• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Sadece beni emiyor. Çiş kaka yeterli sayı da senin ne kadar??

Odur sanırım. Kan almaktan iyidir yaa. Doğru mu ölçüyor acaba çarşamba doktora sorayım
Benimki de yeterli çişli kakalı günlük 5-6 defa bez alıyoruz aslında. Doğum kilosunu da korudu. Doktor beslenmede sıkıntı yok dedi ama olunca oluyor demekki önüne geçilmiyor

Benimki de yeterli çişli kakalı günlük 5-6 defa bez alıyoruz aslında. Doğum kilosunu da korudu. Doktor beslenmede sıkıntı yok dedi ama olunca oluyor demekki önüne geçilmiyor
Yükseldiği zaman da benim çiş kaka çok çok azdııı. Biz de bugün 7. Gün de doğum kilomuza gelmişiz sağlık ocağı tarttı. Çarşamba da çocuk doktoruna gidicem

Yükseldiği zaman da benim çiş kaka çok çok azdııı. Biz de bugün 7. Gün de doğum kilomuza gelmişiz sağlık ocağı tarttı. Çarşamba da çocuk doktoruna gidicem
Yükselmiştir inşallah. Ben şuan her yüzüne baktığımda sanki sapsarı gibi geliyor. Çevremdekiler o kadar değil diyor ama insan takınca sanırım sürekli rengi nasıl diye sorarak geziyorum evde arttı mı azaldı mı diye. Bende perşembe gidicem hayırlı güzel sonuçlar alalım nşallah 🙏

Ayyy bana da şimdi beğenme bildirimin geldi sanki çok yakından tanıdığım biri mesaj atmış gibi hissettim aaaa bizim kız konumu görmüş dedim, 😅🤦‍♀️ benim herif benden daha lohusa çıktı salak salak davranıyor valla 🤦‍♀️🤦‍♀️ insanlar da değişik değişik şeyler sokuyor aklıma 😑 sonra bebeğimi alıp kucağıma ağlıyorum sana iyi baba seçemedim ben diye, sonra babası gelip altını değiştiriyor gazini cikarttiriyor, vazgeçtim sana iyi baba seçmişim kendime iyi koca secememisim diyorum 😅🤦‍♀️ iyice psikolojim bozuldu yaa
Yemin ederim aynı şeyleri biz de yaşıyoruz, kv kp ve kocam da dahil olmak üzere hepsi benden daha çok lohusa 😡😡😡 onların bizi idare etmesi gerektiği yerde biz onları idare edeceğiz onlara göre.. çünkü senin çocuk doğurmuş olman, ameliyat masasından kalkman, sancı çekmen falan önemli değil, hatta sütünün gelmemesinden dolayı yaşadığın stres bile onları ilgilendirmiyor,sen hep idare etmek zorundasın (ki asla öyle olacağımı sanmasınlar 😂😂😂) yazmıştım hatta daha önce buraya, kp hastaneden çıktığımız gün ellerini yıkamadan bebeği almak istedi, ellerini yıkasaydın dedim diye küstü, ertesi gün sabah erkenden çekip gitti.. evimizi en mutlu günümüzde stres sıkıntıyla doldurdular… biz karı koca bunların yüzünden birbirimize girdik 😡😡😡 ben de aynı sizin gibi diyordum bizim evliliğimiz çok uzun sürmez diye… şimdi de istemiyorum gelmelerini asla, idare etmeyi öğrenmem lazım…

Kizlar sizin bebislerin huysuzlaştigi inatla uyumadiklari belli bir saat araligi varmi. Bizimki bu saatlerde hep oyle. Acaba genel bir durummu merak ettim kurulu saat gibi mübarek 😀
Valla canım ben de bunu merak ediyorum biliyor musun, acaba ben mi bir rutin oluşturamadım diye düşünüyorum, bir gün 8’de uyuyor bir gün 11’de 😂😂 ama ne yapayım gazıyla memesiyle uğraş dur derken o rutini bir türlü tutturamadık 🥹🥹🥹 yapabilen varsa formülünü bize de söylesin 🥰🥰

Yemin ederim aynı şeyleri biz de yaşıyoruz, kv kp ve kocam da dahil olmak üzere hepsi benden daha çok lohusa 😡😡😡 onların bizi idare etmesi gerektiği yerde biz onları idare edeceğiz onlara göre.. çünkü senin çocuk doğurmuş olman, ameliyat masasından kalkman, sancı çekmen falan önemli değil, hatta sütünün gelmemesinden dolayı yaşadığın stres bile onları ilgilendirmiyor,sen hep idare etmek zorundasın (ki asla öyle olacağımı sanmasınlar 😂😂😂) yazmıştım hatta daha önce buraya, kp hastaneden çıktığımız gün ellerini yıkamadan bebeği almak istedi, ellerini yıkasaydın dedim diye küstü, ertesi gün sabah erkenden çekip gitti.. evimizi en mutlu günümüzde stres sıkıntıyla doldurdular… biz karı koca bunların yüzünden birbirimize girdik 😡😡😡 ben de aynı sizin gibi diyordum bizim evliliğimiz çok uzun sürmez diye… şimdi de istemiyorum gelmelerini asla, idare etmeyi öğrenmem lazım…
Ayy evett hatırladım o mesajı valla bir garipler yaa, benim de kv elini hiçbir şeye sürmedi yardım etmedi gelip benim bebegimi öpmek istiyor sürekli kucağına almaya çalışıyor felan bende kibarca uyardım 😅😅 ben kaynanayim diye beni istemiyorsun demi diyor sonra da, anneme bir şey demiyormusum ona diyormusum annem misler gibi bakıyor hem bana hem bebeğe sen ne yaptın da ne iddia ediyorsun 😡😡 boşver ama sen yine de eşinle kötü olma onlar da yeni bir sürece giriyorlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar işte, biz mecbur yine idare edeceğiz 😅😅

Yükselmiştir inşallah. Ben şuan her yüzüne baktığımda sanki sapsarı gibi geliyor. Çevremdekiler o kadar değil diyor ama insan takınca sanırım sürekli rengi nasıl diye sorarak geziyorum evde arttı mı azaldı mı diye. Bende perşembe gidicem hayırlı güzel sonuçlar alalım nşallah 🙏
Ya aynen, bugün sağlık ocağında hemşire rengi gayet iyi duruyor dedi ama ben eve gelip vücuduna bastırıyorum diyorum hala sarı bu çocuk

Çok geçmiş olsun değer kaç çıktı? Bugün bizimde değerimiz yüksek çıktı takipteyiz sürekli besleme yapıyoruz ama yine de oluyor işte 😞
Canım kime sorsak yenidoğan herkeste sarılık eşantiyon olarak veriliyor adeta, hepsi geçiyor bir şekilde ve sen üzüldüğünle kalıyorsun..
16.1 di fototerapi aldık :( 12. Saatte 11.6 çıktı. 24. Saatte bir daha deldirmek istememiş doktor 7 lere düşmüştür deyip taburcu etti. Sizin kaç çıktı. Gerçekten çok sinir bozucu süreç
Canım Biz 3 günlükken 17.5 ile hastaneye yattık ertesi gün 9’a düşünce çıkardılar çok şükür 🙏 bizim 24 saatte 9’a düştü ama ışığı çok uzun süre vermeyip ışıksız düşecek mi diye baktılar, ışıksız 2-3 saatte 9’a düşünce de toparlıyor diye çıkardılar, o yüzden korkma düşmüştür sarılık değeri 🙏
Doktor muayene ederken 15lerde diye düşünüyorum dedi 11.8 çıktı sonuç. Perşembe tekrar gideceğiz takip edelim demiş. Bazen bakıyorum hiç sarılık yok renginde bazende epey sarı görünüyor. İki saati hiç geçirmiyorum beslerken ama çok sinir bozucu gerçekten. Foto terapi alıırken bir gece kaldı sanırım değil mi? Yavrum benim o durum bile insanı yeterince üzüyor zaten 😞

Hayatımın en zor 1 günüydü. Aklıma geldikçe gözlerim doluyor :( ben de çarşamba bi gidicem. Cihazla da bakılıyormuş onun hakkında bilgin var mı?
Ona kulağından bakıyorlar ama ölçmesi gerekenden 1-2 değer düşük ölçebilşyormuş cihaz, bize de çocuk doktoru söyledi, deldirmek istemezseniz bu şekilde ölçtürebilirsiniz dedi ama biz beslenmesi normale dönünce ve sarılığı da azalmaya başlayınca tekrar ölçtürmedik, ama gözlerindeki ve tenindeki sarılık nerdeyse hiç kalmadı
Onu bilmiyorum topuk kanıyla baktılar. Umarım değerler düşer yükselmez birdaha. Neden oluyor anlamıyorum. Mama ile destekliyor musun? Doktor sadece emzir dedi ama ben emzirmeden sonra günde bir iki defa 30 ml mama vermeyi düşünüyorum
Canım benim sütüm gelmediği için çocuğum sarılık oldu, küvezdeyken bile iki memeden 30 ml ancak çıkıyordu ve doymuyordu, mecburen mama verdik hastanede bile.. şu an 23 günlük, halen sütle tek başına doymadığında mama veriyorum tekrar aynı sorunları yaşamayalım diye… yeni yeni sütüm artmaya başladı, ben bu insanların bu mamaya karşı olan tutumlarını anlamıyorum gerçekten, hiç sütü gelmeyen anneler var, ne yapsın ölüme mi terketsin çocuğu mama vermemek için? Eğer aç kaldığını ya da doymadığını düşünüyorsan mamayla desteklemekte fayda var bence..

Ayy evett hatırladım o mesajı valla bir garipler yaa, benim de kv elini hiçbir şeye sürmedi yardım etmedi gelip benim bebegimi öpmek istiyor sürekli kucağına almaya çalışıyor felan bende kibarca uyardım 😅😅 ben kaynanayim diye beni istemiyorsun demi diyor sonra da, anneme bir şey demiyormusum ona diyormusum annem misler gibi bakıyor hem bana hem bebeğe sen ne yaptın da ne iddia ediyorsun 😡😡 boşver ama sen yine de eşinle kötü olma onlar da yeni bir sürece giriyorlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar işte, biz mecbur yine idare edeceğiz 😅😅
Bütün samimiyetimle söylüyorum, onların yüzünden ana baba olma sevincini bile doya doya yaşayamadık 🥹🥹🥹 4.5 yıl sonra meleğime kavuştum, bir düşüğüm bir boş gebeliğim oldu.. adamlar bunu bile anlamaktan bihaber…

Ya aynen, bugün sağlık ocağında hemşire rengi gayet iyi duruyor dedi ama ben eve gelip vücuduna bastırıyorum diyorum hala sarı bu çocuk
O sarı rengin tam anlamıyla geçmesi biraz zaman alıyor canım sen ona takılma hiç.. bizim 2 haftayı buldu Dr da öyle demişti zaten, sen güzel güzel beslemeye dikkat et yeter ki o zaten hızlıca toparlar kendini annesi 🥰🥰🥰

Aynen valla, 3 hafta önce annem geldi, hem bana hem bebişe öyle güzel baktı ki ikimizi de toparladı resmen, bir bardak suyu bile kalkıp almadım 🥰🥰🥰 ha lohusa halimle ona da kızdığım azarladığım oldu ama işte o ANNE🥰🥰🥰 anneme davrandığımın çeyreğini kv’ye yapsam max 2 saat sonra benim biletimi al da gideyim oğlum der 😡😡😡

Canım kime sorsak yenidoğan herkeste sarılık eşantiyon olarak veriliyor adeta, hepsi geçiyor bir şekilde ve sen üzüldüğünle kalıyorsun..

Canım Biz 3 günlükken 17.5 ile hastaneye yattık ertesi gün 9’a düşünce çıkardılar çok şükür 🙏 bizim 24 saatte 9’a düştü ama ışığı çok uzun süre vermeyip ışıksız düşecek mi diye baktılar, ışıksız 2-3 saatte 9’a düşünce de toparlıyor diye çıkardılar, o yüzden korkma düşmüştür sarılık değeri 🙏

Ona kulağından bakıyorlar ama ölçmesi gerekenden 1-2 değer düşük ölçebilşyormuş cihaz, bize de çocuk doktoru söyledi, deldirmek istemezseniz bu şekilde ölçtürebilirsiniz dedi ama biz beslenmesi normale dönünce ve sarılığı da azalmaya başlayınca tekrar ölçtürmedik, ama gözlerindeki ve tenindeki sarılık nerdeyse hiç kalmadı

Canım benim sütüm gelmediği için çocuğum sarılık oldu, küvezdeyken bile iki memeden 30 ml ancak çıkıyordu ve doymuyordu, mecburen mama verdik hastanede bile.. şu an 23 günlük, halen sütle tek başına doymadığında mama veriyorum tekrar aynı sorunları yaşamayalım diye… yeni yeni sütüm artmaya başladı, ben bu insanların bu mamaya karşı olan tutumlarını anlamıyorum gerçekten, hiç sütü gelmeyen anneler var, ne yapsın ölüme mi terketsin çocuğu mama vermemek için? Eğer aç kaldığını ya da doymadığını düşünüyorsan mamayla desteklemekte fayda var bence..
Kesinlikle öyle. Ben hastanedeyken memeden şelale gibi aksın istediği için ama gelmediği için mamayı sonda ile silikon ucun içinden veriyordum hem beni emmeyi öğreniyordu hemde besleniyordu. Önemli olan doyması ve sağlıklı olması gerisi önemli değil

Ya deldirmekten iyidir bence 1-2 değer üstüne koyarıızz
O sarı rengin tam anlamıyla geçmesi biraz zaman alıyor canım sen ona takılma hiç.. bizim 2 haftayı buldu Dr da öyle demişti zaten, sen güzel güzel beslemeye dikkat et yeter ki o zaten hızlıca toparlar kendini annesi 🥰🥰🥰
Oy geçsin de pembiş pembiş olsunlar yaa🥰

Büyüdüğü icinmi acaba bizde anestezi falan olmadı bolgesel iğne yapildimi onu bile bilmiyorum öyle düşünün calpol ve emla krem dediler ama 1gunluktu benimki daha dünyaya geldiğinin bile farkında değildi

Bilgi için teşekkürler bende acaba ise yarar mı diyodum.. masaj yaparken elin kaymasina yarıyor sadece i zaman😅
Yani ben mi beceremedim bilemedim ama sürdüğüm anda su gibi oluyor hemen ve çocukta irkiliyor ama tık yok sürdükten sonra ekstra bir şey yapmıyorum bebenin ağlamasına dahabamadığım için belki memnun olan vardır ama ben memnun kalamadım :/
Valla annesı premses gibi yapmıs ne dıyım,inşallah alıstırabılırım aşırı eringeç bir kişilk🫣altını falan degıstıremezde mamasını yedırıp gecelerı benı dınlendırse gazını cıkarsa yeter benım ıcın☺️ayy bu arada sagdıgımda hep 30mm süt anca cıkıyodu bi kek var tahınlı pekmezlı cevızlı acayıp süt yapıyor gecen yedıgımdede boyle olmustu,70mm cıktı ıkı memeden bu kez.tarıfını ısteyen olursa anneme sorayım.ben kalp ılacı ıctıgım ıcın ılactan sonra 2 saat emzırmıyorum gunde bır kez sagıyorum oglen sagdıgım sutu verıyorum.
Ay tahinli olan her şeye bayılırım alırım tarifini 😍😆 Bende atıştırmalık olarak bir kaseye bir muzu dilimleyip 2 tane cevizi kırıyorum balmeklşyorum göz kararı ve bir iki kaşık tayin öyle yiyorum o da güzle geliyor hazırlaması da pratik haberin olsun 😍 Bu arada gece desteği çok önemlimya dün demiştim ya hiç uyuyamadım diye bugün gün boyu da çok kötü oldum sütü sağdım biraz biberonla koydum yatmadan emzirmiştim 10 a kadar eşim verdi biberonla iki saat sonra falan bir 4-5 saat uyumuş oldum böylelikle kendime gelmişim biraz göğüslerimin sızısı bilembiras da olsa azalmış uyumak gerçekten önemli 🙏🏻🌸
Yaa valla ben emzik kullanıyorum, avent almıştım tuttu, karnı toksa almıyor zaten ama uykuya geçişte büyük yardımcı.. herkes bir şey söylüyor ama sadece kafa karışıklığı yaratmaya yarıyor 🥹
Aynen canım bencede emziği 1,5-2 yaştan sonra kesersek ağız yapısında bir sorun olacağını düşünmüyorum bebe için meme reddi vs durumunda da zaten sürekli vermiyoruz artık bizi emzik gibi kullandığı için o hazzı alsın diye veriyoruz diğer türlü olmuyor özellikle kolik bebeklerde yani biraz da olsa işimizi kolaylaştırıyor ☺️

40dk da şükür çeksin ana olmamış smbxjdndjdhdj sofrayi da o kurşun bebeğe de o baksın bakalım nasil oluyor djjdjdjdkdkd bibde aynen yardim edem yok hep bi bilmişlik 🫠🫠🫠

Bizde kimse yok ya djdndjdhjd tek o ve ben 😂 memnunum bi yandan valla ilk 3 gün kv burdaydi sağolsun refakatcim de oydu baya yoruldu kadın hakkını yiyemem o konuda, kendi ailem gelmedi gelmeyi birak babam bi hayirli olsun demeye bilr aramadi. o hafta ağlamakliydim yetimhanede büyümüş gibiyim kimse yok aramadilar bile diye çok zoruma gitti. Hani olmasa zaten okey ama varken yok gibi oldu. Sonra annem o hafta boşluk yakalayabildi dedik tek gel babami da görmek istemiyorum gelmesin kimse, ama babamla geldiler bir gece kaldılar haftasonu işte döndüler iyi oldu. Kv ile aynı semtte sayılırız ama hastalandi o iki haftadir gelmiyor bile zaten gelse de karışan eden biri de değil 🥰 kocam deliriyo bazen işte.

Ben en son yazdiktan sonra kalktim yeni camasir atip mutfagi toparliyodum geldi sirnasti baya skxhhsjdjd doparladik 😅😅😅

ay bi de kv nin tek sevmediğim şeyi boş şeylere takılması bugün telefonda konuşurken bana alakasız bir anda şey dedi "cünüpken emzirme sakın, abdestini al öyle emzir" yani emzikle alakali konusuyoduk emziği o zaman verirsin kurtarir seni hemen dusunu alir emzirirsine getirdi sjdbjsjdjsjdjsjhdjdnd hayır böyle bir şey kuranda vs gecmiyo. hocalar bile göğüsleri yıkayın lavaboda, veya silersin emzirin bir şey olmaz diyo, ki zaten inancsiz biri için bile bebis emecek temizlemek mantıklı olan 😂 yani boş detaylara takılmak diyorum neyse bişi demedim bir ton güzel sey içinde bir tane buna takılıp soğuk yapmaya gerek yok diye 😅😅😅 eşime diyorum annen böyle dedi diye benim annem dedi sandı annen nerden buluyo bu batıl inançları dedi güldü skdbjwndksjdj dedim senin anan dedi 😂 o da şok oldu skxbjdjdjsjdjdj
Ahahah vazifesizler ya gerçekten benim kb de medeniyet görmemiş ilk bebemde yanında kaldı bir 10 gün bir işe yaradığı da olmadığı koltuğa kurulmaktan başka annem baktımbize annem yakın olduguniçin gündüzleri gelip geceleri gidiyordu annem süpürüp siler eşim yemeğe destek olur kv kişisi de Berjer koltukta oturup keyif yapar sapa sola haber gönderirdi sürekli eli telefonda geceleri de bebek ağladığında bir anda o şaşa biterdi kapıyı calmadan odaya dalardı bende de o dönem ğrtiker var bir gece yandım deli gibi tişörtümü çıkarıp öyle yatmıştım evde merkezi sistem yanıyorduk o sırada bebek ağladı çat diye içeri girdi yine öyle görünce de yanlış anlamıştı ertesi gün oğluna kırk gün bir şey yapmayın günah demiş insan utanır bunu oğluna demeye medeniyetsiz ya daha bir hafta olmamış sezeryan yaralarım var aklına nasıl öyle şeyler geliyor ayrıca geldi diyelim insan utanır da o çenesini açamaz yani valla garip bu kv ler 🤦🏻‍♀️🤣

Süründüreyim yaaa daha yetmemiş yaptıklarım demekki 😅😅 aynen ya eşim kadir ezildinin bir farklı versiyonu bende tam tersi hem sakarım hemde pek de bilmem öyle temizlik felan eşime göre yani, evde o işler ona bakar genelde tuvalet banyo kireç sökücü işleri cam silme işleri ona ait yani makineyi de ne diye kıskandı anlamadım da zaten evde de o yapıyor 😅😅 şuan annem evde ondan mı kıskandı ne düşündü bilmiyorum, manyak bir adam yani, bir araba arabasına binecek herkese galoş veriyordu arabası kirlenmesin diye böyle bir adam gitmiş benim gibi pasaklıyı almış hahahah 😅😅😅 dün bosuyordum kesin adamı karar vermiştim yani aileme diyip yanlarına gidecektim şimdi geçti o düşüncem 😅 lohusalik mi ben mi deliyim bilmiyorum
Kız o oluyor bize de arada hangimiz boşamıyoruz ki bir ara ben her ay boşuyordum ikinci olunca bir duraksadım ama büyüsün arada yine boşarım her ay boşamasam rahat edemiyorum 😆🤦🏻‍♀️
Kızlaaarr sizi de merakta bıraktıımm ne olur kusura bakmayın. Bir konu açmıştım, eve gelip dövecekler sandım 😂 uzaklaşmak iyi geldi yoksa çok moralimi bozdular, uygulamayı da sildim. Uzaklaşmak iyi geldi ama bir yandan sizleri de özledim. Nasıl gidiyor, bebişler nasıl, alıştınız mı 💚
Kuzu niye takıyorsun boşver insanlar o şekilde tatmin oluyor laf sokunca mutlu olan garip insanlar var pire için yorgan yakılır mı ☺️ Kız hala doğurmadın mı şaşırdım ben dedim soğurmuştur genelde doğuranlar bir uzaklaşıyor kuzularla ilgilenmek için ☺️ İyi olmanıza sevindim numarada keyfi yerindeyse güzel ne zaman isterse o zaman gelsin kuzucuk ☺️🌸🙏🏻

Çok güzelllll herşeyyy canımm. Açıkçası aklıma hiç buralara girmek gelmiyor🥹🥹 sadece sarılık değerimiz yükselmiş bikaç günüm kötüydü :( fototerapi aldık 1 gün. O 1 gün bana çok kötü geçti :( şimdi sarılık yüzünden sık besleme yapıyorum öyle yani sen nasılsın?

Ayy insanları boşver konunu bilmiyorum ama bozma moralini. Ben de pazartesi doğurdum bugün 7 günlük olduk 🥹 sağlık ocağına gittik bugğn
İlk zamanlar çok yoğun ve yorucuydu oluyor kuzum bir hafta olmuş seninde maşallah sarılık belasını çekmeyen yok düzelir zamanla canım beslendikçe 🙏🏻 Biz de iyiyiz şükür yarı kırkımız çıktı sayılır bizimde arada gel özletme kendini 😍🌸

İlk zamanlar çok yoğun ve yorucuydu oluyor kuzum bir hafta olmuş seninde maşallah sarılık belasını çekmeyen yok düzelir zamanla canım beslendikçe 🙏🏻 Biz de iyiyiz şükür yarı kırkımız çıktı sayılır bizimde arada gel özletme kendini 😍🌸
O kadar güzel bişey ki her şeyi unutturdu bana 🥹

Kız o oluyor bize de arada hangimiz boşamıyoruz ki bir ara ben her ay boşuyordum ikinci olunca bir duraksadım ama büyüsün arada yine boşarım her ay boşamasam rahat edemiyorum 😆🤦🏻‍♀️

Kuzu niye takıyorsun boşver insanlar o şekilde tatmin oluyor laf sokunca mutlu olan garip insanlar var pire için yorgan yakılır mı ☺️ Kız hala doğurmadın mı şaşırdım ben dedim soğurmuştur genelde doğuranlar bir uzaklaşıyor kuzularla ilgilenmek için ☺️ İyi olmanıza sevindim numarada keyfi yerindeyse güzel ne zaman isterse o zaman gelsin kuzucuk ☺️🌸🙏🏻
İyiyiz çok şükür, bekliyoruz işte bakalım 😂 hala aynı yerde yatıyor. Bir pozisyon değiştirir insan değil mi 🤣

Back
X