Kesinlikle öyle kolik bebek bakımı x5 bebektir ben bilmiyorım yasamadım ama kuzenimin oğlu öyleydi onun anlatmasından biliyorum mahallenin mutlu bebeği diye bir kitap var kolik bebekler için yazılmıs bir kitap ve beş madde de kolik bebeği sakinleştirnenin mümkün olduğunu anlatıyor ben hamileyken okumuştum ve hala başucu kitabımdır kızlarım sebepsiz ağladıgınfa bende uyguluyorum tavsiye ederim size de belki rahatlamanıza katkıda bulunur.kolik bebekle maalesef çok zor oluyor kendinize yüklenmeyin… kolik sancısı tutmayan günler için benim de düzenim var emzir, alt değiştir, uyut hatta hep aynı saatlerde yapmaya çalışıyorum ama kolik bir tuttu mu gaz çıkarmaya çalışmak, ayakta dik gezdirmek, kucakta yürütmek, bazen memeyi ağzına vermek bile çok saatler sürüyor. hatta kolik bitince bebeğim uyuyor 4-5 saat ama o 4-5 saat de inanın ben yorgunluktan dinlenemiyorum. öyle bir pertim çıkmış oluyor ki kocamla iki kişi bakıyoruz. küçücük bebe iki kişinin enerjisini bitiriyor. ağlayarak, yemeyerek, uyumayarak bize yaşattığı psikolojik yıkımı bahsetmiyorum bile bazen onla ben de ağlıyorum. tek umudum 3. ayda bitecek olması yalnız olmamakçok şükür sağlığımız var ki bakıyoruz bebeklerimize
Bende kırkım çıkmadan önce kendimi bi kapatıyordım aman allahım neler neler düsünüyordumm kırkın çıkınca geçer diyenlerede sinir oluyordum ama psikolojik mi bilmem kırkınız çıkınca geçiyorBende bir hafta önce senin gibiydim. Hatta eşime dedim uzun sürerse bu halim beni dinleme beni doktora götür. Bu hisse dayanamıyorum. İçimdeki karanlık annelik hissini bile yaşamam engel oluyordu. Ama geçiyor gecmezse de çaresi var. Ben henüz hastaneden başka bir yere gitmedim. Benim eşim nobetli çalışıyor gece olmadığı oluyor. Ve ben annesini istemediğim için korktugumu söylemeyemiyorum. Annesi gelse yine aynı olurum enerjimi alır kadın. İçimden dua geçirdim, hayal kurdum. Tatil yerleri baktım. Tv bakıyorum kafamı dağıtıyorum. Günde bir tane sigara içiyorum. Kendi kendimizin doktoru olacağız. Bu hissi evde eşler anlamıyor. Ben eşimin iyi bir eş olduğunu düşünürdüm. Ama değilmiş. Bir aydınlanma yaşadım bu dönemde.
kolik bebekle maalesef çok zor oluyor kendinize yüklenmeyin… kolik sancısı tutmayan günler için benim de düzenim var emzir, alt değiştir, uyut hatta hep aynı saatlerde yapmaya çalışıyorum ama kolik bir tuttu mu gaz çıkarmaya çalışmak, ayakta dik gezdirmek, kucakta yürütmek, bazen memeyi ağzına vermek bile çok saatler sürüyor. hatta kolik bitince bebeğim uyuyor 4-5 saat ama o 4-5 saat de inanın ben yorgunluktan dinlenemiyorum. öyle bir pertim çıkmış oluyor ki kocamla iki kişi bakıyoruz. küçücük bebe iki kişinin enerjisini bitiriyor. ağlayarak, yemeyerek, uyumayarak bize yaşattığı psikolojik yıkımı bahsetmiyorum bile bazen onla ben de ağlıyorum. tek umudum 3. ayda bitecek olması yalnız olmamakçok şükür sağlığımız var ki bakıyoruz bebeklerimize
Benim kolik günleri sadece o günümü değil sonraki günlerimi de etkiliyor. Kolikli gecenin sabahı biraz daha fazla uyusun diye tüm kozları oynuyorum sürekli kucğaımda tutuyorum sonra rutinler vs hep şaşıyor. O kadar az uyuyan bir bebeğim varki sürekli uyusunda rutini salla diyorum ama böyle olunca bebeğin de ritmi şaşıyor ben de vicdan azabı çekiyorum çocuğu kaliteli büyütemiyorum diyeKesinlikle öyle kolik bebek bakımı x5 bebektir ben bilmiyorım yasamadım ama kuzenimin oğlu öyleydi onun anlatmasından biliyorum mahallenin mutlu bebeği diye bir kitap var kolik bebekler için yazılmıs bir kitap ve beş madde de kolik bebeği sakinleştirnenin mümkün olduğunu anlatıyor ben hamileyken okumuştum ve hala başucu kitabımdır kızlarım sebepsiz ağladıgınfa bende uyguluyorum tavsiye ederim size de belki rahatlamanıza katkıda bulunur.
Ben de ne zaman yalnız kalsam böyle oluyorum eşim hasta olup anneme geldik yine açıldım,annem direk hindi gibi ne düşünüyorsun diyo, baban oruçlu markete sen git diyo aslında amacı beni evden çıkarmak birde bende emzirme korkusu başladı allahtan annemleydim. Dün akşam evimize geldim bakalım günlerim nasıl geçicekBende kırkım çıkmadan önce kendimi bi kapatıyordım aman allahım neler neler düsünüyordumm kırkın çıkınca geçer diyenlerede sinir oluyordum ama psikolojik mi bilmem kırkınız çıkınca geçiyorbunu düşünerek rahatlayabilirsiniz bence
Kendimizi gördüm yazdıklarındakolik bebekle maalesef çok zor oluyor kendinize yüklenmeyin… kolik sancısı tutmayan günler için benim de düzenim var emzir, alt değiştir, uyut hatta hep aynı saatlerde yapmaya çalışıyorum ama kolik bir tuttu mu gaz çıkarmaya çalışmak, ayakta dik gezdirmek, kucakta yürütmek, bazen memeyi ağzına vermek bile çok saatler sürüyor. hatta kolik bitince bebeğim uyuyor 4-5 saat ama o 4-5 saat de inanın ben yorgunluktan dinlenemiyorum. öyle bir pertim çıkmış oluyor ki kocamla iki kişi bakıyoruz. küçücük bebe iki kişinin enerjisini bitiriyor. ağlayarak, yemeyerek, uyumayarak bize yaşattığı psikolojik yıkımı bahsetmiyorum bile bazen onla ben de ağlıyorum. tek umudum 3. ayda bitecek olması yalnız olmamakçok şükür sağlığımız var ki bakıyoruz bebeklerimize
Kendinize haksızlık etmeyin bebeğiniz de kolik ataklarında çok yoruluyor siz onun da daha çok uyumasını sağlayarak dinlenmesini sağlıylrsunuz her bebek bir değildir siz bebeğiniz için en doğru olanı en doğru olan zamanda yapıyorsunuzdur zatenBenim kolik günleri sadece o günümü değil sonraki günlerimi de etkiliyor. Kolikli gecenin sabahı biraz daha fazla uyusun diye tüm kozları oynuyorum sürekli kucğaımda tutuyorum sonra rutinler vs hep şaşıyor. O kadar az uyuyan bir bebeğim varki sürekli uyusunda rutini salla diyorum ama böyle olunca bebeğin de ritmi şaşıyor ben de vicdan azabı çekiyorum çocuğu kaliteli büyütemiyorum diye
Geçiyor geçiyor hiç merak etmeyin biraz zaman tanıyın kendinizeBen de ne zaman yalnız kalsam böyle oluyorum eşim hasta olup anneme geldik yine açıldım,annem direk hindi gibi ne düşünüyorsun diyo, baban oruçlu markete sen git diyo aslında amacı beni evden çıkarmak birde bende emzirme korkusu başladı allahtan annemleydim. Dün akşam evimize geldim bakalım günlerim nasıl geçicek
Herkes eşiyle ilgili aynı şeyi düşünüyor bence hepimiz aydınlandıkBende bir hafta önce senin gibiydim. Hatta eşime dedim uzun sürerse bu halim beni dinleme beni doktora götür. Bu hisse dayanamıyorum. İçimdeki karanlık annelik hissini bile yaşamam engel oluyordu. Ama geçiyor gecmezse de çaresi var. Ben henüz hastaneden başka bir yere gitmedim. Benim eşim nobetli çalışıyor gece olmadığı oluyor. Ve ben annesini istemediğim için korktugumu söylemeyemiyorum. Annesi gelse yine aynı olurum enerjimi alır kadın. İçimden dua geçirdim, hayal kurdum. Tatil yerleri baktım. Tv bakıyorum kafamı dağıtıyorum. Günde bir tane sigara içiyorum. Kendi kendimizin doktoru olacağız. Bu hissi evde eşler anlamıyor. Ben eşimin iyi bir eş olduğunu düşünürdüm. Ama değilmiş. Bir aydınlanma yaşadım bu dönemde.
Aynı anda mı emziriyorsun canım , masallah sana ya cok guzel duzen kurmussunBizim doktorumuz 3-4 saat uykuda kalabilirler artık dediği için ben iki saatte bir kaldırmıyorum artık.
Emziriyorum canım acıktıkları zaman ilk 20 dk memede tutuyorum ve hayırda demiyorlar acıkcası doğduklarından beri min. 20 dk tutuyorum memede daha isterseler daha da uzun tutuyorum ( doktorumuz o kadar uzun süre tutmana gerek yok dese de kendine zaman ayır dese de ben bu şekilde daha mutlu olduğum için minimum 20 dakika tutuyorum) sonrasında ise 40'ar ml mama veriyorum Eğer mamının da fazlasını isterseler bir o10ar milim daha veriyorum Ama eğer memede uzun kaldıysalar ve daha az mama istiyorsalar ağızlarından çıkartmaya başlıyorsalar 30-35'te de kesiyorum mamayı önce mama verdiğim ve memede mayıştıkları için memeden sonra alt değişimi yapıyorum ki mamayı da kabul etsinler mamayı da enjektörle veriyorum çünkü okuduğum birçok yerli yabancı makalede ve kendi doktorumuzun da söylediği şimdi biberona başlarsın şimdi meme reddi yaşamazsın belki ama 5 ayda kesinlikle ve kesinlikle meme reddi yaşanıyor hiç biberon almayan çocuklarda bile yaşanıyor Ama tabii ki biberon alan çocuklar da bu oran çok daha yüksek dediği için enjektörle devam ediyorum. Bizimkiler son Doktor kontrolünde Tam 13 günde 600 gram almışlar ve doktorumuz bunun Çok yeterli olduğunu söylemişti O yüzden aynı tempoya devam ediyorum Biraz yorucu oluyor belki ama şimdi zaten artık 2 saatte bir uyanmadıkları için de kendime de zaman ayırabiliyorum. Geceleri de saat 19.30 oldu mu duş aldırıyorum besleyip yatırıyorum Tabii uyumaları 20.00 20:30'u buluyor sonra saat 23.30 00.00 arası uyanıyorlar tekrar besliyorum alt değiştirmelerini yapıp tekrar yatırıyorum üç buçuk 4 saatte bir bu süreç tekrar ediyor
Aynen canım , artık gece olmasını istemiyorumBizim de öyle oldu ya artık daha sık besleniyorlar hele de geceleri doymak bilmeyip sürekli uyanıyorlar
Aaa bizim doktor kesinlikle batikon sürmeyın zararlı iyot var içinde Troitleri etkiler demiştiBizim göbek bagimiz hala düşmedi kızlar ya.. 14.gun bugün.. doktor batikon sürelim gunde 3 kere gazlı bez ile dedi..
Hala düşmeyen var mı?
Bu güzel günler daha zor günler gelecek atak haftalaarıAnnelik çok güzel biseymis ama bir o kadar da zormuş gerçekten. Kızımda çok gazlı. Doktorumuz gaz damlası verdi ama ona rağmen gaz sancısı çekiyoruz. Dün akşam eşim yoktu evde. Kızım uyusunda bende uyuyayım diye bekliyorum uyku akıyor gözlerimden. Uyumadı tabi sinir krizi geçirdim ağladım.Sonradan pişman oldum tabi sinirlendiğime onun içinde tekrar ağladım. Bende bu günler geçecek sabret diyorum kendime.
Bizimki 16 günde düştü canım. Oda rahatsızlandı doktora gittik şükür bişeyi çıkmadı ama hastanede düşürdü bağını. Benim kızda 14 günde düşürmüştü.Bizim göbek bagimiz hala düşmedi kızlar ya.. 14.gun bugün.. doktor batikon sürelim gunde 3 kere gazlı bez ile dedi..
Hala düşmeyen var mı?
Sadece eş değil bütün yakın çevrem ile ilgili çok sayıda aydınlanma yaşadımHerkes eşiyle ilgili aynı şeyi düşünüyor bence hepimiz aydınlandık
Spoiler verseniz de başımıza gelecekleri bilsek?Bu güzel günler daha zor günler gelecek atak haftalaarıikinci çocuk olduğu için bana bu günler bahar bahçe gibi gaz sancısı uykusuzluk hepsi var ama daha zoru gelecek biliyorum
Daha iyi oluyor diyor herkes olmuyor muSpoiler verseniz de başımıza gelecekleri bilsek?Ben 17.günde fenalaşmak üzereyim. Asla uyumuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?