-
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #2.901
Merhaba.Ay benim zayıf noktam çiğköfteCanım ben hep yiyorum ya. Hamilelik şüphem varken yedim, öğrendiğim gün yedim, 3 gün sonra yine yedim. Haftada 1 yiyorum bahanem de bağırsaklarım çalışsın. :)
Etsiz olandan yiyorum, zincir olandan yiyorum bi de öyle mahalle arasından değil. Marulları 20 dk sirkeli suda bekletiyorum, nane maydonoz yasak. Bu şekilde
Yani detoks etkisi olduğu için en azından çok az miktarda tüketin, ben tercih etmiyorum.Merhaba.
Maydonoz'u duymuştum ama nane de mi riskli gebeleri için? Bu bulantılar içinde en ilgimi çeken şey taze naneli yayla çorbası oluyor, sürekli yapıp içiyordum.
Sen tecrübelisin hatta çifte tecrübeliYine ikizlerden örnek vericem ama. Yani bunu örnek vermek amacıyla söylüyorum. Sürekli söylüyormuş gibi size rahatsızlık vermek istemiyorum ( tabi bu yazım genele )
İkiz gebelikte normalde daha fazla beta artışı ya da daha çok belirti falan beklenir. Yumurtlamadan sonra 11. Gün negatif görmüştüm. Ve bu sefer de olmadı diye üzülmüştüm. Hamilelikte de bir o kadar zor geçmesi beklenir iki kat arttığı için. İlk gebeliğim de sadece bir süre ogurmelerim oldu. Ama hiç kusmadim. Bir şeyden tiksinmedim. Kısa bir süre et yiyemistim. Ama pisirebiliyordum. Sadece 20 lerden sonra ağrılar ve erken doğum riskim arttığı için sıkıntı yaşamıştım. Demem o ki her gebelik bir olmuyor. Bu muhtemelen tek bebek. Ama belirtileri baya yaşıyorum. Özellikle mide ekşimesi hafif hafif bulanmasi. Diğerinde daha geç başlamıştı.
Sonuç olarak inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz hepimiz. Bu günler de geçiyorbir bakmışsın sırayla dogurmusuz. Burda gaz problemleri falan konuşuyoruz çocuklar büyüdükçe tabi grup dağılıyor. 2021 temmuz anneleri de eser yok şimdi
Evet ben de aynı şekilde folik asitin gaz yaptığını düşünüyorum. Resmen bu kış evi ısıtabilecek kadar gaz üretiyorumFolidoce
Bende onu kullanıyorum ondan mı acaba ya aşırı şişkinlik hissi de var bende sürekliEvet ben de aynı şekilde folik asitin gaz yaptığını düşünüyorum. Resmen bu kış evi ısıtabilecek kadar gaz üretiyorum
Canım şuan kaç haftalık sın daha erkendir belkiHic bir sey gormediler
canım bende 6+0 da birsey göremedim kese boştu hatta kesem 7+0 haftalıktı. dr bir hafta sonra çağırdı 6+6 da kalp atışını dinledik içini ferah tut herşey Allah tanMaalesef, ayni seyleri duyduk. 1 hafta daha bekleyelim ama yine de dedi. Sata gore 6 haftalik kese remini de ekliyorum.Bos..
canım ben şimdi kendiminkine baktım kese boyutu 1.63 cm gözüküyormuş boştu kese. dr demişti ki haftaya geldiğinde kese 2.00 cm olursa boş gebeliktir o zaman almak gerekir senin kesen henüz çok küçük inşaallah güzel haberlerini alırızBen de boyle dusunuyordum umudumu canli tutmaya calisiyordum ama iki doktor de cok karamsar konustu. Hani yok bebek kesin ama yine de bi bekleyelim gibi..
Korkma canım inşallah kötü bir durum yokturKızlar selam benim yine kahverengi kanamalarım başladı yüksek doz progestan kullanmama rağmenhiçbişey de yapmıyorum yatıyorum sadece. Geçen hafta kalp atışı duyduğumda doktor kanama alanı da yok demişti nerden geliyor bu kan anlam veremiyorum doktora gideceğim bugün yine sizden dua istiyorum
Korkma canım kahverengi kanama korkulacak birşey değilmiş kırmızi olursa kötü diye duymuştum sen yinede ayağının altına yastık koy uzan hiç bişey olmaz Allah'ın izniyle bende geçen hafta gördüm çok azdı ama bişey olmadı çok şükürKızlar selam benim yine kahverengi kanamalarım başladı yüksek doz progestan kullanmama rağmenhiçbişey de yapmıyorum yatıyorum sadece. Geçen hafta kalp atışı duyduğumda doktor kanama alanı da yok demişti nerden geliyor bu kan anlam veremiyorum doktora gideceğim bugün yine sizden dua istiyorum
Benim içtiğimde Kalsiyum-l-metilfolat yazıyorBen hala folik asit kullanmadım dr verdi ama
Araştırdım metafolin olanı kullanmak daha iyi diye okudum sizler ne kullanıyosunuz
Adı nedir? Dr ın bana verdiğinde yazmıyoBenim içtiğimde Kalsiyum-l-metilfolat yazıyor
Ben yurtdışındayım o yüzden aynı marka yoktur. Ama bence en önemlisi bir an önce hangisini alabilirseniz içmeye başlayın eğer hamile kalmadan önce almadıysanız folik asit.Adı nedir? Dr ın bana verdiğinde yazmıyo
Kaç haftalıktınızKızlar bu sabah doktora gidicem bebisi görmeye cok heycanlıyım buraya yazıcam
Kuzucum geç kalma artık kullan. Özellikle ilk aylar çok önemli zatenBen hala folik asit kullanmadım dr verdi ama
Araştırdım metafolin olanı kullanmak daha iyi diye okudum sizler ne kullanıyosunuz
Doğru diyosunuz doktorun verdiğini alıym bugünKuzucum geç kalma artık kullan. Özellikle ilk aylar çok önemli zatenben folic trio kullanıyorum. Hatta satın da almadım doktorumun elinde varmış o hediye etti
Ben yaptıracağım daha öncede yaptırmıştım aynı yere yine başka yerlere fiyat sormadım da..Günaydın kızlar,
fetal dna için düşünceleriniz neler, yapacağınız yeri belirlediniz mi?
dr um 6+6 da bir ay sonra gel demişti ama başka bir dr u denemek istiyorum
fetal dna tek gebeliklerde 10. ve 12. haftada yapılabiliyormuş ne yapsam bilemedim.
Şu an 9+2 deyim