• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 Gunluk Zayiflama Yarismasi

Evet deadline cim simdiden iyice hareketlendi sipa..
Bu arafa ben oglen corba+pirasa+yogurt+1dilim ekmek yedim ama sanki cok yemisim gibi karnim sisti anlamadim :44:

Bu arafa ben oglen corba+pirasa+yogurt+1dilim ekmek yedim ama sanki cok yemisim gibi karnim sisti anlamadim :44:
aslında cok değil ama yoğurt ve ayran sisiriyor tok hissetmeyi sağlıyor yoğurttan dolayı oyle hissediyorsundur kolay sindiriliyor zaten geçer bence bu arada miden küçülmüş sanırım bu da güzel birşey:-) senin spora az ihtiyacın var bebisle uğraşmak yeter zaten:-)

bende bugün kahvaltıda 3 dilim kalınlığında ekmege lor peynirli domatesi tost yaptım yanında bol maydanoz dere otu
ara olarakta 10 cig badem 5fistik 1üzerine tarçın serpilmis elma yedim
ayrıca koşu bandında 45 dk yürüyüş 5 dk kondisyon bisikleti 10 dk mekik falan çektim soğuma hareketleri falan 1saat spor yaptım cok mutluyum:-)

kizlar soyasosu diye bir bayan var kendisi bir sayfa acmis bana cok bilgili geldi herseyi arastiriyor ve elinden geldigince herkeze yardim ediyor basligida galiba kim korkar kilolardan isterseniz bir göz atin ben simdilik uzaktan takip ediyorum
Her Sabah ac karnina süzme kahve icerim olmazsa olmazim
Sabah 3 dilim cavdar ekmegi 8 tane zeytin 1 bardak siyah cay ara 1 bardak kefir 1 havuc öglen yemegimi evde unutmusum:KK61:2l su aksama tamamlarim öglen yemegini aksam yerim mantar yemegi ve belki 1 tabak corba

Canım benim ki de aynı 4.5 aylık emiyor.
Aynılar hemen hemen desene
sen kaç kilo ile başladın diyete şimdi kaç oldun.
Tatlı krizlerin le nasıl baş ediyorsun

Selam arkadaslar,

Malesef , fazla kalmiycam ama icimden bunu yazmak geldi.

Kilo konusunda toplum olarak cok bilincsisiz. Cogu zaman pazartesi diyete baslayip, 5- 10 kilo verip eski sisteme donunce iki katini geri aliyoruz. Bunlara geri geldikleri icin yo-yo diyet deniyor.

Yedigimiz tatlilar, glisemik indexi yuksek gidalar(seker, ekmek ve turevleri, bazi meyveler) vucudumuzun fazla insulin salgilanmasina neden olur . Zamanla insulin direnci olusan olanlarda kan sekeri dengesizdir birden yukselir cabuk duser ve boylece aclik krizleri , tatli krizleri olusur.

Karatay yontemi de ; ayni zamanda insulin derecesi tavan yapan insanlara yonelik. Yani yemek sistemi degisince insulin direnci de cogu zaman ortadan kalkabiliyor. Karatay i %100 yapmiyorum ama kesinlikle bilinclenmeme neden oldu. Bol bol arastirin. Kendinize uygun yontemi bulun. :KK51:

O yuzden yavas yavas ama kalici kilo vermek ve bilinclenmek onemli.
:cool:

Son düzenleme:
Selam arkadaslar,

Malesef , fazla kalmiycam ama icimden bunu yazmak geldi.

Kilo konusunda toplum olarak cok bilincsisiz. Cogu zaman pazartesi diyete baslayip, 5- 10 kilo verip eski sisteme donunce iki katini geri aliyoruz. Bunlara geri geldikleri icin yo-yo diyet deniyor.

Yedigimiz tatlilar, glisemik indexi yuksek gidalar(seker, ekmek ve turevleri, bazi meyveler) vucudumuzun fazla insulin salgilanmasina neden olur . Zamanla insulin direnci olusan olanlarda kan sekeri cabuk duser ve boylece aclik krizleri , tatli krizleri olusur.

Karatay yontemi de ; ayni zamanda insulin derecesi tavan yapan insanlara yonelik. Yani yemek sistemi degisince insulin direnci de cogu zaman ortadan kalkabiliyor. Karatay i %100 yapmiyorum ama kesinlikle bilinclenmeme neden oldu. Bol bol arastirin. Kendinize uygun yontemi bulun. :KK51:

O yuzden yavas yavas ama kalici kilo vermek ve bilinclenmek onemli.
:cool:

Luckyciiiikkkkk. Bende tam nerelerde bu lucky diyodum ki senin yazdigini gordum :21: :-D

Ben biraz sınırli yeme olayina alistiktan sonra karatay a yogunlasicam..

Luckyciiiikkkkk. Bende tam nerelerde bu lucky diyodum ki senin yazdigini gordum :D :-D

Ben biraz sınırli yeme olayina alistiktan sonra karatay a yogunlasicam..

Burdayim canim latte iciyorum. :KK48: Miktarini azalttim ama hala memnun degilim. Bugun hazir sahlep aldim. Hazir oldugu icin onermem ama benim hayatimda kati tatliya yer yok. O yuzden kontrol altinda. Begenirsem latteden kurtulabilirim belkim. :KK53:

Degisim bir gunde olmuyor turkuazcim ama iyi gidiyorsun. Kendini hazir hissettiginde baslarsin. :D

Canım benim ki de aynı 4.5 aylık emiyor.
Aynılar hemen hemen desene
sen kaç kilo ile başladın diyete şimdi kaç oldun.
Tatlı krizlerin le nasıl baş ediyorsun

Canim ben 2.yarismada dahil oldum ama pek verimli olamadim..80.4 le basladim suan 78.6 lardayim..
Ilk sayfadaki tabloya bakarsan ayrintilari gorursun..24 araliktaki hedefime ulasmak icin en az 1kg daha vermeliyim..

Tatli krizlerim icin nacizane bi kac oneride bulunabilirim;
Tarcinlisut,
Tarcinli elma rendesi (en favorim) ,
Tarcinli cennet hurmasi
yogurdun icine 1elma rendesi ve 1/4 muz dograyincada cok iyi oluyor..
tarcini cok seviyorum bende zaten 1haftadir adam akilli dikkat etmeye basladim..simdilik meyveden vazgecebecegimi dusunmuyorum ..

En azindan gunde 2 meyve kesin yiyorum..

Burdayim canim latte iciyorum. :KK48: Miktarini azalttim ama hala memnun degilim. Bugun hazir sahlep aldim. Hazir oldugu icin onermem ama benim hayatimda kati tatliya yer yok. O yuzden kontrol altinda. Begenirsem latteden kurtulabilirim belkim. :KK53:

Degisim bir gunde olmuyor turkuazcim ama iyi gidiyorsun. Kendini hazir hissettiginde baslarsin. :D
Valla salep ise yariyosa eger bende hemen basliyim :D zira cok severim salebi.. zati usuttum biraz hastayim oyi gelir hemde sicak sicak :21:

Valla salep ise yariyosa eger bende hemen basliyim :D zira cok severim salebi.. zati usuttum biraz hastayim oyi gelir hemde sicak sicak :D

Usuttuysen limonlu su iyi gelir ama midene dokunabilir. :KK51:
Kisin sicak icecekler iyi oluyor. :D Yazin olsa latte nin yuzune bakmam. O zamanda buzlusunu icerim ben. :KK48:

Sahlep hazir oldugu icin cok onerilmez ama cok buyuk bir zarari olacagini sanmiyorum. :KK12:
En azindan ben deniycem. Sen de denersen beni hatirlarsin. :D

Sabah sahlikli kahvaltimi evde unutmusum.:mad: 1 dilim esmer ekmek, 2 catal beyaz peynir,10-12 dilim patates kizartmasi, bitki cayi.
ara: cok az hamur kizartmasi,bir kek, birkac badem ve kaju, bir kucuk elma, nescafe, oralet(ara uzun olunca 2 ara yaptim) cok enerjisiz kalmistim.

ogle: 4 kasik etli sebze yemegi, 5-6 kasik yogurtlu havuc salatasi

ara: 2 badem 2 kaju
aksam yemegi yemek istemiyorum ama arkadasa gidecgm simdi mutlaka bisey yiyip icecez :KK61::KK61: insallh ck ck israr etmez.zaten daha eve girmeden geri cikmis olacam gece gec gelcez. Ben ne zaman spor yapam.bugunu hic sevmedim. Bugun de beni:KK42:

Sabah evden cikmadan 1 mandalina ve 2 kayisi kurusu yemistm unutmusum.

Cok yiyince ne yedigimi de hatirlamiyorum. Insallah yazdiklarim disinda baska bisey yememisindir.
Ben cikiyorum.herkese byeeeee:KK55::KK55::KK55:

Back