Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    154
Okadar doluyumki dunyanin en iyi cocuk buyuteni kendisi :) 7 cocuk buyutmus hic biri kolay kolay grip bile olmamis gazi bile olmamis yani muhtesem buyutmus bakmis:) zannediyorki her cocuk kendi cocuklari gbi olcak. Hemsireyi doktoru ciddiye almiyor resmen 😀 bide dioki senin yedigin şeylerden dolayi bu kdr cok kaka yapiyordur. Ne alaka ne yiorum sanki dedim. Gorende hergun iskembe dolma kebap yiorum zannedecek 😀 rabbim kimseyi cahil bırakmasın..
Ya canım hiç ilgisi yok ,oğlum da kızım da abartısız her emdiğinde kaka yaptıni.Sürekli bez değiştiriyordum.Şimdi şimdi biraz sayısı azaldı .

Selam biz henüz yeni atlattık sarılığı, doktor mamaya karşıydı ama sarılık için iyi beslemek gerekiyor. Bebeğim uyanmıyordu ve memeyi tutmakta zorluk çekiyordu inat ettim ama tek basına yeterli gelmicekti meme, bende mama destekli ilerledim sarılığı geçene kadar. Bizimde değerimiz 13dü, önce memeyi verip ardından mama verebilirsin her beslemede olmasada günde 3-4 defa. Çok geçmiş olsun
Tahlil mi yaptırdınız tekrar kaç çıktı değer
On sutun ve sonraki sutun icerikleri de farkli birbirinden, Sut emmeye baslayinca once sekerli az yogun kisim, sonra daha yogun ve besleyici kisim geliyor . O yuzden bir meme bitmeden digerine gecmemek lazim diye biliyorum. Hatta her emzirmede bir meme yapiyor anneler, hangisini emzirdijlerini unutmamak icin bileklerindeki lastik tokanin yerini degistiriyorlar emzirme sonrasi.
Ben de tek meme emziriyorum. 20 dk yı aşarsak diğer memeye geçiyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum kafama göre böyle yapıyorum

KiZlar bebeginiz gunde kac kez kaka yapiyor. Benimki 1 gunde yani 24 saatte 3 bazen 4 kez yapiyor. Bugun benim kv dioki okdr yapmamasi lazim kilo alamaz. Benim cocuklarim 2-3 gunde bir yapiolardi dio. Halbuki hemsire bana normal demisti. Kayinvalidem dioki sen hemsirelere bakma bosver. Allahm yaaa
Benim de minimum 3-4 oluyor canımm

Şaşırmışlar iyice ya,gıcıgıma gıdıyor bu sıralar,dıkıslerım var onu bıle anlamıyo eve bır ay sonra dondukya cok alısverıs yaptık bebegın esyalarıda coktu banada tasıttırdı,ıkı uc kez cık ın asagı ne olacak yani,zaten ne zaman dıger tarafla cok mıç mıç olsa huyu bozulur aramız bozulur.40 yasına gelmıs ama beyın yaşı 10 gıbı davranır.umarım duzelırler yoksa kriz cıkar,bızımde cocugumuz oldu ben asla bana boyle yapısık olmasını ıstemem olgun olsun buyuk ıslerle ugrassın,40 yasına gelıp bebek gıbı davranmasın benım oglum asla ıstemem.
Benimki bana kiziyo Allah'tan o konuda hakkını yemem geçen puseti taşıdım dikişlerinimi patlatıcan diye başımı yedi. 40 cikinca eski hayatımıza döneriz inşallah canım gezme olsun özel hayat olsun inşallah ♥️

Ayy kızlar cok gıremedım ıkı gundur.benım eşim iyice anasına babasına düştü sormayın,her dakka goruntulu arıyor onları bebegı gosterıyor 7-24 herseyı onlara anlatıyor sureklı annesıyle konusuyo bu neyın nesı anlamadım.bugun dedımkı ıyıce annecı oldun sende dedım herseyı anlatma lutfen dedım onları ılerde goremeyecegız sımdı tadını cıkarmam lazım en guzel zamanları sımdı onların dedı,ben şok,sen cocugunun tadını cıkar kafasız dıyemedım tabıkı.hayırlara cıksın bu durum ama sınırım bozuluyor yani,ilk evlendıgımızde boylelerde 7-24 beraber takılırdık onlarla yıne aynı oyle oldu şuanda.ben burda cocugumuz ıcın gecemı gunduzıme takmısım bazen dısımı fırcalayamıyorum ınsanların derdırne bakın ya,sabır ya sabır cekıyorum umarım patlamam.
Bebeğim hepsi aynı bunların benimki de öyle kız ben sezeryan ameliyatındayken adamdaki rahatlık fotosunu çekmiş bebeğin anasına göndermiş sana benziyor diye 🤣 Ben orda canımın derdindeyim adamdaki rahatlığa bak anasına havadis uçuruyor saatte gecenin 2 si sen düşün 🤣 İnsan der bu karım napıyor içerde bebek çıkalı kaç saat olduneşim çıkmamış noldu acaba diye kapıda bekler bu anasıyla haber yetiştirme derdinde 🤦🏻‍♀️😣🤣
Kuşum benım bebısın yuzude olmustu meme emen bebelerde olur dedı annem,hergun kaynamıs ılıtılmıs su ve tulbentle annem sildi ve kıruladı gectı ıkı gune kadar.bır dene ıstersen❤️
Canım benim denicem çok teşekkür ediyorum korktugum şey süt alerjisi olması inşallah böyle bir şey olmaz ilki benim oldu çok sıkıntılı zamanlar geçirdik bu bari rahat olsun dedim bakalım nolcak 🙏🏻☹️💖

Zaten eşim aynisini dedi. Napalim oglum yapma mi diyelim dedi😀😀
Ay iyi bari içimdekini söylemiş rahatladım 🤣

Canım sezaryen oldum ,ilk gördüğümde daha yuvarlaktı kafası ama yine de uzundu o minnaklıkla hep iki yanına yatırdım ama bilemiyorum belki yapısaldır 🥹
Nasıl bir uzunluk biraz da sırt üstü yatır olmadı canım bak bizimki bu şekilde merak ettim seninkini ama doktor bize şey demişti bebeklerin kafası pinpon topu gibidir nasıl yatırırsan öyle şekil alır demişti düzelir yani merak etme

Eklentiler

• IMG_4274.webp
    IMG_4274.webp
    70,9 KB · Görüntüleme: 52
Tahlil mi yaptırdınız tekrar kaç çıktı değer

Ben de tek meme emziriyorum. 20 dk yı aşarsak diğer memeye geçiyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum kafama göre böyle yapıyorum
Doktor tekrar tahlile ihtiyaç duymadı geçmiş dedi bakarsak da çok düşük çıkar dedi, renginden ve kilo alımından yorum yaptı galiba

Kizlar bebislerinizi kac saatte bir besliyorsunuz? Mama kac cc veriyorsunuz ? Ben sagiyorum sutumu gazli oldugu icin mememi cogu zaman tutmuyor eger sakin gazsizsa emiyor o da kavga kiyamet haftalik kg aliminiz nasil ?

Kızlar dün doktordaydım 3. Ay dolmadan kendi kendine uyanmasını bekleyemezsin dedi. Emzirmeye başladığın saatten itibaren max 4 buçuk saat sonra tekrar beslenmesi gerek dedi bilginiz olsun. 30 günlüğüz biz. Daha az günlerde daha kısa süre gerekli tabi. 1. Aydan itibaren 4-4 buçuk saatte bir besleyebilirsin dedi. Sütüm var ama yağı az sanırım bebişim hep sınırda kilo alıyor. Günlük 25 gr alması gerekiyormuş 25 gr alıyor. Yağlanması için lohusa yağı aldım trendyoldan bilginize. Sütü çok güzel yağlandırıyormuş. Reklam değil.

Nasıl bir uzunluk biraz da sırt üstü yatır olmadı canım bak bizimki bu şekilde merak ettim seninkini ama doktor bize şey demişti bebeklerin kafası pinpon topu gibidir nasıl yatırırsan öyle şekil alır demişti düzelir yani merak etme

Oyyy maşallah kuzuma ,saçları da sevsinler 🩵🥰
Canım önden bakınca uzun görünüyor ,yanları daha basık gibi .Uygun bir fotoğraf çekip atarım .Düz kafa yastıkları var ondan alacağım.

Aynı bende de hiç emare yok. Haftası da önde gidiyo. Kendi gelirse 3800 bile doğurmak bana bi fazla geldi. Ne kadar yanılma payı olsa da. Zaten normalden de korkuyorum stresten artık yoruldum. En mantıklısı böyle geldi artık napalım inşallah güzel geçer sürecimiz
Merhaba son durumda neye karar verdiniz

Kızlar dün doktordaydım 3. Ay dolmadan kendi kendine uyanmasını bekleyemezsin dedi. Emzirmeye başladığın saatten itibaren max 4 buçuk saat sonra tekrar beslenmesi gerek dedi bilginiz olsun. 30 günlüğüz biz. Daha az günlerde daha kısa süre gerekli tabi. 1. Aydan itibaren 4-4 buçuk saatte bir besleyebilirsin dedi. Sütüm var ama yağı az sanırım bebişim hep sınırda kilo alıyor. Günlük 25 gr alması gerekiyormuş 25 gr alıyor. Yağlanması için lohusa yağı aldım trendyoldan bilginize. Sütü çok güzel yağlandırıyormuş. Reklam değil.
Ben de kullanıyorum o yagı .sanki iyi geldi gibi .Tartıda bakacağım ne kadar fark etmiş

Ben de kullanıyorum o yagı .sanki iyi geldi gibi .Tartıda bakacağım ne kadar fark etmiş

Back
X