• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    80
Bende aynı şeyi düşünüyorum sizler için. Yani ani gelişen bi doğum olmasına rağmen. Size yazdım bilgi vermek istedim. Eşim şaşırıyor. Orayada mı yazdın diye ☺️ çünkü sizle birlikte ilerliyoruz bu süreci. Bi taburcu olalım yuvamıza dönelim teyzesi. 🩵 İnşallah o günlere az kaldı.
hiç şaşırmasın. biz burda aile olduk. belki çoğumuzun dünyaya bakışı farklı ama hepimiz bir ortak amaç için buradayız.

🙏Artıyor evet. Sağım düzenli yaptıkça işe yarıyor. Sadece anne sütü ile besleniyor oğlum şuan. Ona yetiyormuş ztn 4 ml e çıkarmışlar şuan 3 saatte bir. Minnak midesine yetecek kadar süt var çok şükür. Bugün yine gittik hastaneye gördük masum yavrum uyuyordu. Çok güzel bakılıyor. Ztn yoğun bakımda ki tek bebek o. Bütün hemşire ablaları onla ilgileniyor. Paşalar gibi 🧿
Çarşamba sabah a kadar beklemedeyiz. Sonrası inşallah kavuşmak. 🤲🏻 kucağıma alacağım gün umarım heyecandan bayılmam.
Yaa ne kadar sevindirici bir mesaj oldu bu benim de burada sevinçten gözlerim doldu 🥹 çarşambaya da ne kaldı şurada canımm hemencecik kavuşursunuz inşallah 🥰 gerçi hastaneden ayrılınca da hemşire ablaları özler minik paşayı ☺️

🙏Artıyor evet. Sağım düzenli yaptıkça işe yarıyor. Sadece anne sütü ile besleniyor oğlum şuan. Ona yetiyormuş ztn 4 ml e çıkarmışlar şuan 3 saatte bir. Minnak midesine yetecek kadar süt var çok şükür. Bugün yine gittik hastaneye gördük masum yavrum uyuyordu. Çok güzel bakılıyor. Ztn yoğun bakımda ki tek bebek o. Bütün hemşire ablaları onla ilgileniyor. Paşalar gibi 🧿
Çarşamba sabah a kadar beklemedeyiz. Sonrası inşallah kavuşmak. 🤲🏻 kucağıma alacağım gün umarım heyecandan bayılmam.
İnşallah bir an önce kavuşacaksınız, heyecanla bekliyoruz biz de o günü 🙏🏻

Arkadaşlar bu türkiyedeki doğum korkusunun sebebi ne sizce? Yani siz korkuyosanız tam olarak neden korkuyosunuz? Meraktan soruyorum çok anlamsız geliyor bana çünkü.
Korkunun endişenin anlamını tam olarak nerede arıyorsunuz? Bende bunu merak ettim, sadece Türkiye de değil farklı ülkeleri kültürleri ve farklı ülkelerde doğum yapmış insanları tanıma fırsatım oldu ve hepsinde benzer duygular vardı insanların duygularını anlamak isterseniz empati kurmanız yeterli olacaktır, ama size anlamsız geliyorsa korkular endişeler yani kısacası duygular sorun bu duyguları yaşayanlarda değil tam olarak sizde olduğunu düşünüyorum.

zorundayım çünkü mal değilim
Yani biz malız öyle mi

hamile bir kadının gelip hamile kadınların hislerini anlamsız bulup sorgulaması hiç akıllıca değil ama siz bilirsiniz yine de.

Üstelik bu anlamsızlığı bizim TÜRKİYE 'de yasiyor olmamıza başlamışsınız. Bu korkunc duzeyde anlamsız..😉😉

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu türkiyedeki doğum korkusunun sebebi ne sizce? Yani siz korkuyosanız tam olarak neden korkuyosunuz? Meraktan soruyorum çok anlamsız geliyor bana çünkü.
Normal veya sezaryen fark etmez.Doğumun sonunu bilmiyoruz.Doğumumuzda gelişebilecek komplikasyonları bilmiyoruz.Evladımız sağlıklı biz sağlıklı bir şekilde doğumu tamamlayabileceğimizi dahi bilmiyoruz.Bu bilinmezlik korkuya yeterli zaten. Birinin kaygı bozukluğu,panik atağı,stres bozukluğu olması bu korkuları yaşaması için yeterli.Ya da daha önce kötü doğum tecrübesi olan annelerimiz var.Herkesin güzel bir doğum hikayesi olmuyor.Ebe,doktor kötü davranan çok hikaye gördük.Ayrıca herşeyi geçtim hayatında yaşamadığın bir acıyı merak ediyor ve endişeleniyorsun gayet normal bunun için korkmak.

benim yaşayan 1 kızım var ama 3 normal doğum bir sezaryenim var. Kaanım 5. dogumum olacak ve dogumlarimin hepsi çok zor oldu. bebeklerimi kaybettim. 3 bebeğim gitti ben doğumun ne olduğunu buradaki çoğu kişiden iyi biliyorum ama yine de korkuyorum. Canım Türkiyem meğer sebep buymuş
Ben doğumdan pek korkmuyorum ve bence en büyük sebebi ilk doğumum olacak olması. Sizin bunca deneyimden sonra da korkuyor olmanız çok haklı çok mantıklı. Şu an sanki her şey yolunda gidecek açılmam olacak hemen doğuracağım gibi düşünüyorum ama öyle olmaması da yüksek ihtimal, yine de düşünmemeye çalışıyorum başka şeyleri düşünsem nolcak sanki diyerek

benim yaşayan 1 kızım var ama 3 normal doğum bir sezaryenim var. Kaanım 5. dogumum olacak ve dogumlarimin hepsi çok zor oldu. bebeklerimi kaybettim. 3 bebeğim gitti ben doğumun ne olduğunu buradaki çoğu kişiden iyi biliyorum ama yine de korkuyorum. Canım Türkiyem meğer sebep buymuş
dogum bilinmezlik süreci.korkmamamiz anormal zaten. bize bisey olacak mi bebege bisey olacak mi? bebegin herseyi yolunda mi? yani korkmayanlara saygım sonsuz ama üslup gercekten önemli. Yürekten korkunu paylaşıyorum. Rabbim kaybettiklerine de cennetinde kavuştursun insALLAH. Kızına hayirli sağlıklı uzun ömürler versin. Kaani da sağlıkla kucağına al uzun sağlıklı omurleri olsun insALLAH 🥰

Ben doğumdan pek korkmuyorum ve bence en büyük sebebi ilk doğumum olacak olması. Sizin bunca deneyimden sonra da korkuyor olmanız çok haklı çok mantıklı. Şu an sanki her şey yolunda gidecek açılmam olacak hemen doğuracağım gibi düşünüyorum ama öyle olmaması da yüksek ihtimal, yine de düşünmemeye çalışıyorum başka şeyleri düşünsem nolcak sanki diyerek
İnsALLAH gönlünüze göre güzel bir dogum gecirirsiniz🌸

dogum bilinmezlik süreci.korkmamamiz anormal zaten. bize bisey olacak mi bebege bisey olacak mi? bebegin herseyi yolunda mi? yani korkmayanlara saygım sonsuz ama üslup gercekten önemli. Yürekten korkunu paylaşıyorum. Rabbim kaybettiklerine de cennetinde kavuştursun insALLAH. Kızına hayirli sağlıklı uzun ömürler versin. Kaani da sağlıkla kucağına al uzun sağlıklı omurleri olsun insALLAH 🥰
Amin canim. korkmayana tabi ki benim de saygım korkmasın da kimse ama bunu turkiyede yaşamakla ilişkilendirir ne var yani gibi sanki şımarıklıkla itham edilmek çok saçma.

Hayatta bir denge vardır. alay ettiğin kinadigin herseyi yaşamak ve nasıl olduğunu öğrenmek gibi bir huyu var hayatın. Ben insanlara kırıcı konuşmaktan çok imtina ederim. Aman başıma gelir diye çekinirim. buna çevremde ve burda dahi sahit oldum çok kez. umarım doğum korkusunu yasayarak öğrenemez denge bir kerelik es geçer.

narkozun etkisinden canınız istemiyor diye biliyorum ama daha önceki sezeryande içebilmis miydin? Annem has tiryakidir. ameliyat oldu içemiyorfu da anesteziden dediler. ama tabi etkiler geçince yine başladı .
öncekinden içmedim hamilelikte bırakmıştım emzirmeye de içmedim. 2 sene emzirme bitince içtim. anestezi için burun ameliyatı olup sonrasında içmiştim hemen 🤣🤣🤣 doğumdan sonra da şöyle bir kahve yanında keyifle içeceğim.

çok yasak var. seker var ağır diyetteyim. serklaj var cinsellik yasak. tiryakisi bıraktım. kahve tiryakiliği onu da bıraktım. tüm temel ihtiyaclarim yasak yani 🤣🤣🤣🤣

zorundayım çünkü mal değilim
mal olan siz değilsiniz ama üslubunuz malca. herkes hamile burds ve herkesin hormonlar tavan. kimimiz doğuruyoruz,kimimiz hastanede yatıyoruz,kimimizın bebegi kuvozde birbirimize destek olmak için burdayız. yurt disindasinjz diye yorumluyorum yazınizdan. Türkiye olarak aşağılar gibi yazarsanız bunlari da duyarsınız. Hem merak edip soruyorum, diyorsunuz hem anlamsiz buluyorum diyorsunuz. anlamsiz buluyorsanız bize ne . yaşadığınız yerdeki hamilelerle anlamlı anlamlı takılın siz.

öncekinden içmedim hamilelikte bırakmıştım emzirmeye de içmedim. 2 sene emzirme bitince içtim. anestezi için burun ameliyatı olup sonrasında içmiştim hemen 🤣🤣🤣 doğumdan sonra da şöyle bir kahve yanında keyifle içeceğim.

çok yasak var. seker var ağır diyetteyim. serklaj var cinsellik yasak. tiryakisi bıraktım. kahve tiryakiliği onu da bıraktım. tüm temel ihtiyaclarim yasak yani 🤣🤣🤣🤣
ay valla hakkındır artik yazacagim normalde bebek için fedakarlık Bla.. Bla.... dua edeceğim sana Allah yardimcin olsun. seker benim de hamilelik basinda sinirdaydi. diyet verdiler gercekten zordu. simdi gebelik sekeri cikmadi ama tansiyonu etkiler diye gönlümce yiyemiyorum. ama senin durumunu anlamak zor . Az kaldi insAllah.

ay valla hakkındır artik yazacagim normalde bebek için fedakarlık Bla.. Bla.... dua edeceğim sana Allah yardimcin olsun. seker benim de hamilelik basinda sinirdaydi. diyet verdiler gercekten zordu. simdi gebelik sekeri cikmadi ama tansiyonu etkiler diye gönlümce yiyemiyorum. ama senin durumunu anlamak zor . Az kaldi insAllah.
az kaldi ki alıştım da bu düzene bana artık zor gelmiyor 🤣🤣 ama bakınca doğumdan sonra lann ne yaşadık biz diyecez oglusumla

az kaldi ki alıştım da bu düzene bana artık zor gelmiyor 🤣🤣 ama bakınca doğumdan sonra lann ne yaşadık biz diyecez oglusumla
ben de kizimi kucağıma alıp insALLAH herseyi yolundaysa bunu da atlattık diyeceğim . tek arterden dolayi bir suru anomaliden bahsettiler. amniyosentez mutlaka yaptir dediler. esktre bilinmezlik içindeyim ama Allah a emanet. zaman yaklaştıkça korku da artıyor . insALLAH korktuğumuzu yaşatmasın Allah.

ben de kizimi kucağıma alıp insALLAH herseyi yolundaysa bunu da atlattık diyeceğim . tek arterden dolayi bir suru anomaliden bahsettiler. amniyosentez mutlaka yaptir dediler. esktre bilinmezlik içindeyim ama Allah a emanet. zaman yaklaştıkça korku da artıyor . insALLAH korktuğumuzu yaşatmasın Allah.
benim yakın arkadaşım da tek arter doğum yaptı. çok şükür bebiste hiç sıkıntı yok sadece 40 haftalık 2700 gram doğdu. Yani 40 hafta dolunca aşağı yukarı 3500 bekleriz bir tık altında doğdu

Back
X