Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    152
Hangi mamayi kullaniyorsunuz? Tum mamalar sicak suyla mi oluyor ya, benimki neden oda sicakliginda suyla
Canım ben hipp kullanıyorum, araştırdığımda anne sütüne en yakın olan buydu, sıcak su mamayı bozuyor ve ılık suyla mama daha hızlı çözünüyor edindiğim bilgiler ışığında 🥰🥰 diğer mamalar daha fazla gaz yapabilir ama bazen her bebek verilen mamayı sevmeyebilir, gözlemlemek lazım

Benim kan tekrar pbemsi kırmızıya dönmüş aktiflesiyor gibi ama ağrım yok gibi regl miyim yoksa kanamam devam mi ediyo jsbdhsnsjsjd ay bi bu eksikti
Adet falan değil canım o geçen gün bana da oldu regl oluyorum sandım ama sonra normal akıntıya dönüştü, rahimdeki son kanlar mı acaba dedim ben de.. normale dönüyoruz yavaş yavaş 🥰🥰

Adet falan değil canım o geçen gün bana da oldu regl oluyorum sandım ama sonra normal akıntıya dönüştü, rahimdeki son kanlar mı acaba dedim ben de.. normale dönüyoruz yavaş yavaş 🥰🥰
Ay şükür son 8 kaldı benim tam 40 surmuyordur herhalde önce veya sonra da bitebilir dimi nsnxnsnxjd

Ben de gündüz ilk kez yalnız kaldım ve kendimi gerçekten yalnız hissediyorum. Eski hayatımı mı özledim bilmiyorum kötü bi anne miyim onu da bilmiyorum. Altından nasıl kalkıcam bilmiyorum becerebilcek miyim büyük sorumluluk
Bütün hissettiklerin ,kaygıların hepsi o kadar normal ve insanca ki .Hiç mi hiç kolay değil bir çocuk büyütmek .Benimki de 8 yaşında .Evet zor muydu zordu ki onda da eşim bile yoktu ilk bir buçuk yıl görevden dolayı .Ama bence iyi bir anne oldum her şeye rağmen .Oğlum canım benim çok çok seviyorum .Vay be diyorum nasıl büyüdün🥰

Bebeğin için en iyisini ,en güzelini yapacaksın .Kolay mı olacak tabii ki hayır ama hayat zaten böyle bir şey .Her zaman kolay değil her zaman mutlu da değildik .Eski hayatın bir süre sonra aklına gelmeyecek gelse de kötü hissetmeyeceksin kendini.Hepsi geçecek her şey eskisinden güzel olacak inşallah 🙏🏻

Ay şükür son 8 kaldı benim tam 40 surmuyordur herhalde önce veya sonra da bitebilir dimi nsnxnsnxjd
Yaa canım valla benim doğumdan sonra kanama 1 hafta 10 gün falan sürdü, sonra değişik renklerde akıntılar gördüm 🤣🤣 muhtemelen kullandıkları malzemelerden kaynaklı rahim kendini temizliyor.. çok şükür eskisi gibi ağrım acım kalmadı, akıntılar da en az seviyeye geldi.. sanırım lohusalığın da sonuna geliyoruz 🥰🥰seninle aramızda bir gün var, zaten sen doğuruyorum deyince eyvallah dedim, geliyor gelmekte olan 😂😂😂 vücut kendini bir şekilde toparlıyor da benim psikolojim fena dağılmış durumda, her fırsatta ağlıyorum, istemsizce yaşlar boşalıyor gözlerimden 🥹🥹🥹 ev almış başını gitmiş, bebem bana bağımlı, kocam desen ondan daha çok bağımlı 🥹🥹 çıkmazdayım resmen

Canim analar ❤️ bir çoğumuz belki hepimiz ara ara bu düşüncelere giriyoruz. Evet zor bir süreç evet psikolojik olarak ağırlığı bambaşka. Ben de giriyorum o psikolojiye çoğu kez. Biraz düzeliyor tekrar giriyorum. Tam anlamıyla Eskisi gibi olmayacak hayatimiz anne olduk 🥹 bizim gözümüze bilmem kaç yaşına da gelse bakacak bir evladimiz var artık. Sorumluluğu aşırı zor akıl işi de değil. Ama bu demek değil ki biz burda isyan ediyoruz falan. Asla öyle düşünmüyorum. Evet güzel bambaşka duygular ama yaninda gelen sorumluluk yetmeye çalışmak vs dünyanın en zor şeyi budur herhalde. İnsan içine de atamıyor cevreye söylese e sen istedin oluyo muhabbet. İnsan insani anlamiyor. Haklısınız ❤️ iciniz sıkıldıkça gelin yazın burda hepimiz benzerini yaşadığımız icin kimse kimseyi geri cevirmez zaten 🥹 altından kalkmayı düşünmeyin bile sizden daha iyi kimse bakamaz o bebelere 🥰 hakkınız ödenmez asla. Bir gün büyüyecekler ve dönüp vay be diye dusunucez 🌸 bunlar da getirileri. Üzülun ama çok dagitmayin güzel duygular kadar bunları da yaşayıp geçiricez bu günleri 🤗 ozledigimiz o zamanlar da geri gelicek, şuan her şey çok yeni. Hepsi bir süreç 🥹
Canım iyi ki varsınız .Yalnız olmadığımı bilmek bile güç veriyor bana .Oğluma bakıp ayrı ağlıyorum kızıma bakıp ayrı 🥹sürekli iki çocuğuma da yetemeyeceğim ikisine de yazık ettim en çok da kendime diye ağlıyorum bu ara .Niye bu kadar zor bir şeye kalkıştım hele benim şartlarımda 🥲Sanki hiç geçmeyecek gibi .Ama bu hayatta her şey geçiyor , geçecek inşallah🙏🏻 en az hasarla en güzel şekilde geçer 🌸

O kadar haklısın ki birine anlatsam anlamaz daha da sıkar canımı .İyi ki sizler varsınız ,her birimiz eminim benzer süreçlerden geçiyor .

Aynıyız kuzum 6 yıl aradan sonra niye topuğuma sıktım diye ara ara ağlıyorum 🤣 Rahat batmış bize diyorum ne güzel uyuyorduk 🤣yine yeniden o günlere gelecez canım merak etme hayatımızdan bir 3 yıl daha gidecek kreşe atınca rahatlıcaz 😄☺️
Canımm nasıl da aynı durumdayız .Resmen kendi kendimize etmişiz 🥹ama sonu güzel olacak inşallah 🙏🏻

Yaa canım valla benim doğumdan sonra kanama 1 hafta 10 gün falan sürdü, sonra değişik renklerde akıntılar gördüm 🤣🤣 muhtemelen kullandıkları malzemelerden kaynaklı rahim kendini temizliyor.. çok şükür eskisi gibi ağrım acım kalmadı, akıntılar da en az seviyeye geldi.. sanırım lohusalığın da sonuna geliyoruz 🥰🥰seninle aramızda bir gün var, zaten sen doğuruyorum deyince eyvallah dedim, geliyor gelmekte olan 😂😂😂 vücut kendini bir şekilde toparlıyor da benim psikolojim fena dağılmış durumda, her fırsatta ağlıyorum, istemsizce yaşlar boşalıyor gözlerimden 🥹🥹🥹 ev almış başını gitmiş, bebem bana bağımlı, kocam desen ondan daha çok bağımlı 🥹🥹 çıkmazdayım resmen
Ay bu kocalar snndjsndj üf geçen gece tam bayilmak uzereyken gelmiş sırtıma masaj yapiyordu oram buran ağrıyor demistim gün içinde diye sanirim. Doğumdan sonra konuşma enerjim gitti cümlelerim daha kısa sade net. Bu da dışardan ters yapiyorum gibi anlaşılıyor jsbjsndjd ben de ona dönüp uyu dedim sadece o da yorgundu sonra yaparsin anlaminda ajnshshshsjs alınmış sabah olunca söyledi bidaha yaparsam şuyum buyum demiş icinden. Ben de üzüldüm artık böyle cümleler mi kurmaya başladık diye :( o da onu o gece için dedim genel değil dedi ajshjsndjsjd çevir kazi yanmasin..... Kocalar daha cok lohusa o kesin malesef....

Ev istedigi yere gidebilir valla keyfime gelirse zaman bulursam yaparım, gelmezse de kalsın öyle çöp kalmadığı sürece mutfakta gerisi önemsiz sjdbdjjd çamaşır kalmadı diye onu es geçmiyorum düzenli makine çalışıyor malesef skxbhshjshs

He biz peş peşe dogurduk dimi ajsvshdjd ben bekleyebilirdim aslında yine ama dogurasim geldi herhalde 😂 😂 benim epizyo tarafi yine arada kaşıntı gibi rahatsız ediyo başka bir şeyi kalmadi. Tüm gün oturup ayakta kalınca ağrıyor normal olarak onun dışında geçti şükür 🥹 hiç geçmez saniyodum gerçekten.... Benim de kanama ikinci haftada baya kayboldu lekeleniyodu sarı kahve arası işte şimdi yine capcanlı ama miktar yine fazla fazla değil smbdjsjd bitsin artık üfffff. Sen de ağlama anam biliyorum diyince gecmiyo ama olsun ağlama. Bebeğe yansıyor valla bak ben üzgün kızgın mutsuz böyle stresli vs olunca bebek o gün canımı çıkarıyor o da ayrı sıkıntı ağız tadıyla ağlayamiyoruz ajshhshisjdjhs kafayı yicem bakma böyle pozitif konuştuguma hunilerimle geziyorum her güne farkli renk hunim var :halay:
Canım iyi ki varsınız .Yalnız olmadığımı bilmek bile güç veriyor bana .Oğluma bakıp ayrı ağlıyorum kızıma bakıp ayrı 🥹sürekli iki çocuğuma da yetemeyeceğim ikisine de yazık ettim en çok da kendime diye ağlıyorum bu ara .Niye bu kadar zor bir şeye kalkıştım hele benim şartlarımda 🥲Sanki hiç geçmeyecek gibi .Ama bu hayatta her şey geçiyor , geçecek inşallah🙏🏻 en az hasarla en güzel şekilde geçer 🌸

O kadar haklısın ki birine anlatsam anlamaz daha da sıkar canımı .İyi ki sizler varsınız ,her birimiz eminim benzer süreçlerden geçiyor .
Hormonlarimizin da etkisi büyük bu duygular konusunda. Bunu da aklimizda tutup bir şekilde cikicaz bu kuyudan 🤗🤗

Eşim ısrarla yardım için annemi getirelim diyor şuan kv yanındayım şimdi bile dışarı çıktı geldi benden yemek bekliyor küstü hemen yapamadım diye yapmam mümkün değilki çocuklarıma yetemiyorum şuan herşeyi benden bekliyor daha doğrusu çenesiyle de insanı hayattan bezdiriyor yaşamiyim daha iyi diyorsun onun yanındayken binbirtürlü şey soruyor herşeyi üstüne atıyor daha yeni geldik evine evde ne eksik al diyor hemen eksikleri üstüme atar eve girdiğim an ki yemeği herşeyi ben yapmak zorunda kalayım misafir gelince ben ağırlamak zorunda kalayım çünkü malzemeler ben aldım ne yapılacak ben düşündüm ona göre aldım çok fena yaa uzaktan bakarsan bu kadın ne saftirik dersin inanamazsın, birde oğlunu kıskanır sürekli önceki doğumda da bezdirdi beni benle kalmak içinde bahane arıyor bir yandan benle yaşamak istiyor iki lafından biri bana bakın ben hastayım ölüyorum senden benden de iyi yaşıda genç yani cin gibi benim kaldıramadığımı kaldırıyor yataktan çıkmıyor, pisliğine girmek dahi istemiyorum hayatımda daha pis iğrenç bir insan görmedim bahsetmeyeyim mideniz bulanmasın Allahım neyapacağım bilmiyorım
Amann evlerden Irak canım uzak dur desteksiz yorul daha iyi valla 🤦🏻‍♀️☹️

Bu bebe yemek yedigimizin sinyalini falan mi alıyor ya skdbiwndkd bakın o uyurken bommmmboş islerle uğraşırken vs uyuyor, telefonla takiliyom vs komşuma kahveye bile gidince bu bebe uyuyor yani uyanmiyo sjbdjsnd sigaraya vs çıkınca tık yok. Acıkmışim mutfakta ekmek arası bari bir şeyler yapayım yiyim dedim tam oturdum pıt başladı ajbsjsbdbsbdj bezini de yanlış mi taktiysam kaçırmış yandan alfindaki battaniyeye falan da geçmiş bi de üstünü bezini vs degisicem ama aç uyanmış krize girdi ksbxhwhsksndj taktiği varsa verin bari yemeğim bitince uyansın 😂😂😂

Bu bebe yemek yedigimizin sinyalini falan mi alıyor ya skdbiwndkd bakın o uyurken bommmmboş islerle uğraşırken vs uyuyor, telefonla takiliyom vs komşuma kahveye bile gidince bu bebe uyuyor yani uyanmiyo sjbdjsnd sigaraya vs çıkınca tık yok. Acıkmışim mutfakta ekmek arası bari bir şeyler yapayım yiyim dedim tam oturdum pıt başladı ajbsjsbdbsbdj bezini de yanlış mi taktiysam kaçırmış yandan alfindaki battaniyeye falan da geçmiş bi de üstünü bezini vs degisicem ama aç uyanmış krize girdi ksbxhwhsksndj taktiği varsa verin bari yemeğim bitince uyansın 😂😂😂
Taktik şu uyuttuğun gibi yemek yiyorsun 😅😅😅 biz öyle yapıyoruz mecbur😂

Canım bu düşünceleri hissetmen çok normal çünkü doğum yapmış her anne bende buna dahil çok fazla duygusal bozulmalar yaşıyoruz . 9 aydır değişen hormonlar yavaş yavaş kendini düzeltmeye çalışıyor kolay değil . Evet sorumluluk var hele ki vücudumuz tam iyi olmamışken birde bu sorumlulukla uğraşmak bizi ekstra yoruyor . Aşırı duygusal bi dönemden geçiyoruz kimbilğr bazılarımız ın her günü ağlamakla geçiyordur . Önemli olan bunların geçeceğini bilmek hepsi geçici emin ol ne geçmediki bak doğum bekliyorduk çatılarımız kemiklerimiz bizi uyutmuyordu şimdi bambaşka şeyler konuşuyoruz hepsi geçtiği gibi Buda geçecek . Yanımızda bize destek olan birileri varsa ne ala olmazsa da bir canlıyı dünyaya getirebilme özelliğine sahip olucak kadar mükemmel bir yapımız var elbette ona bakabiliriz de . Eskisi gibi herşey olucak sadece sen eskisi gibi bakmayı bil evet zor ama aşılmayacak şekilde değil . Kendinizi bu olumsuz düşüncelere lütfen teslim etmeyin . Hatta buraya yazmak rahatlatıyorsa yazalım anneler olarak ne hissediyorsak paylaşalım birbirimize destek olalım çünkü biz iyi olursak yavrularda iyi olur ♥️🤲🏻🤲
Canımmm çok teşekkür ederim ,anlaşılmak nasıl iyi hissettiriyor iyi ki varsınız 🙏🏻

Bazen diyorum kızım sen neleri tek başına halletmedin ,bunu da yaparsın.Bazen diyorum bu büyük sorumlulukla nasıl baş edeceksin 🥹
Çocuk büyütürken aşktan da yorgunluktan ,çaresizlikten delirmekte normal sanırım .

En çok korkutan yalnızlık beni .İnsan seven biriyim ama aylardır hamileliğim kötü geçiyor dlye evde kaldım .Bu şehirde kimsemiz yok ,sevdiğim arkadaşlarımız vardı herkes tayin oldu .Aileler zaten yok .Allah yardımcımız olsun .Sağlıkla huzurla büyütmek nasip etsin kuzularımızı 🙏🏻🌸

Bilmiyorum ki ya hiçbir şeyi normal yaşayamıyorum herhalde 😂 önceki gün hafif vardı ama reglin ilk günü yatağa düşerim normalde ama bunda öyle bir durum yok 🫠 o yüzden bilemedim belki de var ağrılarım ama genel vücut geberikliği yaşadığım için fark etmiyo olabilirim nsndndbdn
Ben de anlamadım bu durumu .40’ım dolmadan regl gibi ağrılarım oldu .Zaten kanamam başından beri çok oldu ,aralıklı olarak kırk gün sürdü .40 ‘ım çıkınca yine regl ağrılarım başladı ,kanamam da oldu hafif hafif .Bu kadar erken regl olunur mu ki diyorum da annem kırk bası olur öyle dedi 🥹regl değilmiş yani

Canımmm çok teşekkür ederim ,anlaşılmak nasıl iyi hissettiriyor iyi ki varsınız 🙏🏻

Bazen diyorum kızım sen neleri tek başına halletmedin ,bunu da yaparsın.Bazen diyorum bu büyük sorumlulukla nasıl baş edeceksin 🥹
Çocuk büyütürken aşktan da yorgunluktan ,çaresizlikten delirmekte normal sanırım .

En çok korkutan yalnızlık beni .İnsan seven biriyim ama aylardır hamileliğim kötü geçiyor dlye evde kaldım .Bu şehirde kimsemiz yok ,sevdiğim arkadaşlarımız vardı herkes tayin oldu .Aileler zaten yok .Allah yardımcımız olsun .Sağlıkla huzurla büyütmek nasip etsin kuzularımızı 🙏🏻🌸
Benim de atandığım şehirde kimsem yok, çok yalnız hissediyorum.. ilk çocuğun acemiliği de ayrı dert valla 🥹🥹🥹ama öyle ya da böyle bir ay geçti gitti.. ilk günleri hatırlıyorum da kabusun ta kendisiydi, şimdi uykusuzluk bile rutine bindi, bedenim kendi tepki veriyor 🤣🤣 her zorluğun bir kolaylığı bir sonu olacaktır.. hangi geceye zincir vurulmuş ki sabah olmasın.. bu zor günlerin ardından güneş yine doğacak 🥰🥰🥰 sen Dr iyi ki varsın canım benim 🥰🥰🥰

Back
X