Aa evet çok uyumlu olur. Konuşmuştuk hatırladım. Evet büyükler pek yeniliğe açık değillerZevklerimiz benziyor demek ki ama bizim cevredeki buyukler Aybarsi pek anlamadi, soyleyemeyenler bile olduYiğit Alp'e bayildilar ama esimin adi Alparslan o yuzden Alp koymayi cok istiyorum ogluma
Benzeri bende de var, hamile degilken abur cubur cook nadir yerdim 2 ay tatli yemesem aklima gelmezdi artik her gun bi cikolatam var en azKızlar benim canım sürekli tatlı yemek istiyor, hatta sadece tatlı yersem kusmuyorum o yuzden kurtarıcı gibi geliyor bana. Baska turlu beslenemiyorum resmen. Saglıklı bişi yedigim an çıkarıyorum çok ilginç. Mesela dün sabah cips yedim ve iyi geldi; bu sabah çikolatalı bisküvi yedim ahaha..Normalde abur cubur hiç yemem, çocukluğumda bile yemezdim. Tatlı aklıma bile gelmez. Bu nasıl iş anlamadım gerçekten. Bünyem beni duvardan duvara vuruyormuş gibi hissediyorum.
bende hep seneye yatırım yaptım normal bedenim 34tü şimdi 36 alıyorum seneye içinKızlar Kasım ayındayız ya her yerde indirim var. Kendinize nasıl hakim olabiliyorsunuz ya kıyafet almamak içinhamile değilken giyilecek şeyler bakıyorum hep de.
ben çok kilo almış çıktım ya kilom çok değilmiş ama en son kontrol ile hamilelik başından aldığım kilo dengesizmiş başından beri 4 kilo almışım son 1 ayda 3 kilo almışım toplamda 7 kilo oldu 18+6dayız bugün çok moralim bozulduGule gule mide bulantisi halsizlik bas agrisi koku hassasiyeti hoşgeldin bel agrisi uykusuzluk hizla alinan kilolar ve paytak yürüme
Hiç moralin bozulmasın, ben ilk hamileliğimde 30 kilo almıştım. Doğumdan çıktığımda 16 kilo gitmişti, sonraki hafta 7 kilo daha gitti. Bence 9-10 kilo alanlar hamileyken kilo veriyorlar yoksa mumkun değil.ben çok kilo almış çıktım ya kilom çok değilmiş ama en son kontrol ile hamilelik başından aldığım kilo dengesizmiş başından beri 4 kilo almışım son 1 ayda 3 kilo almışım toplamda 7 kilo oldu 18+6dayız bugün çok moralim bozuldu
Mantıklı aslında ama uyarayım ilk hamileliğimde öyle yaptım ben de bir beden büyük şeyler alarak. Doğumdan sonra birkaç ay giydim sonra eski kiloma dönünce boşa almış oldumbende hep seneye yatırım yaptım normal bedenim 34tü şimdi 36 alıyorum seneye için
Ama 34e tekrar girebilmek hayal gibi geliyor şuanMantıklı aslında ama uyarayım ilk hamileliğimde öyle yaptım ben de bir beden büyük şeyler alarak. Doğumdan sonra birkaç ay giydim sonra eski kiloma dönünce boşa almış oldum
Aslında biz ilk aylar hep tuzlu, ekşi istedik ya benim de artık canım tatlı istiyor. Yiyemediğimiz tatlıların acısını çıkarıyor bence bünyemiz. Kusmak biraz da psikolojik gibi geliyor bana bu haftalarda. Ben mesela kalkıyorum 'hmmm kussam rahatlarım, daha rahat kahvaltı yaparım.' diyip parmağımla zorla kusturuyorum kendimi. Belki yapmasam kusmayacağım diyip yapmıyorum bazen ama bu sefer de keşke kussaydım diyorum. Çok değişik bir çıkmazdayım yaKızlar benim canım sürekli tatlı yemek istiyor, hatta sadece tatlı yersem kusmuyorum o yuzden kurtarıcı gibi geliyor bana. Baska turlu beslenemiyorum resmen. Saglıklı bişi yedigim an çıkarıyorum çok ilginç. Mesela dün sabah cips yedim ve iyi geldi; bu sabah çikolatalı bisküvi yedim ahaha..Normalde abur cubur hiç yemem, çocukluğumda bile yemezdim. Tatlı aklıma bile gelmez. Bu nasıl iş anlamadım gerçekten. Bünyem beni duvardan duvara vuruyormuş gibi hissediyorum.
Tamamen reflüden bence bende bazen öyle oluyorum kussam rahatlatmışım gibi geliyorAslında biz ilk aylar hep tuzlu, ekşi istedik ya benim de artık canım tatlı istiyor. Yiyemediğimiz tatlıların acısını çıkarıyor bence bünyemiz. Kusmak biraz da psikolojik gibi geliyor bana bu haftalarda. Ben mesela kalkıyorum 'hmmm kussam rahatlarım, daha rahat kahvaltı yaparım.' diyip parmağımla zorla kusturuyorum kendimi. Belki yapmasam kusmayacağım diyip yapmıyorum bazen ama bu sefer de keşke kussaydım diyorum. Çok değişik bir çıkmazdayım yaama o ilk haftalarda hiçbir şey yapmadan direkt kusuyordum.
Ahahahah o da doğru şimdi diyorum ne güzel kilolarım gitmişti ya bu sefer veremezsem diye ama emzirmek deli gibi kalori yaktırıyorAma 34e tekrar girebilmek hayal gibi geliyor şuan
Ama reflü bende hep yemekten sonra oluyor yanıyorum yanmayı geçiriyorum bu sefer uykum kaçıyorTamamen reflüden bence bende bazen öyle oluyorum kussam rahatlatmışım gibi geliyor
bebişler hergün büyüyor doktor son kontrolde artık daha hızlı büyüyecek dedi bakalım geçecek ya inşallahAma reflü bende hep yemekten sonra oluyor yanıyorum yanmayı geçiriyorum bu sefer uykum kaçıyorgece yatmadan en geç 3 saat kala bitiriyorum yeme içmeyi yine aynı... Ne gecemiz gece ne sabahımız sabah
5 doza tamamlamayinca koruyuculugu kalmiyormus bende öyle biliyordum ama hemşire uyardı benide doğum oncesi 2 doğum sonrası 3 doz daha olmak gerekiyormuşHem anne hem de bebek için önemli bir aşı internete aldanmayın bence. Ben daha olamadım çünkü aşı kıtlığı var. Sağlık ocağındaki hemşire bana 'önceden bizi arayıp sorun yoksa kendiniz alıp yaptırın.' dedi. Ama ben zaten ilk gebeliğimde 2 doz olmuştum ellerinde yoksa daha olmam şimdi.
Doğum sonrası için beni hiç böyle bilgilendirmediler. Ben de şu şekilde biliyorum ilk doz birkaç yıl, ikinci doz birkaç yıl diye gidiyor koruyuculuğu ama kaç yıl bilmiyorum. Yani her dozun birkaç yıl koruyuculuğu var doz sayısı artınca yıl da artıyor. Doktoruma sordum olmasan da olur 3. Dozu dedi. Ama ben sağlık ocağında varsa olacağım tabii ki.5 doza tamamlamayinca koruyuculugu kalmiyormus bende öyle biliyordum ama hemşire uyardı benide doğum oncesi 2 doğum sonrası 3 doz daha olmak gerekiyormuş
Tetanozda sıkıntı var ama şuan5 doza tamamlamayinca koruyuculugu kalmiyormus bende öyle biliyordum ama hemşire uyardı benide doğum oncesi 2 doğum sonrası 3 doz daha olmak gerekiyormuş
74 kilo oldum barismasam küsmem lazim mecburenbayiliyorum kendiyle barışık insanlara
Buhar makinamda yok ki. Caydanlikta kaynayan suyun buharinda denerim ama mutlaka
Ben ilk hamileligimde 3 ayda 7 kilo almistimben çok kilo almış çıktım ya kilom çok değilmiş ama en son kontrol ile hamilelik başından aldığım kilo dengesizmiş başından beri 4 kilo almışım son 1 ayda 3 kilo almışım toplamda 7 kilo oldu 18+6dayız bugün çok moralim bozuldu