Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    116
Sormadan niye almış yav getirdiğinde anne ben bunları sipariş verdim zaten geri iade et deseydin keşke şimdi nereye iade edeceksin zor sana da bence ayıp olmaz yav kullanmayacaksan söyle istersen iade et istersen ihtiyacı olana verelim de

Ben de geçen doğuma da gelmediler diye çok karışmadım ama biliyorlar ben lafımı derim muhtemelen o burada diye gelen giden çok olur ama yapsın ağırlasın ben odadan çıkmam diye düşünüyorum doğumdan sonra öncesinde de benim uzanmam lazım derim köye gidince de baktım kalabalık ben bir uzanıcam hava çarptı diyorum kaçıyorum hoşlanmadığım şeye tepki veriyorum yoksa asla anlayan akıl eden biri değil

Burda bir mağazadan almış hepsini.
Yarın gidip verecegım artık.
Bide kızlar sağolsun almış ama ben alma dedim telefonda bana sorduğunda. Puseti aldım diyorum almasın diye bebek arabası almış puset aldıysan oto koltuk alayım diyor.
Ama işte anlamıyor ya haliyle yaş olarak kullanışlı değil aldıkları. Bebek arabası o kocaman ağır olanlardan ben kabin boy istiyorum mesela o sekılde

Ben zaten senden taraftayım biri bana bişi verirse net derim bunu kullanmam boşa gitmesin kalp de kırılmasın o yüzden ben almayayım diye. Takı sadece altın kullanırım mesela arkadaşlarım takı vs alsa bile çok güzel ama kullanmam sen kullan ya da başkasına ver ben aldım kabul ettim say çünkü kullanmayıp seni de kırmak istemem paran da boşa gitsin istemem diyorum başta garip geliyordu ama alıştılar kullanılmayacak hediyeyi kabul daha ayıp geliyor. Değiştir ama değiştirdiğini söyle ya ben almıştım de ya da başka bir model istiyordum değişip onu aldım de sonra kullanmamı beklemesin

Aynen esyları gösterirken arada söylüyordum değiştiririm belki vs diye bısey demedi

sabaha kadar elli defa uyanıyoruz ya neyim olduğunu da çözemiyorum ama rahat değilim yani bir sıkıntı var çözemiyorum bazen kalçam felan ağrıyor bazen bir ağrı yok gibi ama yine uyuyamıyorum .benim burnum çok tıkanıyor aslında ya sizde de yaşayan var mı kızlar ? Rahat nefes alamıyor gibiyim sabaha karşı özellikle burnum tıkanıyor

Arkadaşlar günaydın. Hepinizin mesajlarını okudum ancak cevap veremedim kusıra bakmayın. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 36+6'da sabah 5'te suyum gelmeye başladı. Doğum çantası bile tam hazır değildi ama alelacele bi şekilde toparladık. Hastaneye gidince ilk iş açıklık kontrolü yaptılar. 2 cm açıklık vardı, suyum hala geliyordu. Suyu iyice boşalttıla. Ultrason muayenesinden sonra ameliyathaneye geçtik hemen. Spinal anestezi yapıldı. İğne hiç acıtmıyor ama sezaryen sırasında mide bulantısı, baş ağrısı, göğüs ağrısı yaşadım. Birkaç ilaç yaptılar geçti hepsi. 5-6 saat uyuşukluk geçmiyor. Bu arada birkaç kez kanama kontrolü yapıldı, kum torbası konuldu. Herhangi bir acı hissetmedim. İlk kalkış anında çok ağrım oldu ama baş dönmesi olmadı. Gazı akşam saatlerinde çıkardım ama şuan bile midem taş gibi. O yüzden hala yürümekte, oturup kalkmakta çok zorlanıyorum. Doktor gelince lavman yapılmasını isticem bakalım.

Bebeğim 3430 gram, 50 cm doğdu, gelişimi önden gidiyordu zaten ilk saatler uyandırmakta zorlandık o yüzden şekeri düştü. Hem emiyor hem de mama takviyesi yapıyoruz. Açıkçası çok ağrım olduğu için emzirme meselesine çok yoğunlaşamıyorum. Sıcak bi duş alsam daha iyi olacak gibi. İlk muayenede kalbinde üfürüm var ama çoğu yenidoğanda oluyor çok önemli değil dedi çocuk kardiyoloji doktoru. Onun dışında iyiyiz Allah'a şükür.

Uyku haram kalktım çeçil yiyorum Allah affetsin herkes nasıl uyuyor yahu

Ağrılardan uyuyamıyoruz ki

Çeçil ne oluyor
Bende sürekli uyanıyorum bişey olsada olmasada sonra sabaha karşıda uykuya dalamıyorum ağrılar giriyor çıkıyor sonra gecelerim berbat geçiyor

Benim burnum da sürekli tıkalı hemde hamileliğin başından beri özellikle akşam yatıyorum sabaha nefes alamıyorum. Hatta baya bir hava temizleyici almayı düşündürüyor doğumdan sonra geçmezse uyurken hava temizleyici şart diye düşündüm çünkü alerjiye vs de iyi geliyormuş ama umarım geçer de almak zorunda kalmam

Sağlıkla büyüsün bebiş artık burda da sırayla doğumlar başlar siz öncü oldunuz

Oy maşallah güzel anneye ve bebişe
Gelişimi gayet güzelmiş, üfürüm erken dönemde kapanır çoğunlukla.

Sezaryene geçmeden önce suyun tamamen boşaltılması, standart bir prosedür mü acaba
Daha önce dinlediğim sezaryen doğum hikayelerinde hiç dikkatimi çekmemişti.

Herkes kv konusunda derdini yazmış benim aslında o konuda bir derdim yok ama ben kendimden korkuyorum. Bizim ailelerimiz farklı şehirde yaşıyor bebek doğunca anneler ziyarete gelecek kv çok uzun kalamayacak yani aslında yeterli bir süre kalıyor 2 hafta kalır. Kendimden korkma sebebim de bebeğe elletmezsem diye şimdiden stres oldum kendimi az çok biliyorum küçükken evcil hayvanım olunca bile büyüyene kadar kimse sevmesin isterdim, kıskanırdım sanki başkasını sahibi sanacak diye düşünürdüm. Şimdi bebek doğmadan başkasına vermek istemiyorum yani geçici bir süreç olacak biliyorum ama sürekli gelme imkanları da yok o yüzden şimdiden kendime bebek senin bebeğin sevdiler diye kimseyi annesi sanmayacak demeye başladım kendi anneme karşı da öyle olurum ama annem daha uzun kalacağı için bebekle zaman geçirebilir diye düşünüyorum. Neyse umarım bebeği kıskanmam

Ben de bilmiyorum açıkçası suyu tamamen boşaltalım dedi ebe, eliyle baya uğraştı hatta ilk doğumum da suyum gelerek başlamıştı, orda normal doğum denediğimiz için zaten suyun tamamı boşalmıştı

Maşallah cok sevindim ikinizinde iyi olmasina haftasida cok erken degilmis zaten ilk oglumu 38 de 3500 dogurmustum bundan sonrasi sen kendini iyi ediceksin sonra bebeginle.ilgileniceksin cok mutlu gunlerinizi olsun inşallah üfürümde.gerckten cogu bebege var diyolar kardiyologa yonlendiriyolar ama bisi cikmiyo genelde icin rahat etsin

Cok iyi anliyorum seni ilk oglumda kv annem diye seviyo diye esimi ne darladim.bi ben bu allah bilir onun annesi bnm kimse annem annecim demesin diyodum
Ama az kalicakmis zaten norml sartlarda cok rahat idare edilir lohusa olarak belki biraz zorlanabilirsin
Bnm kv çok zor biridir cinnet gecirmeden lohusaligi atlattigim icin cok sansliyim darisi buna is cikisi gelir geceye kadar oturur cocugu da bize vermezdi ayaginda sallar altini acar bizde karsidan izlerdik(cahillik iste) düşündükçe sinir basiyi mama veriyorm diye sevinirdi mesela hazirla getir derdi cocuga mama bile yediremezdim ama bi sekilde sustum susmayi ogrendim Rabbim verdi sabrini

Benim de boşaltmışlardı kızımda zaman varsa yapılıyor sanırım doktoru beklerken yaptılar

I Interrex üfürüm çoğu bebekte oluyor çoğu doktor önemseyip söylemiyor bile 4-5 yaşına kadar geçmezse yönlendirme yapıyorlar. Emzirme olayını sezaryenden sonra ancak 2-3 günde toparlarsın zaten normal süt inse bile damla damla oluyor sarılık olmasın diye de mama desteği gerekiyor hersey çok güzel görünüyor

ssusam onlar gidince yine senin zaten yeni doğan bebek de senin kokun dışında bileye alışmaz rahat ol

7 den sonra uyudum 8:40 da oğlan uyandı bugün okula göndermedim çocukları alacak kimse yok diye eşim nöbetçi vs şimdi bütün gün uykusuz ve onlarla zorlayacak

P Pinarbartu bu sefer kaplan kesilirsin diye düşünüyorum ilkinde hersey cahilliğe geliyor.

Bende hiç olmadı alttan hiçbir müdahale yapmadilar. İdrar çıkışı için katater takıldı sadece ameliyat masasında o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…