Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
İşte benim oğlum da öyleydi böyıe böyıe uyurdu hep .Cok zor Allah yardımcımız olsun .Memede uyutmadan rutin oluşturmaya çalış diyeceğim ama gazlı çocukta pek işe yaramıyor 🥹Gece uykusu nasıl ?

Ben de hamak sipariş ettim bir de ev tipi ana kucagı .
Gece uyuyor biraz. Yani 3 yada 4 defa uyaniyor diyebilirim. Ama tabi her uyanmasi 1 saatimi aliyor 1 saat emiyor sonra tekrar uykuya geçiş. Herkes 40indan sonra duzelir diyor ama ben aylarca uykusuz kalan anneleri duyuyorum duzelmesi gerekirken buyudukce daha mi kuduruyor bu bebeler acaba 😀

Gece uyuyor biraz. Yani 3 yada 4 defa uyaniyor diyebilirim. Ama tabi her uyanmasi 1 saatimi aliyor 1 saat emiyor sonra tekrar uykuya geçiş. Herkes 40indan sonra duzelir diyor ama ben aylarca uykusuz kalan anneleri duyuyorum duzelmesi gerekirken buyudukce daha mi kuduruyor bu bebeler acaba 😀
Benim kızım da gece en az 3,4 kez kalkıyor ama 3,ten sonraki uykular resmen haram göğsümde kucakta falan uyuyor 🥹kızım 48 günlük.Oğlum o kadar zordu ki kızım için uyuyor diyorum bu haline .İnsallah gün gün daha iyi olurlar .40’’ı çıkınca rutin oluşturmaya çalışırsınız .Ben başından beri yapmaya çalışıyorum gece gündüz saatlerini ayarlayıp uyutmaya çalışıyorum az da olsa işe yarıyor.Bebişler sandığımızdan daha akıllılar 🤣değişikliği hemen fark ediyorlar

Hepimize kolay gelsin emzirme mesaisindeki bacikolar 😁
Kızlar bişi dicem 😵‍💫
Emzirmek harika, bebişim saat başı çılgınlar gibi emiyor DA ben bu bebe uyusa bile uyuyamıyorum. 3 gündür zıplayarak uyanıyorum. 1 saniye bakmasam bir şey olacak sanki. Normal mi bu geçiyor mu ? Kafayı mı yedim ?
İlk Bebek, yaş 35, sıfır tecrübe. Vallahi çok korku doluyum.
Sizler uyuyunca neye dikkat ediyorsunuz ? Kundak yapıyor musunuz ? Owli uyku tulumu getirmişti biri kullanayım dedim sanki fermuar ağzına giriyor gibi rahatsız oldum.
Öneriniz var mı ?

Kızlar bişi dicem 😵‍💫
Emzirmek harika, bebişim saat başı çılgınlar gibi emiyor DA ben bu bebe uyusa bile uyuyamıyorum. 3 gündür zıplayarak uyanıyorum. 1 saniye bakmasam bir şey olacak sanki. Normal mi bu geçiyor mu ? Kafayı mı yedim ?
Sizler uyuyunca neye dikkat ediyorsunuz ? Kundak yapıyor musunuz ? Owli uyku tulumu getirmişti biri kullanayım dedim sanki fermuar ağzına giriyor gibi rahatsız oldum.
Öneriniz var mı ?
Kundak işe yariyor gercekten. Ben herzaman yapmiyorum ama yapinca uykuya kolayca dalıyor

Kızlar bişi dicem 😵‍💫
Öneriniz var mı ?
bence normal biraz, ilk bir hafta biz basinda nobet tuttuk surekli, su kacmis, bogularak atiyordu cigerlerinden, hala travmadir bizde.
Ben kundaksiz hic yatirmadim dogdugundan beri. Hep sirtustu yatirdim ve yatakta cocuk disinda hicbir sey olmadi, battaniye oyuncak vs. Donmesini engellemek icin yatagin altindan destekler koydum gerektiginde, kusuyordu hep kafasina hafif yukselti verdim yine yatagin altina ince battaniyeleri katlayarak - bunlar doktor tavsiyesiydi. Cok sicak olmamasina da dikkat ettim, hatta bazen bez ustune kundak yaptim. Sapka eldiven hic takmadim. Kullandigim bazi kundaklarda o fermuar beni de geriyordu, ona gore kundagi ayarliyordum, fermuar ucunu bogazina gelmeyecek sekilde asagiha falan yerlestiriyordum, ya da azicik asagida tutuyordum. İlk zamanlar hazir kundaklar daha kolayima geliyordu ama sonra kendim sarmak daha guvenilir ve kolay geldi. Simdi yatagi degistirdik, yatagin kendi kundsgi var ona koyuyorum yine o fermuar olayi geriyor, ama cocugu ona gore ayarlayinca bir sey olmuyor gibime geliyor.
Zamanda duzelicek, ve bence delirmiyorsun normal bir surec:) uyku senin icin luks degil, kendini suclu hissetme, aksine uyudukca bebegine daha iyi bakim vereceksin.

Hepimize kolay gelsin emzirme mesaisindeki bacikolar 😁

Mesaiye kaldim ama nasil uykuluyum ahooo 😌 neyse uyuyayim gündüz gelirim oldugum yerde kafam düşüyor 😂😂
Günaydın bacıkolar 🥰🥰 gerçi günün ayması için önce uyku lazım ama 🥹🥹🥹 gece 12’den beri ayaktayız.. kabız gibi ıkınıp durdu, dakikalarca emzirdim, pışpışladım beşiğine bıraktığım anda açıyor gözlerini.. kolik değil ama mideye inen ne varsa çıkarmanın derdinde.. vallahi yıldım.. kucağımda kestiriyor, bir şekilde enerji topluyor, ben zombi gibi.. tuvalete gidecek vakit yok… bu ıkınma durumuna nasıl bir çözüm bulacağız bilen var mı? Aslında yeteri oranda da beslendiğini bezinden biliyorum ama kakayı itmek için daha mı fazla emzirmeliyim? Emziriyorum ama yeterli mi gelmiyor?? Noluuuurrr heelllpppp 🥹🥹🥹

bence normal biraz, ilk bir hafta biz basinda nobet tuttuk surekli, su kacmis, bogularak atiyordu cigerlerinden, hala travmadir bizde.
Ben kundaksiz hic yatirmadim dogdugundan beri. Hep sirtustu yatirdim ve yatakta cocuk disinda hicbir sey olmadi, battaniye oyuncak vs. Donmesini engellemek icin yatagin altindan destekler koydum gerektiginde, kusuyordu hep kafasina hafif yukselti verdim yine yatagin altina ince battaniyeleri katlayarak - bunlar doktor tavsiyesiydi. Cok sicak olmamasina da dikkat ettim, hatta bazen bez ustune kundak yaptim. Sapka eldiven hic takmadim. Kullandigim bazi kundaklarda o fermuar beni de geriyordu, ona gore kundagi ayarliyordum, fermuar ucunu bogazina gelmeyecek sekilde asagiha falan yerlestiriyordum, ya da azicik asagida tutuyordum. İlk zamanlar hazir kundaklar daha kolayima geliyordu ama sonra kendim sarmak daha guvenilir ve kolay geldi. Simdi yatagi degistirdik, yatagin kendi kundsgi var ona koyuyorum yine o fermuar olayi geriyor, ama cocugu ona gore ayarlayinca bir sey olmuyor gibime geliyor.
Zamanda duzelicek, ve bence delirmiyorsun normal bir surec:) uyku senin icin luks degil, kendini suclu hissetme, aksine uyudukca bebegine daha iyi bakim vereceksin.
Yazdıklarınızı notlar kısmına kaydettim 🙈 çok teşekkür ederim

Bu arada kundak olayını ben de yapıyorum, bacaklarını hareket ettirebileceği şekilde gevşek bırakıyorum, ıkınırken falan kendine çekebilsin rahat etsin diye ama kollarını iyice sabitliyorum, çünkü bebekler bir dünya refleksle doğuyorlar bunlardan biri de moro/irkilme refleksi.. bazen beşiğine koyarken bazen kendi kendilerine irkilip uyandırabiliyor.. zaten kolların sabitlik hissi anne karnını hatırlatıyormuş.. keşke her şeyi kundakla çözebilsek ama ne mümkün 🥹

Kızlar bişi dicem 😵‍💫
Öneriniz var mı ?
Böyle şeyler yaşaman çok normal canım ilk bebek heyecanı bir başka oluyor ilkinde bende öyleydim sürekli ağzına bakıyordum eşimle nöbetleşe uyuyorduk şimdi bebek uyuduğu anda bizde koşa koşa uyumaya gidiyoruz 😆 şöyle diyeyim bebek aynı oda da benim uykum hafif bebek reflü yatağında yan yatırdığım için daha rahat yatıyorum birde battaniye örtüyorum reflü yatağın altına kadar gerdiriyorum cekemesin diye kundakta olur bence uyku tulumunda olur ama sürekli yanındayım mırın kırın yapsa uyanıp bakıyorum düzenli olarak da 2 saatte 1 kalkıp emzirirsin o zamanda kontrol etmiş olursun ki sen saat başı kalkıyormuşsun zaten ☺️ Kendini rahat bırak dinlen öyle okula bebelere daha faydalı oluyoruz diğer türlü bitik ve gergin oluyoruz daha zor oluyor her şey 🌸

Back
X