Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Şekerim dolapta cybex sıfır etiketli ürünler fiyat olarak daha uygun tabi Türkiye garantisi yok ama ben sorun yaşamadım 4 yıldır kullanıyorum. Bu bebise de yine ordan aldım sorunsuz geldi :) arkadaşımda maxi cosi leona 2 var o da çok memnun, bagi easyfold ve neolar da cok tutuluyor. Nasılsa gezeceksin kolay açılıp kapanmasına, sürüş rahatlığına, tam yatabilmesine, hafif olmasina, az yer kaplamasına dikkat et en hoşuna gideni al ♡
Merhaba cybex’in hangi modeli sizdeki? Balios ile eezy s twist arasında kaldım. Balios cok ağır geldi ama daha derli toplu gibi. Bunlardan birini mi kullanıyorsunuz?
Şuan kızımda kullandığımız cybex beezy. Bunu 1 yaş civarı aldik oncesinde heves edip kraft sky travel sistem bi bebek arabası almistik ama tank gibi bisey. Küçük ve pratik geldi şuana kadar ben çok memnunum. Kızım hala kullanmak istediği için yeni bebeğe eezy s twist aldık. Ben de balios ve eezy s twist arasında kalmıştım. Ama sonra video izleyerek ve yorum okuyarak eezy i tercih ettim. Balios bebek için cok konforlu bir araba. Tekerlekleri büyük, kapladığı alan daha fazla öncekinden de agzim yandi, bir de tek elle kapatmak imkansız filan dediler. Benim eşim nöbete gidiyor kendi arabam küçük yalnızken de rahat kullanmam lazım diye eezy tercih ettim. Eezy s twist ve beezy arasında da beezy daha korunaklı geldi bana ama tek yönlü sadece dışa bakıyor ve puset üzerine takılıyor koltuğu çıkmıyor, eezy de koltuk cikip puset takiliyor kullanıp göreceğiz bakalım.Operaistanbul satış danışmanları uzaktan da görüntülü konuşma vs ile cok yardımcı oluyor isterseniz öyle birsey de yapabilirsiniz
ben yurtdışında küçük bir şehirde yaşıyorum, yaşadığım yerde balios’u denedim fakat yakınlarımdaki mağazalarda eezy s twist yoktu o yüzden onu henüz göremedim. Benim eşim de nöbetli çalışıyor, yalnız olacağım cok zaman olacak. Balios’ta koltuğu çıkarıp sadece çerçeve kısmını katlamama rağmen çok ağırdı ve çok büyük yer kaplıyordu. Her seferinde koltuğu cıkar ayrı ayrı katla vs cok zahmetli geldi bana. Beezy modelini bilmiyorum, onu da inceleyeyim. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için🙏🏻

Plesenta agrı yapmaz canım merak etme. Dün son gittigim doktor 32.hafta alttan muayene ile karar veririz normal mi sezeryan mı diye söyledi risk olurmu olmaz mı diye 32.haftadan sonra kanama olabilir mi ona bakmam lazım dedi . Sende hic kanama olmadı degil mi benim plesenta nın yeri hala aynı tek tesellim rahimi kapatmaması. Bende aşırı kafaya takıyordum gercekten Rabbim neyi nasip ederse onu yaşıyoruz en hayırlı dogum ne ise bizim İcin o olsun son gün bile olsa neler değişiyor bizim plesentalar da değişir inş
İnşallah kuzucummm. Benim sadece 12. Hafta bir defaya mahsus akıntıyla karışık ince pembe bi leke gelmişti sonra kesildi. O zaman da doktora gittiğimde hiç bi sorun yok yorulmuşsundur demişlerdi.
Ben cybex beezy modelini aldım hepsiburadadan 20 k idi , puseti de arkadaşım vericek ama 6 7 ye bulunuyor hatta dolapta daha da ucuz canım. Beezy ile easy s modeli araısnda kalmıstım cünkü hafif pratik istiyorum tek elle kapanan arabay kolay sıgan . Easy s iki üc hamlede fln kapanıyodu beezy tek elle o yüzden onu aldım ben. Oğlumda da kabin boy hafif bısey almıstım rahat etmıstım puset zaten max 6 7 ay kullanılıyor 🌸
Kuzum puseti birinin vermesi de çok iyi olmuş. Eşime dolaptan almayı teklif ettim ama istemedi. Maxi de aynı cybex gibi baya beğendik ona karar kıldık çok teşekkür ederim 🥰

Ya hapşırmakta sıkıntı yok da :deli: şeyy :KK53: Altıma kaçırdığım oldu 1 sefer:oops:
O korkutuyor. Normaldir inş
Valla çok sıkışık olduğum anlarda bir iki kere benim de başıma geldiği oldu. Ama sadece sıkışık olduğum anlarda. Onun dışında şükür olmuyor hapsirdigim zaman. Biraz egzersiz yapmak lazım da ona bile üşeniyorum öyle bir ağırlık üstümde 🤣❤️
Mesela ben sancı ne onu da tam olarak bilmiyorum 😀 ağrılarım oluyor, kasıklarımda kasılmalar falan oluyor ama onlar sancı mı emin değilim 😀 evet magnezyumum zaten son baktığımda dipteydi ilaç da kullanıyorum ama yükselmemişti o zaman şimdi de muhtemelen yükselmemiştir. Plesenta ile alakalı değilse iyi ama o biraz tedirgin ediyor. Normalde plesenta konusunu kafama takmıyorum ama artık haftamız da ilerlemeye başladı o yüzden ara ara da aklıma gelmiyor değil 😀 bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler demişler bekleyip göreceğiz 🥰

İşte tecrübeli anne 🥰 elinde var ve işini görmüş o yüzden en mantıklısı elindekini kullanmak 🥰 valla yakın çevremde bebek arabası olan bi tanıdık olsa hemen isterdim ama malesef herkes ya yeni doğum yaptı ya da bebek arabalarını çoktan elden çıkardılar 😀 mecbur alacağız

Kuzucum teşekkür ederim. Cybex e baktık bugün gayet de güzel. Fiyatı da puset ve adaptör ile beraber 42 bine geliyordu. Tahminimden daha uygundu. Ancak bebek arabasını eşimin ailesi alacağı için onları da çok yormak istemiyorum. Alternatiflere de bakalım dedik ve yazdığım tüm bebek arabalarına baktık. Maxi cosi leona2 gerçekten çok hoşumuza gitti. Cybexle oldukça benzer zaten. Ben sadece tutma yeri ayarlanabilir olsun isterdim ama o baktığımız hiç bi modelde yoktu nerdeyse o yüzden o isteğimden vazgeçtim. Maxi cosi leona 2 puset ile beraber 29 bine geliyor muhtemelen onu tercih edeceğiz 🥰

Kuzucum aynı durumdayız resmen 🥰 bugün babymall e gittik. Bebek arabası konusunda oldukça geniş yelpazesi vardı. Geri kalan tüm bebiş ihtiyaçları da var gerçekten eşim bayıldı her şeyi alıp çıkalım diyor 🤣 biz de maxi cosi ye karar verdik cybex yerine. Kalan bütçeyle bebişin başka ihtiyaçlarını alırız 🥰

Hiç bi sorun olmaz. Geçen hafta detaylı ultrason yaptırdım. Plesentamın tam nerde bittiğini karından tam göremeyince vajinal bakmak istiyorum dedi olur dedim baktı. İşinin ehli bir proftu. Bir zarar gelecek olsa kendileri yapmak istemezler. Sonrasında hiç bi sorun yaşamadım rahat ol 🥰
Kasilmadan bir tık daha farklı kuzum. O kramplardan biraz farklı. Ben alt tarafta hissedince biraz endişelendim açıkcasi ama şükür daha iyiyim şimdilik. Ya bu gebelikte o kadar panik oldum ki en ufak ağrı korkutur oldu. Ha doğdu ha doğacak yok su gelecek modunda geziyorum. İlk hamileligimde bu kadar değildim ya. Nefes alsam batıyor resmen kendime 🤣🤣❤️ plesanta da bakalım yarın gideceğim şeker yüklemesi ve kontrole yarın ne diyecek çok merak ediyorum. Bu gebeliğim o kadar çok endişeyle geçti ki. Artık yarından sonra bir oh demek istiyorum. İnşallah bebegimin beyin sivisinda da bir sıkıntı yoktur yukselmemistir inşallah da yarından sonra daha da rahatlarım inşallah. 🤲

Kuzum benim eltim vermişti başta başka çocuk düşünmüyorum diye. Sonra hamile kaldı kazara. O da normal bir markaydı iyiydi. Doğum yapmadan önce götürüp verdik kendimiz yeniden aldık artık bir dükkandan. Ama işimi görüyor hala bile şükür iyi çıktı yani. İçine sinen bir şey olur inşallah ❤️ 🥰
Doğumda hastanede ara ara bakıcaklar kaç cm açıklık olduğuna kendinizi kasmamaya rahat bırakmaya calışın o zaman anlamıyosunuz bile
Ah keşke öyle olsa. Kendimi kasmamaya çalışıp rahat bıraktığım halde ebe her baktığında hopladim resmen. Ve kadından özür diledim her seferinde istemeden olduğunu söyledim. Kadın da kolay bir şey olmadığını herkesin acı esiginin farklı olduğunu söyledi. Doğumu da epidural yapmamı önerdi dayanamam diye. Öyle de yaptım. Açılma olup epidural takilana kadar her defasında hopladim. Her Dr muayenesi de bana eziyet. Dayanamıyorum. Ama katlanmak için elimden geleni yapıyorum. Ne güzel rahatsan bu konuda çok şanslısın inan ki 😅 ❤️
O an kendi derdimize düşeriz eminim bakmışlar bakmamışlar kimin gözü görür ki o anda :KK12:
İşte kuzum acı eşiğine bağlı. Gelip de baktığı zaman acı esigin yuksek ise anlamazsın ama değilse zor. Şöyle soyleyeyim Dr alttan muayene yaptığı zamanki durumun ne? Rahatsan acımıyorsa ya da az aciyorsa katlanirsin zaten. Ama her seferinde benim gibi eziyet geliyorsa senin dr acı esigin düşük demektir. ❤️

Valla çok sıkışık olduğum anlarda bir iki kere benim de başıma geldiği oldu. Ama sadece sıkışık olduğum anlarda. Onun dışında şükür olmuyor hapsirdigim zaman. Biraz egzersiz yapmak lazım da ona bile üşeniyorum öyle bir ağırlık üstümde 🤣❤️
Ben de çok üst üste hapşırdığımda birkaç damla kaçırmaya başladım. Kegel egzersizi mi işe yarıyor yine bu konuda?

Dr alttan muayene yaptığı zamanki durumun ne? Rahatsan acımıyorsa ya da az aciyorsa katlanirsin zaten. Ama her seferinde benim gibi eziyet geliyorsa senin dr acı esigin düşük demektir. ❤️
Ya elle muayene de zaten kendini sıkıyorsan muayeneyi yapanin da elini sıkıştırıyorsun daha çok zorluyor, en iyisi sal gitsin 😂😂

Hemen denerim her yönteme çok açığım 😂

çok şükür hala bitmemiş pazar günü bitecek dedi çalışan personel. Pazara kadar alırız muhtemelen 🥰 mama sandalyesini ikeadan alırız diye düşündük o genişmiş ama hiç araştırma yapmadık henüz 😂

Göbek konusunda da ben 22. Haftadayım benimki seninkinden sadece bir tık daha küçüktür 🤣 iç karnım hiç yoksa demek 😂

Gebelik öncesi zayıf mıydın? Benim karnım sırtıma yapışıktı zaten çocuk nerde büyüyecek diyodum 😅😅😅

Geçmiş olsun. 💐
Acilde prosedür bu. Zaten şikayetin de o bölgeyle ilgili. Dolayısıyla bakmadan bilemezdi. Bir sorun olmaz ins 💙

Şu haftaya geldim. Hala günde 2-3 kez çamaşır değiştiyorum. Genelde sadece duru berrak kokusuz bi su, nadiren hafif beyaz akıntı gibi bi kısım da oluyor.

Bazen o ıslaklığı görünce, bu normal bi akıntı değil de acaba amniyon sıvısı mı diyorum. 🤔 Ama muayeneye gidince hiç suyuyla ilgili olumsuz bi şey demiyor Dr. Suyu İyi yeterli diyor. Demek diyorum bu da böyle bi hamilelik.. 🤷‍♀️
Evet benimde aynısı oluyor turnusol kağıdı aldım internetten kırmızı öyle düşündüğümde altıma koyuyorum mavi olmadığı için diyorum aminyon sıvısı değil sakinleşiyorum

Doğum öncesi ebe kontrollerinde açıklık varsa alttan elle muayene çok can acitmiyor kızlar hatta neredeyse hissedilmiyor zaten rahim ağzı yumuşamış oluyor merak etmeyin kendini doğuma hazırladığı için ❤️ bir de derin nefes almak ve gün içinde zaman zaman pelvik tabanı kasma değil de gevşetme egzersizleri çok işe yariyor. 🥰 Minik bir tavsiye ❤️

Canlarr hazır eşim evdeyken bugün bi bebek arabası incelemeye gidelim dedik. Normalde cybex düşünüyorduk ama nerdeyse 50-60 bin civarı fiyatlar pusetle beraber. Tamam uzun süre kullanacağız iyi olsun kaliteli olsun ama 50-60 bin de çok değil mi yaaa 😔 şimdi biraz daha Mac 30-35 bine çıkalım gibi düşünerek tekrar bir arayışa girdik. Maxi cosi diye bi marka varmış ona bakacağız. Bagi neo, yoyko, kanz, prego ve kraft. Bunlara bakacağız bugün. Bu konular daha önce konuşuldu ama ekran görüntüsü almamışım şimdi de bulamıyorum 😀 ne önerirsiniz canlarımmm özellikle tecrübeli anneler
Herkesin tabiki vardır aklında birşey ama belki fikir olur 😀 ben ilk başta travel system aldım kızıma yok özeniyordum onlara 😀 ilk başta herşey çok güzeldi ama çocuk büyüdükçe zaten araba ağır birde çocuk ağır çok zorlanmaya başladım. Birde ana kucağından normal pusete geçirince kızı hem araba kasası hem puset arabanın bagajına sığmadı biryere taksi ile gidecek olsam bir elimde çcouk bir elimle onu kapatmaya çalışmak mümkün olmadı.
Pes edip prego lotus aldım hayatımda kendime yaptğım en büyük iyilik oldu keşkee een baita yapsaymışım. İstersen bir incele

Plesenta agrı yapmaz canım merak etme. Dün son gittigim doktor 32.hafta alttan muayene ile karar veririz normal mi sezeryan mı diye söyledi risk olurmu olmaz mı diye 32.haftadan sonra kanama olabilir mi ona bakmam lazım dedi . Sende hic kanama olmadı degil mi benim plesenta nın yeri hala aynı tek tesellim rahimi kapatmaması. Bende aşırı kafaya takıyordum gercekten Rabbim neyi nasip ederse onu yaşıyoruz en hayırlı dogum ne ise bizim İcin o olsun son gün bile olsa neler değişiyor bizim plesentalar da değişir inş
İnşallah kuzucummm. Benim sadece 12. Hafta bir defaya mahsus akıntıyla karışık ince pembe bi leke gelmişti sonra kesildi. O zaman da doktora gittiğimde hiç bi sorun yok yorulmuşsundur demişlerdi.
Ben cybex beezy modelini aldım hepsiburadadan 20 k idi , puseti de arkadaşım vericek ama 6 7 ye bulunuyor hatta dolapta daha da ucuz canım. Beezy ile easy s modeli araısnda kalmıstım cünkü hafif pratik istiyorum tek elle kapanan arabay kolay sıgan . Easy s iki üc hamlede fln kapanıyodu beezy tek elle o yüzden onu aldım ben. Oğlumda da kabin boy hafif bısey almıstım rahat etmıstım puset zaten max 6 7 ay kullanılıyor 🌸
Kuzum puseti birinin vermesi de çok iyi olmuş. Eşime dolaptan almayı teklif ettim ama istemedi. Maxi de aynı cybex gibi baya beğendik ona karar kıldık çok teşekkür ederim 🥰

Kasilmadan bir tık daha farklı kuzum. O kramplardan biraz farklı. Ben alt tarafta hissedince biraz endişelendim açıkcasi ama şükür daha iyiyim şimdilik. Ya bu gebelikte o kadar panik oldum ki en ufak ağrı korkutur oldu. Ha doğdu ha doğacak yok su gelecek modunda geziyorum. İlk hamileligimde bu kadar değildim ya. Nefes alsam batıyor resmen kendime 🤣🤣❤️ plesanta da bakalım yarın gideceğim şeker yüklemesi ve kontrole yarın ne diyecek çok merak ediyorum. Bu gebeliğim o kadar çok endişeyle geçti ki. Artık yarından sonra bir oh demek istiyorum. İnşallah bebegimin beyin sivisinda da bir sıkıntı yoktur yukselmemistir inşallah da yarından sonra daha da rahatlarım inşallah. 🤲

Kuzum benim eltim vermişti başta başka çocuk düşünmüyorum diye. Sonra hamile kaldı kazara. O da normal bir markaydı iyiydi. Doğum yapmadan önce götürüp verdik kendimiz yeniden aldık artık bir dükkandan. Ama işimi görüyor hala bile şükür iyi çıktı yani. İçine sinen bir şey olur inşallah ❤️ 🥰

Ah keşke öyle olsa. Kendimi kasmamaya çalışıp rahat bıraktığım halde ebe her baktığında hopladim resmen. Ve kadından özür diledim her seferinde istemeden olduğunu söyledim. Kadın da kolay bir şey olmadığını herkesin acı esiginin farklı olduğunu söyledi. Doğumu da epidural yapmamı önerdi dayanamam diye. Öyle de yaptım. Açılma olup epidural takilana kadar her defasında hopladim. Her Dr muayenesi de bana eziyet. Dayanamıyorum. Ama katlanmak için elimden geleni yapıyorum. Ne güzel rahatsan bu konuda çok şanslısın inan ki 😅 ❤️

İşte kuzum acı eşiğine bağlı. Gelip de baktığı zaman acı esigin yuksek ise anlamazsın ama değilse zor. Şöyle soyleyeyim Dr alttan muayene yaptığı zamanki durumun ne? Rahatsan acımıyorsa ya da az aciyorsa katlanirsin zaten. Ama her seferinde benim gibi eziyet geliyorsa senin dr acı esigin düşük demektir. ❤️
sen hiç telaş yapma tüm her şey güzel olacak. Yarın gidince Rabbim içini rahatlatsın kalbine gönlüne ferahlık versin inşallah 🥰 her gebelik birbirinden farklı demek ki. Bu benim ilk gebeliğim. Başlarda çok fazla kusma olduğu için çok zorlanmıştım ve kendimi çok nazlı hissediyordum. İki gün arayla İki tane çok çok yakın arkadaşımın gebelik haberini aldım. Her şeyden şikayet ediyorlar 😀 eşim diyor ki sen resmen melekmişsin😀😀😀 herkesinki farklı dedim. Şimdi biri 8 biri 5. Haftada. Her şeyi bana soruyorlar. Ben çok profesyonelmişim gibi 😀😀 her şeyi nasıl bu kadar iyi biliyorsun falan diyorlar 🤣 kadınlar kulübü ailem sayesinde tabikiiii 😀😀
Gebelik öncesi zayıf mıydın? Benim karnım sırtıma yapışıktı zaten çocuk nerde büyüyecek diyodum 😅😅😅
Yıllarca hep 40 kilo dolaştım 😀 asla kilo alamadım, hiç bi zaman yaşımı göstermedim insanlar hep çocuk sandılar (32 yaşındayım) 🤣 sonra baktım hamile kalamıyorum spora gideyim diyetisyene gideyim falan diyip sıkı bi diyete girdim. 47-48 kiloya kadar çıktım ve hamile kaldım 😀 ama tabi kusma vs derken 43 e geri dönmüştüm. Şimdi 52 kiloyum. Vücudum gerçekten taşımakta zorlanıyor sanırım bebişi. Aslında bebişten de ziyade memelerimi 🤣🤣 aşırı büyüdüler sırtım felaket durumda 😂
Herkesin tabiki vardır aklında birşey ama belki fikir olur 😀 ben ilk başta travel system aldım kızıma yok özeniyordum onlara 😀 ilk başta herşey çok güzeldi ama çocuk büyüdükçe zaten araba ağır birde çocuk ağır çok zorlanmaya başladım. Birde ana kucağından normal pusete geçirince kızı hem araba kasası hem puset arabanın bagajına sığmadı biryere taksi ile gidecek olsam bir elimde çcouk bir elimle onu kapatmaya çalışmak mümkün olmadı.
Pes edip prego lotus aldım hayatımda kendime yaptğım en büyük iyilik oldu keşkee een baita yapsaymışım. İstersen bir incele
kuzum pregoyu dün inceledik gerçekten beğendiniz modeller arasındaydı. Ama sonra maxi cosi de karar kıldık en son 🥰

Kızlar ben oğlumda travel sistem bebek arabası almıştım uzay üssü gibiydi çok da para vermiştim. Yani konforluydu ama çok ağırdı katlayınca yer de kaplıyordu. Aracım heçbek. Şimdi bunda baston alıp geçicem. Katlanır tek parça yeter bence. Pusete de gerek yok oto koltuğum var diye düşünüyorum. Bastonu katla götür getir sanki mantıklı değil mi?
Travel bana ağır ve yer kaplıyormuş gibi geliyor. Kraftın chicconun filan baston modelleri var. Doğunca 5 6 aylık olunca alıcam gibi araba

Back
X