• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Vajinala karar vermeden önce kilosunu biliyor muydun? 🙃
En son 39. Haftada 3600 dediler ama artısı ekşisi olabilir dediler epizyosuz rahat bı dogumdu ama dediğim gibi bnm üçüncü olduğu içindi yandaki anne de 4.bucuk kilo doğurdu ona iki unite kan takildi bizim bebeklere makrozomi iri bebek dediler

Ben de şimdi konunu okudum, insanların aklına kurt düşürmesine izin verme. Çok saçma geldi bana da yazılanlar. Biraz sakin kalmaya ihtiyacın var sanki. Herkes söylüyordur ama emin ol geçecek bu hisler. Lohusalık zor bir dönem ve 40 gün sürecek diye bir durum yok. Daha uzun sürüyor. Eşine, bebeğine sarıl kurduğun güzel yuvanın tadını çıkar. Eşinin eviniz için yaptığı şeylerle mutlu olmaya çalış. Ne güzel çocuğuyla da ilgilenen bir baba. Eşinin bebeğinin altını değiştirmesi bile bir nevi sana destek olması, seninle ilgilenmesi demek bence. Görmeye çalışmalısın. Kırgınlıkların soğukluğa dönmesine izin verme. 🌸
Okurken gözlerim doldu teşekkür ederim böyle şeyler duymaya öyle ihtiyacım vardı ki 🥹
Evet bebekle ilgileniyor, öylece bana da yardım etmiş oluyor ama duygusal ihtiyaçlarımı yok sayıyor 😔 yine de dediğiniz gibi mutlu olmaya bakacağım çok şükür bebeğim sağlıklı yanımda bana yardım eden annem var eşim var 🪻

Vajinal olacaktı. Süreç 10 saat sürebilir dedi doktor suyum gelmemişti. Sonra kendi patlattı suyu sancılarım artttı bence 10 saati bulmazdı ama bebişim kafası yukarıdaydı nst bebek kalp atışı yavaşlar gibiydi. İstersen sezaryene geçelim çünkü beklesekte yine mecburen geçebiliriz sqncı çektiğinle kalırsın dedi ve kabul ettim 😊 ama sqncı çekmenin iyi tarafı sütüm hemen geldi 😃
Sen şanslı kesimdenmissin🤣ben 1 gün sancı çektim anam ağladı artık susuz kalınca çocuk Dr yeter bu kadar direttigimiz dedi sezeryana aldı 3 günde anca sütüm geldi hatta bir kaç hafta geldi gitti bana gore 😅hatta sütüm olmayınca lohusaligimda ağır geçmişti 🥴

maya91 maya91 @ParlayanGece taze annişler nasıl gidiyor bebişle ilk günleriniz ☺️🌸
Çok güzelllll herşeyyy canımm. Açıkçası aklıma hiç buralara girmek gelmiyor🥹🥹 sadece sarılık değerimiz yükselmiş bikaç günüm kötüydü :( fototerapi aldık 1 gün. O 1 gün bana çok kötü geçti :( şimdi sarılık yüzünden sık besleme yapıyorum öyle yani sen nasılsın?
Canııımmm, buradayım. Bir tane konu açmıştım bir dövmedikleri kaldı. Bin pişman oldum. Hamile falan demeyip saldırıyorlar. Biraz uzaklaşmak iyi geldi sizleri de çok merak ettim. Çoğu kişi doğurmuş maşallah, sen dee nasılsın umarım Herşey yolundadır ben de hala beklemedeyim 😂 40 haftalık olduk bugün doktora gittim. Rahim ağzı çok uzun, hala keyfi yerinde bebişin dedi. Gel diyorum aynı yere tekme atıyor 😂 yapmadığım egzersiz yemediğim hurma kalmadı.
Ayy insanları boşver konunu bilmiyorum ama bozma moralini. Ben de pazartesi doğurdum bugün 7 günlük olduk 🥹 sağlık ocağına gittik bugğn

Doğum yapan kızlar merak ediyorum. Hamilelik döneminde gece uyumayanın bebeği de uyumuyor derlerdi, öyle mi gerçekten? Benim uykular zaten parça pinçik, neler bekliyor beni 🫠
Benim karnımdayken çok aktifti bebitom. Geceleri uyuyorduu. Şu anda da geceleri gibi diyim sen anla 🧿🧿🧿🧿

Sen şanslı kesimdenmissin🤣ben 1 gün sancı çektim anam ağladı artık susuz kalınca çocuk Dr yeter bu kadar direttigimiz dedi sezeryana aldı 3 günde anca sütüm geldi hatta bir kaç hafta geldi gitti bana gore 😅hatta sütüm olmayınca lohusaligimda ağır geçmişti 🥴
Hadi ya ben süt gelince sancıya başlamıştım. Bende de dikişlerden çok ilgilenemedim eşim ilgilendi üst değiştirme alt değiştirme vs. Hem hoşuma gidiyor hrm kıskanıyor hem de kendimi yetersiz hissediyorum. Lohusalık cidden zormuş 😊 Bu arada doktor bana en başta demeseydi geldi kendini üzme belki de en son yine sezaryene alacağım diye ben de 10-12 saat sancı çekecektim o da çok sıkıntı. Ama öyle böyle hepsi her şey geçiyor işte, geçecek yada en azından 😂

Çok güzelllll herşeyyy canımm. Açıkçası aklıma hiç buralara girmek gelmiyor🥹🥹 sadece sarılık değerimiz yükselmiş bikaç günüm kötüydü :( fototerapi aldık 1 gün. O 1 gün bana çok kötü geçti :( şimdi sarılık yüzünden sık besleme yapıyorum öyle yani sen nasılsın?

Ayy insanları boşver konunu bilmiyorum ama bozma moralini. Ben de pazartesi doğurdum bugün 7 günlük olduk 🥹 sağlık ocağına gittik bugğn
Çok geçmiş olsun değer kaç çıktı? Bugün bizimde değerimiz yüksek çıktı takipteyiz sürekli besleme yapıyoruz ama yine de oluyor işte 😞

Hadi ya ben süt gelince sancıya başlamıştım. Bende de dikişlerden çok ilgilenemedim eşim ilgilendi üst değiştirme alt değiştirme vs. Hem hoşuma gidiyor hrm kıskanıyor hem de kendimi yetersiz hissediyorum. Lohusalık cidden zormuş 😊 Bu arada doktor bana en başta demeseydi geldi kendini üzme belki de en son yine sezaryene alacağım diye ben de 10-12 saat sancı çekecektim o da çok sıkıntı. Ama öyle böyle hepsi her şey geçiyor işte, geçecek yada en azından 😂
Ben çok diretmistim normal olsun diye en sonunda ağzımdan burnumdan oksijen falan taktılar dedim ne oluyor ebenin Dr umla konuşmasını duydum kalp ritmini almakta zorluk çekiyorum diye telefonda hazırlıklara başlayın demis..tabi bebeğe bişey oluyor diye korktum ama okadar sancidan sonra sezeryana dönmeyede üzülmüştüm yaşanılan süreç şoka sokmustu beni 🤣Sonra Dr geldi senin motivasyonunu bozmak istemedim desteklemek istedim seni ama gıdım ilerleme kaydedemiyorz bundan sonrası bebek için sıkıntı benim şuan önceliğim bebek dedi ve aldı beni sezeryana 😅 annemle bugün konuştuk da o doğum sürecim süt meselem o huysuzlugu ilk cocugunda ağır gecirmistin baya sana üzülüp bende uyuyamiyordum dedi.. gerçekten özellikle ilk çocuk bambaşka ağır yaşatıyor diğerlerinde depresyonu birak lohusa dahi olamiyosun vaktin olmuyor 🤣

Çok geçmiş olsun değer kaç çıktı? Bugün bizimde değerimiz yüksek çıktı takipteyiz sürekli besleme yapıyoruz ama yine de oluyor işte 😞
16.1 di fototerapi aldık :( 12. Saatte 11.6 çıktı. 24. Saatte bir daha deldirmek istememiş doktor 7 lere düşmüştür deyip taburcu etti. Sizin kaç çıktı. Gerçekten çok sinir bozucu süreç

Kızlar ya bebeğim 5 günlükken sarılık oldu bir gün ışık tedavisi gördük doktor sarılık tamamen düştü artık sarılık geçirme ihtimali kalmadı dedi, şimdi 21 günlük ama bedeni yüzü yine sarardı aynı sarılık olmuş gibi, iyi beslendiğini de düşünüyorum ama uykudan uyandırmakta zorlanıyoruz açıksa da uyanmıyor anca ben verince emiyor tekrar sarılık olmuş olabilir mi böyle bir ihtimal var mı? Çok korktum bedeni tamamen sararmış yine, doktora götürsem mi beklesem mi bilemedim
Kan uyuşmazlığı sebepli mi?

Ben çok diretmistim normal olsun diye en sonunda ağzımdan burnumdan oksijen falan taktılar dedim ne oluyor ebenin Dr umla konuşmasını duydum kalp ritmini almakta zorluk çekiyorum diye telefonda hazırlıklara başlayın demis..tabi bebeğe bişey oluyor diye korktum ama okadar sancidan sonra sezeryana dönmeyede üzülmüştüm yaşanılan süreç şoka sokmustu beni 🤣Sonra Dr geldi senin motivasyonunu bozmak istemedim desteklemek istedim seni ama gıdım ilerleme kaydedemiyorz bundan sonrası bebek için sıkıntı benim şuan önceliğim bebek dedi ve aldı beni sezeryana 😅 annemle bugün konuştuk da o doğum sürecim süt meselem o huysuzlugu ilk cocugunda ağır gecirmistin baya sana üzülüp bende uyuyamiyordum dedi.. gerçekten özellikle ilk çocuk bambaşka ağır yaşatıyor diğerlerinde depresyonu birak lohusa dahi olamiyosun vaktin olmuyor 🤣
Bir defa da hepsi çekilip bitiyor demek şeyi değer ama işte 🥰

16.1 di fototerapi aldık :( 12. Saatte 11.6 çıktı. 24. Saatte bir daha deldirmek istememiş doktor 7 lere düşmüştür deyip taburcu etti. Sizin kaç çıktı. Gerçekten çok sinir bozucu süreç
Doktor muayene ederken 15lerde diye düşünüyorum dedi 11.8 çıktı sonuç. Perşembe tekrar gideceğiz takip edelim demiş. Bazen bakıyorum hiç sarılık yok renginde bazende epey sarı görünüyor. İki saati hiç geçirmiyorum beslerken ama çok sinir bozucu gerçekten. Foto terapi alıırken bir gece kaldı sanırım değil mi? Yavrum benim o durum bile insanı yeterince üzüyor zaten 😞

Okurken gözlerim doldu teşekkür ederim böyle şeyler duymaya öyle ihtiyacım vardı ki 🥹
Evet bebekle ilgileniyor, öylece bana da yardım etmiş oluyor ama duygusal ihtiyaçlarımı yok sayıyor 😔 yine de dediğiniz gibi mutlu olmaya bakacağım çok şükür bebeğim sağlıklı yanımda bana yardım eden annem var eşim var 🪻
Çok şükür, bak ne güzel yanındalar. Erkekler bizim kadar ince düşünemiyorlar. Hamileliğimizde de böyleydi. Ne hissettiğimizi, ne kadar zorlandığımızı anlayamıyorlar. Bazen açık açık söylememiz lazım. Sar sarmala beni, buna ihtiyacım var demek lazım. Gerçekten nasıl davranacaklarını bilemiyorlar bazen. Eşini en iyi sen tanırsın, kendini de. Geçecek bu günler. Hormonlarımız normale dönecek, çocuklarımız daha az yoracak. Her şey normale dönecek, emin ol. 🤗🌸

Doktor muayene ederken 15lerde diye düşünüyorum dedi 11.8 çıktı sonuç. Perşembe tekrar gideceğiz takip edelim demiş. Bazen bakıyorum hiç sarılık yok renginde bazende epey sarı görünüyor. İki saati hiç geçirmiyorum beslerken ama çok sinir bozucu gerçekten. Foto terapi alıırken bir gece kaldı sanırım değil mi? Yavrum benim o durum bile insanı yeterince üzüyor zaten 😞
Hayatımın en zor 1 günüydü. Aklıma geldikçe gözlerim doluyor :( ben de çarşamba bi gidicem. Cihazla da bakılıyormuş onun hakkında bilgin var mı?

Hayatımın en zor 1 günüydü. Aklıma geldikçe gözlerim doluyor :( ben de çarşamba bi gidicem. Cihazla da bakılıyormuş onun hakkında bilgin var mı?
Onu bilmiyorum topuk kanıyla baktılar. Umarım değerler düşer yükselmez birdaha. Neden oluyor anlamıyorum. Mama ile destekliyor musun? Doktor sadece emzir dedi ama ben emzirmeden sonra günde bir iki defa 30 ml mama vermeyi düşünüyorum

Mayaaa geçmiş olsun canim 🥹 üzülme lütfen yenidoganlarin çoğunda oluyor sarılık inşallah tekrar artmaz bir daha gerek görülmez hiç ❤️ bizim kulağa doğru atesolcer gibi bir şeyle olctuler sarıldığını eğer o cihazi diyorsan kulağına getiriyor ölçüyor hemen

Onu bilmiyorum topuk kanıyla baktılar. Umarım değerler düşer yükselmez birdaha. Neden oluyor anlamıyorum. Mama ile destekliyor musun? Doktor sadece emzir dedi ama ben emzirmeden sonra günde bir iki defa 30 ml mama vermeyi düşünüyorum
Sadece beni emiyor. Çiş kaka yeterli sayı da senin ne kadar??
Mayaaa geçmiş olsun canim 🥹 üzülme lütfen yenidoganlarin çoğunda oluyor sarılık inşallah tekrar artmaz bir daha gerek görülmez hiç ❤️ bizim kulağa doğru atesolcer gibi bir şeyle olctuler sarıldığını eğer o cihazi diyorsan kulağına getiriyor ölçüyor hemen
Odur sanırım. Kan almaktan iyidir yaa. Doğru mu ölçüyor acaba çarşamba doktora sorayım

Back
X