2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    326
Eşim bebiş her ağladığında çok uykusu geldi diye uyutmaya çalışıyor oysa ki 1 saat önce uyanmış çocuk daha
Ay benimki de daha yeni uyanmış çocuk uykusu geldi uyut diyor kendisine bırakıp bişey yapmaya çalışıyorum geri çocuğu verme derdinde olduğu için öyle yapıyor

İşte biraz alışması lazım benimkide kimsede durmuyordu aslında hala durmuyor ama ben o ortamda yoksam daha iyi duruyor

Benimki de kimse de asla uyumuyor ve eşim gerçekten çocuğumu tanımıyor, babası olduğu halde asla tek başına çocuğuma bakamaz ne alt değiştirmeyi bilir ne yemek hazırlamayı
Benim oğlumun babasına ayrı bir düşkünlüğü olduğu için onu görünce ona yapışıyor ve asla kucağından inmek istemiyor ağlıyor indirince falan o durum bazen işime geliyor yine de onda uyumuyor akşam yatırdığımda ilk uyanmalarında babası gidiyor mesela ben gelene kadar susmuyor.

Bu yediği uyuduğunu benden başka bilen yok deyince düşündüm de gerçekten babası bile bilmiyor bu çocuk ne kahvaltı eder ne zaman ne yer
Evet öyle ufacık basit bişey bile başkası bilmediğinde zor oluyor. Ben yemek üzerine hemen su vermiyorum mesela gazını zor çıkarıyor üstüne su içinde kusuyor kayınvalidem falan devamlı su içermek istiyor vermeyin diyorum her gittiğimde sanki alzaymır gibi hwr seferinde bana hatırlattırıyor aynı şeyleri o yüzden onların umursamadığı şeyler bizim için çok önemli

Ayyy görümcemle aynı apartmanda otursaydım haftada 2-3 kez en azından 1-2 saatliğine bırakırdım diye düşünüyorum
Araamız iyi bir sıkıntımız yok ama mesafeliyiz oda benim gibi hatta benden daha beter bu konuda izinsiz çocuklarını bile kapıma göndermez ve açıkcası hoşuma da gidiyor. Ya birde öyle diyorsun ama bence sende bırakmazdın ilerde ben sana çok baktım şöyle böyle kafkarı duymak istemiyorum zagen başımıza ne geliyorsa bu düşüncelerden geliyor

İşte biraz alışması lazım benimkide kimsede durmuyordu aslında hala durmuyor ama ben o ortamda yoksam daha iyi duruyor
9 ay öncesinde hiç kimseyi yabancılamaz herkese giderdi. Burda insanlar çocuğum bana yapışık asla kimseye gitmiyor bunaldım falan deyince düşünürdüm aslında ne güzel annesi olduğunun farkında diğer insanlardan farklı davranıyor falan. 9. Aydan sonra oğlum o hale geldi hiç kimseye gitmiyor sürekli ya babasında ya bende dedim insanlar haklıymış.18 aydan sonra azalıp 2 yaşa kadar devam ediyormuş sanırım bu durum bakalım bizde nasıl olacak.

Onlara göre zaten ohoo neler neler. Benim annem kaynanamdan beter bu çocuk uyur aslında sen uyutmuyorsun, aslında yerdi ama sen bunu böyle yapmışsın az zorla hemen bırakıyorsun, ver biraz ağlasın alışır... sıralanır

Benim de oğlum babasına düşkün yakasına yapışıyor oda zorla çocuğu indiriyor çocuk ağlıyor bazen dönüp bakmıyor bile gidiyor, öyle olunca çocuğuma üzülüyorum valla

Gerçekten her çocuğun bi karakteri belli bir alışkanlığı var ama sanki tüm bebekler aynıymış gibi konuşuyorlar, bazen bebeğim uyumuyor banyo et rahatlar uyur diyor kaynanam gil yok diyorum doğduğundan heri banyo edince uykusu kaçıyor tam tersi uyumuyor yani ama hala söylerler, çocuk 14 aylık olmuş daha geçen uyumuyor diye çarşafta sallayalım diyorlar valla çıldırıyorum her bebeği en çok annesi tanır bazıları fikirlerini kendine saklasa keşke, bide bazı şeyleri açıkladığım halde tekrar tekrar söylüyorlar en çok ona sinir oluyorum

Sen o ortamda olmadığnda nasıl oluyor peki ilgisini başka yöne çekseler seni görmese belki.biraz durur

Benim de oğlum babasına düşkün yakasına yapışıyor oda zorla çocuğu indiriyor çocuk ağlıyor bazen dönüp bakmıyor bile gidiyor, öyle olunca çocuğuma üzülüyorum valla
Ay senin eşinde çok fena ya. Benimki acayip yufka yürekli öyle böyle değil yapamaz yani beni kötü göstermek için gel kucağımdan al seni kötü bilsin diyor öyle de hasta Ben de kocamın kaynanasıyım çocuğu şımartıyorsun deyip duruyorum

Herkesin her dediğini denemek zorunda bırakıyorlar ben geçen kaynanama kızdım biraz oda böyle şeyleri çok der mesela hen oğlumla sarılarak uyuruz öyle sallayarak galan uyuamaz takılıp kaldı bu konuya her seferinde diyor ayağında sallasaydın gibisinden bende ben sallamam dedim ha sallamışsın ha yanına yatıp uyumuş benim yöntemim daha kolay niye ayağımda sallayım ki zaten sallanmayı sevmiyor bile.

İşte sende başka odaya geç öyle durursa az kafanı dinle o bile ne kadar iyi gelir sana
Yapabilirim inşallah
2 buçuk saatlik uyku ile sabah 6 buçuk akşam 7 buçuk full mesai sonrası artık pilim bitmiş bulunmakta herkese iyi bayramlar diliyorum mutlulukla huzurla gelsin iyi geceler

Bak onu da yapıyor eşim pis işleri bana yaptırıyor çocuk kendisini kötü bilmesin diye burun temizleme felan hiç yapmaz mesela ağlıyor kendi kötü görünmesinmiş

Aynen seninki daha güzel bir yöntem neden zor olanı söylerler anlamıyorum

Ben çalışan bir anneyim. Ve kesinlikle çalışmayan annelerin daha zorlandığını düşünüyorum. İş benim için dinlenme yeri oluyor. Farklı insanlar görmek farklı konular konuşmak kafamı boşaltıyor. Yorucu mu çok fazla. Ama tüm gün evde olsam daha yorucu olurdu. Bir de eşimle ilişkim de böyke daha iyi. Dışarda baibaşa vakit geçirebilşyoruz. İmkanınız varsa çalışın. Vallahi psikolojik olarak çok iyi gelecek.

Ay kızlar ben gerçekten çıldırıcam ya günlerdir gece kalkıp oynamak istiyor uyutmaya çalıştığımda krize giriyor ağlıyor zorla kucağımdan atıyor kendini 3 saat oyun oynuyoruz ona rağmen doymuyor daha uyumak istemiyor birde gece gündüz farketmez tüm uykuları aşırı zor oldu ya çıldırıcam zor uyurdu da bu kadar da değildi yani tam huni takmalık durumdayım

Nasıl uyutuyorsunuz? Ayrı yatağı var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…