Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    107
Ya kıyamam yaş kaç olursa olsun çocuklar işte. Benimki 6 yaşına girecek. Diyorum ya hangisine baksan için ona yanıyor.

Ahadvxy benimkide oynayamıyor. Geçen baba olmak zor. 1 aydır oyun oynayamıyorum diyor. Derdini sevdiğim

Bir laf vardır. Anne babayı bitirir sonra rahatlarlar diye. Aynı öyle oluyor

Ya ben şunu merak ediyorum sosyal medyada inf annelere bakıyorum bebekleri uyumuyo ee bizimkiler de uyumuyo bu günde 16-18 saat uyuyan bebekler kim ya şehir efsanesi mi yoksa insanlar nazar değer diye söylemiyor mu?

sezeryan olanlar yüzüstü yatmaya başlayabildiniz mi? benim 50 gün oldu ama hala cesaret edip yatamadım. acım yok genellikle bazen çok zorlayınca içerden bi acıyor şöyle.

Benimki 5dk dalıyor, hop uyanıyor. Sabah iyiyim ama öğleden sonra uykum geliyor benim de, uyuyamayınca ayaklarım ağrıyor bu sefer uyanık kaldığında da keyfi yerindeyse müzik açıp kartlarla göz takibi yaptırıyorum ama çabuk sıkılıyor Siz neler yapıyorsunuz uyanıkken?
sezeryan olanlar yüzüstü yatmaya başlayabildiniz mi? benim 50 gün oldu ama hala cesaret edip yatamadım. acım yok genellikle bazen çok zorlayınca içerden bi acıyor şöyle.
Benim hamilelikte en çok özlediğim şeylerden biriydi yüzüstü yatmak şimdi de Kaan’ı görebilmek için çoğunlukla yan yatıyorum tabii ama iyice daldıysa yatıyorum valla yüzüstü

Valla ben bayadır yatıyorum hatta öyle bi uyuyorum ki nasıl yatmışım acımış kı etmiş mi haberim yok ama ilk ay kontrolünden beri yatıyorum sanırım

Ya ben şunu merak ediyorum sosyal medyada inf annelere bakıyorum bebekleri uyumuyo ee bizimkiler de uyumuyo bu günde 16-18 saat uyuyan bebekler kim ya şehir efsanesi mi yoksa insanlar nazar değer diye söylemiyor mu?
Valla bal kızım aynen öyleydi. Uyandı mı ağlar ederdi ama uyudu mu. 4.5 saat uyanmazdı. Evin içinde sıkılırdım. Gece kalkar beslenir gazını çıkartırdık. Biraz mızırdnır ağlardı. Sonra keyifli uzanır ses etmezdi. Gene dalar giderdi. Ben bunu da öyle olacak sandım ama tövbe. Valla perişan ediyor. 10 dk uyuyor sonra hop başa sarıyoz sürekli kucak sürekli gaz sürekli ağlama imdattt.

Benimkisi uyuyor artık. Mükemmel değil ama bir düzeni var. Geçen haftaya kadar çok fenaydı. Tükenmiştim. No Cry Sleep Solutions diye bir kitap var uyku eğitimi hakkında. İngilizcesini internette pdf olarak bulabilirsiniz. Ağlatmadan uyku alışkanlığı edindirme üzerine. Ben okuyup uyguladım. Şimdi daha iyiyiz. Nazar değer diye düşünmediğim için söylüyorum. Ben de çok çaresizdim. Her anne ve bebeği iyi olsun isterim

Özelden yazdım ama burdan da yazayım belki faydalanan olur.
Ben de biberon da emzik de yok aslında biberonla birkaç kez kendi sütümü vermiştim dışarıdayken. Ben yurtdışında yaşıyorum burada eve gelen emzirme danışmanı biberondan değildir dedi.
1)Sütüm tazyikli aktığı için bazen kafasını geri atarmış, boğuluyorum der gibi.
2)Bir de ağlarken meme teklif etme sakinleştir öyle teklif et dedi. Mesela pilates topunda zıpladın sakinleşti öyle ağzına verecekmişsin ama zıplamaya devam etmeyecekmişsin sütü içerken. Yoksa katı gıdaya başladığında bile yemek yerken hareket etmek istermiş.
3)Biz de emzik de olmadığı ve uykuya mamayla geçtiği için çok sık emzirmeye çalışıyordum sadece 2-3 saatte bir emzir dedi kadın ama hala saatte bir emmek isteyip emiyor bakalım. Ama çok kısa emiyor mesela maksimum 6 dk.
Bu kadardı önerileri. Artık emmek istemeyip ağladığında memeyi reddettiğinde vermeyi bırakıyorum başka şekilde sakinleşip tekrar vermeye çalışıyorum derken böyle bir döngü... Ama bugün hiç uyutamadım mesela. Uykusundan çalmış olduk bu kez de kollarım koptu onu hiç koyamadığım için. Emiyor emmesine şükür de düzen nasıl olacak bilmem...
bizde belki küçük diyedir iki aylık ten temas filan kar etmiyordu bir haftadır yaptım. Anne karnında oldukları için birlikte duşa girin demişlerdi onu da yaptım duşta emzirmeyi ama olmuyordu. Bu kadının önerileri biraz işe yaradı ya da araya zaman girdiği için düzelir gibi oldu bilmiyorum... Ama yüzde yüz düzelmedi. Ha bir de kadın silikon uç getirmişti onu da emmedi bizimki kadın biberondan olsa silikon uç tercih ederdi dedi. Sen de bir deneyebilirsin ama silikon uç emmmemesi daha iyiymiş.
Teşekkür ederim. Eğimli emzirmek reflü için de iyiymiş, tutmuyordu bizimki sık verdiğim içinmiş artık çok acıkınca verince tutuyor. Uykuya gelince Bir kere pilates topunda zıplarken kendiliğinden uyumuştu. Bir de eve gelen emzirme danışmanı yanında kendi kendine yüzüstü uyudu sıpa. Emzirme danışmanı ister yüzüstü ister anakucağında kendi kendine uyuyabilmesi lazım diyor ama olmuyor işte peri masalı gibi geliyor kendi kendine uyuyan çocuk :)

Aaa buna bir bakayım belki bizde de işe yarar çok sağol yorumun için ay allah hepsini nazardan korusun. Ben de buradan birinin nazarını değeceğini düşünmüyorum amacı aynı daha mutlu bebekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…