2-3 gün bi yerlere gideceğiz çocukları bana bırakma diyor ya da gidemezsin evli kadın ne işin var diyor ve ya izin alan bir kadın değilim ama bu konularda tartışmaktan yoruldum sosyal çevrem küçüldü, ev işleri için söyleniyor pissin dağınıksın herkes çalışıyor evini de ihmal etmiyor diyor beni başkalarıyla kıyaslıyor, yorgun ve isteksiz oluyorum beni anlamıyor yok sınav haftasındayım yok çocuk beni yordu o arkadaşlarıyla geziyor, akşam sık sık dışarda artık görüşemiyoruz bile, birlikte bi şeyler yapalım seyehat edelim istiyorum ya iş yoğunluğunu ya da arkadaşlarıyla programı olduğunu söylüyor sanırım artık beni sevmiyor,arkadaşlarının eşleri çok sıkıcı kafamız uyuşmuyor buluşmak istemiyorum onlarla ama bu sefer kırılıyor ya da çok ısrar ediyor kavga ediyoruz, yok herşeyine karıştığımı söylüyor onu boğuyormuşum o çocuk değilmiş, nereden genç kadınla evlendim sen daha çocuksun aklı başında sanmıştım seni sıkıcı diğer kadınlar gibisin diyor, başkalarının önünde benimle dalga geçti kendi aralarında ( kendi yaş kuşağında izledikleri bir film ya da reklem, görsel gibi konularda) söyledikleri bir şeyi yanlış anladım onların gözünde küçük kız (çocuk aklı sözündeki mana gibi) konumundayım hep bu duruma gıcık oluyorum vb çoğaltılabilecek binlerce konuda sorun yaşayabilirsiniz.
Evlilik iki kişi artı aileler şeklinde yaşanıyor. Evlilik sabır sabır sabır gerektiriyor. Evli insanlar değerli vakitlerini karşılıklı uzlaştıkları programlar çerçevesinde geçiriyorlar ( erkekler genelde sadece programı olduğunu söylüyor maalesef), evlilik çocukla birlikte kadın için 5 katı erkek için 2 katı fazladan sorumluluk ve mükemmek programlama ihtiyacı doğuruyor. evliliğin sevgili olmakla yakından uzaktan alakası yok. Maddi, manevi ve psikolojik olarak başka bir boyut. Fark edeceğiniz gibi yaş farkından doğan sıkıntılar dışında evlilik bu forumda okuduğun bir çok sorunu yaşabileceğiniz bir müessese, ortaklık :) Çocuktan önce ve çocuktan sonra dönemleri keskin bir çizgiyle ayrıca ayırmak lazım. 1.çocuk, 2.çocuk ve 3. çocuktan sonra evlilikte kadın-anne başlığını ayrıca irdelemek gerekir
Yani evlenmek gibi bir niyetiniz varsa kaliteli bir ilişki ve güzel aşklar için önünüzde 10 yılınız var diye düşünüyorum ama ondan sonra sevgili ve eş bulma konusunda seçenekler azalıyor ( maalesef çoğu evleniyor ve iyi erkeklerin çoğu aile kurmuş oluyor) evliliği düşünmeyen bir kadın olarak yine dediğim gibi 10 yılınız var. Artık 40 lı yaşlınıza vardığınızda ise dul çocuklu, dul çocuksuz, ağır ağrıza erkek, hafif ağrıza erkek, züğürt erkek , cimri erkek gibi daha dikkatli sevgili ve eş seçme sürecinden geçmeniz gerekiyor. Boşanmış ya da karısı vefat etmiş erkek sorun olmasada çocukluları uzun uzun düşünmek gerekir. İster evlenin, ister sevgili olarak gezin, ister birlikte yaşayın sizin tercihiniz. Güzel bir hayatınız olsun inşallah.