Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    44
Ay iyi bari canım hiç geçmeyecek gibi çünkü, soğanı düşünmeye bile tahamullum yok

Ay iyi bari canım hiç geçmeyecek gibi çünkü, soğanı düşünmeye bile tahamullum yok
Haahhaa bende öyleydim düşüncesi bile kulaklarımı uguldatiyordu içim kalkıyordu eve almadık haftalarca sokmadim da geçti sizinde geçer inşallah artık

Hemennn yettimmm.
Kuzum benim de vajinanın böyle dudağına doğru bi baskı vardı. Doktora sordum aynen böyle bi rahim fotosu gösterdi. Maviyle çizdiğim yer var ya oranın başından vajinanın dudaklarına kadar olan kaslar birmiş. Yani rahim büyüdükçe oralarda kasılır dedi :)) çok normalmiş

Eklentiler

• IMG_5095.jpeg
    52,1 KB · Görüntüleme: 10
Kendini zorlamamalısın. Ben asla ağır kaldırmıyorum, sürüklemiyorum bile. Ama özellikle süpürge yaptığım zamanlarda hep karnımda ağrı oluşuyor ve belim ağrıyor. Hamilelik boyunca böyle mi olacak bilmiyorum ama en azından ilk aylar dikkat etsek iyi olacak sanırım canım. Ne güzel yardımcı olacak kızın da varmış maşallah Allah bağışlasın

K kafamdadelisorularrrrr
Eldorin
A acemianne92
M melina7
Bacılarım saolun, iyi ki varsınız

Umutvari işte yaşadığım tam bu bacım.
Daha önceki gebeliğimde böyle bi şey yaşamamıştım. Demek ekstra özen ve dinlenme gerekiyor. Benim o kodum bozuk ama artık dikkat edicem.

Hamilelikte tiksinilen şeylerle ilgili şunu söyleyeyim. Kızıma hamileyken bana balık feci kötü koktu anlatamam. Bir km öteden kokusunu alıp kusmaya başlıyordum. Ve fekat ne yazık ki, benim eşim balık sevdalısı bi adam. Evimizde 3 akvaryum var 400-500 litrelik. Haftada birkaç gün gece sabah balığa gider balık tutmaya. Galata köprüsünde, kuleli askeri lisesi onumde köpek öldüren soğukta balık tutan o deliler var ya, biri benim eşim. Geliyor eve 3-4 kilo çinekop tutmuş. Ne balıgı ne kocayı eve alasım gelmiyordu. Burnumu tutarak kapıyı açıyor sonra yatak odasına doğru kaçıyordum. O kırklamış giysilerini hemen makineye atar, duş alır. Evi havalandırır haber verirdi çıkabilirsin diye. Çinekop ki hayatta en sevdiğim nimetlerdendir. Ne bakabildim ne yiyebilirim. Evde pişmedi. Kv ye gidip orda yediler.

Netice-i kelam, ben dedim ki balık benim için bitti mi ? Bir daha yiyemeyeceğim galiba. Ama doğurdum sonra o tiksinme geçti. Allahın lütfu. Yoksa bu kocayla yaşanmaz. Haftada iki gün fix balık var bizim evde

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum. Biz de ilk oğlumda doktora, gen testinde olumsuz bir durum çıkarsa tedavi anlamında yapılabilecek birşey var mı diye sorduğumuzda yapılabilecek birşey olmadığını, aldırmak istersek bunu değerlendirebileceğimizi söylemişti. Biz de aldırmayı düşünmeyeceğimiz için yaptırmamıştık. Bu hamileliğimde önceki kontrolde yaşımız ilerlediği için risk faktörünün arttığını söyleyip yapmamızı önerdi. Bugünkü kontrolde kararımızı sordu, biz yine aldırmayacağımız için istemediğimizi söyledik. Bu sefer olumsuz bir durum olursa takip veya müdahale yapılabilir diyip yine önerdiğini söyledi. Sonra ikili taramada ense kalınlığını 2.4 mm ölçtü ve 3 mm e yakın olduğu için riskli olduğunu söyledi. Bilmiyorum huzursuz oldum ama benim de içimden gelmiyor açıkçası özellikle de bu baskıyı görünce. Doktorların bir kazancı mı var acaba diye düşünmüyor değilim.

Çiftlik balığı değil sağlıklı gezen balık işte, ne güzel ama bu gebelik çok farklı bir şey gerçekten... Neyse gebelikten sonra tiksinmelerimizin geçeceğine sevindim Bu arada ev işlerini abartmayın hamisler, ev işi yavaş yavas bir şekilde olur yüklenmeyin kendinize...

Tamam o zaman o yaşadığın gayet normal merak etme

Tiksinme konusunda ben de balıktan nefret ediyorum resmen/ hamilelikten önce de yerdim ama çok da tercih etmezdim. Şimdi doktorum haftada en az bir ye artık dedi. Zorunlu ya hiç istemiyorum. Haftada bir sadece hamsi yemeye çalışıyorum büyük balıklardan hiç hoşlanmıyorum. Ama çocuk için katlanacağız mecburen.

Doktorların bir kazancı olduğu için değil de daha rahat etmek için yaptırdıkları kanaatindeyim. Yani onu yaptırınca ense kalınlığı mı var olsun nasıl olsa genetik bir rahatsızlık yok gibi bir rahatlık yaşarlar diye düşünüyorum. Ha maddi anlamda kazançları var mı onu bilemem belki yapan laboratuvarlarla anlaşmalılardır. Benim doktorum kanı alıp bi laboratuvara gönderdiklerini ama istersem kendimin de başka yerde yaptırabileceğimi söyledi mesela. Ben uğraşmamak için doktoruma aldırdım kanı.

Sanırım Türkiyede Fetal Dna, ikili test gibi konularda biraz gebeleri zorluyorlar. Banada burada doktorum siz Türksünüz diye söylüyorum çünkü Türk hastalarım hep yaptırmak istiyorlar demişti. Ben ikili testte yaptırmadım, fetal de o yüzden doktorum da hiç ısrarcı olmadı zaten sadece Türk olduğumuz için söylemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…