• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 günlük şeker orucuna varmısınız arkadaşlar :)

Bende niyetlendim fakat cesaretim az çünkü şeker e çok duskunum ve çok acikyorm . çayı çok seviyorum şekersiz nasıl içeceğim ? :-)

evet tamamladım bu defa.akapunktura gidiyorum.bana verilen karbonhidrat diyetiydi.ekmek ,makarna,hamurişi,şeker,pirinç,makarna yemeden 3 haftayı bitirdim.4. haftamdayım ve 5.250 gr gitti

kızlar süpersiniz benimde hep niyetlendiğim birşey.
hele bu hamur işi insanı resmen tembelde yapıyor.
konu sahibi arkadaş başardımı yada kimler başardı .başaranlar şekeri unuttumu.sayfaların hepsini okuyamadımda

Benim kendi sonucum: 3 ay 1 haftadır şeker ve şekere dönüşen hiç bir gıdayi vucuduma sokmadım ve tam 17 kilo verdim üstelik başından beri her ay düzenli olarak yaptirdigim testlerde bütün degerlerim olması gereken en iyi düzeylere geldi, bendeki sonuç bu.
süpermiş maşallah.
peki bu beslenmeyi yaşama biçimi haline getirebildinizmi?
mesela bi gezmeye gittiğinizde kurabiyelere kolaylıkla hayır diyebiliyormusunuz

Bende geldim. Yarından itibaren şeker yok. Bu grubun ismide İsimsiz Şekerkolikler olsun :KK48:
Şaka bir yana ben bağımlılık derecesinde şeker tukettigimi 1,5 yılda 15 kilo alıp, polikistik over ve insülin direnci teşhisini duyunca anladım...... Sigaradan alkolden farkı yok. Hücreleri mahvediyor, bin türlü hastalık yapıyor bu illet

Bende yarından itibaren abur cubur yemeyecegim kızlar çok fazla çikolata yiyorum artık halsiz düşüyorum ve basım cok agrıyor yemedimmi hiçbi kötü alışkanlıgım yok yemek dahi cok yemem ekmek deseniz aklıma gelmez :( kızlar sizce bu normalmi beni de alın aranıza.. Kararlıyım tatlıyı cıkarıcam hayatımdan

tam tahıl tamamen bir karbonhidrattır. karbonhidrat da şekerdir.
şekeri tamamen bırakamazsınız.
her şeyde şeker var.
meyveyi de tamamen bırakmalısınız,kuruyemişleri de,havucu ve patatesi de,tatlı zaten yok.makarna pilav ekmek asla olmaz uzaaar gider bunlar
yiyebilecekelrinizi saysak daha iyi ;
haşlanmış "bazı" sebzeler ,tüm et çeşitleri,süt ve süt ürünleri
bu kadar
yapabilrseniz bravo.
ki gerçekten bu tarz detoksifikasyonlara ihtiyacımız var.

sağlıklı gıdalardaki şekerden (yani karbonhidrattan bahsedilmiyor) şeker orucu derken tüm işlenmiş ve paketlenmiş gıdalar ve yine bildiğpimiz endüstriyel şekerden yapılan her şeyden (yani evdeki kek de:)) vazgeçmek. bunun içine esmer şeker, agave şurubu vs. de giriyor. hepsi şeker. insana gerekli olan şeker zaten meyvede vs. bulunuyor.

ben de pazar günü başlayacağım.

Merhaba. Haziran'dan bu yana hem diyetisyen hem de diyet grubum sayesinde 12 kilo verdim ama ara verdiğim 6 haftada 2 kilo aldım. Şekeri tamamen bırakmaya karar verdim. Ekmeği çok aramıyorum. Bazı dönemler Karatay tarzı beslenmeyi denedim. Şekeri tamamen hayatımdan çıkarırsam daha kolay olacak sanırım. 21gün ve daha fazla şekersiz hayata şu andan itibaren hazırım.

Back