21 günlük şeker orucuna varmısınız arkadaşlar :)

şeker detoksunu ben de denemiştim iki kez, ama her defasında ikinci üçüncü günün sonuna doğru korkunç bir baş ağrısı ve baş dönmesi olmuştu halsizlik de cabası. belki de benim az da olsa basit şeker almam gerekiyor, tamamen hayatımdan çıkaramıyorum.

benimde 2 gündür başım çok ağrıyor ondan mı acaba ?

yanlış yönlendirmek istemem ama olabilir. çünkü iki ayrı sefer denememe rağmen hep aynı şeyi yaşadım. ben de detoks yapmadan daha sağlıklı beslenip, şekeri de azaltma yoluna gittim. mesela tatlı yemeden önce yoğurt filan yiyorum ki vücudum şekerden daha az etkilensin. eğer tatlı zaten sevmiyorsanız süper ama benim gibi çok seviyorsanız aynı şekilde yapmanızı tavsiye ederim tamamen kesmektense.

şekeri kesmenin baş ağrısına neden olduğunu hiç duymadım açıkçası
ama eğer normalde siz çok tüketiyorsanız şeker birden kesince belki halsiz kalmış olabilirsiniz birden çıkaramıyorsanız azaltmayı denemek en doğrusu sanırım :)şeker ihtiyacınızı sütlü meyvelerden yada az miktarda sütünüze karıştıracağınız baldan elde etmeyi deneyebilirsiniz arkadaşlar :)

Ben de kortizon kullandığım dönemlerde tuz ve şeker yasak oluyor. Ve o dönemde fark ediyorum ki her türlü gıdanın tadını daha çok alıyorum.

Şeker diyetini tüm hayata yayacaksanız bence doğal şekerleri değil de yapay ve rafine şekerleri hayatınızdan çıkarın. Ben iş yerinde çayıma şeker yerine çok az bal ekliyorum. Çikolata yersem bitter tercih ediyorum. Rafine şekerin zararları ortada zaten. Ama şu tatlandırıcılar vücut için çok zararlı. Mısır şurupları falan iğrenç zaten. Genetiği bilinmedik mısırlar ile yapılan tatlılar aslında tam bir intihar bombası.

Yazın 5 aya yakın süre kola içmedim( bir iki defa seçeneksizlik yüzünden içtim ama çok dert etmiyorum), aburcubur yemedim. Ama bu aralar bıraktım bu tutumumu. Bundan sonra bende rafine ve şekerli, işlenmiş gıdalardan uzak duracağım. Burada durumumu sizlerle paylaşırım. Şekeri gözden geçirirken tuz miktarını da düşürmeyi denemenizi tavsiye ederim, eğer aşırıya kaçıyorsanız.

Hepimize işlenmiş gıdalardan uzak günler olsun

İnstagramdaki sayfanın adı neydi acaba, ben de takip etmek isterim.

kesinlikle katılıyorum
benim kastettiğim de zaten rafine şeker yoksa doğal şekere vücudumuzunda ihtiyacı var
aşırıya kaçmadan bal yada meyve yemenin bir zararı yok

sonuçlar hakkında bilgi verir misiniz?

sonuçlar kısa vadede sporla desteklenirse sıkılaşıp kilo verebiliyorsunuz ama ilerleyen zamanlarda cildiniz bile güzelleşiyor çok şeker tüketmediğimiz için
ben hamileliğimden dolayı spor yada diyet yapamıyorum artık ama hala şeker de uzak durmaya devam ediyorum elimden geldiğince

Benim kendi sonucum: 3 ay 1 haftadır şeker ve şekere dönüşen hiç bir gıdayi vucuduma sokmadım ve tam 17 kilo verdim üstelik başından beri her ay düzenli olarak yaptirdigim testlerde bütün degerlerim olması gereken en iyi düzeylere geldi, bendeki sonuç bu.

gerçekten azmini tebrik ediyorum
çok güzel bir sonuç bu ve hepimize örnek olması gerekn bir azim ve irade örneği

Kızlar 21 günde kaç kilo verdiniz :) ben de yapsam mı emin değilim şekerden kasdınız tüm nişastalar mı?? Patates pirinç falan işte...?

:) tebrikler canım kaç kilo verdin peki :) ben de kilomdan rahatsız olmaya başladım yapsam mı ki öneririr misin ? Neler yaptın zor oldu mu ?

benim için zor oldu.çünkü benim temel besin kaynaklarım; sigara çikolata dondurma ve kahveydi.ta ki sigarayı bırakana kadar.sigarayı bırakınca 3 ay içinde 16 kg aldım.bir arkadaşım bu şekilde 5 yıl önce 23 kg verdiğini ve tekrar almadığını söyledi ve denemeye karar verdim.15.gün tartıldığımda 3,5 kg vermiştim.o gün bir kitap aldım ismi ; 'beden aklıyla zayıfla' o kitap bu diyetin neden bukadar işe yaradığını ve doğru yolda olduğumu öyle güzel anlatmıştı ki o kitapla diyetime bazı şekiller daha ekleyerek devam ettim.bugün 24.gün ve kitapta dr tartılmayın dediği için 15.günden sonra birdaha tartılmadım.Ama 3.gün çok zorlanmıştım.resmen karbonhidratsızlık sendromu gibi.karnım tok ama kollarımdan bacaklarımdan birşeyler çekiliyor gibi oldu.kan şekerim hiç düşmedi.ama o duygu fena.bu durumu 3kere yaşadım.zaten hepitopu 30dk sürmüyor o halsizlik hali.Herkese ısrarla tavsiye ederim.Buarada bu sürece kendi eklemelerimde oldu isteyen olursa anlatabilirim tabiki

Çok iyi canım :) başka neler ekledin diyetine :) bir de şeker derken mesala pirinç patates vs.. De mi yemiyoruz?

Çok iyi canım :) başka neler ekledin diyetine :) bir de şeker derken mesala pirinç patates vs.. De mi yemiyoruz?
şeker içeren hiçbirşey yemiyorsun.ayrıca un pirinç patates mısır ve pişmiş havuç da yenmiyor.valla kararlılığımı arttırsın diye kaplan gözü taşlı kolye takıyorum :) ara öğün tüketmiyorsun.günde 3 öğün yiyorum sadece ve doyana kadar yiyorum.her öğün arasını 5 - 6 saat aralık tutuyorum,bol su içiyorum,kefir tüketiyorum.her gece yatmadan önce 5 dakika zıplıyorum.

Hımmm :) ben de başlayayım bakalım nasıl olacak giden bu kilo yağdır değil mi?? Ooof ne yapsam ki ya :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…