Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bazı annenler kayınvalideler gerçekten çok anlayışlı titiz olurlar bilirim. Size bir iş kalmaz. Ama ben öyle şanslı değilim. Çok şükür iyi olsunlar sağ olsunlar ama müdahaleci tavırları beni geriyor. Benden daha titiz daha empatik yaklaşmıyorlar çocuğa maalesef
Benim arkadaşımın kaynanası 40 gün kalmıştı yanında gerçekten kız çok bunalmışti. 1 2 hafta kaldın di mi bir git artık yazık çok üzülmüştü. Daha da kalırmış yani arkadaşımın dediğine göre 🥴

Bende bugün sağlık ocağına gittim tetenoz aşısı için çağırmışlardı gitmişken sabah aç gel kan a bakalım dediler 3 aylık şekere fln bakcaklarmış.
9 kasımda ztn şeker yüklemesi olcam bakalım nası çıkacak sonuçlar. Bugün izinliyim evdeyim. Tetenoz aşısı çok ağrı yapmasa bari.
Ben de bugün aynı işlemleri yaptırdım sağlık ocağında. Kol ağırlaşması 1 hafta bile sürebilir dedi. Bugün ıhlamur, bol c vitamini desteği alacağım. Ne olur ne olmaz
Kızlar dedim ya ihtiyaç duyanı anlarım🥰 çok normal ama ben duymuyorum.
İlk doğumumda annem birkaç gün önceden geldi. başladı normal doğum yap diye doktoru da darladı bi sürü, doktor uyuz oldu. 9 aylık sürecimizi gerginlikle kapatacak diye tırstık. 41 hafta bebek gelmiyordu olmuştu 4200 gr. Normal diye beni eşimi doktoru gece gündüz darladı. Gece tuvalete kalkarken odamıza geliyordu yok mu sancı diye :))
bebek doğdu emzirirken pür dikkat mememe bakıyordu ki ben çok utanırım
yalnız bırakayım kafamı çevireyim diye düşünmedi. Kızmıyordum ona farkında değil ama ben soyleyemiyordum rahatsızlığımı.

Bebek her ağladığında alırdım kızardı kucağa alıştırma diye. Ev kirliyi temizlemezdi ben de diyemezdim. Yemek yapardı sağ olsun bulaşık vs. Bebeğin ilk banyosunda çok ağlattı onu banyo sonrası ağlamış sakinleşsin diye kucağıma almak istediğimde gene bağırıp kızardı alıştırma “banyo sonrası çocuk emzirilmez” diye. Bir hafta sonra gitti kayınvalidem geldi elinde on tane bilezik çocuğu tutarken batıyordu bilezik izi yüzünde çıkıyordu. İkide bir dua okuyorum diye çocuğun yüzüne üflerdi tuvaleti pis kullanırdı klozet var diye küvete girer orda taharetlenirdi. Süreki çocuğu kucağa alıp öpmek isterdi. Vs vs
Şimdi diyorum ki kimse umurumda değil ben kırılıp daralacagıma onlar anlayış göstersin. Elli kez doğurmuyoruz bi zahmet anlasınlar. Şimdi anneme de dedim. Ben gergin olcm kimsenin kalmasını istemiyorum. Eşimle birlikte sakince geçirmek istiyoruz bu süreci diye. Bugün bozulsa da bi süre sonra anlar anlamak zorunda.
Ay emzirme konusunda ben de çok çekiniyorum utanıyorum, düşünüyorum nasıl olacak diye😓 Annemin de çekinmesi yoktur, gelip kendi tutturmak isteyebilir yanlış tutarsam 😂 Kv daha anlayışlı sağ olsun, ultrasona birlikte gitmiştik bir sefer, karnımı açtığımda kafasını çevirmişti.
Bir de bir arkadaşım kızına meme istiyorum diye değil de süt istiyorum diye öğretmişti. Çok hoşuma gitmişti. Milletin ortasında memeeee diye krize girmiyordu

Benim arkadaşımın kaynanası 40 gün kalmıştı yanında gerçekten kız çok bunalmışti. 1 2 hafta kaldın di mi bir git artık yazık çok üzülmüştü. Daha da kalırmış yani arkadaşımın dediğine göre 🥴
Ya sanırım şöyle düşünüyorlar : kalmazsak ayıp olur, kalmadı ilgilenmedi derlerr diye mi? İşte burda açık iletişim çok önemli. Benım gelinim olursa sorarım kızım neye ihtiyacın var bana mı yemeğe mi temizliğe mi? Hepsine hazırım. Seni darlamak istemem bana açıkça söyle. Ha eğer gelin ayıp olur diye teşekkür ederim gerek yok derse de kendi bilir. İhtiyacı varsa açıkça söylemeli. Alınmak çocukça. “Kendi düşünsün anlasın” devri bitsin bi zahmet artık. Açıkça söylemek lazım.

Benim arkadaşımın kv de 40 gün yatak odalarının kapısının önünde yatmıştı lohusanın mezarı 40 gün açık olurmuş diye 😱 Sanki Azrail’i durduracak kapıda ahshsnsjs ayyyy töbeee Estağfirullah

Ya sanırım şöyle düşünüyorlar : kalmazsak ayıp olur, kalmadı ilgilenmedi derlerr diye mi? İşte burda açık iletişim çok önemli. Benım gelinim olursa sorarım kızım neye ihtiyacın var bana mı yemeğe mi temizliğe mi? Hepsine hazırım. Seni darlamak istemem bana açıkça söyle. Ha eğer gelin ayıp olur diye teşekkür ederim gerek yok derse de kendi bilir. İhtiyacı varsa açıkça söylemeli. Alınmak çocukça. “Kendi düşünsün anlasın” devri bitsin bi zahmet artık. Açıkça söylemek lazım.
Doğru söylüyorsun karşı tarafın anlayışlı olması gerekiyor bizimde istediğimizi soyleyebilmemiz gerekiyor. Ama eşler konusu var işte onlarda gelsin kalsın nolcak filan diyorlar. Küsüp trip atıyorlar. Bakalım zaman ne gösterecek

Şimdi eşime de söyledim. İki taraftan da kimse gelmesin lütfen davet etme dedim. Sorarlarsa da bebek doğduktan 15-20 gün sonra müsait oluruz de. Bu süreci yalnız geçirmek istiyoruz lights lights biraz kendine gelsin hormonlar tavan gerginlik beneğe yansımasın hem hastalık mevsimi vs. desin. Günübirlik ziyaret ok dedim ama yatılı yok. İlk çocukta bunu yapamazdım evde kaos çıkardı teklif bile edemezdim. ama şimdi daha cevvalim:) kendimi gayet ifade edip tavrımı net koyuyorum. Kaybedecek bir şey yok. Eşim tamam dedi. şimdiden o gerginliği düşünmek istemiyorum. Güzel şeylere odaklanmak istiyorum bebeği koklamak sevmek giydirmek ve normal aile rutinine devam etmek. Eşimin bebeği sevdiğini görmek abisiyle ikisini aynı karede görmek 😍🥹

Merhaba kızlar bu yalancı kasılma denen şey günde kaç kez olursa riskli acaba veya hangi durumda acile gitmek gerekir biliyor musunuz? Bende günde 2-3 kez karnımın bir tarafı toplanıp sertleşiyor orada bir çıkıntı oluşup daha sonra geçiyor
Ya o bende de var canım, inan cok da korkuyorum, ayrıntılıda ultrasonda gördü doktor kasılmayı , magnezyum basladım ben , bi de bol su önerdi

Slm bayanlar. Çalışan anneler durum nasıl acaba. Ben çok zorlanmaya başladım ya. Masa başı çalışıyorum sürekli dik oturmaya çalışıyorum. Daha 2 ayım var şimdiden böyleyse nasıl dayanıcam 😪
Selam canım ben de öyle yaa, şimdiden böyleyse nasıl olacak bilmiyorum, benim çalıstıgum kurumda asansor de yok, odama çıkana kadar asırı zorlanıyorum, ben cok kilo aldım ve ikiz gebelik ondan sanıyordum ama herkesde var demek ki :KK43:(

Ayrıca kimse anlamıyor emin olun. Zaten yıllardır uzağım yalnız hallediyorum her zorluğu. Yalandan göstermelik gelmesinler. Geçen yıl ameliyat oldum kimse gelmedi. Ama adı üstünde doğuma gittik destek olduk diye etrafta söyleyecekler. İnsan lohusa iken hiçbir şeyi çekemiyor. Hamileliğin elli katı hormon var gibi. Odaya kapanır ağlardım ağlardım ağlardım hıçkıra hıçkıra hem de, sebep banyoda yerde çiş damlası veya buzdolabı kapağındaki salça izi..gibi saçma görünen sebeplerdi yani. Çok deli bir kafa lohusalık. Düşmanım uzak olsun 😀dostumu da boşuma kırmak istemem
Valla bu ağladığınız şeyler hiç saçma değil haklısınız. Hiç birimizde tr standarlarında saray gibi evlerde oturmuyoruz. Ufacık evler bir sürü insan ve size ekstra sorun çıkarmamalarını istememeniz çok normal kırılan da dediğiniz gibi sonra bir zaman diliminde anlar.

Benim de annem fazla katıdır, kendi kuralları vardır. Ben kampta yetiştiğim için alışkının da bakalım eşim alışabilecek mi 😅

ben 20. hafta içinde detaylıya girdim kabus gibiydi sabahtan akşama kadar 7 defa usg ye girdim safra kesesi bir türlü görünmedi kalbinin detayını dahi 3. usgde gördüm, suyunu az buldular ağla ağla helak oldum bu cuma 23. haftanın bitiminde yine bakılacak
Erken haftalarda belki 23. Haftada daha net olur bence. Üzülüp kendinizi bebeğinizi strese sokmayın lütfen

Selam canım ben de öyle yaa, şimdiden böyleyse nasıl olacak bilmiyorum, benim çalıstıgum kurumda asansor de yok, odama çıkana kadar asırı zorlanıyorum, ben cok kilo aldım ve ikiz gebelik ondan sanıyordum ama herkesde var demek ki :KK43:(
Valla ya. Göbek çıkmaya başladı. Normal oturunca sıkışıo bebek. Totoyu göbeği bir pozisyona sokup oturmak gerek 40 takla atıom. Sizin daha zor Allah yardımcınız olsun

Benim kayınvalide gelecek. Bizzat ben istiyorum. Gerçekten çok yardımcı. Herşeyimi yapıyor. Kahveme kadar bana getirir. Uzan derdi hep kızımda. Bunda da istedim. Çocuğada asla müdahale etmez ne yaparsa bana sorar. Sen bilirsin kızım der. O yüzden ben istiyorum açıkçası.

Slm bayanlar. Çalışan anneler durum nasıl acaba. Ben çok zorlanmaya başladım ya. Masa başı çalışıyorum sürekli dik oturmaya çalışıyorum. Daha 2 ayım var şimdiden böyleyse nasıl dayanıcam 😪
merhaba, ben de masa başı çalışıyorum ama bu ara sürünerek işe geliyorum. hamilelerin izinleri artsa keşke ve analık izni uzar inşALLAH. gercekten zorlanıyoruz.

Benim kayınvalide gelecek. Bizzat ben istiyorum. Gerçekten çok yardımcı. Herşeyimi yapıyor. Kahveme kadar bana getirir. Uzan derdi hep kızımda. Bunda da istedim. Çocuğada asla müdahale etmez ne yaparsa bana sorar. Sen bilirsin kızım der. O yüzden ben istiyorum açıkçası.
Ayyy bana da gelsin o kayınvalide 😀 bir hafta sana sonraki hafta bana gelsin 😂

Ayyy bana da gelsin o kayınvalide 😀 bir hafta sana sonraki hafta bana gelsin 😂
Vermem 😁 valla gebelikten ziyade kadının huyu böyle kalkınca direk kalkar 2 bardak bile olsa ben yaparım der . Bazen kızarım otur yaparım bunu da diye ama içi rahat etmez. Zaten tüm yemekleri yapar çamaşır bulaşık yıkar işteyim malum. Çayı yapar. Haftasonu uyusam asla uyandırmaz çocuğa bakar oynar. Annem de iyi ama bu kaynana valideyi geçiyor 😁

Vermem 😁 valla gebelikten ziyade kadının huyu böyle kalkınca direk kalkar 2 bardak bile olsa ben yaparım der . Bazen kızarım otur yaparım bunu da diye ama içi rahat etmez. Zaten tüm yemekleri yapar çamaşır bulaşık yıkar işteyim malum. Çayı yapar. Haftasonu uyusam asla uyandırmaz çocuğa bakar oynar. Annem de iyi ama bu kaynana valideyi geçiyor 😁
Valla çok şanslısınız, benimki de çok iyidir ama bazı konularda fikir ayrılığımız var özellikle ev düzeni temizlik ama o da hiç diretmez saygı duyar o sebeple hiç ben kalayım demedi. Evli Görümcem var ondan dolayı anlayabiliyor beni, kızım da beni ister ondan sen anneni çağır yorulursa ben de destek olurum diyor.

😭😭😭ühühühühü ağlamak istiyorum 😂😂ay ne güzel sevindim adına canım. Maşallah🥰

Kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım. O içeceğe çok şekerli içilmiyor diyenler oluyordu ama bana tadı güzel geldi gazoz gibiydi aynı. Birde ben açken kan verdim içeceği ictikten 1 saat sonra tekrar verdim. Sonra tekrar vericem diye düşünüyordum burda görmüştüm birinde ama tekrar verilmiyor dediler. İnşallah sonucum da iyi gelir.
Ben de bugün verdim sanırım mg göre uygulama benim 75 mg di açlık, 1.saat ve 2.saat alındı

X