• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    212
Kızlar ben dün gece doğurdum, kandil bebesi olmak istedi benim kız ☺️ normal kontrole gelmiştim , yine kilo almamış çıktı. 2350 ölçüldü. Perinatoloğa yönlendirdi doktor, muayene oldum. Kan akışı vs sıkıntı yoktu, plasentanın yaşlanmasıyla alakalıymış. 2500 ölçtü. Takipli gitcektik bir hafta. Sonra tansiyon 14 10 çıkınca yatırdılar beni. Nst bağlandı ve sancılar şov yapıyodu iki dkda bir 70 80 100ler 😂 ve hiçbirini hissetmedim. Bi baktılar 4 5 cm açıklık varmış. Acil sezaryena alındım. 36+6da 2670 gr 47 cm geldi kızım🥰 çok şükür sağlık durumlarımız iyi, yanımda 🤲🏻
Gözün aydın canım💞 sağlıkla büyüsün inşallah 🙏🏻 sen nasılsın doğumun nasıl geçti☺️

Kızlar ben dün gece doğurdum, kandil bebesi olmak istedi benim kız ☺️ normal kontrole gelmiştim , yine kilo almamış çıktı. 2350 ölçüldü. Perinatoloğa yönlendirdi doktor, muayene oldum. Kan akışı vs sıkıntı yoktu, plasentanın yaşlanmasıyla alakalıymış. 2500 ölçtü. Takipli gitcektik bir hafta. Sonra tansiyon 14 10 çıkınca yatırdılar beni. Nst bağlandı ve sancılar şov yapıyodu iki dkda bir 70 80 100ler 😂 ve hiçbirini hissetmedim. Bi baktılar 4 5 cm açıklık varmış. Acil sezaryena alındım. 36+6da 2670 gr 47 cm geldi kızım🥰 çok şükür sağlık durumlarımız iyi, yanımda 🤲🏻
Sürpriz yapmak istemiş minik kuş.. gözünüz aydın, sağlıkla, mutlulukla büyüsün 🙏🏼

Canım yıpratma kendini bu kadar bütün erkekler öyle inanki, evin temizliği ne kocanın umrunda ne de kv nin. Benim eşime de kalsa her yer tertemiz miss gibi, bu erkek milleti biz olmasak mikroptan ölecek vallahi. Bu dönemde en güzeli kimseden bişey beklememek inanki ne kadar az beklenti içinde olursak o kadar mutlu oluruz ki zaten nasıl olduklarını biliyorsun
Benim eşimde öyle. Bu haftasonu artık temizliğimizi yapalım bitirelim diyorum. Ona göre temizlencek bi yer yok ne gerek var 😅 yine kirlencek diyor bu mantıkla yaşanılır mı ya 🤦🏻‍♀️ ben doğum yapınca kendimi toparlayana kadar annemde kalıcam ama sonuçta evime dönicem.

Canım ne güzel bi günde gelmiş 🥰 gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah ❣️
Hanimlar yapmak isteyen yine yapsın tabi ama sarı tülbent örtmek uzmanların istemedigi bir şey. Cunku sarı tülbentin yaptığı yansima yüzünden bebegin sararmaya başladığını farkedemezsiniz Allah korusun durum daha da kötüye gider. Eskiler sanıyordu ki sarı tülbent sayesinde bebek sariliga yakalanmiyordu , oysa gerçekte olan bebegin o sırada sarilikla mücadele ettiği . E tabi bizim gibi imkanları da yok hastaneye götürdükleri de yok sarılık olduğunu fark bile edemiyorlardi. Benim ilk bebegim olacak bazilariniz kadar tecrübem yok fakat izlediğim ve okuduğum kadarıyla sariligi önlemenin tek.yolu bol bol emzirmek, yeterli sut gelmiyorsa şekerinin düşmemesi için mamaya desteklemek
Ben bu mesaja tamamen katılıyorum. Bizim doktorumuzda çok kızar bu duruma hatta. Sarılığın tek çaresi bebeğin bolbol yiyip kaka yapması. Anne karnında billirubin değeri kaka yapmadığından birikiyor ve doğumdan sonra bol kakayla atılması gerekiyor atılmadığında giderek yükseliyor hepsi bu.

2 haftadır ishal kusma sonra bpğaz ağrısı öksürük grip hepsi vardı başa sardı yine :( ekmekle yopurt yiyicem midemi bastırsın diye ahh son günlerde hastalık ne zormus :(
Yaa çok üzüldüm benimde kızım 2 gündür öyle ben bulantı ilacı ve enterogermina verip bol sıvı verdim öyle atlattık bugün ama sen hamilesin işte nasıl olur bilmiyorum en azından bulantı için prilam içsen?

Balgamı mi atiyosun acaba. Rabbim güç kuvvet versin şifa versin canım benim. Gebelik her anlamda zor hastayken bide çocuğun hastayken çok zormuş bizde oğlan hasta bı haftadır mahvoldum. Kendimde hastaydım vallaha unuttum hastalığımı . Çok kötüysen bı acile falan git istersen. Gerçi ben de bu acillerde yapılan müdahaleleren çok korkuyorum yanlış bı şey yapılır diye dikkatli olmakta fayda var
Balgam da cıktı canım ama cok fazla kustım aminn ahh senin birde cocuğun hastaymıs allahım sifa versin gerçekten hamilelikte kusmadım hastalıktan kustum hep , acilde de serum takıyotlar boş sıvı içinde parol var ona da gerek görmüyorum o sıvıyı evde de alırım diyorum bir yandan da korkuyorum acildeki müdehaleden bebişten dolayı rabbim
Bir an önce sağlıklı bir şekilde doğurmamızı nasip etsin

Yaa çok üzüldüm benimde kızım 2 gündür öyle ben bulantı ilacı ve enterogermina verip bol sıvı verdim öyle atlattık bugün ama sen hamilesin işte nasıl olur bilmiyorum en azından bulantı için prilam içsen?
Kustum da bulantı geçti bulantı yaşamıyorum şu an çok şükür canım ah çok geçmiş olsun size de

Benim eşimde öyle. Bu haftasonu artık temizliğimizi yapalım bitirelim diyorum. Ona göre temizlencek bi yer yok ne gerek var 😅 yine kirlencek diyor bu mantıkla yaşanılır mı ya 🤦🏻‍♀️ ben doğum yapınca kendimi toparlayana kadar annemde kalıcam ama sonuçta evime dönicem.
Cnm sen annendeyken esin nerede kalacak. Eger o da gelmeyecekse annene senin temizlik bosa gider yani. 🤦

Canım ne güzel bi günde gelmiş 🥰 gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah ❣️

Ben bu mesaja tamamen katılıyorum. Bizim doktorumuzda çok kızar bu duruma hatta. Sarılığın tek çaresi bebeğin bolbol yiyip kaka yapması. Anne karnında billirubin değeri kaka yapmadığından birikiyor ve doğumdan sonra bol kakayla atılması gerekiyor atılmadığında giderek yükseliyor hepsi bu.
Doktorlar zaten modern tibbin ispatlamadigi herseye karsilar ve hatta tepkililer. Ama bugun yanlis dediklerini yarin dogru diyebiliyorlar. Tip zirve noktaya ulasmadi sonucta Ve insanin ve hatta ozellikle anne karnindaki bebegin gizemi tam olarak çözülmedi. Tabiki arkadasin soylemi dikkate alinmali ama bazi insanlarin inanclari da bu kadar baside indirgeyip hepsi bu denmemeli diye düşünüyorum saygilar🌷🌷

Doktorlar zaten modern tibbin ispatlamadigi herseye karsilar ve hatta tepkililer. Ama bugun yanlis dediklerini yarin dogru diyebiliyorlar. Tip zirve noktaya ulasmadi sonucta Ve insanin ve hatta ozellikle anne karnindaki bebegin gizemi tam olarak çözülmedi. Tabiki arkadasin soylemi dikkate alinmali ama bazi insanlarin inanclari da bu kadar baside indirgeyip hepsi bu denmemeli diye düşünüyorum saygilar🌷🌷
Kırdıysam kusura bakmayın sadece kendi fikrimdi 🌸 tabiki herkes istediğine inanmakta ve uygulamakta özgürdür kimsenin haddine değil yargılamak ben sadece biraz gerçekçi ve garantici bi karakter olduğum için bana doktorlar her zaman daha fazla güven veriyor böyle konularda sonuçta ben evde sarılığın sebeplerini sonuçlarını araştırıp bulabilecek bilgi ve donanıma sahip değilim o yüzden de bu işi başaranlara güvenmeyi tercih ediyorum. 🥰 aksine sarı tülbent sarı battaniye durumunu uygulayanlarada saygım var tabikii 🙏

Hayırlı ömürlü olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah canım 🤲🤲🤲🤲

Canım gözün aydın güzel günlerde sağlıkla büyüt inşallah bebeğini🧡🌺

Doğuma yakın bebek aşağı iner derler ya bende tam tersi yukarı çıktı sanırım oturunca kaburgalarim batıyor :rolleyes:
Valla 2 gün önce doktor bebek kanala girmiş dedi ama aynı durum bende de var😂 hiç aşağı inmedi aksine sürekli ayaklar kaburgamda nefesim hala düzelmedi. Ağızdan çıkarcaz galiba sonunda😂😂

Back
X