Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Süper, çok sevindim 😍Panik halinizi o kadar iyi anlıyorum ki :) biraz yıpratıcı ama en iyi koruma mekanizması bence ölçülü olduğu sürece. Siz yine de gidin içiniz daha da rahat etsin fazla kontrol göz çıkarmaz 😀🌸
Çok teşekkürler 🥰 artık doktora gitmek göz değil de cüzdan çıkarıyor 😅😅 kendi doktoruma da diğer hafta giderim hem her hafta görmüş olurum diyordum ama kısmet, önemli olan sağlığımız yerinde olsun 🤗

Ben bir şey sormak istiyorum, beyaz, dantelli lohusa elbiselerinden giymek zorunda mıyız? Ben çekim yaptırmayı düşünmüyorum, kendimiz çekeriz hatıra olması için birkaç kare. Giyinenlere çok yakıştırıyorum ama ben kendimde pek alışkın değilim çok süslü şeylere

Yine şık diyebileceğimiz beyaz/ekru renk pijama takımı aldım, 2 tane de renkli pijama takımı aldım ( çok açık renkler iç gösteriyor, rahat olmak daha önemli diye düşündüm) doğum sonrası da giyilir böyle hamile pijaması gibi değil çok göğüs altından bollaşanlardan.

Gecelik düşünmüyorum, hastanenin ameliyathane kıyafeti var zaten doğum süreci için
Benim pijamalarım griydi çekim yaptırmadım gayet spor ve fonksiyoneldi 🤣 gecelikte pijamada 😀 gecelik rahattı ama hastane kıyafetini değiştirmişlerdi ben de direk gecelik giymiştim hatta 2 geceliğimde aynıydı, sanırım 2. Gün pijamayı giydim.

Arkadaşlar ben de şu bebek yıkama küvetlerini soracağım. Sizce elzem mi? Katlanır olanlar var, eski usül katlanmayanlar var, bir de banyo oturağı adında hafif eğimli olanlar var. Küvetsiz olmaz derseniz bunlardan hangisini önerirsiniz?

Çekim yaptırmayacaksanız bence süslü şeyler hiç almayın. Evde çok işe yaramaz, dolapta yer tutmaktan başka :)
Ben çekim yaptıracağım için makul fiyatlı bir takım aldım. Fakat diğer aldığım gecelik ve pijama takımları öyle dantelli şeyler değil kesinlikle. Pamuklu, uzun süre giyilebilecek, sağlıklı, kaliteli şeyler almak daha mantıklı çekim yoksa.
Evet ben de sonrasında da giyebileceğim, hala hamile görünmeyeceğimi umduğum şeyler tercih etmeye çalıştım bir de düğmeli emzirirken kolay oluyormuş
Değiliz tabi ki 🤗 benim de çekimle pek aram yok, kendi çektiğimiz fotoğraflar bile çok güzel anı oldu, o günleri unutamıyorum. Benim bir gecelik beyazdı, diğeri renkliydi, bir de pijamaydı. Kumaşının yumuşak olması, rahat olması daha önemli. belli bir saatten sonra üstümüzü giydirip yürütüyorlar. O aşamadan sonra doktor muayene ettiğinde gecelik rahat oldu. Hiç gecelik istemem derseniz de pijamayı sıvamaya bakar 🙈
Doğru ben doğumdan sonraki muayene kısmını es geçtim tabii 😬 Ne zaman geleceğini nasıl ayarlayacağım ki gecelikten tam pijamaya geçerim o sıra gelir kesin doktor o zaman da pikeyi çekiveririz üzerimize etek gibi artık yapacak bir şey yok 😅
Benim pijamalarım griydi çekim yaptırmadım gayet spor ve fonksiyoneldi 🤣 gecelikte pijamada 😀 gecelik rahattı ama hastane kıyafetini değiştirmişlerdi ben de direk gecelik giymiştim hatta 2 geceliğimde aynıydı, sanırım 2. Gün pijamayı giydim.
Spor ve fonksiyonel kulağa çok hoş geldi :) Gecelik değil 3 pijama koysam çok mu zor olur sizce? Yokluğunu hisseder miyim?

Arkadaşlar ben de şu bebek yıkama küvetlerini soracağım. Sizce elzem mi? Katlanır olanlar var, eski usül katlanmayanlar var, bir de banyo oturağı adında hafif eğimli olanlar var. Küvetsiz olmaz derseniz bunlardan hangisini önerirsiniz?
Herşey gibi bu da göreceli 😅 ben katlanan küvet ve file ile çok rahat ettim tek başıma yıkarken.Oturduktan sonra da o küvete oturtup yıkadım oynamayı çok seviodu 🤗 3 yaşında hala oturuo içine 🤣

Canım dün bütün gece acildeydim. Dün hiç hareket etmedi. Aksam üzeri eşim geldi her yolu denedim yine hareket hiç yoktu. kadın doğuma gittim hemen . Ultrasyon nts filan çektiler.şükür sıkıntı yok. içini ferah tut bazı günler sanırım büyüdükçe böyle oluyor. Bende dün cok ağladım daha öncede kaybım vardı ondan panik oldum . Doktor cıkış yaparken imza alıp cıkardı kendi doktoruma gitmek istedim bugun gittim doktorumda sorun yok dedi içim rahatladı .
Çok korkmuşsundur haklısın canım. Çok şükür. Neden öyle hareketsiz kalmış ki? Normal demek arada öyle olması.

Evet ben de sonrasında da giyebileceğim, hala hamile görünmeyeceğimi umduğum şeyler tercih etmeye çalıştım bir de düğmeli emzirirken kolay oluyormuş

Doğru ben doğumdan sonraki muayene kısmını es geçtim tabii 😬 Ne zaman geleceğini nasıl ayarlayacağım ki gecelikten tam pijamaya geçerim o sıra gelir kesin doktor o zaman da pikeyi çekiveririz üzerimize etek gibi artık yapacak bir şey yok 😅

Spor ve fonksiyonel kulağa çok hoş geldi :) Gecelik değil 3 pijama koysam çok mu zor olur sizce? Yokluğunu hisseder miyim?
Yani şimdi düşünüyorum o zamanları tuvalete giderken depend i değişirken falan çok rahat etmiştim gecelikle. Ayagımda da varis çorabı vardı giydirmişlerdi dize kadar bir süre kalmıştı doğumdan aonra da onu hatırlıyorum. Gecelik rahattı yani 😅 pijama da rahattı ama ya yine kendinizi en iyi siz tanıosunuz nasıl rahat etcekseniz 🤗

Küvet bana göre ihtiyaç. Fileli olanlardan almıştım. Çok küçükken filede yıkadık. Sonra oturmaya başladı. 3,5 yaşını geçti hala içine girer oynar. Daha güvenli oluyor bence🤗

Tabi o olabilir. Ama ikna olmazsam da zorlamazlar diye düşünüyorum😂
Ben ilk bebeğimde vajinal doğum istiyordum ama sezaryenci bir doktora denk gelirim de son dakika sezaryene dönerse diye çok endişeliydim. O zaman bir tanıdık dedi falanca doktora gittim, en baştan sezaryen istediğim halde beni türlü yollarla ikna etmeye çalıştı, her gittiğimde neredeyse yalvarıyordu fizyolojik olarak çok müsaitsin kesinlikle başarabilirsin vs diyerek sezaryen olmasın diye çok uğraştı ama ben illa sezaryen dedim sonunda sezaryen oldum diye anlattı. Dedim tamam aradığım doktoru buldum 😂

Haklısınız ben baştan konuşayım daha geç olmadan :) açıkçası normal doğumdan korkmaktan ziyade artıj kimseye normal doğum yaptırmadıkları için baştan sezeryan istiyorum. Ya da benim çevremde böyle oluyor. Çevremde son gördüğüm neredeyse 10 doğum sayabilirim normal doğum istiyorlar suni sancıya kdar veriliyor endişeyler haftalarca bekliyorlar daha sonra soktor sezeryana alıyoruz diyor sonucunda hepsi sezeryan oldu. Tabi süreç herkestw aynı olamaz ama benim gördüğüm kadarıyla maalesef yaygın olan durum bu. Ya da benim çevreme denk geldi. O sebeple kafam rahat baştan sezeryan planlı şekilde doğum yapmak istiyorum hiçbir eşyle uğraşmadan . En başından beri aynı doktora gidiyorum ama dediiğiniz gibi eğer doktor buna bebek karar vercek beklicez vs der ise doktorumu değiştireceğim. O kadar netim bu konuda😂😂 belki ben yanloş düşünüyorum ama şuan psikolojik olarak tamamen böyle rahat edeceğim . Rahat edeceğim yöntemde ilerlemesini istiyorum doktorumunda
Sizin çevrede ne kadar çok sezaryen varmış 🤔 ben şimdi kendi çevremi düşündüm de, mesela 13 kişilik arkadaş grubumuzda sadece 3 kişi sezaryenli.

Katlanır küvet kendim kullanmadım, ama bir yerde yorum olarak kazara bir anda katlanıp suyun döküldüğünü okumuştum. Banyo oturağı da denemedim. Ben klasik küvet ve file kullandım hep. Bir süre sonra ikisine de ihtiyaç olmuyor direkt bebekle beraber duşa girip yıkanıyordum, yere oturup kucağıma yatırıp yıkıyordum, öyle bayağı hızlı oluyor, tabi alışmak gerek, alıştıkça insan korkusuz oluyor. Ama ilk zamanlar tek başınıza yıkamak için file ve küvet büyük kolaylık. Hatta küveti ben duşakabine koyup orada yıkıyordum etrafa da sıçrayıp su dökülme olayı aza iniyordu. Bazen de babasıyla beraber yıkıyorduk, o zaman fileye ihtiyaç olmuyordu, o koluna yatırıyordu ben yıkıyordum. Beraber güzel anılar 😍

Herşey gibi bu da göreceli 😅 ben katlanan küvet ve file ile çok rahat ettim tek başıma yıkarken.Oturduktan sonra da o küvete oturtup yıkadım oynamayı çok seviodu 🤗 3 yaşında hala oturuo içine 🤣
Uzun bir süre de kullanmışsınız, ne güzel...
Küvet bana göre ihtiyaç. Fileli olanlardan almıştım. Çok küçükken filede yıkadık. Sonra oturmaya başladı. 3,5 yaşını geçti hala içine girer oynar. Daha güvenli oluyor bence🤗
Yıkanmayı oyuna çevirmek açısından küvet güzel olabilir sahiden...
Katlanır küvet kendim kullanmadım, ama bir yerde yorum olarak kazara bir anda katlanıp suyun döküldüğünü okumuştum. Banyo oturağı da denemedim. Ben klasik küvet ve file kullandım hep. Bir süre sonra ikisine de ihtiyaç olmuyor direkt bebekle beraber duşa girip yıkanıyordum, yere oturup kucağıma yatırıp yıkıyordum, öyle bayağı hızlı oluyor, tabi alışmak gerek, alıştıkça insan korkusuz oluyor. Ama ilk zamanlar tek başınıza yıkamak için file ve küvet büyük kolaylık. Hatta küveti ben duşakabine koyup orada yıkıyordum etrafa da sıçrayıp su dökülme olayı aza iniyordu. Bazen de babasıyla beraber yıkıyorduk, o zaman fileye ihtiyaç olmuyordu, o koluna yatırıyordu ben yıkıyordum. Beraber güzel anılar 😍
Katlanır küvetlerle ilgili ben de aynı şeyi duymuştum. Tabii yer kaplamaması epey önemli bir özellik bir yandan... Öte yandan anam babam usulü, leğenden hallice küvetler de çok kullanışlı ve güvenli. Sanırım başlarda file ile rahat olacak, sonra alışıp hemen kucakta pratik bir şekilde yıkayacağız :)

Ben bir şey sormak istiyorum, beyaz, dantelli lohusa elbiselerinden giymek zorunda mıyız? Ben çekim yaptırmayı düşünmüyorum, kendimiz çekeriz hatıra olması için birkaç kare. Giyinenlere çok yakıştırıyorum ama ben kendimde pek alışkın değilim çok süslü şeylere

Yine şık diyebileceğimiz beyaz/ekru renk pijama takımı aldım, 2 tane de renkli pijama takımı aldım ( çok açık renkler iç gösteriyor, rahat olmak daha önemli diye düşündüm) doğum sonrası da giyilir böyle hamile pijaması gibi değil çok göğüs altından bollaşanlardan.

Gecelik düşünmüyorum, hastanenin ameliyathane kıyafeti var zaten doğum süreci için
Açık renk pişmanlıktır bence şahsen ben ilk çocuğum da açık renk almıştım kan lekesi falan olabiliyor :/ o yüzden bu sefer siyah aldım tabi ben foto olayına girmedim bundada düşünmüyorum haksızlık olmasın 🥹

Çok korkmuşsundur haklısın canım. Çok şükür. Neden öyle hareketsiz kalmış ki? Normal demek arada öyle olması.
Valla doktorum normal diyor ama inanılmaz korktum plasentam küçük ondan olabilirmiş yeri daralıyormuş ama bir daha olmasın diye dua ediyorum . Sağ salim kavusalım hepimiz yavrularımıza canım

Açık renk pişmanlıktır bence şahsen ben ilk çocuğum da açık renk almıştım kan lekesi falan olabiliyor :/ o yüzden bu sefer siyah aldım tabi ben foto olayına girmedim bundada düşünmüyorum haksızlık olmasın 🥹
Kesinlikle, hem leke olur hem o haldeyken bir de içim görünüyor mu diye endişelenmek istemem şahsen 😅 Ama fotoğraf çekilecekse kesinlikle şık duruyor tabii. Ben sadece kendimiz çekerken giyerim diye bir tane ekru aldım o da çok süslü püslü bir şey değil :)
Cevap veren Herkese teşekkürler bu konuyu da halletmiş oldum kafamda 👌

Arkadaşlar bugün çok soru sordum ama 😂 siz ne kadar giysi aldınız acaba ? Ben çok aldığımı sanıyordum ta ki yıkayıp ütüleyip çekmeceye dizene kadar😂😂çok minik oldukları için mi gözüme az göründü bilmiyorum ama hastane çantası için de ayırınca azıcık bi şeyi kaldı gibi hissettim😁

Yaa. Peki sezeryanı direkt kendiniz mi istediniz?
İlk doğumum sezeryan benim bu sebeple sezeryan olacak .İlk Ssvd düşündüm ama ben zezeryan ile inanılmaz kolay agrısız bir doğum geçirdim . 2. Gün ayaktaydım bu sebeple vazgeçtim normal doğum fikrinden 9 sene oldu ilk doğumumun üzerinden geçeli istesem 2.normalde olurdu:)

Back
X