21 günlük şeker orucuna varmısınız arkadaşlar :)

kılo ıle alakalı degıl ama...delı gıbı tatlıcı ben subat/2013den berı seker&un tuketmıyorum.

Başladım bakalım bugün :) sabah 71çıktım bakalım 26aralıkta kaç geleceğim :)

Bu diyet me kadar sürüyor?
21gün bu şekilde devam ediyorsun.21 günden sonra 21 gün daha devam ediyorsun ek olarak meyve yemeye başlıyorsun günde 1porsiyon.42 yi tamamladıktan sonra 3. 21güne başlıyorsun bu sefer yemeklerin yanında 2 kaşık bulgur pilavı tüketebilirsin. yani ortalama 2ay sürüyor toplamda.

Kızlar 21 günde kaç kilo verdiniz :) ben de yapsam mı emin değilim şekerden kasdınız tüm nişastalar mı?? Patates pirinç falan işte...?
ilk önce rafine şekerden uzak durdum abartmadan meyve yedim

En ufak bir şekilde bozmadan 21 günü tamamladım :)
tebrikler :)
kılo ıle alakalı degıl ama...delı gıbı tatlıcı ben subat/2013den berı seker&un tuketmıyorum.
tebrikler :)

Sizi tebrik ederim.Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.Bence şeker kullanımı,rafine şekerin,yapay tatlandırıcıların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri sabit konular arasında tutulmalı.Ben şekeri kestiğim dönemlerde şekersiz,tatlandırıcı kullanılmış ürünlere yönelirdim.Eminim bir çok kişi de bu hatayı yapıyordur.Diyet kola,şekersiz sakızlar,diyet bisküvilerin vücudu nasıl zehirlediğini hatta ölüme sebep olduğunu bilmiyordum.Bununla ilgili bir makaleye rastladım ve hemen tüketimi kestim.Biraz uzun bir makale ama okuduğunuz zaman bu ürünlerin sanılanın çok daha üzerinde tehlike içerdiğini görebilirsiniz. http://www.gokcektentur.com/zehirleniyoruz.htm/.Adres görünür mü emin değilim.Size makalenin bir kısmını ekleyeceğim.

Sakarin veya diyet (diet) şekeri 100′e yakın yiyecek ve içecekte tatlandırıcı olarak kulanılmaktadır ve bunların başında Kola ve Pepsi gelir.Kola kutularının üzerindeki “soğuk içiniz” yazısı lezzet için yazılmamıştır. Aşağıda Diyet Kola hakkında bir yazı var.
Olay ABD’de geçiyor. “2001 yılı Ekim ayında kız kardeşim (Dr. Roberts’in kızkardeşi geniş bilgi için:http://www.aspartame.com/ ) çok hastalandı. Mide spazmları vardı, dolaşmakta zorlanıyordu, yürümek ise başlı başına bir sorundu.
2002 yılı Mart ayında biyopsiler alindi ve 24 değişik ilaç almaya başladı. Doktorlar kendisinde ne olduğunu bulamıyorlardı. O kadar çok ağrısı vardı ve o kadar Hastaydı ki, ölmekte olduğunu biliyordu. Evini, banka hesaplarını, yaşam sigortasını ve diğer şeylerini en büyük kızının adına kaydettirdi ve küçük çocuklarının en büyük kızı ile birlikte olmalarını sağladı, 19 Mart günü testlerinin nasıl geçtiğini öğrenmek için kendisini aradım. Testlerde bir şey bulunamadığını, ama kendisinde MS (multiple skleroz) olduğunu düşündüklerini, söyledi. Çok şaşırdım, sonra bir arkadaşımın bana e-mail olarak gönderdiği bir yazıyı hatırladım ve ona sordum:

“Diyet içecekler içiyor musun?” “Evet” dedi, o anda da bir tanesini açıp içmek üzere olduğunu söyledi, açmamasını ve diyet meşrubat içmemesini söyledim, bahsettiğim yazıyı e-mail ile kendisine gönderdim. Telefon konuşmamızdan 32 saat sonra beni aradı, diyet meşrubat içmeyi bıraktığını ve yürüyebildiğini, merdiven çıkabildiğini ve adale spazmlarının kaybolduğunu söyledi. İyileşmemişti ama kendisini kesinlikle çok daha iyi hissediyordu. Makaleyi doktorlarına göstereceğini ve eve dönünce beni arayacağını söyledi. Beni aradı, doktoru çok etkilenmişti ve diğer MS hastalarını arayarak suni tatlandırıcı (Aspartam) kullanıp kullanmadıklarını soracağını söylemişti. Diyet meşrubat içindeki ‘aspartam’ maddesiyle zehirleniyordu ve yavaş yavaş ölüyordu!!! Bu makale hayatini kurtarmıştı.

Etikette “ŞEKERSİZ” yaziyorsa ASLA KULLANMAYI DÜSÜNMEYİN BİLE!!
Aspartam’in neden bu kadar tehlikeli ?Bu suni tatlandırıcının ısısı 86ºF (30ºC. 1 Fahrenheit 1.8 Santigrat derece. 32ºF = 0ºC).seviyesine ulaşınca, içindeki metil alkol, formaldehite, sonra da formik aside dönüşüyor, bu da metabolik asidosise yol açıyor.

Metanol
Metanol zehirlemesi diğer koşulları açısından multiple sklerosise benziyor. Doktorlar insanlara yanlışlıkla multiple sklerosis teşhisi koyuyor. MS ölüme yol açmazken metanol zehirlemesi öldürücü oluyor! (Şişelerde, kutularda “soğuk içiniz” yazılıdır. Devamı şöyle olmalı idi: “soğuk içmezseniz zehirlenirsiniz.”)

DİYET KOLA BİR DİYET ÜRÜNÜ DEĞİLDİR! Kongre Raporuna göre karbonhidrat birikimine neden oluyor ve sizi şişmanlatıyor. Formaldehit yağ hücrelerinde depolanıyor, özellikle kalça ve basenlerde birikiyor. Dr.Roberts, bir kez bu ürünleri bırakınca ekstra spor vs yapmaksızın deneme süresi içinde 19 kilo kaybeden hastası olduğunu belirtiyor.

Ben de benzer bir şey denedim geçtiğimiz aylarda fakat spor performansım çok düştü. Buna çare var mı bildiğiniz bir şeyler?

niyetlendim niyetlendim.bir türlü tamamlayamadım.

geçen çarşamba başladım ve hala devamediyorum.

bende bütün yazılanları okudum bu hafta sonu tatile gidiyoruz eşimle dönünce pazartesi başlarım inşallah :) ama çalışanlar için zor olur sanki dişrda dürüm falan yiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…