- 4 Eylül 2018
- 1.771
- 3.329
- 133
- 36
3 ayda terbiye oluyor diye biliyorum. mochi takıyorum ben akma hissettiğimde hem sut de boşa gitmemiş oluyor.Bu memeler ne zaman terbiye oluyor arkadaşlar? Terbiyesiz memeler her yere damlatıyorum. Çeşme gibi. Ağrı da yapıyor. Sağsam der sağmasam dert. Bebek bitiremiyor hep süt var göğüslerimde.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim .aldim ben de insAllah ise yarar.Bende de işe yarıyor çok şükür. 1 bardak suya 20 damla damlatıyorum gece yatarken , 2-3 saat sonra göğsüm dolmuş oluyor. Ama tek başına etkili değil bende , gündüz dinlenmeyince içsem de daha yavaş etki ediyor
Ben sezaryenden beri bir sürü süt arttirici kullandım (ilk bebek olunca ve sezaryen olunca süt gelmez diye hepsinden almıştım) ve bana kalırsa en işe yarayani bestlak damla. En azından benim için öyle oldu.
cevaplarıniz için cok tesekkur ederim. aldim ben de insAllah ise yarar.ben ilk doğum yapınca kullandım günde 4-5 defa 20 damla. 3 gün kullandım sanırım. şimdi maşallah süt sorunu çekmediğim için artık kullanmıyorum epey artırmıştı. artık etkisi kalmamıştır ama hala iyi sütüm, bebekle uyuyup yemek iyi yiyorum protein ağırlıklı belki ondandır
kusura bakmasın ama doktor saçmalamış. kac kg almasını bekliyorlar ben anlamiyorum.20-30 arasi almasi gerekiyor günlük sizinki takribi 35 gr almis. silikon ucla buyuk basari .hic şüphe etmeyin ya. bütün doktorlar hep en kotu ihtimalleri söylüyorlar. zaten asiri kaygılıyız. sahsen benim bebeğim böyle aldıysa havalara ucarimArkadaşlar bebişleriniz ilk ay kaç gram aldı,çogunuz gitmiştir artık aylık kontrole.benimki 1 kilo 50 gram almış sınırda dedi doktor azmı yani anlamadımzaten silikon başlıkta emiyor bir sürü şüphe var içimde Buda tuzu oldu
Vallahi doymuyor diye nerdeyse her yârım saate bir emziriyorum,memem ortada geziyorum resmen.içemediği zaman sağıp kaşıkla veriyorum ama ona rağmen sınırda diyince bir yıkıldım yanikusura bakmasın ama doktor saçmalamış. kac kg almasını bekliyorlar ben anlamiyorum.20-30 arasi almasi gerekiyor günlük sizinki takribi 35 gr almis. silikon ucla buyuk basari .hic şüphe etmeyin ya. bütün doktorlar hep en kotu ihtimalleri söylüyorlar. zaten asiri kaygılıyız. sahsen benim bebeğim böyle aldıysa havalara ucarimcuma gidecegiz ilk ay asi ve kontrollere bakalim insALLAH iyiyizdir biz de.bu şüpheden acilen çıkın . mis gibi besliyorsunuz bebeğinizi.
Haftada 150-200 gr yeterli. Obez mi olsun çocuklar? Ay bu doktorlar ya.Arkadaşlar bebişleriniz ilk ay kaç gram aldı,çogunuz gitmiştir artık aylık kontrole.benimki 1 kilo 50 gram almış sınırda dedi doktor azmı yani anlamadımzaten silikon başlıkta emiyor bir sürü şüphe var içimde Buda tuzu oldu
her yarim saatte bir emzirmeuin bebek talep etmiyorsa. korkmayın bekleyin daha acikmis sekilde daha iyi emer sutunuz da 2-3 saatte daha iyi dolar. buyuk caba vermişsiniz hic yıkılmayin. iciniz rahatlasın diye degil doktorların söylediği şeyi söyledim. gercrkten iyi almis. yani obez mi olacak bu çocuklar. ilk oglum 700 gr almıştı persentili yuzde 60lardaydi yine kotu demediler. ortanca cocugum persentil yuzde 95 i buldu obez dikkat edin dediler. yani cok beslersek de obez diyolar. siz burdsn devam edin zaten döngüsü de düzene girer kendi yolunu da bulur.Vallahi doymuyor diye nerdeyse her yârım saate bir emziriyorum,memem ortada geziyorum resmen.içemediği zaman sağıp kaşıkla veriyorum ama ona rağmen sınırda diyince bir yıkıldım yanidaha ne yapmam lazım diye
bu arada bizim de emme sorunumuz var. once siringa sonra biberona dönen sureci yönetmeye calisiyorum. silikon ucla bile doğru duzgun etmeyen bebegim dun gece itibariyle göğsümü tutup emmeye basladi. tam aktif ememeiyor ama buna sukur diyorum. silikon bırakma yöntemlerini deneyin inşALLAH sizde de ise yarar.Arkadaşlar bebişleriniz ilk ay kaç gram aldı,çogunuz gitmiştir artık aylık kontrole.benimki 1 kilo 50 gram almış sınırda dedi doktor azmı yani anlamadımzaten silikon başlıkta emiyor bir sürü şüphe var içimde Buda tuzu oldu
Göğüs ucum asla yok dümdüzbu arada bizim de emme sorunumuz var. once siringa sonra biberona dönen sureci yönetmeye calisiyorum. silikon ucla bile doğru duzgun etmeyen bebegim dun gece itibariyle göğsümü tutup emmeye basladi. tam aktif ememeiyor ama buna sukur diyorum. silikon bırakma yöntemlerini deneyin inşALLAH sizde de ise yarar.
burda mi gordum baska yerde mi hatirlamiyorum ama bebekler aslinda zaten göğüs ucunu emmiyorlar. hatta ucu emince canımız yanıyor. silikon ucla 5 dk emzirdikten sonra çıkarıp emzirmeti deneyin. sinirlenir tutmaz ama pes etmeyin sakinleştirip tekrsr silikonla 5 dk daha emzirin yine bırakın boyle boyle emmeyi öğrenir insAllah. ben de pes etmek üzereydim sagmaktwn da yoruldum. ama ilk 3 gun emdi yine yapabilir diye uğraşıyorum.biberonu bıraktım siringaya geçtim. tam emzirmeyi başarabilirsem ondan da kurtulurum insAllah. cunku yine sağıyorum mecbur ve cok yorucu.Göğüs ucum asla yok dümdüztutamıyor hemşireler bile tutturamadı onyüzden doktor tavsiye ile başladık silikon uca mecburi olarak.zaten o yüzden çok sık emiyor sanırım çok cekemiyor doymuyor yarım saat en fazla bir sat sonra tekrar meme aranmaya başlıyor içinde biraz rahatlıyor sizin bırakmanıza çok çok sevindim zamanla güçlü emecektir merak etmeyin,silikon uçla insan emzirdiğini bile hissetmiyor açıkçası umarım bizde bırakırız
Deneyeceğim çok teşekkür ederim birinin başarmış olması bile güç verdi acıkcasınyarın hemen başlatacağım bende çalışmalaraburda mi gordum baska yerde mi hatirlamiyorum ama bebekler aslinda zaten göğüs ucunu emmiyorlar. hatta ucu emince canımız yanıyor. silikon ucla 5 dk emzirdikten sonra çıkarıp emzirmeti deneyin. sinirlenir tutmaz ama pes etmeyin sakinleştirip tekrsr silikonla 5 dk daha emzirin yine bırakın boyle boyle emmeyi öğrenir insAllah. ben de pes etmek üzereydim sagmaktwn da yoruldum. ama ilk 3 gun emdi yine yapabilir diye uğraşıyorum.biberonu bıraktım siringaya geçtim. tam emzirmeyi başarabilirsem ondan da kurtulurum insAllah. cunku yine sağıyorum mecbur ve cok yorucu.
insALLAH hallederiz. halledemesek de böyle devam. nasipleri kadar alırlar anne sutunu. elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz onlar icin. bazen de olmayınca olmuyor. olacağı varsa uğraşmadan da oluyor.saglikla büyüsün insALLAH hepsi.Deneyeceğim çok teşekkür ederim birinin başarmış olması bile güç verdi acıkcasınyarın hemen başlatacağım bende çalışmalara
Evet bizimki de aynı şekilde zıplıyor ağlayarak çıkardığı oluyor ve sanki daha farklı bir ses daha zorlanmış bir ses olduğu aşikar.Üşütüyor muyuz acaba ya? dün herkes annenin üşütmesi bebeğe gaz olarak geçer diyip durdu bana da.Ben emzirirken belimden soğuk yiyorum dikkat etmiyorum daha dikkat edicem bu saaten sonraYani bizimki de gazını çıkarabiliyor normalde ama son 2 -3 gündür hee osurmasında(argo oldu ama) ağlıyor ya da zıplıyor nerdeyse eğer çok gazı varsa kesinlikle memeyle kavga ediyor. Bizdeki belirtiler bunlar ama yani neden bu kadar gazı var onu anlmaya çalışıylrum ben de 3 gündür çok fenayız
slikon uçla emiyor,her zaman bu şekilde değil.Keyfi yerindeyse gayet güzel emiyor bazen 5 dkda doyuyor bazen uyuduğu için aktif olmadığı için 20-25 dk.İlk baş bende düşündüm ama sanırım o zaman hiç almazdı bilemedim kimeme reddi yasiyor olabilir misiniz?
Bizimkisi 850 gram almıştı ve doktorumuz çok iyi dedi.Mamaya gerek yok dedi.Bende slikon uçla emzirdiğim için hep bir kuşkudaydım ama rahat şuan için. siz Gayet güzel almışsınız.Arkadaşlar bebişleriniz ilk ay kaç gram aldı,çogunuz gitmiştir artık aylık kontrole.benimki 1 kilo 50 gram almış sınırda dedi doktor azmı yani anlamadımzaten silikon başlıkta emiyor bir sürü şüphe var içimde Buda tuzu oldu
burda mi gordum baska yerde mi hatirlamiyorum ama bebekler aslinda zaten göğüs ucunu emmiyorlar. hatta ucu emince canımız yanıyor. silikon ucla 5 dk emzirdikten sonra çıkarıp emzirmeti deneyin. sinirlenir tutmaz ama pes etmeyin sakinleştirip tekrsr silikonla 5 dk daha emzirin yine bırakın boyle boyle emmeyi öğrenir insAllah. ben de pes etmek üzereydim sagmaktwn da yoruldum. ama ilk 3 gun emdi yine yapabilir diye uğraşıyorum.biberonu bıraktım siringaya geçtim. tam emzirmeyi başarabilirsem ondan da kurtulurum insAllah. cunku yine sağıyorum mecbur ve cok yorucu.
Benim bebeğime de ben aynı şekilde uyguluyorum.Dün 3 kez emdi göğsümü o şekilde çok kısa emiyor slikonu istiyor ama o kısa emişi bile benim içimi rahatlattı.Başarabiliriz demekki.Benim ucum azıcıkta olsa şuanda var ona rağmen tutmuyor alıştı çünkü slikona.Hatta sağımdan sonra baya çıkıyor ama dediğiniz gibi normalde uçla alakası yok.Bizimkisi o sert yapıya alıştı damağına değmesine memem yumuşak geliyor onaDeneyeceğim çok teşekkür ederim birinin başarmış olması bile güç verdi acıkcasınyarın hemen başlatacağım bende çalışmalara
Doğumdan önce bir doktordan duymuştum bebeğiniz için kolaya kaçtığınız hersey zamanla size daha zor olarak geri dönecek diye doğruymuş demekkiEvet bizimki de aynı şekilde zıplıyor ağlayarak çıkardığı oluyor ve sanki daha farklı bir ses daha zorlanmış bir ses olduğu aşikar.Üşütüyor muyuz acaba ya? dün herkes annenin üşütmesi bebeğe gaz olarak geçer diyip durdu bana da.Ben emzirirken belimden soğuk yiyorum dikkat etmiyorum daha dikkat edicem bu saaten sonra
slikon uçla emiyor,her zaman bu şekilde değil.Keyfi yerindeyse gayet güzel emiyor bazen 5 dkda doyuyor bazen uyuduğu için aktif olmadığı için 20-25 dk.İlk baş bende düşündüm ama sanırım o zaman hiç almazdı bilemedim ki
Bizimkisi 850 gram almıştı ve doktorumuz çok iyi dedi.Mamaya gerek yok dedi.Bende slikon uçla emzirdiğim için hep bir kuşkudaydım ama rahat şuan için. siz Gayet güzel almışsınız.
Benim bebeğime de ben aynı şekilde uyguluyorum.Dün 3 kez emdi göğsümü o şekilde çok kısa emiyor slikonu istiyor ama o kısa emişi bile benim içimi rahatlattı.Başarabiliriz demekki.Benim ucum azıcıkta olsa şuanda var ona rağmen tutmuyor alıştı çünkü slikona.Hatta sağımdan sonra baya çıkıyor ama dediğiniz gibi normalde uçla alakası yok.Bizimkisi o sert yapıya alıştı damağına değmesine memem yumuşak geliyor ona
Bu nasıl sınır ya? Doğum kilosuna oranla olsa bile çok iyi biz bu kadar almadık doğum kilosuna oranla ne istiyor doktor obez miArkadaşlar bebişleriniz ilk ay kaç gram aldı,çogunuz gitmiştir artık aylık kontrole.benimki 1 kilo 50 gram almış sınırda dedi doktor azmı yani anlamadımzaten silikon başlıkta emiyor bir sürü şüphe var içimde Buda tuzu oldu
Zaten 1000 ila 1200 gram alması lazımmış o yüzden sınır dedi galibaBu nasıl sınır ya? Doğum kilosuna oranla olsa bile çok iyi biz bu kadar almadık doğum kilosuna oranla ne istiyor doktor obez mi
Valla biz hiç 1000-1200 arası almadık doktorum aşırı iyi dedi nası oluyo buZaten 1000 ila 1200 gram alması lazımmış o yüzden sınır dedi galibamama karşıtıyım diyor ama insanın mamaya teşvik ediyor ediyor sözleriyle değiştireceğim zaten sevmedim tavrını bide fiyatı 3000 tl
Bugun aynisini yazacaktim. D vitaminine gec basladim. Basladigim gunden beri kesintisiz 2 saat uyumuslugu yok. Uykuya dalamiyor, surekli uyaniyor. Bu da ister istemez huysuzlastiriyor. Surekli esniyor aslinda uykusu var ama anlamadim bende. 1 aylik oluyoruz ondan mi huyu degisti yoksa D vitamininde mi cozemedim.Hanımlar benim bebem ne zaman D vitamini versem kusuyor ve uyku düzeni şaşıyor. Benzer durumu yaşayan var mı?
Bir de sütüm tazyikli geliyor sanırım. Çocuk tıkanıyor içerken. Önden sağmak dışında ne yapılabilir? Gece kalkıp sağmak çok zor oluyor.
Bencede değiştir hastanede 2.gün 200 gr vermişti bebeğim 5.gün kontrolünde 300 gr almış doğum kilosunu aşmıştı 1.haftada sağlık ocağında 500 gr aldı 2.hafta sağlık ocağında 200 gram dedi gayet yolunda güzel dedi hemşirede en son 4500 dü yani haftaya tekrar bakıcak aşı olucak sen takılma yaniZaten 1000 ila 1200 gram alması lazımmış o yüzden sınır dedi galibamama karşıtıyım diyor ama insanın mamaya teşvik ediyor ediyor sözleriyle değiştireceğim zaten sevmedim tavrını bide fiyatı 3000 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?