ne
hoş :)
eminim bunun getirisini fazlasıyla alacaksın vanım insanın cildine bile etki ediyor şeker çünkü
benimde 2 gündür başım çok ağrıyor ondan mı acaba ?şeker detoksunu ben de denemiştim iki kez, ama her defasında ikinci üçüncü günün sonuna doğru korkunç bir baş ağrısı ve baş dönmesi olmuştuhalsizlik de cabası. belki de benim az da olsa basit şeker almam gerekiyor, tamamen hayatımdan çıkaramıyorum.
yanlış yönlendirmek istemem ama olabilir. çünkü iki ayrı sefer denememe rağmen hep aynı şeyi yaşadım. ben de detoks yapmadan daha sağlıklı beslenip, şekeri de azaltma yoluna gittim. mesela tatlı yemeden önce yoğurt filan yiyorum ki vücudum şekerden daha az etkilensin. eğer tatlı zaten sevmiyorsanız süper ama benim gibi çok seviyorsanız aynı şekilde yapmanızı tavsiye ederim tamamen kesmektense.benimde 2 gündür başım çok ağrıyor ondan mı acaba ?
benimde 2 gündür başım çok ağrıyor ondan mı acaba ?
şekeri kesmenin baş ağrısına neden olduğunu hiç duymadım açıkçasıyanlış yönlendirmek istemem ama olabilir. çünkü iki ayrı sefer denememe rağmen hep aynı şeyi yaşadım. ben de detoks yapmadan daha sağlıklı beslenip, şekeri de azaltma yoluna gittim. mesela tatlı yemeden önce yoğurt filan yiyorum ki vücudum şekerden daha az etkilensin. eğer tatlı zaten sevmiyorsanız süper ama benim gibi çok seviyorsanız aynı şekilde yapmanızı tavsiye ederim tamamen kesmektense.
Merhaba hayircanım merak ettim dukan diyeti falan mı yapıyorsun acaba?
bende bugün başladım hayırlısı bakalım :)
uzun zamandır şekersiz hayat bloglarını takip ediyordum zaten instagramda sayfası olanlar bile var gün gün motive ediyorlar insanı.ben deli gibi tatlı yiyen her daim tatlı krizlerine giren bir kadın olarak dedim bugün 21 günlük şeker diyetine başlayayım aaa bir baktım ayın 21'i :) bu güzel rastlantıyı kaçırmamak gerek,bir işaret var burada :)
yeni başlayacaklara veya devam edenlere yol arkadaşı olabilirim,belki öyle daha kolay olur ne dersiniz kızlar?
kesinlikle katılıyorumBen de kortizon kullandığım dönemlerde tuz ve şeker yasak oluyor. Ve o dönemde fark ediyorum ki her türlü gıdanın tadını daha çok alıyorum.
Şeker diyetini tüm hayata yayacaksanız bence doğal şekerleri değil de yapay ve rafine şekerleri hayatınızdan çıkarın. Ben iş yerinde çayıma şeker yerine çok az bal ekliyorum. Çikolata yersem bitter tercih ediyorum. Rafine şekerin zararları ortada zaten. Ama şu tatlandırıcılar vücut için çok zararlı. Mısır şurupları falan iğrenç zaten. Genetiği bilinmedik mısırlar ile yapılan tatlılar aslında tam bir intihar bombası.
Yazın 5 aya yakın süre kola içmedim( bir iki defa seçeneksizlik yüzünden içtim ama çok dert etmiyorum), aburcubur yemedim. Ama bu aralar bıraktım bu tutumumu. Bundan sonra bende rafine ve şekerli, işlenmiş gıdalardan uzak duracağım. Burada durumumu sizlerle paylaşırım. Şekeri gözden geçirirken tuz miktarını da düşürmeyi denemenizi tavsiye ederim, eğer aşırıya kaçıyorsanız.
Hepimize işlenmiş gıdalardan uzak günler olsun
İnstagramdaki sayfanın adı neydi acaba, ben de takip etmek isterim.
sonuçlar hakkında bilgi verir misiniz?şekerin vücuttaki olumsuz etkilerini hepimiz biliyoruz ama yinede kendimizi şeker tüketmekten alamıyoruz değilmi?
ben bunun için uzmanlar tarafından da önerilen bir yöntem uygulamaya karar verdim şeker diyetine başlıyorum yarından itibaren
çünkü şeker tüketildikçe uyuşturucu gibi bağımlılık yapan birşey bu bağımlılığı yenmek için de 21 gün boyunca ağzıma şeker ve şekerle yapılmış içinde şeker barındıran hiçbirşey koymamaya karar verdim
sizler de bana destek ve yardımcı olursanız buradan birbirimizi motive ederek sonuca beraberce ulaşırız
ne dersiniz?
gerçekten azmini tebrik ediyorumBenim kendi sonucum: 3 ay 1 haftadır şeker ve şekere dönüşen hiç bir gıdayi vucuduma sokmadım ve tam 17 kilo verdim üstelik başından beri her ay düzenli olarak yaptirdigim testlerde bütün degerlerim olması gereken en iyi düzeylere geldi, bendeki sonuç bu.
:) tebrikler canım kaç kilo verdin peki :) ben de kilomdan rahatsız olmaya başladım yapsam mı ki öneririr misin ? Neler yaptın zor oldu mu ?En ufak bir şekilde bozmadan 21 günü tamamladım :)
:) tebrikler canım kaç kilo verdin peki :) ben de kilomdan rahatsız olmaya başladım yapsam mı ki öneririr misin ? Neler yaptın zor oldu mu ?
Çok iyi canım :) başka neler ekledin diyetine :) bir de şeker derken mesala pirinç patates vs.. De mi yemiyoruz?benim için zor oldu.çünkü benim temel besin kaynaklarım; sigara çikolata dondurma ve kahveydi.ta ki sigarayı bırakana kadar.sigarayı bırakınca 3 ay içinde 16 kg aldım.bir arkadaşım bu şekilde 5 yıl önce 23 kg verdiğini ve tekrar almadığını söyledi ve denemeye karar verdim.15.gün tartıldığımda 3,5 kg vermiştim.o gün bir kitap aldım ismi ; 'beden aklıyla zayıfla' o kitap bu diyetin neden bukadar işe yaradığını ve doğru yolda olduğumu öyle güzel anlatmıştı ki o kitapla diyetime bazı şekiller daha ekleyerek devam ettim.bugün 24.gün ve kitapta dr tartılmayın dediği için 15.günden sonra birdaha tartılmadım.Ama 3.gün çok zorlanmıştım.resmen karbonhidratsızlık sendromu gibi.karnım tok ama kollarımdan bacaklarımdan birşeyler çekiliyor gibi oldu.kan şekerim hiç düşmedi.ama o duygu fena.bu durumu 3kere yaşadım.zaten hepitopu 30dk sürmüyor o halsizlik hali.Herkese ısrarla tavsiye ederim.Buarada bu sürece kendi eklemelerimde oldu isteyen olursa anlatabilirim tabiki
şeker içeren hiçbirşey yemiyorsun.ayrıca un pirinç patates mısır ve pişmiş havuç da yenmiyor.valla kararlılığımı arttırsın diye kaplan gözü taşlı kolye takıyorum :) ara öğün tüketmiyorsun.günde 3 öğün yiyorum sadece ve doyana kadar yiyorum.her öğün arasını 5 - 6 saat aralık tutuyorum,bol su içiyorum,kefir tüketiyorum.her gece yatmadan önce 5 dakika zıplıyorum.Çok iyi canım :) başka neler ekledin diyetine :) bir de şeker derken mesala pirinç patates vs.. De mi yemiyoruz?
Hımmm :) ben de başlayayım bakalım nasıl olacak giden bu kilo yağdır değil mi?? Ooof ne yapsam ki ya :/şeker içeren hiçbirşey yemiyorsun.ayrıca un pirinç patates mısır ve pişmiş havuç da yenmiyor.valla kararlılığımı arttırsın diye kaplan gözü taşlı kolye takıyorum :) ara öğün tüketmiyorsun.günde 3 öğün yiyorum sadece ve doyana kadar yiyorum.her öğün arasını 5 - 6 saat aralık tutuyorum,bol su içiyorum,kefir tüketiyorum.her gece yatmadan önce 5 dakika zıplıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?