Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    185
Benim kayınvalidem malesef çok konuşuyor ve tam da sizin dediğiniz gibi. İsmi 5 farklı zamanda Tuna diye söyledik. Her seferinde Kaya mıydı, kaya daha iyi diyor. Biz Tuna deyince o zaman Ömer koyun diyor. Ömer benim babamın ismi kötülüğünden demiyor ama o kadar ısrar ediyor ki ben çıldırma seviyesine geliyorum. Benim ısrar etmem lazım babamın ismini koymak için 🤣 Ata, dede ismi istemiyorum net bir şekilde söyledim. Sürekli aynı şey. Ben de kayınvalide olacağım Allahım sen koru 🙏
Bizde Mehmet Efe koyacağız kv Muhammed Efe diyor ki biliyor Mehmet babalarımızın ismi , kendi Muhammed ismini çok sever bi oğlu daha olsa koyacakmış çaktırmadan zorluyor aadgjkl

Lcw ebebek hm defacto hepsinj netten sipariş verdim aslında bilmediğim bir yerden almadım ama oğlumun kıyafetlerini yıkadım akşam üstü hastane çıkışı vardı dogumdan sonra bir giydi sonra bikac kez giydi hic akmayan kıyafet beyaz yerlerine mavilik akmış siveno deterjan kullanmıstım ondan mı bir gariplik varda bende anlayamadım 🤷‍♀️
Canım bende aynı markaları attım birlikte ama hiçbiri boya vermedi vermemesi lazım, Siveno kullanmadım hiç Green Clean ve şimdi de duru granül sabun kullanıyorum. Seninki tek üründe mi böyle oldu acaba Siveno da güzel marka halbuki

Lcw ebebek hm defacto hepsinj netten sipariş verdim aslında bilmediğim bir yerden almadım ama oğlumun kıyafetlerini yıkadım akşam üstü hastane çıkışı vardı dogumdan sonra bir giydi sonra bikac kez giydi hic akmayan kıyafet beyaz yerlerine mavilik akmış siveno deterjan kullanmıstım ondan mı bir gariplik varda bende anlayamadım 🤷‍♀️
Ben de geçen haftasonu siveno ile yıkadım 2 makina ama yarım mendil koydum hiç solma olmadı. Mendiller de bembeyaz çıktı. Mendili ikiye bölüp kullanın kızlar yeterli oluyor. Kendi giysilerimiz de bile yarım kullanıyorum hiçbir şey olmuyor.

Gerçekten dediğin gibi hepsi öyle değil.ayri sehirdeyiz.otobusle gelmeleri gerek.cenaze zamanı otobüse binemem ayağımı atamam vs demiş.dogumda nasıl bincen otobüse ayağını nasıl atcan.annemi bu sene ocakta kaybettim.bebegimde ocakta olacak nasıpse.ayni ay sonuçta soğukluğuna soğuk.uzakligina uzak.o yüzden konuştuğu inandırıcı gelmez..senin kv de kaş yapayım derken göz çıkarmış resmen🥴bilmiyor mu yoksa mahsus mu yapmış.yatak odasına girmek nedir ya.bnm ki mahsus yapar mesela.beni sinir etmek için banyoya girerken çoraplarını çıkarıp sehpanın üstüne koyandan,meyveyi yiyip cekirdegini çöpe atmak varken TV sehpasina birakandan ne beklion vs vs.o yüzden ben lohusa halimde kimseye hizmet edemicem.oglum 3 buçuk yaşında o bile maşallah yardım etmeye hevesli.iyi kötü geçinip gidixez.esimde sene başında ders programını ona göre ayarlatti.oda yardım eder. Allah hepimizin yardımcısı olsun🤲🤲.bu coxuklari kimseye güvenerek yapmadık.
Aynen ozaman gelemeyen şimdi neden geliyo. Tabi bebek görücek gelen giden olcak gelin hizmetlenicek pişircek edicek ayağına getircek. Hiiç gerek yok dediğin gibi kocanda yeter sana evladında. Hiç canını sıkma arkadaşım. Bilmiyor benim kaynanam bilerek yaptığını düşünmüyorum zira öyle düşünürsem çok bilenirim o yüzden bilmiyor bence. Gece yatakodama dalma sebebide ya benim bebeğe bakamıycamı düşündü yada kendi emzircekti 😂 halbuki 5. Günümden sonra ben kızımla evde başbaşa kaldım tek başıma büyüttüm 6 yaşına getirdim şükür bi kere düşürmedim bi yerini sakatlamadım baktım büyüttüm 😂

Canım hm boya bırakıyor. Waikiki boyasız organik iplikten üretiyor ama hm boyalı bende yaşadım kızıma tayt almıştım tayt rengini bırakmıştı diğer kıyafetlere. Waikikiden senelerdir alırım siyah beyaz kırmızı hepsini bir atarım bir kere boya vermedi

Ay bu kv muhabbetine bende bı şeyler söylemek istiyorum 🫣 2020 de oglima doğum yaptığımda başka bı şehirde görev yapıyorduk.ilk hafta annem geldi ikinci hafta kv kp geldi. Benimki de çocuğa su verelim diye tutturdu. Daha bı haftalık bebek. Ben korkuyorum mikrop kapar yada sarılık olur diye. Saolsun yemek vs yapar hizmet beklemez ama çok konuşur 😅😅

Tek sorun kocakarı kafası... Ağlıyor neden ağlıyor bu çocuk kulağı ağrıyor vikis sürelim kulağına. Kp üşüyor diye diye sarıp sarmalatir. Ev zaten sıcak erkek çocuğu sıcağı sevmez. Çocuk döküntü oldu doktor kızdı kontrolde neden bu kadar çocuğu sardınız diye.
Ay çok sinir bozucu benim kaynanamda öyle. 28 nisanda doğurmuşum çocuğu 3 parmak kalın battaniyeye sarıp uyutucak nerdeyse. Bırak allah aşkına anne dedim rahatlattım üstünü ince bi battaniye örttüm bidahada karıştırmadım. Bide şu anne sütü sorunsalı. Gazı olur ağlar doymuyor bu çocuk, altını pisletir ağlar doymuyor bu çocuk. Maşallah doğduktan sonra 16 günde 1 kg almıştı kızım sadece anne sütüyle. Sinirime gidip mama almıştım ama kızım tutmadı iyikide tutmamış tutsa belki beni emmeyi reddedicekti. Biraz az konuşsa şu büyükler ne iyi olur.

Günaydın kızlar bu sabah kontrolümüz vardı gittik. Herşey yolunda görünüyor çok şükür. 30+4 üz bugün. Oğluşum 1610 gram 42 cm olmuş. Ben sadece 21 günde 2 kg almışım sevmedi doktorum dikkat et dedi 🙈 ayak gelişliydi kafa aşağı doğru dönmüş ama zaten normal doğum düşünmediğim için çok sorun değil. 2 hafta sonra gel nst başlıcaz dedi. Kullandığım takviyeler devam normal düşünürsen magnezyum 32-34 arası kesicez sezaryende 36 37 arasına kadar içebilirsin dedi. Kan ilacı d vit doğumdan sonrada devam edicek dedi. Omegave multivitaminde doğuma kadar devam dedi. Mide yanman çok şiddetli olursa gaviscon içebilirsin hiçbir sorun yok dedi. Günde 4-8 ölçek arası. Vajinal plasentaya baktı 1.9 cm uzaklaşmış rahim ağzından risklerin düşük dedi. Bizde durumlar böyle 🥰

Eklentiler

• IMG_20241121_081239.jpg
    IMG_20241121_081239.jpg
    77,6 KB · Görüntüleme: 14
Günaydın kızlar bu sabah kontrolümüz vardı gittik. Herşey yolunda görünüyor çok şükür. 30+4 üz bugün. Oğluşum 1610 gram 42 cm olmuş. Ben sadece 21 günde 2 kg almışım sevmedi doktorum dikkat et dedi 🙈 ayak gelişliydi kafa aşağı doğru dönmüş ama zaten normal doğum düşünmediğim için çok sorun değil. 2 hafta sonra gel nst başlıcaz dedi. Kullandığım takviyeler devam normal düşünürsen magnezyum 32-34 arası kesicez sezaryende 36 37 arasına kadar içebilirsin dedi. Kan ilacı d vit doğumdan sonrada devam edicek dedi. Omegave multivitaminde doğuma kadar devam dedi. Mide yanman çok şiddetli olursa gaviscon içebilirsin hiçbir sorun yok dedi. Günde 4-8 ölçek arası. Vajinal plasentaya baktı 1.9 cm uzaklaşmış rahim ağzından risklerin düşük dedi. Bizde durumlar böyle 🥰
Maşallah oğluşuna 🧿🧿 çok sevindim canım her şeyin yolunda olmasına. İnşallah böyle sorunsuz tamamlayalım gebeliklerimizi 🌸

Canım hm boya bırakıyor. Waikiki boyasız organik iplikten üretiyor ama hm boyalı bende yaşadım kızıma tayt almıştım tayt rengini bırakmıştı diğer kıyafetlere. Waikikiden senelerdir alırım siyah beyaz kırmızı hepsini bir atarım bir kere boya vermedi
Oglumun tüm kiyafetleri hm hic solmaya denk gelmedim ama ben nude renkler aldim hep bi daha dogurursam diye 🤣

Magnezyum kasılmaları krampları azaltıyor ya ondan sanırım. Bende 34e kadar kullanacağım şimdilik. 34te gidince tekrar soracağım.

Kızlar aranızda bu D vitaminini kullanan var mı ?
Benim doktorum 17. Haftada başlatmıştı buna ilk şişe bitti ben de ikinciyi aldım . Devlette gittiğim doktor hayır ikinciyi kullanma bu d vitamini ağır biraz . Artık kullanmayacaksın dedi de .

Eklentiler

• 07093B03-993B-4F16-99B2-1EAECB49DD4A.jpeg
    07093B03-993B-4F16-99B2-1EAECB49DD4A.jpeg
    50,6 KB · Görüntüleme: 4
Magnezyum kasılmaları krampları azaltıyor ya ondan sanırım. Bende 34e kadar kullanacağım şimdilik. 34te gidince tekrar soracağım.
Benim doktor normal doğum yaparsın dedi ben de gruptan okudum ya magnezyumu 34 gibi bırakacak mıyım dedim hayır doğuma kadar kullan dedi 😅herkes bırakılır diyor benim doktor farklı . Kafası güzel herhalde 😅

X