• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    127
Ben sizlerle birsey paylaşmak istiyorum lutfen yargilamayin beni sadece dusuncelerimden bahsedicem sizlere benim ilk gebeligim muhtemel 2. Side olmayacak tup bebek tedavisiyle hamile kaldim ama arkadaslar ben bebek emzirme fikrine cok cok uzagim bunu nasil asabilirim ya bir psikologla gorusmek gerek mi esim biliyor bu durumu emzirmek yada emzirmemek senin en dogal hakkim saygi duyarim ama bebeginde o sutu almak en dogal hakki onuda dusun dedi acaba dahada buyuyunce gobegm yada kucahima alinca o anaclik duygusu gelirmi cok kotu hissediyorum kendimi

Canim sezeryan dusunuyorsan tetenozu iyi arastr derim 4 ay olmus aslinda cok yeni asi tekrqrlamaya gerek yoktur diye dusunuyorum ama bunu bi kadin dogumcuya danismak gerek
şu anlıkkk aksi bir durum olmazsa normal doğum istiyorum düşünüyorum sezeryan da ne gibi artıları oluyor ki tetenozun

şu anlıkkk aksi bir durum olmazsa normal doğum istiyorum düşünüyorum sezeryan da ne gibi artıları oluyor ki tetenozun
Yanlis yonlendirmeyim ama.soyle biliyorum sezeryanda kullanilan nester bisturi katater tarzi urunler ne kadar titanyumda olsa metal turu tetenoz kapma.riskini en aza indirme amacli sezeryan dusunenlerde ozellikle oneriyorlar gerci benim.doktorum henuz birsey soylemedi 22. Hafta civari uygulaniyor sanirim

Yanlis yonlendirmeyim ama.soyle biliyorum sezeryanda kullanilan nester bisturi katater tarzi urunler ne kadar titanyumda olsa metal turu tetenoz kapma.riskini en aza indirme amacli sezeryan dusunenlerde ozellikle oneriyorlar gerci benim.doktorum henuz birsey soylemedi 22. Hafta civari uygulaniyor sanirim
benimde doktorum anlatmadı yarın kontrole gidicem orda konuşurum dedim kontrolden önce sağlık ocağına gidicem ordan hemşire aradı pazartesi gel yanıma diye iyice araştırayım kendi doktorum yaptır derse yaptırırım ona göre gideyim

Ben sizlerle birsey paylaşmak istiyorum lutfen yargilamayin beni sadece dusuncelerimden bahsedicem sizlere benim ilk gebeligim muhtemel 2. Side olmayacak tup bebek tedavisiyle hamile kaldim ama arkadaslar ben bebek emzirme fikrine cok cok uzagim bunu nasil asabilirim ya bir psikologla gorusmek gerek mi esim biliyor bu durumu emzirmek yada emzirmemek senin en dogal hakkim saygi duyarim ama bebeginde o sutu almak en dogal hakki onuda dusun dedi acaba dahada buyuyunce gobegm yada kucahima alinca o anaclik duygusu gelirmi cok kotu hissediyorum kendimi
Canin nasil isterse canim, kimse yargilayamaz. Bazilari hastaneden cikmadan ilaca basliyor sut kesici. Lohusaligi da daha hafif geciriyorlar, cunku uyuyabiliyorsun vs. Simdiden bu durumu dusunup acele etme bence, hastanede bebegini kucagina alinca karar verirsin

bebitonu kucağına aldığın zaman bence o duygu gelicek bende çok uzaktım yapamam dokunduramam göğsüme nasıl yapıcam nasıl aşıcam diye çok düşünüyordum 2 defa rüyamda oğluşumu emzirirken gördüm şimdi de ya emmezse diye korkuyorum bi an önce mayıs ayı gelse de alsam kucağıma emzirsem diye günleri geçiriyorumm

benimde doktorum anlatmadı yarın kontrole gidicem orda konuşurum dedim kontrolden önce sağlık ocağına gidicem ordan hemşire aradı pazartesi gel yanıma diye iyice araştırayım kendi doktorum yaptır derse yaptırırım ona göre gideyim
Evet canim bencede

bebitonu kucağına aldığın zaman bence o duygu gelicek bende çok uzaktım yapamam dokunduramam göğsüme nasıl yapıcam nasıl aşıcam diye çok düşünüyordum 2 defa rüyamda oğluşumu emzirirken gördüm şimdi de ya emmezse diye korkuyorum bi an önce mayıs ayı gelse de alsam kucağıma emzirsem diye günleri geçiriyorumm
insallah benimde boyle olur cok uzuluyorum cunku asmayi cok istiyorum

Canin nasil isterse canim, kimse yargilayamaz. Bazilari hastaneden cikmadan ilaca basliyor sut kesici. Lohusaligi da daha hafif geciriyorlar, cunku uyuyabiliyorsun vs. Simdiden bu durumu dusunup acele etme bence, hastanede bebegini kucagina alinca karar verirsin
Tesekkur ederim yorumun icin kotu hissediyorum kendimi bahsrttigim kisiler annem.dahil cildiriyor nr demek emzirmem ole bisey olamaz vs bnde asiri ters biriyimdir smdiden herkese kapat ceneni cocuk benim deyip cekiliyorum insanlarda ofkeyle bakiyorlar bana cok uzucu ben zsten kndimi kotu hissediyorum birde konustuklarim duyar duymaz cildirinca bende cildiriyorum

Ayy kızlar anne bebek çantası alan var mı? Baktınız mı? Nasıl bir şey kullanışlı olur?

Bana göre anne olmanın en güzel yanlarından biri bebeği emzirme kısmı. Tabii herkesin düşüncesi bir değil siz belki böyle düşünmeye bilirsiniz. Eğer bu konuda kendinizi baskı altında hissediyorsanız bence destek alabilirsiniz. Tüm ihtimalleri değerlendirmiş olursunuz, gerçekten emzirmeye uzaksınız netleşir ya da içiniz de bir parça emzirmeye istekliyse onu keşfetmiş olursunuz. Her durumda kendinizi üzmeyin bir daha geri gelmeyecek çok özel günler geçiriyorsunuz tadını çıkarın.

Bana göre anne olmanın en güzel yanlarından biri bebeği emzirme kısmı. Tabii herkesin düşüncesi bir değil siz belki böyle düşünmeye bilirsiniz. Eğer bu konuda kendinizi baskı altında hissediyorsanız bence destek alabilirsiniz. Tüm ihtimalleri değerlendirmiş olursunuz, gerçekten emzirmeye uzaksınız netleşir ya da içiniz de bir parça emzirmeye istekliyse onu keşfetmiş olursunuz. Her durumda kendinizi üzmeyin bir daha geri gelmeyecek çok özel günler geçiriyorsunuz tadını çıkarın.
Teşekkür ederim.canım piskolojik destek almak bu sureci kolay atlatmak ve dedigin gbi yonelimimi anlamak.icin en iyisi olucak

Canım o bende sürekli oluyor. Çok yürüdüğümde , ev işi yaptığımda, ağır kaldırdığımda vs karnıma ağrı giriyor kasıklarım patlayacakmis gibi oluyor bazen de karnım taş gibi oluyor. Doktora sormuştum karın ve rahim kasları gerildiği için oluyormuş çok fazla zorlama kendini demişti.
Aynen böyle kasıklarım taş gibi oluyor benimde çok rahatsız edici 😢 neyse bebişler için bol bol uzanıp dinleneceğiz demekki

Kızlar bu ara benim de kafama şey takıldı. Doktorum kız dedi ama yanlış görmüş olabilir mi bi sonraki kontrolde kız değil erkekmiş der mi diye düşünüp duruyorum 😅 o yüzden kıyafet falan almıyorum daha. Var mı hiç başına gelen?
Canım Eylül grubundayken bir iki arkadaşın detaylı ultrasonda değişmişti ama bacak arası net görülemeyen durumlarda oluyor sanırım
Perde ameliyatı ben de oldum ama doktorum ameliyat sonrası gebeliğimde serklajdan bahsetmemişti hiç çok şükür sıkıntı da olmadı ama bu gebeliğimde tedbiren gerekebilir rahim ağzı uzunluğu ölçülsün muayenelerde dedi. Sizin başka bir risk faktörünüz var mı?

merhaba güzel annelerrrr nasılsınız beni sağlık ocağından tetanoz aşısı ve genel kontrol için aradılar yaptırıcak mısınız karşı mısınız hamile kaldığım ay sıpa kedim kolumu parçalamıştı o ay tetenoz olmuştum tek doz yapmışlardır dozu olalı da 10 sene olmadığı için söylememe rağmen yapalım diyorlar ama olalı 4 ay oldu daha ağustosta yaptırdım ne yapmalıyım sizce sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz
önceki gebeliğimde son 5 yıl içinde olduysan tek doz yeter demişti doktorum tek doz yaptırmıştım

Canım ilk bebeğimde bende benzer düşünüyordum emzirme fikrine yaklasamiyodum ama emzirmicem diye bı kararım da yoktu akışa bıraktım. Bebiş doğdu başka memeyi tutmadı. 1 hafta uyumadım bile memeyi tutturabilmek için. Minicik ve savunmasız. Onu bu dünyadaki kötülük ve hastalıklardan en iyi koruyacak şeyde senin sütün, ona iyi gelmek ana fikrin olunca buna focuslaniyo insan. Ki mücadelem boşa gitmedi 1 yas 4 aya kadar emdi. Bende süreç böyle gelişti. Sende de böyle olabilir, olmayadabilir. Hiç bişey için kendini baskılama ve yüklenme. süreçler zaten kolay değil.

Kızlar, et çok tüketemeyenler için yeşil mercimek çok iyiymiş protein yüksek. Ara öğün için şöyle bir tarifle geldim🙈. 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek 2 bardak haşlanmış makarna, 2 adet köz kapya biber doğranmış. 4 5 adet doğranmış kornişon. 1 kaşık Zeytinyağı, azıcık mayonez veya 1 kase yoğurt tuz karabiber. Çok doyurucu oldu.

Kızlar, et çok tüketemeyenler için yeşil mercimek çok iyiymiş protein yüksek. Ara öğün için şöyle bir tarifle geldim🙈. 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek 2 bardak haşlanmış makarna, 2 adet köz kapya biber doğranmış. 4 5 adet doğranmış kornişon. 1 kaşık Zeytinyağı, azıcık mayonez veya 1 kase yoğurt tuz karabiber. Çok doyurucu oldu.
Bugün ne yesem diyordum deneyeyim hemen çok sağ ol canım

Bugün ne yesem diyordum deneyeyim hemen çok sağ ol canım
Afiyet olsun canımcım turşu ve kapyası olmayanlara mercimekle makarnayı haşlayıp yoğurtun üzerine tereyağla kırmızı pulbiber nane kızartıp koyunca da lezzetli oluyor. Ben bolca yeşil mercimek yemeye çalışıyorum🥰 size de yazayım dedim😘

Back