İç çamaşırımı her gün bazen günde iki kere değiştiriyorum. Bol su içiyorum. Girdiğim tuvaleti yalnızca ben kullanıyorum ve her gün temizleniyor. Ütü falan yapmıyorum. Valla cinselliği hiç sormadım bile doktora eşimde bende korkuyoruz. Benim tüp bebek zaten ilk 12 hafta yasaktı , sonrası için de hiç sormadım. Doktor serbest dese bile biz yapmayız zaten
Canım korkutmak istemem ama bence böyle bir riskin varsa özele git ve yaptır. Benim daha önceki gebeliğimde öğlen doktora gittim rahim uzunluğunda hiç bir sıkıntı yoktu (şu an rakamı hatırlamıyorum). Doktordan sonra eve gidip uyumuştum uyandım tuvalete gittim pembe su gördüm çamaşırımda hemen hastaneye gittik 4 cm açılmam olmuştu sonra serklaj için farklı bir hastaneye sevk ettiler sadece 15 dk sonra yapılan ölçümde açılma 6 cm olmuştu ve bebek doğum kanalıma girmişti. Bu rahim ağzı yetmezliği bazı kadınlarda benim gibi bir anda olurken bazı kadınlarda 4-5 gün öncesinden belirti veriyormuş. Önceden belirti verirse şanslısın ama benim gibi bir anda olursa yapacak hiç bir şey yok maalesef