Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Katılıyorum,, hadi bitirek de ötekine yetiselim der gibiler yani tuhaf bilmiyorum iki dk surmesende olur sonuçta bebek nstye takılı hâlâ kalp atışında problem yok ne diye zorluyorsun hemen olsun diye... Mantıksız yani
Hemşireler de bir hasta için konusuyorlardi beni dikerken sjdbdhndj bu kadar diretilmesine gerek yok vs gibisinden olmuyorsa göndermek lazım diye.. onlar da farkında ama yapacaklari bir şey yok sanırım

Hayırlı olsun canım inşallah sağlıkla kavuşursun bebitona son haftalar su içsen bebeğe yariyormuş bilseydim oruç tutardim gece gündüz shhdhdbdjdjjd ben 20 kilo aldim en son. Doğuma 66.9 ile girdim hala tartilmadim aşırı merak ediyorum kilomu

Sezeryan ameliyatı devlete maddi yük de oluyormuş biraz da o yüzden önüne geçmek isteniyormuş bunu da duymuştum. Kadın doğum doktoru bir arkadaşım var çatala çıkmış bacaklarını açmaya çekiniyor doğum yapmak istemiyor mecburen epizyotomi yapcam napcam demişti. Halk çok bilinçsiz öncekiler nasıl doğurmuş vs vs. Bana çok acımasız geldi bu yorum. Böyle anlayışsız oldu bitti yapan doktorlar çok fazla. Prenses gibi doğurtan doktorlar bikaç tane onlara da ünlüler falan ancak ulaşıyor zaten. Yoksa şu anki doğumlarla bundan 50 yıl öncesiyle neyin karşılaştırması bu yediğimiz aynı değil hayat tarzı aynı değil. Çok zorluklarla doğurmuş eskiler gerçekten çok üzücü ama onlar öyle doğurdu diye gaza gelmenin mantığı yok bence. Mecbur kalınırsa illa ki insan her şeyi yapar. Ama 20 li yaşlarındaki doğumlar illa ki daha esneklerdir sürekli çalışan insanlar vs. Biz gelmişiz 30 lara masa başı çalışma şartları, yediklerimiz bile belli değil sezeryan olduğumuzda sağlıksız oluyoruz. Garip geliyor gerçekten bazen

Güldüm çünkü kadın olmak zor zaten genel olarak jsbdjsjdkdjjdjd ana olmak istiyorsan bir şeyleri feda etmek zorundasin bedenen ve hayat olarak da ama çoğu erko için tam tersi

Güldüm çünkü kadın olmak zor zaten genel olarak jsbdjsjdkdjjdjd ana olmak istiyorsan bir şeyleri feda etmek zorundasin bedenen ve hayat olarak da ama çoğu erko için tam tersi
Ya o da işte fıtrat onlara da bi şey diyemiyorum napsınlar erkek olmak onların da hatası değil ne yapabilir ki en fazla yardımcı olur bütün yük bize yüklenmiş kader utansın

Çok du dikişim bacağıma doğru ama 10 günde bitti gitti iz bile yok nerdeyse eski haline döndü çok şükür iki doğum türü içinde riskler var galiba ikisindende korkuyorsun ve kararsız kalmış gibiisn ama sakin ol güvendiğin bir doktor var mı mesela doğumları nasıl yaptırıyor araştır sezaryenler artık dikişsiz oldu eskiye göre kolaylaştı ama geçen biri kötü deneyiminden bahsetti kimsenin tahmin etmeyeceği bir durum oldu mesela, kimside çok kolay geçirdi vajinal doğumdada böyle bindebir başa gelecek olan olay arkadaşımızın başına gelmiş, ben bu yüzden doktor seçimime dikkat ettim sezaryende olabilirim ona da hazırlıklıyım doktorumdan herkes çok memnun kalıyor eli hafif yapıştırma yapıyor bastırma itiş kakış hiç bahsetmiyor hastalar, normal doğumdada çok sakin olduğunu kısaca ondanda memnun kalınıyor bende onu tercih ediyorum aslında vajinal doğumda çağırmayacağım önceki tecrübemden dolayı ebeden de memnun kaldım dikişide çok hoşuma gitti vc de yanma olmadı mesela demekki dokuları iyi karşı karşıya getirdi ki bana masajda teklif etti dikiş olmaması için ben kabul etmedim ama bu sefer kabul ederim sende bu şekilde karar verebilirsin hepsi üç beş gün içinde geçici olan şeyler bebeğine odaklan herzaman aklın onda olsun

Ya o da işte fıtrat onlara da bi şey diyemiyorum napsınlar erkek olmak onların da hatası değil ne yapabilir ki en fazla yardımcı olur bütün yük bize yüklenmiş kader utansın
Oda sıkıca ya dümdüzler hiçbir duygu yok bişey yok bunca olay oluyor haberleri yok eski sistem çalışıyor gbiler güncelleme bize geliyor vücutlarıda valla doğum yapmışa dönğyor yaşlanınca koca göbek biz daha fitiz boşveriiin

Kesinlikle ikisinde de sıkıntılar olabilir. Ne yaşayacağımızı hiç bilmiyoruz. Ben sezeryana daha yakın hissediyorum kendimi çünkü birincisi bebeğimin iri olma ihtimali var ikincisi hemoroid problemim var. Yani bir aydır oturamayıp geçen hafta hemoroidleri patlamış biri olarak ıkınmaktan korkuyorum. Normal doğum benim için riskli olabilir gibi hissediyorum. ama bi yandan da normal denemediğim için aklımda kalır mı diye düşünüyorum. Ondan kararsız kaldım. Doktorumun sezeryan ameliyatından memnunlar elinin hafif olduğunu söylediler. Ama bilemem ben ne yaşarım kişisel bir şey bu. Normal doğum fikri de kimseden alamıyorum çevremde nerdeyse hiç yok olan da pişman hep. Doktor konusu da şans ayarlarsın her şeyi tamam dersin doktorun işi çıkar başka doktora kalırsın belli olmaz o yüzden doktora aşırı takıntılı değilim. Yaşayacaklarıma odaklanmış durumdayım o da bi belirsizlik olduğu için hayırlısı diyerek teslim olmaktan başka çare kalmıyor neler geçmedi ki deyip bi şekilde geçer diyerek bekliyorum süreci

Ben dümdüz olmayı tercih ederdim ya hiç sıkıntı yok bence erkek olmak daha iyi dert yok tasa yok kadın olunca hep çile sonuçta bi artısı da yok işte seçme şansım olsa net erkek olmak isterdim ama olumlu yanlarına bakıp sevelim kendimizi napalım

Duyguları yok olduğu için mevzuya tamamen iş gözüyle baktıkları için öyle yapıyorlar .keşke bu konuda annelere mikrofon uzatan birileri olsa ..

Ya evet de bari doğumu onlar yapsaydi gerisini biz hallederdik sjdhsjjdjdjdj

Doktora güvense kendini güvende hissetse niye çatala çıkmaya korksun düzgün yönlendirilmiyor merhamet yok olmuş . Bacım söylecek çok şey varda dediğim gibi kimse anneleri konuşturmuyor kendi doktorumuz kendimiz olucaz artık iş oraya doğru gidiyor .

Ya bi de kadın neye uğradığını şaşırıyodur zaten bi yandan canı yanıyo. Karşıdan her şey çok kolay tamam herkese aşırı üzülmeleri de beklenmez ama bu kadar da olmamalı. Bi de tek sağlık sektöründe var bu ya insan gibi davranmıyorlar başka hiçbir kurumda böyle davranılmıyor. Bankaya git okula git herkes normal davranır sağlıkçılar köpek gibi davranıyor insana onlara muhtacız diye mi böyle oluyor anlamıyorum

Ayy keşkeee bırak doğumu ne bilim bi yerlerine bi şekilde bi şey olsa o da yeterdi ya nasıl da acımasız olduysak canım kocam ya neyse
Ben ilerde yani çocuk düşünmediğimiz zaman (belki ikinci de olmaz da nasip) tupleri baglatmak zor olduğu için kocama teklif edicem senin daha kolay sen kısır ol diye djdhsjhdhshdhshhshd inş kabul eder

Aslında evet hep böyle biliyoruz yada dinlediğimi mi yanlış yorumladım bilmiyorum bulursam göndereyim videoyu
Bence senin dediğin doğru olabilir. Doktorum öyle dedi ama sonuçta kadın doğum doktoru o. Çocuk doktorunun verdiği bilgiyi daha güvenilir buluyorum. Ama şu da var ne yersek içersek çocuğa sütten geçiyor. Besin alerjisi olursa anne diyet yapıyor emzirdiği sürece mesela. Tümden ilişkisi yok diyemeyiz. Eskiler hep der ya ayağını sıcak tut, çocuk senden gaz alır diye. Kafamız karışıyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…