Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    64
Aslında uzanırken de kasılma oluyordu ama o zaman takip etmedim süreyi acıktığım için kalktım bişeyler atıştırırken sıklaştığını farkettim. Normalde gün içinde falan kasılmalar oluyordu ama hiç böyle sık olduğu yoktu yani. Şimdi tekrar uzandım bakalım takip edeyim biraz daha
Düzenli aralıklarla devam ediyorsa acile gidin bence.

Canım benim doktorum Noel tatilinde 7 Ocağa kadar yok. Hastaneye gitsem şu anda kayıtlı olduğum hastane ana baba günü 205 yaralı deniyor kimse bana bakmaz. Yani boşa gitmiş olurum. Kaydım bile açılmaz.
Olmadı pazartesi günü özelde bir muayene olursunuz devam ederse

Anladım. şimdi kasıklarıma adet ağrısı gibi bir ağrı girdi ama ağrıya kadılma eşlik etmedi çok uzun sürmedi geçti
Ya kızımda yaşamadım sancıyı bundada tecrübesizim. Karnım çok sertleşip rahatsız olmuştum doktoruma koştum sertlik var rahatsız ediyor diye. Bana bacaklarında yanma kasılma varmı diye sordu yok dedim. Belinde karnında var mı yok dedim. Normal dedi kasılma değil dedi. Kasık diyince doktor sormuştu bana.

Aralıklar düzenli değil benim takip ediyorum geçmezse gideceğim acile. Bu sertleşmeler kasılmalar doğumu tetikler mi?
Braxten hicks kasılmaları doğuma hazırlık kasılmalarıdır. Kasıla kasıma vajina girişi yumuşar ve açılmaya müsaitleşmeye başlar. Yani doğuma hazırlık için evet ama yalancı kasılmalar evet. Ha düzensizken düzenliye döner mi diyorsan evet dönebilir o yüzden takip etmen lazım.

O normal şartlarda bende de oluyordu ama şu an resmen biri beni şişirdi balon gibi ama sönmüyorum. 😅 geçmiyor.
Kötü bir his bacım sarılalım 😀 şaka bi yana inşallah birşey yoktur. Dünden beri öyleymiş bebek hareketleride normal. Belki yediğin birşey dokundu . Belki bebek pozisyon değiştirdi. Doğum kanalına girincede vücut şaşırıyor sonra alışıyor. Misal ben şuan mide yanması ekşimesi acısı boğazla birlikte perişan olmaktayım ama kendime hamileyim ben diyorum. 😀

Anladım. şimdi kasıklarıma adet ağrısı gibi bir ağrı girdi ama ağrıya kadılma eşlik etmedi çok uzun sürmedi geçti
Canım doğum sancısı Pelvik baskı yapar yani kukuna yukardan doğru bi basınç hissedersin bel bacak ve vajinaya ağrı zonk zonk şeklinde yayılma şeklinde girer karnın kasılır 1 dakika boyunca gevşer farzı misal 10 dakika gevşek durur tekrar başlar. Düzenlidir. Kasılma hesaplayıcı aplikasyonu indir. Sancı girince bas tuşa bitince durdur bir daha girince yine bas tuşa bitince durdur 4 sancının ortalamasını baz alır düzenliyse hastaneye git diye uyarı verir.

Ne kadar da zengin bir halk 🥲 kuzu var da habibilere kadar var bize kalmamış 😁
Malesef herşey paraya bakıyor eğitim bile. Çok iyi doktorlarda var onlarda çok nadir nasibine düşerse. İlk kızımda 3 muayeneye gittim asistanlar giriyor dayak yiyeceksin gibi tepki her muaynede değişiyor sana bakan. Ondan sonra hiç gitmedim özelde devam ettim. Bunda da aynı. Ağlayarak çıkmıştım muaynede

X