- 6 Şubat 2021
- 6.212
- 6.250
- 148
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #32.141
2190 doğduk canım minik bı kuş gibi bizim oğlan inatçı emmiyo yani emme refleksi yok beslenmede sorun yaşadık kilo kaybı ve sarilik olmaması için ve emme refleksi için küveze aldılar bestlak damla önerdiler ise yaradığıni düşünüyorum inşallah bol sütlerimiz olsunAy gerçekten bazen geneldeki konulara bende bakıyorum millet linçlemeye yer arıyor hadsizce halden anlayan yok
Maviesra canım senli bebek niye küvete girdi ben kaçırmışım kilosu 2500 altı mıydı
Sezeryan dan sonra damla gibi geldi benim hemen gelmedi ertesi gün sağdım sağdım çıkmadı da zamanla geldi süt artırıcı şeyler kullanıp bol bol sağım yap canım bol sıvı tüket boza da güzel süt yapıyor
Canım benim suyun gelmiş muhtemelen gelmeye de devam edecek hastaneye gidecek misin
Hayırlı olsunn, sağlıkla huzurla bğyğt bebeğiniKızlarrr selam
Vajinal doğum sancılarını beklerken 39+2 de acil sezeryan doğum yaptım.
Benim kızçe karnımdayken geceleri azıcık uzanınca hemen kıpırdardı. Dün gece hiç hareket etmedi bekledim bekledim tık yok, çikolata yedim yine tık yok normalde çikolataya hayır demez. Hastaneye gidip nsr çektirdim. Kalp atımları yavaşlamıştı (normalde 140-150 arasında çıkardı, dün gece 100-110 arası seyretti) ve bebekte hiç hareket yoktu. Hemen Doktorum geldi sezeryana alındım. Bebişin boynuna 2 kere kordon dolanmış.
Sırtımdan iğne oldum ve hiçbir acı hissetmedim Anında belden aşağıl uyuştu zaten beni yatırdılar ce birkaç dakika içinde bebeğime kavuştum. Korktugum hiçbir şey gerçekleşmedi. Her şey çok şükür ki güzel geçti. 4 saate kalmadan ayaklarım açıldı ve bolbol yürüyüş yaptım hala yapıyorum. Yaptıkça açılıyorum.
Ben elendimdarısı sağlıkla siz bekleyenlern başına
Hayırlı olsunn, sağlıkla huzurla büyüt bebeğini zamanında farketmişsinKızlarrr selam
Benim kızçe karnımdayken geceleri azıcık uzanınca hemen kıpırdardı. Dün gece hiç hareket etmedi bekledim bekledim tık yok, çikolata yedim yine tık yok normalde çikolataya hayır demez. Hastaneye gidip nsr çektirdim. Kalp atımları yavaşlamıştı (normalde 140-150 arasında çıkardı, dün gece 100-110 arası seyretti) ve bebekte hiç hareket yoktu. Hemen Doktorum geldi sezeryana alındım. Bebişin boynuna 2 kere kordon dolanmış.
Sırtımdan iğne oldum ve hiçbir acı hissetmedim Anında belden aşağıl uyuştu zaten beni yatırdılar ce birkaç dakika içinde bebeğime kavuştum. Korktugum hiçbir şey gerçekleşmedi. Her şey çok şükür ki güzel geçti. 4 saate kalmadan ayaklarım açıldı ve bolbol yürüyüş yaptım hala yapıyorum. Yaptıkça açılıyorum.
Senin bebişte hayırlı olsun sağlıkla büyütBenim bebişte doğdu hanımlar
Şuan emiyoruz birbirimizi
Baş ağrısı değilde baş dönmedi yapıyor. Ağrı için sonrasında kahve bitter çikolata falan yiyince ben çok kolay attım anesteziyi hiç olmamış gibiydiBaş ağrısı olmasın diye iğneden sonra başını oynatmaman gerekiyormuş duydun mu hiç bunu
Spinal için bende çok stres yaptım elime açtıkları damar yolu daha çok acıttı emin olabilirsiniz hiç gerilmeyinCok gecmis olsun canim stresten gelmemistir anestezi etkisi demekki spinaldi senin de degil mi?
Amin canimHadi sağlıcakla kucağına almak nasip oldun inşallah güzel haberlerini bekliyoruz canım
Yerim onun minnoş burnunu hemen iyileşir inşallah
Ahahah kışı geçirdi kurt şimdi kiloları nasıl vereceğini düşünüyor
Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canımKızlarrr selam
Kizzzz ben de sabaha anca dogurursun diye bakmamıştım jdbxbdbxbx durdun durdun pıt diye doğurdun helal olsunBenim bebişte doğdu hanımlar
Şuan emiyoruz birbirimizi
Darısı başınaHayirli olsun canım bak çabuk doğar demiştim
Maşallah kuzuyaKızlar doğumdan hemen sonra benim selvi boyluyu çok hızlı nefes alıyo nerdeyse iki katı diye yoğun bakıma aldılar. Ciğerlerinde bi sıkıntı var dedi sanki doktor yanlış anlamadıysam. Doğduğundan beri ayrıyız arada emzirmeye gidiyorum ama maşallah hiç doymuyo gibi emme refleksi güzel geliştidoğumdan sonra böyle bişey yaşayan var mı illa yoğun bakımda mı kalması lazım. İlk başta oksijen falan verdiler ama akşamına gerek kalmadığı için kesmişler. Sonrada antibiyotik başlandı denildi. Onu bırakıp taburcu etcekler herhalde beni görenlerde dua etsin lütfen hemen toparlasın inşallah oğluşum ay bide son iki üç aydır o kadar midem yanıyordu ki hem sırma saçlı hem selvi boylu oldu
Kaldım bir başimaAllah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canımgözün aydın fark etmen çok güzel olmuş bebişi izlemek önemli gerçekten
Kizzzz ben de sabaha anca dogurursun diye bakmamıştım jdbxbdbxbx durdun durdun pıt diye doğurdun helal olsunAllah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah nasıl geçti, sen nasılsın
Darısı başınabence senin de böyle şıp diye olacak birden
Maşallah kuzuyaonu da en kısa sürede çıkarırlar da kucağına alırsın sağlıkla inşallah
Öyle düşünüp stres yapma bak o da etkiliyor doğumuKaldım bir başima
Canım sen ne yaptınHayırlı olsunn, sağlıkla huzurla bğyğt bebeğini
Hayırlı olsun güzel bir doğum hikayesi olmuşKızlarrr selam
Henüz doğum yapmadım ama bebişe senden daha fazla yetecek kimse yok bu dünyada. Ama mutlaka geçecek bu zamanlar o yüzden kendine dert etmemeye çalış. Sen ne kadar iyi olursan bebişte o kadar iyi olacak. Sana da senden daha iyi gelecek kimse yok
Bugun erken gelip biraz ilgilendi cocukla, ben de uyudum 2 saat, o bile cok iyi geldi, su an daha iyi ilgilenebiliyorum oglumlaCanım bende daha doğurmadım. Ama bu okuduğum şey bana biraz lohusalık depresyonu gibi geldi. Kendini üzme,bebeğinin sana ihtiyacı var. Evet zor süreçlerden geçeceğiz,belki dağılacağız. Ama bize ihtiyacı olan minik bir kalp var unutmayacağız. Eşinle bence güzelce konuş, ona sorumluluk ver. Ne bileyim biberon kullanıyorsan süt doldur bebeği bugün sen doyur de biberonla. Ya da gazı var biraz yardımcı olur musun de ovalasın bebişi biraz. Bebekle ilgili sorumluluk alır ve yaklaşırsa daha çok yönelme sağlayabilir.
Güzelmiş tamam işimi görür jsbdjsjd arka plandaki hediyelikler
Canım benim keşke yanında olabilsem de destek sağlayabilsem. Lütfen canını sıkma hepimizin alışma süreci başka geçiyor, senin kuzuşunla da böyle olacakmış. Bir süre sonra dönüp bakınca vay be diyip geçeceksin, şuan zor farkındayım bir çoğumuz için başka sebeplerle zor geciyodur belki onu da biliyorum. Sen iyi ol yeter ki bebişine yetiyorsun. Böyle düşünme çünkü onun anasi sensin senden başka hiç kimse sen kadar güzel bakamazve emin ol çocuk tok da olsa arandığı an bu çocuk aç diyor herkes bundan sikilmakta da haklısın benim de boğasım geliyo, herkes çok biliyor çünkü. Bir de bunu kocadan duymak daha yıpratıcı olabiliyor. Umarım biraz anlayışlı olup destek çıkmaya başlar bebişin de az kaldı biraz daha uyum sagladikca düzene oturur inşallah lütfen güzel düşün pozitif kalmaya çalış, en azından bebişin için kendin için iyi ol
tesekkurlerCanımmm sen şuan biraz lohusa depresyonunda gibisin eski hayatın değişti büyük bir sorumluluk yüklendi ve bu sorumluluğun en can alıcı noktası onu besleyebilme iç güdüsü emzirme danışmanı ile tüm sorununun çözüleceğine inanaıyorum aynı şeyleri bende yaşadım aynı duyguları hissettim aynı çaresizliği beslenme bir saat değil gin boyu sürerdi wc ye bile gidince arkamdan bağırırlardı çabuk çık acıkmış diye delirirdim aynaya bakmak hayal olmuştu… inşallah senin danışmanında sizi iyi yönlendirir ben çook memnun kaldım çünkü bu can alıcı noktayı çözdüğün zaman öyle hafifleyeceksinki herşeyi unutacaksın şimdi herşey çokda taze ağla sızla ama sonu çok güzel oluyor ha var ha yok gibi oluyorlar emzir sev emzir sev
Cok haklisin. Mastit icin antibiyotik aliyorum 5 gundir, o da beni cok zorladi, halsizlik, mide agrisi tum acinin yaninda.Nerede bir lohusa görsem sımsıkı sarılıp "geçecek" demek istiyorum.Çok zor zamanlardan geçiyorsun, geçiyoruz. Keşke yakın olsak, birbirimize destek olsak.
Zamanla her şey oturacak, emin ol. İlk çocuğumda sabah uyandığımda yüzümü yıkayıp dişimi fırçalarsam bugün güne iyi başladım diye sevinirdim. O kadar yalnız bırakıldım ki. Destek olduğum kimseden ya da destek vermesi gereken aile üyelerinden destek görmedim. Kızım şimdi 3,5 yaşında. Çok zorlandım, en çok zorlayan yalnızlık hissiydi ama geçti. Ben daha güçlü çıktım bu sınavdan. Şimdi küçük kızıma bakarken 3,5 yaşındaki kızımın varlığı ile yalnızlık hissinden kurtuldum. Bebeğin şu an çok küçük ama yine en büyük destekçin de o olacak senin de. Psikolojini toplamak için çabala. Kusmuklu kıyafetleri çıkarmak bile sana iyi gelecek inan bana. Sadece bir duş almak, temiz giyinmek bile iyi hissettirir sana kendini. Eşini duyma. Gerekirse çemkir. Bu çocuk aç demeyi biliyorsa gelsin doyursun beyefendi... Seni aşağı çekmesine izin verme. Duyma, görme. Şu bir gerçek ki yenidoğan bebeğin babadan çok anneye ihtiyacı var. Ama annenin de ilgiye desteğe ihtiyacı var. Baba bu konuda devreye girmeli işte. Sana bir bardak su getirse bile fayda sağlar.
Mastit için ne yapıyorsun? İlaç kullanıyor musun? Meme ucu yaranı iyileştirmek için daha çok çabala. Merhem sürüyorsan daha düzenli sürmeye çalış. O geçmedikçe emzirmek hep acı verecektir. Bir de niye çok kusuyor bebeğin?
cok sagolun kizlar, cok iyi geldiniz, iyi ki varsinizLütfen kendinize haksızlık etmeyin siz çok iyi bir annesiniz. 9 ay onu içinizde taşıdınız şimdi bakıp büyütüyorsunuz. Tüm bu süreç zorluklarla doluydu hala zor ve böyle hissetmeniz çok normal. Yalnız değilsiniz. Kusan bebek çok zor kardeşim böyleydi ve neler çektik çok iyi anlıyorum sizi.Geçecek bu günler , bebeğiniz büyüyecek, ağrılarınız dinecek…bebeğiniz açsa meme zorluyorsa mama verin birinde kusuyorsa başka deneyin. Bebeğinizi sevdiğiniz kadar kendinizi de sevin.Siz Size kimsenin haksızlık etmesine izin vermeyin. Kendinize haksızlık etmeyin.Sizi tanımıyorum ama buradan sarılıyorum yalnız değilsiniz
Hosgeldi minnagimiz, ne kadar guzel bir dogum olmusÇok şükür ikimizde iyiyiz bir sıkıntımız yok refakatçide yok hatta annem işe gitti bizde öğlen gibi taburcu oluruz inşallah
Çok kolay çok güzel bir doğumdu hastaneye gitmemle doğdu, evde uyku sersemiyle çiş mi su mu derken sancılardan su olduğunu tahmin ettim gelmem le doğması bir oldu üç ıkınma hatta ıkınamama ile doğdu yavrucakebe benek kendi kendini doğurttu gene dedi Allah yüzüme baktı inşallah sezaryen olacaklar çok çabuk toparlanır, normal doğuracaklar da benimkinden daha kolayına denk gelir inşallah Allah kimseyi doğum masasında ameliyat masasında bırakmasın çok doğru bir söz
Ben 38 oldım bugün yine kontrolüm var bekliyorum dahaCanım sen ne yaptın
Genelde tersi olmaz mı ya benim ki ajda alacak herhalde yine yatırımlık hediye almıyor da arabamı değiştirme parasını üzerimde biriktiriyorMaşallahbizim sonumuzda o yolda ilerliyor gibi eşim deli gbii kız istiyor ama olmuyor bide suçlusu benmişim gibi kız doğursaydın sana bilezik alacaktım diyor sanki kızı karnımda bunu poşette taşıyorum
Buarada eşi hediye alan varmı ben erkek doğurduğum için hediye yok
Küçük diye ememiyordur ama sen sağ ver yine de sürekli biraz bütyüyünce arada vere vere memeye alıştırırsın alışmaz diyorlar ama anne inatçı ise alışıyorlar tecrübe ile sabit2190 doğduk canım minik bı kuş gibi bizim oğlan inatçı emmiyo yani emme refleksi yok beslenmede sorun yaşadık kilo kaybı ve sarilik olmaması için ve emme refleksi için küveze aldılar bestlak damla önerdiler ise yaradığıni düşünüyorum inşallah bol sütlerimiz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?