- 1 Kasım 2013
- 2.863
- 2.266
- 333
Bir çok kişinin adına konuştuğuma eminim, biz abartalım siz de bunun doğruluğunu kendinize saklayın konu kapansın lütfenBu benim uydurup yazdığım bir yorum değil hanımefendi. Bir doktorun cümleleri. Mide bulantısından çok yorulmuş olan bana iyi geldiği için belki başkalarına da iyi gelebilir diye yazdım. Abartıyorsunuz bazı şeyleri.
“bir gebenin bulantısının çok olması gebeliğin sağlıklı ve yolunda gittiğini gösterir, sen tedirgin oluyordun ya söyliyim dedim”Şaka mısınız siz? Daha bu sabah birden göğüs hassasiyetim kayboldu, acaba bir sorun mu var diye soru soran biriyim ben. Aynı telaş ve endişeleri hepimiz yaşıyoruz. Az önce başka bir hanımefendiye söylediğim gibi, mide bulantısından yemeden içmeden kesilen bu kadar insanın (ben dahil) teselli bulabileceği bir yorumdu. Ne meraklısınız öküz altında buzağı aramaya. Tamam en hassas en duyarlı sizsiniz
Evet öyle gerçekten. Çalıştığım iş yerinde part time bi kız var ebelik okuyor normalde. Dün bana bi mesaj attı. Direkt yapıştırıyorum mesajı : “Şuanda online dersteyim tecrübeli bir ebeyi dinliyorum dedi ki bir gebenin bulantısının çok olması gebeliğin sağlıklı ve yolunda gittiğini gösterir, sen tedirgin oluyordun ya söyliyim dedim”
Sanırım şükretmemiz gerekiyor
Hayır tabi ki sitem edip kafa takmayın ama önceki mesajınızı paylaşırken bulantısız geçirenlerin de normal olacağını belirten bi içerikle belirtseydiniz bu kadar tepki almazdınız. Yazınızdan alalade açık bulantı olması gerekir izlenimi var dönüp bi bakın isterseniz.Olmamasının bir problem olduğuna dair herhangi bir yorum yok. Her hamileliğin farklı olduğuna dair bir cümlenin altına yazdım ben bunu. Mide bulantılarının ben gibi bir sürü hamileye zulüm olduğu bu günlerde teselli olabilecek bir cümle bu bence bu açıdan bakmak gerekir. Benim de hiç yorgunluk ve uykusuzluğum yok mesela ben de her yorgunluktan, sürekli uyumak istediğinden bahsedene sitem mi edeyim kafayı mı takayım ?
Evet canım bebek hediyelikleri yapiyorum tüp bebek tedavisi için para biriktmek için açmıştımÇokkk sevindim. Yanılmıyorsam bebek odasi süsü yapıyordun demi. Tüp bebek yapicam diyordun. Çokkkk sevindim inan.
Kız benim hiç bulantım yok ikiz olmasına rağmen hemde Ngsliler demek ki bizi kandırmışlar sağlıksız ki bulantım yokBir çok kişinin adına konuştuğuma eminim, biz abartalım siz de bunun doğruluğunu kendinize saklayın konu kapansın lütfen
Evet bende o fikirdeyim ama diyorum ki araştırın sadece bir ebeyle Dr in dediklerine inanmamaliEvet ama eminim bir arkadaş da şunu diyecek; yahu bak tecrübeli bir ebe bunu demiş. Bazılarımızn tek moral motivasyon yeri burası olabiliyor. Hamileliğin hem kişiye özel olduğuna katılıp hem de bu şekilde genelleme yapması, burdaki özellikle ilk deneyimi olan arkadaşları demoralize edecektir.
Aslında seni çok iyi anlıyorumBu benim uydurup yazdığım bir yorum değil hanımefendi. Bir doktorun cümleleri. Mide bulantısından çok yorulmuş olan bana iyi geldiği için belki başkalarına da iyi gelebilir diye yazdım. Abartıyorsunuz bazı şeyleri.
Kiz ne diyonÇok şükür arkadaşım iki ay sonra tekrar hamile kaldı ve şuan 31. Haftasında erkek bebiş bekliyor o yüzden hiçbir şeyi kafamıza takmayalım
Noldu canımAcıl bakarmısınız
Yavrum sende bunu demeyeydin keşke bu sefer bulantısı olan panik olacak. Malesef kötü yorum olmasa da belirtisi olan hep o yorumdan bişey alacak kendine. Olmayan da aynı şekildebulantıyla ilgili bende şunu söylemek istiyorum biraz olumsuz bir örnek olabilir ama çok yakın arkadaşımın hamileliğinde bulantısı çok oluyordu 10. Hafta da meğer pıhtılaşma sorunu varmış onda bebeğin kalbi durmuş karnında hiç anlamamış ve bulantıları hala devam ediyordu doktor söylediğinde inanamamış doktora bulantılarım devam ediyor ama demişti doktor da beta hcg ve diğer hormonların hemen düşmediği için hamilelik belirtileri kaybolmaz demişti. Yani bulantı olması ya da olmaması bir sağlık belirtisi değildir
Bügün agrım var kanamam var acıle gıttım persembe hcg 24 dü bugunde aynı cıktı alltam baktı az kanama var dedı kese yok kalınlasma yok dıs gebelık gozukmuyor ama hcg artması lazımdı sabıt kalmıs dedı kımyasal veya yenı yerlesıyor olabılır dedı carsamba bakıcaz dedı acaba dusuk mu oluyor cok agrım varNoldu canım
Merhaba hoş geldinCanım benim de sata göre 6+1 ikiz gebelik kalp atışı duymadım henüzekler misin
Güzel haberler alırsın inşallahBugun kasık agrısı ve kanama oldu acıle gıttım persembe 24 du hcg bugun de 24 cıkmıs usg de alttan kese yok rahımde kalınlasma yok dıs gebelık gozukmuyor dedı yenı yerlesebılır yada kımyasal gebelık dedı carsamba tekrar hcg ıstedı
26 yaşındayım. Çocuğum yok. 12 Ocak adet tarihi. Keseler 4+4 te göründü. Tahmini doğum tarihi 18 EkimMerhaba hoş geldin
Yaş, kaçıncı çocuk, son adet tarihi, keseler kaçıncı haftada görüldü, tahmini doğum tarihi, bunları yazarsan eklerim tabi.
Muhtemelen kimyasal gibi gözüküyor hcg artmamişsa kimyasal deniliyor ilk haftalarda. Çarşambaya kadar Bell olur. İnşallah yeni yerlesiyordurBügün agrım var kanamam var acıle gıttım persembe hcg 24 dü bugunde aynı cıktı alltam baktı az kanama var dedı kese yok kalınlasma yok dıs gebelık gozukmuyor ama hcg artması lazımdı sabıt kalmıs dedı kımyasal veya yenı yerlesıyor olabılır dedı carsamba bakıcaz dedı acaba dusuk mu oluyor cok agrım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?