- 19 Aralık 2023
- 817
- 344
- 23
Benim 9.haftada azaldı ağrılar ama büyüdüğüyle kaldı….Gögüslerım patlıcak gıbı sankı taşıyor agrıyor yürürken bıle agrıyor acaba Nezaman gecer
Merhaba bende iki gün önce kalp atışlarını duydum aynı günün sabahında lekelenmem olmuştu doktor minik kanama alanın var dedi bana da. Yatak istirahati önerdi, siz buna uydunuz mu? Buna rağmen mi lekelenmeleriniz var.Herkese merhaba bayram tatil girdi çok takip edemedim burayı. Yarın sabah kontrole gideceğim belki bu kez kalp atışı duyabilirim. Geçen gittiğimde doktor progestan fitil vermişti minik bir kanama alanı var dedi ama son 3 gündür kahve rengi lekelenmelerim oluyor. Yarın sabah soracağım ama kahverengi sorun değil diye okudum ama sizde olmuş muydu?
Tebrik ederim. İlk 3ay her zaman riskli kabul edilir. Oğlumda aileme hemen söylemiştik yakınlarımıza 2-3ay civarı söylemiştik. Şimdi 9 haftalığım yine ailemize hemen söyledik yakın çevremize de denk gelirse söylüyoruzKizlar siz ne zaman ese dosta soylemeyi dusunuyorsunuz? 8inci haftadan itibaren soyleyebilirsiniz diyorlar. 8inden sonra dusuk riski yok degil mi?
Ins saglikli bir sekilde 30lara kadar geliriz
Bana yatak istirahati önerilmedi. Sadece dinlen ve bir yere uzanma dedi. Sadece buna uydum.Merhaba bende iki gün önce kalp atışlarını duydum aynı günün sabahında lekelenmem olmuştu doktor minik kanama alanın var dedi bana da. Yatak istirahati önerdi, siz buna uydunuz mu? Buna rağmen mi lekelenmeleriniz var.
Yarın 9. Haftama gircem benim göbekte benzer durumda
7+4 üm şu anKac haftalıksınız
Valla rahim greyfurtu geciyormus 9.haftayla beraber, bebekten ziyade rahim sisti ondan sanirim ajdjdjdj. Sebebi ne bilmiyorum ama aynada istemsiz mutlu oluyor insan di mi yaYarın 9. Haftama gircem benim göbekte benzer durumdaEşim göbeğin çıkmaya başladı dedi geçen gün,2 aylık bebeğin göbeği mi olur dedim.Acaba bebekten mi çıkıyor ya çok yemek de yiyemiyorum ama göbek var bende de. İlk hamilelik bide anlayamıyoruz
Hamilelikle ilgili herşeye mutlu oluyorum ben valla. Midem bulanmıyor hiç diyordum iki gündür sabahları öğürüyorum ona bile sevinir oldumValla rahim greyfurtu geciyormus 9.haftayla beraber, bebekten ziyade rahim sisti ondan sanirim ajdjdjdj. Sebebi ne bilmiyorum ama aynada istemsiz mutlu oluyor insan di mi ya
Ay amin canim ne guzel dedin valla. Azicik gamsiz olmak lazim hayatta her konuda, ama bu konuda ekstra zorlaniyor insan sanirim kendin harici bir cana karsi sorumluluk hissetmek filan ne biliyim. Ben her gun cicibebeyle sutu ezip mama olarak yiyen, lisede essek kadar cocukken bile her sabah nutellali ekmek yiyip okula giden, her aksam uyumadan nesquickli sut icen bir cocuktum. E o zaman da seker ayni seker degil miydi zehirse zehirBu bebeklerin kilo almasıda genetik ve şans heralde kızlar. Çok yakın bir arkadaşım vardı o kadar dikkat ederdi ki çay kahve bile içmezdi. Herşeyi aşırı sağlıklı düzenli yerdi. Hep bu doktorların diyetisyenlerin önerdiği gibi. Bebesi 2.500 falan doğdu. Onunla aynı zamanda gebe olan ileri yaş bir abla vardı. Her sabah yarım ekmeğe nutella sürüp kaç bardak çay içerek yerdi. Bende çayı çok seviyorum 2 bardak içince eşim kızıyorKahve içerdi devamlı ben çok tiryakiyim diye. Bide yanında en az bizim gördüğümüz 10 dal sigara. Sigaraya bide düşük doğum ağırlıklı olur derler. Onun oğlan 3.800 mü ne doğdu. diyorduk bu işte bir terslik var. Valla Allah istedikten sonra da hiç birşey olmuyor. Hep gördüğüm kafası rahat kaygısız insanların gemisi yürüyor kızlar. İnşallah bizler de şöyle kaygısız rahat hamişler olurız.
Ben de bugun bir an esime ben bugun hic ogurmedim bebege bir sey mi oldu dedimHamilelikle ilgili herşeye mutlu oluyorum ben valla. Midem bulanmıyor hiç diyordum iki gündür sabahları öğürüyorum ona bile sevinir oldumİki hafta olacak doktora gitmeyeli kontrol gününe kadar bişeyler olsun ki dayanayım
Ya önlemler riski aza indirmek için illa olacak diye bir şey yok. Rahat olmak lazım ben de katılıyorum ama o kadar çok sigara içmek de günah yaBu bebeklerin kilo almasıda genetik ve şans heralde kızlar. Çok yakın bir arkadaşım vardı o kadar dikkat ederdi ki çay kahve bile içmezdi. Herşeyi aşırı sağlıklı düzenli yerdi. Hep bu doktorların diyetisyenlerin önerdiği gibi. Bebesi 2.500 falan doğdu. Onunla aynı zamanda gebe olan ileri yaş bir abla vardı. Her sabah yarım ekmeğe nutella sürüp kaç bardak çay içerek yerdi. Bende çayı çok seviyorum 2 bardak içince eşim kızıyorKahve içerdi devamlı ben çok tiryakiyim diye. Bide yanında en az bizim gördüğümüz 10 dal sigara. Sigaraya bide düşük doğum ağırlıklı olur derler. Onun oğlan 3.800 mü ne doğdu. diyorduk bu işte bir terslik var. Valla Allah istedikten sonra da hiç birşey olmuyor. Hep gördüğüm kafası rahat kaygısız insanların gemisi yürüyor kızlar. İnşallah bizler de şöyle kaygısız rahat hamişler olurız.
Bende Cuma gitcem ya en son 7+4 de gitmiştim. Benim de ilk kez iki hafta oluyor İçimde korku var zaman çabuk geçse de rahatlasakBen de bugun bir an esime ben bugun hic ogurmedim bebege bir sey mi oldu dedimdiyor ki ilac iciyorsun ya hani bulanma diye, olsun dedim ona ragmen oluyordu ama hep. Sonra dusundum bir gun kendimi test etmek icin prilami icmesem mi hic hani manyakliga gel dedigin gibi iskence sever olduk. Carsambayi bekliyorum iki hafta olucak ilk kez bu kadar uzun gitmedim. Olecem meraktan anksiyeteden
Yani ben tüm belirtilere normaldir herhalde yaaa sakinliği ile yaklaşmaya çalışıyorum canım, yoksa fena. Geçen haftaki kontrolümü de iptal etti doktorum, her hafta gidiyordum iyiydi, çociiimi görmüyorum 10 gündürAcaba bu haftalarda böyle mi oluyor? Araştırdım biraz kasık ağrısı eşlik etmiyorsa endişe etmeyin diyor..
Bugün görümcemlerdeydik duramadım kalkalım dedim eşime ağrı yüzünden. Hala da çok ağrıyor
Evet canım ki ben şu son birkaç gündür yapıştım koltuga. Kayınvalidem 2 sokak önümde oturuyor, hiç yürümem arabaya atlardım, agır agır yürüdüm gittim geldim sırf hareket olsun diye.Kızlar yatmaktan da olabilir yaa ben de sürekli yatıyorum son zamanlarda doktorum bundan olabileceğini söylemişti kaslar da gevşiyor tabi hormonlar değiştikçe buna takılmayın bence geçecektir bu da inşallah
Bende bu aksam oyleyım naısl bakıcam falan demeye başladım uzerımde bı sınır var sıtres var gergınım Kac günlerdır evımı duzgunce temızleyemıyorum bu aksam taktım kafama Hersey gözüme batıyo hormonlar fena etkılıyor bızı sanırımAy kızlar bazen enerjim çok düşüyor, ne yapacağım ben diyorum, annelik çok zor. Şimdi de düştüm biraz, ben çok zayıf doğmuşum o geldi aklıma. Hayata başlarken bile elim çok zayıfmış gibi hissettim. Hamilelik dıygusallığı işte
Of eşin çok haklı ben de 1 ay olacak balık yiyemiyorum balıktan da soğudum kokusunu hayal etmek dahi kötü yapıyor djdjdj omega 3 takviyesi alıyorum diye ona güveniyorum şimdilik….Ay amin canim ne guzel dedin valla. Azicik gamsiz olmak lazim hayatta her konuda, ama bu konuda ekstra zorlaniyor insan sanirim kendin harici bir cana karsi sorumluluk hissetmek filan ne biliyim. Ben her gun cicibebeyle sutu ezip mama olarak yiyen, lisede essek kadar cocukken bile her sabah nutellali ekmek yiyip okula giden, her aksam uyumadan nesquickli sut icen bir cocuktum. E o zaman da seker ayni seker degil miydi zehirse zehirama bilinmiyordu iste napalim. Simdi yumurtayi bir gun yemesem vicdan yapiyorum, bugun esim bir hafta oldu balik yemeyeli dedi filan onu bile takipte disaridaydik oturdugumuz yerde kafeinsiz kahve yokmus, latte alip geldi bi kereden bir sey olmaz sanirim dumduz sut ve kafein diyor ajsjdjdj. Yani azicik olacagina varacak is demen gibi
Bende de beyaz akıntı çok dr normal hamilelikten dedi içini ferah tut herkeste oluyor progestan da kullanmıyorum.Kızlar aşırı beyaz akıntım olmaya başladı. Sizde de oluyor neden bu kadar arttı acaba
Bayramda yedim ogure ogure burnumdan geldi, bak adam gibi haftasi bile olmadi abartiyor ya birak ahdjdjd yazarken bile kotu oldum ofOf eşin çok haklı ben de 1 ay olacak balık yiyemiyorum balıktan da soğudum kokusunu hayal etmek dahi kötü yapıyor djdjdj omega 3 takviyesi alıyorum diye ona güveniyorum şimdilik….
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?