Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım fetal dna bu ikili, üçlü, dörtlü taramalara gerek kalmayacak kadar kapsamlı bir inceleme yapıyor. %99'u aşan oranda doğruluk payı var. Cinsiyette kesin sonuç veriyor. Ayrıca bebeğin herhangi bir sendrom ya da engel durumu olup olmadığına bakıyorlar. Bunda %95 oranında sonuç veriyor. Tabi ki düşük de olsa yanılma payı var ancak diğer testlerin yanılma payı kadar yüksek değil. Normal ikili ve üçlü taramalarda % 65-70 oranında doğru sonuç veriyor ki bu da yanılma payının çok yüksek olduğunu gösterir. Bir de bu ikili ve üçlü taramalarda bebekten ziyade annenin yaşını ve sağlıklı gebelik oranını Türkiye istatistikleri üzerinden değerlendiriyorlar, haliyle doğru bir sonuç verdiğini düşünmüyorum açıkçası. Zaten sağlıklı dedikleri bebeklerin engelli, engelli ya da sendromlu dedikleri bebeklerin sağlıklı doğduklarını duydum. Bir de 35 yaş üstü riskli gebelik olarak kabul edildiği için yaptırmakta fayda var.
O zaman doktora bir danışmak lazım dediğim gibi bu süreçte stres olup durmaktansa iki üç kere test verip tek testle çözmek olayı daha mantıklı
 
İşte burda büyük bir sıkıntı var çünkü bu laboratuvarlar Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde mevcut. Ancak küçük şehirlerde hastane dr sıkıntısı yaşarken bu laboratuvarlara ulaşmak çok kolay olmayacak. Bazı firmaların hastanelerle anlaşması var ve dr onlara doğrudan bilgi verince gelip kan alıp gidiyor. Eve gelen firmalar bile var. Yerli ve yabancı firmalar da var, yabancı olanlar kanı yurt dışına gönderiyorlar. Ortalama 10 iş gününde sonuçlar çıkıyor.
Siz yaptırdınız mı peki
 
Kızlaaaar mide bulantısı için doktorunuz hangi ilacı verdi. Prizin 12.5 kullanan var mı aranızda? İşe yarıyor mu yada yan etki yaptı mı?
 
Günaydın kızlaar🥰🌸hepımız ıcın guzel bır gun olsun,ben bas agrısıyla uyandım bugun,2 gune bı mıgrenım tutuyor🥲baş agrısı omuz agrıları yaşayanınız varmı aranızda neler yapıyorsunuz?kas gevsetıcı kremlerı o kadar ozledimkiii🥲ama gececek bu gunlerde gececek🙏🥰
 
X