• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    127
Merhaba bayanlar 18 haftaligi geçtim alışveriş konusunda çok kararsızım battaniye kaç adet alacaksınız kalın gerekirmi zıbın tulum kaç adet almalıyız Mayıs ayına geldiği için ne kadar giyebilir ben Mayıs 1 gözüküyor ancak sezeryan düşünüyorum 3. gebeliğim kızım 16 oğlum 10 yaşında açıkçası sürpriz oldu ve başlarda çok üzüldüm Allah affetsin iki doğumum normal oldu ancak bağlatmak istediğim için sezeryan düşünüyorum oyuzden belki Nisan sonu gibi olur öyleki sanki ilk hamileliğim herşeyi unutmuşum öbür çocuklarım kış bebeğiydi

Ben sizlerle birsey paylaşmak istiyorum lutfen yargilamayin beni sadece dusuncelerimden bahsedicem sizlere benim ilk gebeligim muhtemel 2. Side olmayacak tup bebek tedavisiyle hamile kaldim ama arkadaslar ben bebek emzirme fikrine cok cok uzagim bunu nasil asabilirim ya bir psikologla gorusmek gerek mi esim biliyor bu durumu emzirmek yada emzirmemek senin en dogal hakkim saygi duyarim ama bebeginde o sutu almak en dogal hakki onuda dusun dedi acaba dahada buyuyunce gobegm yada kucahima alinca o anaclik duygusu gelirmi cok kotu hissediyorum kendimi
Canım bu istememendeki düşüncen ne peki

Canım ilk bebeğimde bende benzer düşünüyordum emzirme fikrine yaklasamiyodum ama emzirmicem diye bı kararım da yoktu akışa bıraktım. Bebiş doğdu başka memeyi tutmadı. 1 hafta uyumadım bile memeyi tutturabilmek için. Minicik ve savunmasız. Onu bu dünyadaki kötülük ve hastalıklardan en iyi koruyacak şeyde senin sütün, ona iyi gelmek ana fikrin olunca buna focuslaniyo insan. Ki mücadelem boşa gitmedi 1 yas 4 aya kadar emdi. Bende süreç böyle gelişti. Sende de böyle olabilir, olmayadabilir. Hiç bişey için kendini baskılama ve yüklenme. süreçler zaten kolay değil.
Tesekkurler canim elimden geleni yapmak.istiyorum bakal..biraz oluruna birakmakta iyi gelecek gbi boyle endiselere erken sanirim

Canım bu istememendeki düşüncen ne peki
soyleki etrafimda internette cok goruyorum insanlarin ortasinda bebek emzirenler tabiki cok dogal bir surec olmasi gerek bir surec asla buna karsi degilim lakin o goruntu beni cok rahatsz ediyor goguslerim sarkar vs derdim hic yok bebegin annesini emme goruntusu beni rahatsz ediyor biraz emziren herkeste cok sevecegimi hatta kndim emzirmeyi birakmak istemeyecegimi soyluyor

soyleki etrafimda internette cok goruyorum insanlarin ortasinda bebek emzirenler tabiki cok dogal bir surec olmasi gerek bir surec asla buna karsi degilim lakin o goruntu beni cok rahatsz ediyor goguslerim sarkar vs derdim hic yok bebegin annesini emme goruntusu beni rahatsz ediyor biraz emziren herkeste cok sevecegimi hatta kndim emzirmeyi birakmak istemeyecegimi soyluyor
Sadece bundan rahatsız oluyorsan Bi yere giderken süt sağıp götürebilirsin tabii bu da her zaman mümkün olmaz ama ya da ayrı Bi odaya geçmek isteyebilirsin ama doğunca emzirmek istersin bence çünkü sana ihtiyaçı olduğunu o zaman anlarsın kendini şartlama şimdiden

bencede fikrin sonradan değişecek bu tarz keskin şeyler olmasada bana da bebek fikri sorumluluğu uykusuz geceler beni çok korkutuyor ciddi ciddi değil ama aklımın bir tarafında acaba aldırsamıyfım aldırsam mı düşüncesi dolaşıyor bazen. Daha hissedemediğimiz için bu tarz korkularımız normal bence. Baktın düzelmiyor bir psikoloğla görüşürsün benim kuzenimde çocuğu 15 20 gün doğumdan sonra hiç istememişti sürekli kendinden uzak tutuyordu psikoloğa falan götürdüler düzeldi sonra kadınlarda bu tarz durumlar çok yaygınmış

bencede fikrin sonradan değişecek bu tarz keskin şeyler olmasada bana da bebek fikri sorumluluğu uykusuz geceler beni çok korkutuyor ciddi ciddi değil ama aklımın bir tarafında acaba aldırsamıyfım aldırsam mı düşüncesi dolaşıyor bazen. Daha hissedemediğimiz için bu tarz korkularımız normal bence. Baktın düzelmiyor bir psikoloğla görüşürsün benim kuzenimde çocuğu 15 20 gün doğumdan sonra hiç istememişti sürekli kendinden uzak tutuyordu psikoloğa falan götürdüler düzeldi sonra kadınlarda bu tarz durumlar çok yaygınmış
Umarim boyle seyler yasamam ama hepsi bizim.icin tabi elimizden gelenin en iyisini yapmaua calisicazz

Kızlar anne bebek çantası soranlar olmuş.
IMG_7423.jpeg
Ben bu çantayı kullanıyorum ilk oğlumun doğumundan beri. Ben de babymallden almıştım siyah beyaz gri renk olanını. Çok memnunum, çok da dayanıklı.

merhaba güzel annelerrrr nasılsınız beni sağlık ocağından tetanoz aşısı ve genel kontrol için aradılar yaptırıcak mısınız karşı mısınız hamile kaldığım ay sıpa kedim kolumu parçalamıştı o ay tetenoz olmuştum tek doz yapmışlardır dozu olalı da 10 sene olmadığı için söylememe rağmen yapalım diyorlar ama olalı 4 ay oldu daha ağustosta yaptırdım ne yapmalıyım sizce sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz
Ben oğlumda hepsini yaptırmıştım bu da da tek doz yaptırıcam. Kol ağrısı dışında bi sakıncası olduğunu bilmiyorum. Doktorum ilk hamileliğimde yaptır demişti Zaten
Ben sizlerle birsey paylaşmak istiyorum lutfen yargilamayin beni sadece dusuncelerimden bahsedicem sizlere benim ilk gebeligim muhtemel 2. Side olmayacak tup bebek tedavisiyle hamile kaldim ama arkadaslar ben bebek emzirme fikrine cok cok uzagim bunu nasil asabilirim ya bir psikologla gorusmek gerek mi esim biliyor bu durumu emzirmek yada emzirmemek senin en dogal hakkim saygi duyarim ama bebeginde o sutu almak en dogal hakki onuda dusun dedi acaba dahada buyuyunce gobegm yada kucahima alinca o anaclik duygusu gelirmi cok kotu hissediyorum kendimi
Canım kimsenin başkasının düşüncesini yargılamaya hakkı yok zaten. Eğer korkun endişen varsa destek al derim. Ama kesin şöyle falan diye net konuşma bebeğinle ilk temasını yapınca herşey değişebilir de. Emzirmek çok güzel bir his. Bir de kimsenin eleştrisiyle bâşını ağrıtma hiç doğumdan sonra hala emzirmek istemezsen sütüm gelmiyor dersin ki böyle de olabiliyo. Benim 3. Günden sonra gelmşti. Lohusa haldeyken eleştriler çok can sıkıcı olabiliyor

Kızlar , yine ben yine ben😂😂😂 çinekop yiyen var mı aranızda . Eşim başka balık yok diye çinekop almış yesem mi

Ben oğlumda hepsini yaptırmıştım bu da da tek doz yaptırıcam. Kol ağrısı dışında bi sakıncası olduğunu bilmiyorum. Doktorum ilk hamileliğimde yaptır demişti Zaten

Canım kimsenin başkasının düşüncesini yargılamaya hakkı yok zaten. Eğer korkun endişen varsa destek al derim. Ama kesin şöyle falan diye net konuşma bebeğinle ilk temasını yapınca herşey değişebilir de. Emzirmek çok güzel bir his. Bir de kimsenin eleştrisiyle bâşını ağrıtma hiç doğumdan sonra hala emzirmek istemezsen sütüm gelmiyor dersin ki böyle de olabiliyo. Benim 3. Günden sonra gelmşti. Lohusa haldeyken eleştriler çok can sıkıcı olabiliyor
Tesekkur ederim guzel yorumlarin icin 🥰🥰

Back