Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Günaydın bacıkolar 🥰🥰 gerçi günün ayması için önce uyku lazım ama 🥹🥹🥹 gece 12’den beri ayaktayız.. kabız gibi ıkınıp durdu, dakikalarca emzirdim, pışpışladım beşiğine bıraktığım anda açıyor gözlerini.. kolik değil ama mideye inen ne varsa çıkarmanın derdinde.. vallahi yıldım.. kucağımda kestiriyor, bir şekilde enerji topluyor, ben zombi gibi.. tuvalete gidecek vakit yok… bu ıkınma durumuna nasıl bir çözüm bulacağız bilen var mı? Aslında yeteri oranda da beslendiğini bezinden biliyorum ama kakayı itmek için daha mı fazla emzirmeliyim? Emziriyorum ama yeterli mi gelmiyor?? Noluuuurrr heelllpppp 🥹🥹🥹
Ay o gazı bir şekilde çıkarmak lazım ya bende üzülüyorum ıkındıkça ama çıkmayınca da çıkmıyor lanet gaz masaj masaj hak getire sonra da ağlamaya başlayıp aranıyor veriyorum memeyi sonra yine aynı kısır bir döngü gibi 🤦🏻‍♀️ bazen emerken de çıkıyor oh diyorum çok şükür 🙏🏻 🤦🏻‍♀️

Kızlar bişi dicem 😵‍💫
Emzirmek harika, bebişim saat başı çılgınlar gibi emiyor DA ben bu bebe uyusa bile uyuyamıyorum. 3 gündür zıplayarak uyanıyorum. 1 saniye bakmasam bir şey olacak sanki. Normal mi bu geçiyor mu ? Kafayı mı yedim ?
İlk Bebek, yaş 35, sıfır tecrübe. Vallahi çok korku doluyum.
Sizler uyuyunca neye dikkat ediyorsunuz ? Kundak yapıyor musunuz ? Owli uyku tulumu getirmişti biri kullanayım dedim sanki fermuar ağzına giriyor gibi rahatsız oldum.
Öneriniz var mı ?
İlk 1 hafta ben de böyleydim uyusa bile uyumuyordum. tıkandı mı tıkanacak mı kusar mı vs vs diye. Şimdi hem eğimli yatırıyorum hem yan yatırıyorum hem kundak yapıyorum Allah a emanet ediyorum uyuyorum artık. Çünkü huyunu suyunu da çözüyorsunuz geçici bir süreç merak etmeyin.

Günaydın bacıkolar 🥰🥰 gerçi günün ayması için önce uyku lazım ama 🥹🥹🥹 gece 12’den beri ayaktayız.. kabız gibi ıkınıp durdu, dakikalarca emzirdim, pışpışladım beşiğine bıraktığım anda açıyor gözlerini.. kolik değil ama mideye inen ne varsa çıkarmanın derdinde.. vallahi yıldım.. kucağımda kestiriyor, bir şekilde enerji topluyor, ben zombi gibi.. tuvalete gidecek vakit yok… bu ıkınma durumuna nasıl bir çözüm bulacağız bilen var mı? Aslında yeteri oranda da beslendiğini bezinden biliyorum ama kakayı itmek için daha mı fazla emzirmeliyim? Emziriyorum ama yeterli mi gelmiyor?? Noluuuurrr heelllpppp 🥹🥹🥹
Ben de birkaç gündür aynı durumdayım .Öncesinde en azından bir saat uyurdu aralarda .Şimdi söylediğin gibi .Bilmiyorum çözümü ne .Cok kötü durumdayım ben de 🥲

Gece kalkıp süt sağmak istedim, o kadar kendimden geçmişim ki uyanamadım bile 🥹🥹🥹 evde yalnızım, tek başıma bakıyorum.. hal böyle olunca stres katlıyor 🥹🥹
Ben de birkaç gündür aynı durumdayım .Öncesinde en azından bir saat uyurdu aralarda .Şimdi söylediğin gibi .Bilmiyorum çözümü ne .Cok kötü durumdayım ben de 🥲

İlk 1 hafta ben de böyleydim uyusa bile uyumuyordum. tıkandı mı tıkanacak mı kusar mı vs vs diye. Şimdi hem eğimli yatırıyorum hem yan yatırıyorum hem kundak yapıyorum Allah a emanet ediyorum uyuyorum artık. Çünkü huyunu suyunu da çözüyorsunuz geçici bir süreç merak etmeyin.
Bilmeden bunları yapiyormuşum. Zamanla geçer inşallah.
Normalde dünyanın en rahat insanıyım hiçbir şeyi takmam. Ama el kadar bebe ya 🤦🏻‍♀️ beni bile alt üst etti 🤦🏻‍♀️

Kızlar doğum yardımı resmi gazetede yayınlandı .Grupta öğretmen arkadaşlar vardı biz okula mı başvuru yapacağız bilen varmı? Benim okul idarecim Aile Sosyal Politikalara başvuru dedi ama internette kamu personeli kurumuna diyor ? Bilenn varmı ?

Gece kalkıp süt sağmak istedim, o kadar kendimden geçmişim ki uyanamadım bile 🥹🥹🥹 evde yalnızım, tek başıma bakıyorum.. hal böyle olunca stres katlıyor 🥹🥹
Çok zor ya çok .Aynı durumdayım .Aileler çok uzakta burada kimsemiz yok .Eşim bayramda bile çalışıyor ,çalışma saatleri düzenli değil .Valla bazen diyorum ben bebişimi büyütemem 🥹

Depresyonun kıyısında geziyorum belki öyleyim hatta ama en kötüsünü daha önce gördüğüm için anlamıyor bile olabilirim 🥲

Kızlar bişi dicem 😵‍💫
Emzirmek harika, bebişim saat başı çılgınlar gibi emiyor DA ben bu bebe uyusa bile uyuyamıyorum. 3 gündür zıplayarak uyanıyorum. 1 saniye bakmasam bir şey olacak sanki. Normal mi bu geçiyor mu ? Kafayı mı yedim ?
İlk Bebek, yaş 35, sıfır tecrübe. Vallahi çok korku doluyum.
Sizler uyuyunca neye dikkat ediyorsunuz ? Kundak yapıyor musunuz ? Owli uyku tulumu getirmişti biri kullanayım dedim sanki fermuar ağzına giriyor gibi rahatsız oldum.
Öneriniz var mı ?
İlk olduğu için çok normal çoğumuz böyleyizdir ilk bebeğimde biz ailecek geceleri sırayla nöbet tutuyorduk uyumamak içinde tv açıyorduk sesli bebeğide karşımıza kıyup sabaha kadar izliyorduk🤣 hepimiz mahvoluyorduk tabi herkes zombi gibi dolaşıyordu bu sefer ben herkes uyusun dedim kendimde uyudum ama yinede sürekli her uyuduğunda nefes alıyormu diye kontrol ediyorum korkudan ölüyorum arada zamanla düzeleceğiz inşallah annelik dışardan göründüğü gibi değil her an diken üstündesin bişeymi oldu biyerimi ağrıyor başına bişey gelirmi daha iyisini nasıl yaparım tamamen vicdan azabıyla dolu

Çok zor ya çok .Aynı durumdayım .Aileler çok uzakta burada kimsemiz yok .Eşim bayramda bile çalışıyor ,çalışma saatleri düzenli değil .Valla bazen diyorum ben bebişimi büyütemem 🥹

Depresyonun kıyısında geziyorum belki öyleyim hatta ama en kötüsünü daha önce gördüğüm için anlamıyor bile olabilirim 🥲
Emin ol yanında birileri olsa daha çok stres yaparsın, ben de öyleyim.. o ağladıkça ve sakinleştiremedikçe beni de basıyor, çaresizliğime ağlıyorum onunla birlikte.. ama bak en zor zamanları, acemilik hallerini bile atlattık..bu noktada eşinin destek olması çok önemli gerçekten.. ben dün duşa giremedim, kaç gündür fırsat bulamıyorum, çocuk durmuyor, bi baktım kocam sıvışmış, bir de ne göreyim geçmiş bilgisayar başına oyun oynuyor.. çıldırdım 🤪 biraz anlayış biraz saygı gerçekte

Kızlar doğum yardımı resmi gazetede yayınlandı .Grupta öğretmen arkadaşlar vardı biz okula mı başvuru yapacağız bilen varmı? Benim okul idarecim Aile Sosyal Politikalara başvuru dedi ama internette kamu personeli kurumuna diyor ? Bilenn varmı ?
Kendi kurumunuza dilekce veriyorsunuz, kurumunuz aile sosyala ust yaziyla iletiyor dilekcenizi
Yani biz kendi kurumumuzda o sekilde yapiyoruz

Emin ol yanında birileri olsa daha çok stres yaparsın, ben de öyleyim.. o ağladıkça ve sakinleştiremedikçe beni de basıyor, çaresizliğime ağlıyorum onunla birlikte.. ama bak en zor zamanları, acemilik hallerini bile atlattık..bu noktada eşinin destek olması çok önemli gerçekten.. ben dün duşa giremedim, kaç gündür fırsat bulamıyorum, çocuk durmuyor, bi baktım kocam sıvışmış, bir de ne göreyim geçmiş bilgisayar başına oyun oynuyor.. çıldırdım 🤪 biraz anlayış biraz saygı gerçekte
Canım benim bir de oğlum var ,o çok zor bir çocuktu .Deneyimim var ama çocuk büyütmek her zaman çok zor .Ben hamilelikte de hep evdeydim ,bebiş de erken doğdu yoğunbakımda kaldı .üc hafta kadar eşimle tek başına baktık çok da iyiydik .Ama şimdi psikolojik olarak yıprandım .Acısı mı çıkıyor hep mi böyle olacak bilmiyorum🥹sorumluluk eşle bölüşülmezse çok zor .Yoksa neden varlar di mi ?

fnd_50 fnd_50 canım hayırlı bayramlar herkese, şimdi denk geldim mesajlarına, Kerem paşa iyidir umarım. Benim üç bebenin de göbeği düştükten sonra gümüş nitrat la yakıldı. İlk ikisinde akıntı vardı. Son numarada kanama vardı. Doktorumuz hem yaktı, hemde bir tane daha K vitamini iğnesi yaptırdı. Doğduklarında da yapıyorlar zaten ama bir tane daha yaptırdı.
Selam canım benim daha iyi Kerem. Başka doktora daha gittik fito krem verdi. Sabah akşam onu sürüyoruz azaldı akıntısı vs kuruyor sanki. Onun dışında göğüs yaralarım aynı kafayı yemek üzereyim bütün tuşlara basıyorum ama düzelmiyor çatlaklar yarıklar kanamalar. Her emzirmede ayağımı yere vurarak ağlamaya devam ediyorum. Bu durum beni hayattan soğuttu hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Her emzirme saati daha gelmeden stres çöküyor. Her şeyi deniyorum. Gümüş kapak, melhemler kremler bana mısın demiyor

Gecer canım inşallah 40 güne yakın geçmeyenler var endişelenme beslendikçe düşer mama da önermemiş demek ki sütün de yetiyor 🙏🏻 Evet emzirme gerçekten travma oldu bende de öyle inşallah alışıcaz düzelicez 🌸🙏🏻

Güzel haberlerini bekliyoruz canım 🙏🏻🌸
aşkım ben mama veriyorum zaten sütüm yeterli gelmiyor çocuk doymuyor ağlıyor çekiştiriyor memeyi maalesef ama yapacak bir şey yok😢 ilk oğlumda da anne sütü artı mama veriyordum zaten. Çok şükür sonraki gittiğimiz çocuk doktoru rahatlattı bizi ya. Benim oğlum 1.5 ay sürdü sarılığı dedi IQ sorunu olmadı avukat şuan dedi😅

Bizimki de 5 gunlukken sariliktan 1 gün ışık tedavisi aldı sonra doktor sarılık tehdidi geçti dedi gönderdi 1 ay olduk hala çocuğum sapsarı hatta gözlerinin içi de geçmedi yani iki kere daha götürdük doktora bor sıkıntı yok deyip gönderiyorlar ama sapsarı çocuk yani anlamadım bende
Aynen benimki de öyle sapsarı göz içleri bile sapsarı. Doktor normal dedi korkma dedi ama insna korkuyor yine de içte maalesef😢

En son kontrole gittiğimizde bizim doktor da göbeğine ucunda siyah bişey olan bir çubuk soktu şöyle Bi döndürdü içinde , eve geldikten sonra dediğin gibi akıntı olduğunu gördüm , kıyafetlerine falan bulaşmış o derece aklıma geldikçe batşkon sürdüm oraya şimdi daha iyi , bu arada oğlumun sarılığı da bir haftadan fazladır 10 üzeri doktor hiç öyle bişey demedi bize , bazen doktorlar gereksiz fazla bilgi veriyorlar bence ...oğlumum yüzü hala sarı emzşrmekten harap oldum bir yandan sağlıyorum sağdığım veriyorum , 4-5 kere günde bir ölçek mama veriyorum doktor önerisiyle ama sanki bu sarılık hiç geçmeyecek gibi , oysa ikinci çocuğum ilkinden tecrübeliyim ama yine de inanılmaz stres yaptım , stres yaptıkça sütüm de azalıyor anlayacağın kısır döngğdeyim inşallah bu süreçleri bir an önce atlatırız
Aynı durumdayım canım. İkinci çocuğum. 20 günlük olduk hala göz içleri yüzü vücudu falan sarı maalesef. İkinci gittiğim çocuk doktoru beni çok rahatlattı. Çok yüksek değer değil bir şey olmaz benim oğlum dedi 1.5 ay sürmüştü sarılığı IQ sorunu yaşamadık hukuk okudu avukat şuan dedi😅 göbek in de fito krem verdi sabah akşam sürüyoruz daha iyi durumda şükür 🤲🏻

Canım öncelikle çok geçmiş olsun doktorlar her zaman en kötü ihtimali söyler nadir olsa bile o ihtimal bisey yok tur Allahın izniyle kendini bunalıma bebek huzursuz olmasın. Göğüs ucu yarasından bende muzdaribim. Özellikle oğlumda çok fena haldeydim ve sol meme ucum kopmak üzereydi 2 ay o şekilde ağlaya ağlaya emzirdim. Ne denediysem işe yaramadı. Sonra gümüş kapak aldım ve bu süreçte sol memeyi elle sagip biberonla verdim. Ve her sağım sonrası gümüş kapağı koydum. 1 hafta Sonra tamamen iyileşti çok şükür eğer bebeğine biberon zaten veriyosn bu şekilde vermeni tavsiye ederim. Daha fena olan göğsünü sağ diğerini emzir böylelikle bebek memeyi unutmamış olur. Oğlumda herkes biberona alışır seni daha emmek dedi ama oğlum kendisi biberonu reddetti biraz büyüyünce
Canım benim ikisi de yara. İki göğüs ucum da yara bere. İkisinden sağım yapsam mamayı da biberonla veriyorum bu sefer memeyi unutur diye korkuyorum. Bir de sağım yapmak da çok acıtıyor sanki denedim beceremedim mi bilmiyorum manuel mochi var bende. Gümüş kapak vs hepsini denedim deniyorum of of geçsin artık sadece bu acı beni mahvediyor. Yorgunluk uykusuzluk asla bunlara katlanırım zor gelmiyor

Ay bu kocaları ne yapmalı ya bana da arada boşanma perileri geliyor 🤣🤣 Bende şartlandığım yerde güzel uykusundan kaldırıyorum kalk diyorum uyumadı biraz da sen ilgilen desteksiz çok zor oluyor diğer türlü elin ayağın tutmuyor bir yerden sonra uykusuzluk kötü gerçekten 😟

aşkım ben mama veriyorum zaten sütüm yeterli gelmiyor çocuk doymuyor ağlıyor çekiştiriyor memeyi maalesef ama yapacak bir şey yok😢 ilk oğlumda da anne sütü artı mama veriyordum zaten. Çok şükür sonraki gittiğimiz çocuk doktoru rahatlattı bizi ya. Benim oğlum 1.5 ay sürdü sarılığı dedi IQ sorunu olmadı avukat şuan dedi😅
Kuzum bende mama desteklimgitmiştim seninki aklımda öyle kalmış niyeyse 😊 Sarılık konusunda içinin rahatlamasına çok sevindim hepimiz aynı süreçlerden geçtik 🙏🏻 Göğüsler sıkıntı ya bende düzelemedim her şeyi denememe rağmen bazen emzirme kabusu bazen bir öğünde emzirdiysem diğerinde sağıp vermeye çalışıyorum acısına birikince de mastit olacak diye tedirgin oluyorum fena bir ağrı var bende şuan uçlardan yukarı doğru 🤦🏻‍♀️

Back
X