-
- Konu Sahibi elektroforez
- #18.921
Kan ilacı, vitamin, prilam, progestan ve magnezyum kullanıyorum artık gına geldi progestandan sonra daha çok şiştim gibiBen ilacta icemiyorum ya bakalim cok agir hissediyorum kendimi sis gibi
yok gayet normaaalBen de 4 kg aldim yaa fazla mi diye endiseleniyorum
evet havuç suyu özellikle yapıyormuşKaşar, marul, havuç bunlar suyuda çoğaltıyor bir ara suyu fazla diye yemeyi yasaklatmıştı ben havuç suyu falanda içiyordumher şeyin kıvamını ye dozunu fazla kaçırma demişti doktor 3 hafta yememiştim normale dönsün diye
Baska bir yere daha mi gitseniz emin olmak icin? Tavri biraz garip geldi banaBana şuan iyi ama direkt böyle giderse sen üzülürsün dedi. Ne demek istedi o an dondum kaldım sorgulayamadım. Oğlumu gördüğüme sevineyim mi duyduğuma üzüleyimmi bilemedim
Ben dun yaptirdim, benimki bir saatlik olcumdu, tok karna gidip 50 gram sekerli icecegi ictim ve bir saatin sonunda kan aldilar. Belki zarari vardir ama uzun vadede hamilelik sekeri oldugumu bilmenin verecegi fayda bana ve bebegime daha fazladir diye yaptirmak daha mantikli geliyor bana.Kizçeler seker yuklemesi yaptirmayi dusunuyor musunuz? Sosyal medya ve doktorlarin gorusu ikiye bolunmus resmen, kesinlikle yaptirmam veya yaptiririm diyenler var.
Ben bir sonraki gitmemde yaptıracağımKizçeler seker yuklemesi yaptirmayi dusunuyor musunuz? Sosyal medya ve doktorlarin gorusu ikiye bolunmus resmen, kesinlikle yaptirmam veya yaptiririm diyenler var.
Edit: Direkt olarak saf glukoz surubu alindiginda bu plasentadan bebege geciyor ve bu ani ve asiri miktardaki glukoz bebekte olumsuz etkiler olusturabiliyor pankreas henuz olgunlasmadigi icin. Test icin verilen 50 gr glukozun bir dilim baklavada bulundugu soylemi aslinda dogru degil, pür glukoz surubu ile karsilastirmak mumkun degil diyorlar..
Testle bebeğe zarar verir miyim diyorum bir de test yaptırmasam şekerim varsa daha çok zarar vereceğimden korkuyoruumm. Madem baklavaya eşit baklava yesek olmaz mı hem lezzetliKizçeler seker yuklemesi yaptirmayi dusunuyor musunuz? Sosyal medya ve doktorlarin gorusu ikiye bolunmus resmen, kesinlikle yaptirmam veya yaptiririm diyenler var.
Edit: Direkt olarak saf glukoz surubu alindiginda bu plasentadan bebege geciyor ve bu ani ve asiri miktardaki glukoz bebekte olumsuz etkiler olusturabiliyor pankreas henuz olgunlasmadigi icin. Test icin verilen 50 gr glukozun bir dilim baklavada bulundugu soylemi aslinda dogru degil, pür glukoz surubu ile karsilastirmak mumkun degil diyorlar..
şaka bi yana da doktorum ne derse onu yapıcamTestle bebeğe zarar verir miyim diyorum bir de test yaptırmasam şekerim varsa daha çok zarar vereceğimden korkuyoruumm. Madem baklavaya eşit baklava yesek olmaz mı hem lezzetli
Yaa doktorlarin gorusleri de kendi aralarinda ayrildigi icin ben emin olamiyorum isteşaka bi yana da doktorum ne derse onu yapıcam
aynen işte ben de detaylı konuşucam. Benim doktor gel yapalım demeyebilir de istiyorsan yapalım diyebilir. Sen biraz daha düşün bikaç uzman görüşü de al. Detaylı için gittiğin doktora da danış bakalımYaa doktorlarin gorusleri de kendi aralarinda ayrildigi icin ben emin olamiyorum iste
Benimki de 24. haftada gel seker yuklemesi icin dedi onun disinda bilgi vs verilmedi fakat arastirmayi biraz fazla sevdigim icin internette orada burada okuduklarim beni tereddutte birakti
Bir de iki hafta once detaylida doktor kalpte bir ''delik'' olabilecegini soyledigi icin haftaya tekrar detayli USG icin gidecegim, biraz da orada duyacaklarim sanirim kararimi etkileyecek
Aynen canim bakalim bekleyecegiz simdilikaynen işte ben de detaylı konuşucam. Benim doktor gel yapalım demeyebilir de istiyorsan yapalım diyebilir. Sen biraz daha düşün bikaç uzman görüşü de al. Detaylı için gittiğin doktora da danış bakalım
Çok da hareketli değilim ama gün içerisinde uzanmak için fırsat bulamıyorum. Bir de suyu ihmal edince böyle olduğunu farkettim canımÇok mu hareketlisin gün içerisinde? Ben işe gelip giderken çok yürümek zorunda kalıyorum ve ağır poşetler ve sırt çantası taşımak zorunda kaldığım için her gün yaşıyorum bunu maalesef, dinlenince hafifliyor akşam
Oturma imkanın varsa bacaklarını uzat beline de destek al kısa kısa molalar yaratmaya çalış, ilerleyen aylarda yoksa bu ağrın kötüleşirÇok da hareketli değilim ama gün içerisinde uzanmak için fırsat bulamıyorum. Bir de suyu ihmal edince böyle olduğunu farkettim canım
Evet canım, çok haklısınOturma imkanın varsa bacaklarını uzat beline de destek al kısa kısa molalar yaratmaya çalış, ilerleyen aylarda yoksa bu ağrın kötüleşir
Ay sinir oldum. Sen doktorsun ya mahalle karıları gibi niye korkutursun hastayi salak bazi insanlar gerçekten. Hiç sıkma canını sen güzel beslen zaten önde veya arkadan gelebiliyorlar sat uyumlu olmayabiliyor sonralarda da yakalıyor diye duydum ben hep içini ferah tut. Ve degistirebiliyorsan başka doktora falan geç bence bu doktordan bi cacık olmaz...Bana şuan iyi ama direkt böyle giderse sen üzülürsün dedi. Ne demek istedi o an dondum kaldım sorgulayamadım. Oğlumu gördüğüme sevineyim mi duyduğuma üzüleyimmi bilemedim
Kiz ben 10 kilo aldim sizin normal endiselenip sıkmayın canınızıBen de 4 kg aldim yaa fazla mi diye endiseleniyorum
Ben açlık kan sekerime baktırdım bi ara yine gidip tokluk için de kan vericem o da normal çıkarsa şeker yüklemesi falan düşünmüyorum. Bu normal cikmazsa o zaman şeker yüklemesi de yaptırırım emin olmak adina diye düşündüm. Devlete gidiyorum normalde iki kere ozele gittik. Ordaki doktorum da bunu önerdi ailende şeker hastası vs yoksa böyle bakmayı tercih ediyorum dedi zatenKizçeler seker yuklemesi yaptirmayi dusunuyor musunuz? Sosyal medya ve doktorlarin gorusu ikiye bolunmus resmen, kesinlikle yaptirmam veya yaptiririm diyenler var.
ay evet keseleri paylaşıyorduk ya baksana kaç mm diye ahaha kocaman oldularAynen canim bakalim bekleyecegiz simdilik
Bize ne ara bu haftalara geldik sanki daha yeni ilk ultrason goruntulerimizi paylasiyorduk birbirimizle