• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Benimkide 7 gibi uyandı normalde 10 11 arası uykusu gelirdi uyutmadım bekledim 12ye kadar bugün tek uyku yaptırıcam olursa 2 buöuk saat oldu uyuyor ama bebde yanında yatıyorum kalkarsam uyanıyor
Benimki de öyleydi ama artık gündüzleri onu aştık yatağına birakiyorum orda daha rahat ediyor

arkadaslar Et,kofte ,tavuk,balik yemekleri disinda ne yediriyorsunuz bebeklerinize.biraz fikir verirmisiniz cok severek yediklerinden
Ben bebegime özgü yemek yapmıyorum ya biz ne yersek ondan yiyor. Tabi yiyemiyecegi birsey olursa ek yapiyorum. Köfteyi mesela asla yemiyor kac defa denedim. Pankek tarzı şeyler kahvalti da sevmiyor kahvaltiyi tam yöresel yemek istiyor hatta onune bir de çay koysam bayilarak içecek 😅

arkadaslar Et,kofte ,tavuk,balik yemekleri disinda ne yediriyorsunuz bebeklerinize.biraz fikir verirmisiniz cok severek yediklerinden
Benimki sulu kabak ve taze fasulyeyi yiyor. Kıymalı makarna , yoğurtlu bulgur çorbası gibi şeyler yiyor . Hatta kabağı bayaa seviyor gibi. Bal kabaklı, kerevizli, ıspanaklı yemekleri sevmedi.

Benimki emzik içinde çok kalkıyor ya gece uyanıyor emzik ağzında uok çığlığı basıyor hemen bulursa susup uyuyor ama biraz ararsa bulamazsa ağlayarakkendi uykusunu açıyor. Gündüz artık emzik vermemeye çalışıyorum gece mecbur veriyorum çok alışık emziğe
Hadi ya, sen emziriyormuydun mama felan da devam ediyor musun

Oğlum kerevizi seviyor, makarna veriyorum, patates kızartmasına bayılıyor hatta patates kızartması olunca hiç bişey yemek istemiyor tek onu yiyor, çorba hiç içiremiyorum malesef, brokoli havuç patates buharda haşlayıp karışık yediriyorum onu da seviyor

Lazanya, kıymalı patates yemeği, beş kaşık çorbası, tarhana çorbası, fırında yaptığım graten tarzı yemekler favorileri. Bir de nohut-pilav, kuru fasülye-pilav yapmaya gayret ediyorum haftada bir kez.
Nohut ve kuru fasülye hala yedirmedim, çok gazlı hala, bende korkuyorum gaz yapar diye ama çokta yedirmek istiyorum, sizde gaz yapıyor mu rahatsız ediyor mu

Ben bebegime özgü yemek yapmıyorum ya biz ne yersek ondan yiyor. Tabi yiyemiyecegi birsey olursa ek yapiyorum. Köfteyi mesela asla yemiyor kac defa denedim. Pankek tarzı şeyler kahvalti da sevmiyor kahvaltiyi tam yöresel yemek istiyor hatta onune bir de çay koysam bayilarak içecek 😅
Ben de bebeğime ayrı pek yapmıyorum yani çok nadir bizle yemeyeceği birşey olunca öyle yapıyorum

Benimki sulu kabak ve taze fasulyeyi yiyor. Kıymalı makarna , yoğurtlu bulgur çorbası gibi şeyler yiyor . Hatta kabağı bayaa seviyor gibi. Bal kabaklı, kerevizli, ıspanaklı yemekleri sevmedi.
Ya ıspanak benimki de sevmiyor yoğurtlu denedim yemedi salçalı denedim yemedi, ıspanak nasıl sevdiricez ki

Ya ıspanak benimki de sevmiyor yoğurtlu denedim yemedi salçalı denedim yemedi, ıspanak nasıl sevdiricez ki
Ben ispanak sogan ve kapya biber tavada yağla pişiriyor cok az salça koyuyorum oyle yiyor . Ama benimki de asla haşlama olan şeyleri yemiyor. Buharda pişirip denedim birkaç defa onu da yemedi.

Nohut ve kuru fasülye hala yedirmedim, çok gazlı hala, bende korkuyorum gaz yapar diye ama çokta yedirmek istiyorum, sizde gaz yapıyor mu rahatsız ediyor mu
Kimyon koyuyorum ben mutlaka. Çok gaz yapmıyor o nedenle.
Graten denediniz mi? Yanına da sarımsaklı yoğurt :)

3 aydır falan tek uyku yapıyor 2 uykuyu kendisi bıraktı sabah 7-7.30 arası uyanıyor 12.30 14.30 arası öğle uykusu genelde akşamda en geç 20.30 da gece uykusuna geçmiş oluyor. Benim için daha kolay oldu tek uyku daha düzenli en azından öbür türlü 1. Uykudan geç uyanıyordu bazen 2. Uykuya geç dalıyordı bütün düzen değişiyordu . Ama tabi her şeyden önce bebeğin hazır olması lazım yoksa zor olur
Bir de gece delilsiz uyudu mu mükemmel olacak ya

Hadi ya, sen emziriyormuydun mama felan da devam ediyor musun
Yok mamayı ameliyat sonrası kilo alması için vermiştim çok kısa bir süre verdim emziriyoeum hala ama geze emzirmesü baya azaldı nadiren 2 kwre emziriyorum 1 kere kesin emiyor ama şunu gözlemledim sanki emzirmesemde olur sırf uyanıyorum diye emziriyorum daha çok emzik için uyanıyor emziğinde bırakmak için sanki erken gibi geliyor bana

Ay oğlum yemek yemiyor demiştim çilek aldım hapur hupur yedi nasıl sevindim ya keşke doyuracak bişey olsaydı da gazlaca yedirseydim dokunur diye 2 tqne verdim

Uyku ve yemek konusunda verecek cevabım yok çünkü ikisi de berbat 😅 gündüz tek uyku yapıyor bazen 15 20 dk bazen 45 dk uyuyor sayılırsa işte gece sayısız kalkıyor. Yemek konusunda iyi zamanında da 2 yemek kaşığı kadar yese bugün iyi yedi diyenlerdenim genelde biz ne yersek onu yiyor özellikle yemek yapmıyorum.

Benimki sevmedi kuru fasulye nohut . Mercimek de sevmedi. Bakliyat sevmiyor sanırım. . Yeşil mercimek yapmıştım geçen hafta ilk kez. Az bişey yedi . Gaz yaptı bayaa 🥲

Ara sıra deniyorum ben de işte. Terbiyeli ıspanak çorbası yapmıştım bi kere. Onu biraz yemişti . Bi de pazı var ya ıspanağa benzeyen onun saplarını haşlamıştım onu severek yedi . Et yerken onu da verdim yanında. Hiç kendim kuşkonmaz yememiştim . Kızıma tattırayım diye ilk kez yaptım . Onu da sevdi .

Back
X