2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Sana da çok geçmiş olsun canım. Şuan doktora gidiyorum bir çözüm bulursa mutlaka iletirim. Burada da eskiden açılan konularda buzla iyileştirenleri okudum. Akşam buz deneyeceğim mutlaka
Ben de gittim doktor emzir dedi ama o memem tıkalı süt gelmiyor
Kızlar benim de sağ memem taş gibi olmuştu süt de gelmiyordu hem buhar, sıcak su masaj denedşm ama buz koyar koymaz bir iki damla gelmişti. Buz sıcak su yaptım masajla ovdum sonra noldu bilmşyorum yine az geliyor ama geliyor yani bi 30-40ml. Sağım yaparken buz gezdirmiştim boynumdan aşağısından itibaren

Benimde sabah 5 den aksam 19:00 a kadar uyumadı. Kontrolümüz vardı sabah dr a 23 saatte en fazla 7 saat uyuyor normal mi dedim. Yenidoğan beneğin günde 18 saat uyuması lazım diyor benim ki o kadar uyanık kalıyor resmen. 😔 Dr bebeğimin çok korkak olduğunu dış dünyaya adapte olamadığını o yüzden böyle olduğunu söyledi. Zaten uykusu oluyor ama resmen dalamıyor asker gibi sürekli tetikte. Tek gözü açık yatağa bıraktığın an kıyamet kopuyor. Yarım kundak ya da uyku tulumu önerdi. Sen kullanıyor musun? Ben yarım kundak yapamıyorum kollarını açıyor hep yarın uyku tulumu alacağım 0,5 tog kolları kapalı olanlardan olsun dedi.
Aynisi canim benimki de asla uyumuyor hep korkuyo elleriyle uyanduriyo aldin mi uyku tulumu

Kızlar biz sanırım atak haftasına çok hızlı bir giriş yaptık, sabahın 6’sından beri deli gibi bağırıyor.. memeyi zaten istemiyor, biberon bile almadı.. uykuya direniyor.. mahvolmuş durumdayım
Benim de memeyi dusman goruyor kafasini saga sola cevirip duruyor cani isterse aliyor kavga dovus veriyorum zar zor 2 damla sut girsin bogazindan diye

Benim kızımın iki kaşının arasında minik bir yeşil damar görünüyor, bizim oralarda o damarı belirginse arkası erkek derler 😂😂 kızkardeşimde de vardı, arkasından erkek kardeşim doğmuş 🥰🥰 ben de saf gibi bunun devamı gelirse arkası erkek dedim aman allahm kedi gibi peşimde dolanıyor 2. Ne zaman diye 😂😂😂
Anam bizde hiçbir şey gözükmüyor 3 olursa yine kız mı olur 🤣🤣🤣

Bugün tam 20 günlük gece biberon vermek açıkçası kolayima geliyor benim sayıca azaltıp memeyle karışık gece biberon veriyorum gündüz komple meme olsun istiyorum ama her memenin peşine doydumu diye denemek için biberon veriyorum yine cak cak emiyor az cc lerde olsada.. aranızda meme vermek için benim kadar cebellesen biri daha var mı
Merhaba benimde 1 haftalık bebeğim benimki de silikon uç ile emiyor maalesef mememi tutmuyor ilk bebeğimde mememi tutmamıştı silikon uç ile emmişti ama bir süre sonra tamamen bırakmıştı memeyi bunda da yine gittiği yere kadar emzircem ama silikon uç sinir bozucu gerçekten düşüp duruyor. Siz pilates topunda mi hala emziriyorsunuz bir de dediğiniz gibi bende emzirme sonrası mama veriyorum sarılık olmasın diye yani ne saman versem lıkır lıkır içiyor mamayı da bende napcam bilmiyorum yani böyle mamasız sadece meme ile doymayacaksa nasıl olacak hep mama destekli mi gidcem acaba

Selam biz henüz yeni atlattık sarılığı, doktor mamaya karşıydı ama sarılık için iyi beslemek gerekiyor. Bebeğim uyanmıyordu ve memeyi tutmakta zorluk çekiyordu inat ettim ama tek basına yeterli gelmicekti meme, bende mama destekli ilerledim sarılığı geçene kadar. Bizimde değerimiz 13dü, önce memeyi verip ardından mama verebilirsin her beslemede olmasada günde 3-4 defa. Çok geçmiş olsun
Merhabalar bende sarılık riskine karşı mama destekli gidiyorum da değerimiz 8 ama ilk 15-20 gün risk olabilir diye mamaya devam ediyorum da siz bıraktınız mı mamayı sadece meme yetiyor mu?

Günaydın kızlar, ben mastit oldum hüngür hüngür ağlıyorum bu nasıl bir acı 😔 emzireyim dedim ama mümkün değil canımdan can gitti şuan. Bu nasıl geçecek 🥺
Ben antibiyotik kullandim ama gec kaldim galiba, ilk seferde kurutmadigi icin apseye dondu. Siz de hemen gidin acile benim gibi gec kalmayin:(
Ya benimki fazla yapmaya basladi. Şap şup emiyor elini. Buaralar huysuz oldugu icinmi yapio acaba sakinlesmek icin🙄
Evet cok normalmis, mudahale etmemek gerekiyormus gelisimleri icin. benimki de emiyor, izliyoruz ne kadarini agzina sokabilir diye😂

Ben antibiyotik kullandim ama gec kaldim galiba, ilk seferde kurutmadigi icin apseye dondu. Siz de hemen gidin acile benim gibi gec kalmayin:(

Evet cok normalmis, mudahale etmemek gerekiyormus gelisimleri icin. benimki de emiyor, izliyoruz ne kadarini agzina sokabilir diye😂
Ben elini cekiom o hemen geri goturuyor agzina cok komik oluyor yaa 😀 senin bebisin reflusu nasil oldu ilaca basladinzmi

Merhaba benimde 1 haftalık bebeğim benimki de silikon uç ile emiyor maalesef mememi tutmuyor ilk bebeğimde mememi tutmamıştı silikon uç ile emmişti ama bir süre sonra tamamen bırakmıştı memeyi bunda da yine gittiği yere kadar emzircem ama silikon uç sinir bozucu gerçekten düşüp duruyor. Siz pilates topunda mi hala emziriyorsunuz bir de dediğiniz gibi bende emzirme sonrası mama veriyorum sarılık olmasın diye yani ne saman versem lıkır lıkır içiyor mamayı da bende napcam bilmiyorum yani böyle mamasız sadece meme ile doymayacaksa nasıl olacak hep mama destekli mi gidcem acaba
Öncelikle 8 çok düşük bir sarılık değeri kesinlikle sağım yapıp kaşıkla yada şırıngayla sütünüzü verin her türlü yeter bizim haftasında 13 tü bayramda doğduğu için heryer kapalı olur diye hastaneden zorla mama almıştım vermemi istemediler çünkü ilk iki gün verdim sonra kestim mamayı doktorda 13 lük değerde bile gerek yok dedi düşünün 13 11 10 çıkmıştı baş gövde bacak ben biberon veriyorum ama süt sağıp veriyorum böyle bile çok zor süt olmasa el mecbur mama veririm yapacak bişey yok pilates topuna gelince aynen devam memenin ucuylada alakalı sağım yaptığım da çıkan ucla daha az kavga ediyor yinede çok istekli değil alışkanlık kazanmak için daha küçükler zaten hiç birşey için geç kalınmış değil elden geleni yapıp devam edeceğiz yapacsk bişey yok yoksa insan yetersizlik duygusuyla kahroluyor başa çıkamıyor girdap burası girmemek gerekiyor ama işte lohusalik

Silikon uc a yorum yapmamisim eşime son çare onu aldirmistim buralarda okuyup işte wee baby almış böyle bir uç olamaz aşırı büyük memeden kayıyor zaten bebekle cebellesme var bide o çıkınca ben ayakts hareket halindeyken aliyodu onuda belkide ondan cinnetin eşiğine gelip attım onu böyle işte

Kızlar benim de sağ memem taş gibi olmuştu süt de gelmiyordu hem buhar, sıcak su masaj denedşm ama buz koyar koymaz bir iki damla gelmişti. Buz sıcak su yaptım masajla ovdum sonra noldu bilmşyorum yine az geliyor ama geliyor yani bi 30-40ml. Sağım yaparken buz gezdirmiştim boynumdan aşağısından itibaren
Bugün doktora gittim antibiyotik verdi sıcak uygula ve masaj yap dedi. Ben az önce buz uygulayıp sağdım da yok kolay kolay düzelmeyecek sanırım 😔
Aynisi canim benimki de asla uyumuyor hep korkuyo elleriyle uyanduriyo aldin mi uyku tulumu
Maalesef alamadım henüz canım uyumadığı için evden çıkamıyorum 🤦🏻‍♀️ bakıp almak istiyordum ama internetten alacağım herhalde. Bebek için uyku tulumu kullanıp memnun olan varsa önerilere açığım 🙏🏻

Bugün gittim agumentine başlattı. Emzirmek iyi olurmuş ama mümkün değil bu acıya dayanmam 😔 sağmaya çalışacağım düzelene kadar. Çok da üzülüyorum meme veremediğim için zaten bir lokma süt geliyordu ondan da olacak çocuk. Emzirmek ne zor işmiş ya

Bugün gittim agumentine başlattı. Emzirmek iyi olurmuş ama mümkün değil bu acıya dayanmam 😔 sağmaya çalışacağım düzelene kadar. Çok da üzülüyorum meme veremediğim için zaten bir lokma süt geliyordu ondan da olacak çocuk. Emzirmek ne zor işmiş ya
Ben de agument kullanıyorum kanınızda enfeksiyon çıktı mı bir de memeniz. Kızardı mı

Ne kadar sürdü canım peki? Çok şiddetli miydi ağlamaları? O kadar bağırarak ağlıyor ki canı acıyor gibi
Valla canım yaklaşık 10 gün kadar sürdü sanırım .ama geçen hafta baya kötüleşti .Birden ağlamaya başlıyordu diğer ağlamalarından farklı olarak.Gece bir saat bile zor uyuyordu .Gecti mi bilmiyorum.Dün eşime dedim sen bak yarın da yoksun .Ondayken daha rahat uyumuş.Bu gece anlayacağım uykusu nasıl ?Ama meme ve mama konusunda hala sıkıntı çekiyorum .Hemen düzelelim inşallah 🙏🏻

Memem tıkalı yazan kızlar; muhtemelen biliyorsunuzdur ama ben acemi anneyim bilmiyordum ilk günler öğrendim. Düğüm denen şey olabilir. Tıkalı olunca düğüm noktalarını bulup masaj yapıyor musunuz? Parmaklarınızla düğümleri bulup elinizle sertçe bastırarak masaj yapın süt gelmeye başlıyor 😊

Back
X