- 26 Ocak 2021
- 383
- 939
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
- #5.161
Ben de ayni sekilde dusunuyorum, normalde cok panik bir insanimdir ama hamile kaldigimi ogrendigim an cok kasmicam dedim kendime. Her sabah kahvemi iciyorum, canim tatli isteyince yiyorum, karides kalamar yengec icin farkli dusunceler var ama gecende canim cekti, bir iki tane yedim. Zaten asil onemli olan sey miktarlari, bir kere dip baligi yedigimizde ya da iki uc bardak cay- gazli icecek ictigimizde bir sey olmayacak aslinda.Arkadaşım sigara içiyor ve bırakmayı denediği halde bırakamadı ve kendisini çok kötü etkiledi bu. doktor en sonunda madem öyle tamam bırakma dedi. son ana kadar doğuma gidene kadar sigara içti ve 3 tane maşallah sağlıklı çocuğu var. hiç sıkıntı yaşamadı. elbette sigara içelim vs demiyorum ama bu en basit örnek yani. bazı insanlar kahveden öcü gibi kaçıyor ya da zararlı şeylerden. ben hiç içmiyorum vs diyorlar sanki bi insanın yavrusunu annesinden çok biri düşünebilirmiş gibi. yani ben o yüzden abartılmadığı sürece herşeyin kararında olmasından yanayım. hamileyim diye kendime dünyayı dar etmiyorum. mesela bugün iş çıkışı profiterol alacağım canım çekti oh gidip çayla mis gibi yerim. :)
dr um düşecek, sağlıksız bi gebelikse ne yaparsan yap engel olamazsın dedi. ama sağlıklıysa ve düşmeyecekse ne yaparsan yap düşüremezsin dedi. yani bence psikoloji çok önemli :)