- 8 Şubat 2024
- 496
- 638
- 23
- 35
Ben de dayanamıyordum. O yüzfen hak veriyorum. Çok zor bişey. Ama henüz vakit varken bu düzeni kurmaya çalışın çünkü yaş aldıkça çok daha zorlaşacak. Olumsuz davranışı bir şekilde pekiştirmemek gerekiyor.Bunu da denedim o kadar kötü ağladı ki dayandım ama asla sakinleşmedi o odadan çıkana kadar ağlaması artarak devam etti en son pes ettim çıktım
Benimki de öyle, sürekli gördüğü kişiler olunca hiç durmuyor ama farklı kişiler olunca saatlerce oyuncakları ile oynuyor oyuncaklarını gösteriyor zaman geçiyor öyle yada dışarı çıkınca duruyor yoksa evde olduğumuz günler nasıl oyalayacağımı şaşırıyorumBenim kızım kalabalığı çok seviyor yalnızken bana o kadar çok eziyeti oluyor ki ne oyuncaklarıyla oynuyor ne ıvır zıvırla uğraşıyor.Dün anneme misafir geldi ben mutfakla ilgilendiğim için kızım saatlerce yanıma hiç uğramadı bir ara baktığımda kendinden 1 buçuk yaş büyük bi ablayla oturmuş oynuyorlardı.bir oraya gitti bir diğer odadakilerin yanına.o kadar seviyor kalabalığı yalnızken de bir o kadar dakikalar geçmek bilmiyor.Aksam herkes gidince beş altı adım attı kendi kendine ilk kez orda.Gercekten insanlarla sosyallesmek bana da çok iyi geliyor ama bebeğim sürekli dışarı çıkmak istiyor her gün dışarı illa ki çıkmak istiyor.Aklına dışarısı düşerse çok mızmız oluyor.Hava güzelse Hicbir şey yapamazsak parka gidiyoruz da ben her gün nereye çıkarayım şaşıyorum artık
Bizde Parka gidiyoruz sürekli, salıncağa biniyor sadece ama ordaki çocuklara bakmak hoşuna gidiyorBen genelde avm ye götürüyorum hava daha ısınmadı diye parka 1 kere götürdüm o da 5 dk salıncak . Siz parkta ne yapıyorsunuz salıncak dışında daha bişeye binemiyordur herhalde
Evet anladım çok haklısınız keşke yapabilsem ama bilmiyorum yapamıyorum o kadar ağlamasına artık izin vermiyorum zaten kapıyı gösterip çıkmak isteyince çıkarıyorum artık belli ki uyumayacak diyorumBen de dayanamıyordum. O yüzfen hak veriyorum. Çok zor bişey. Ama henüz vakit varken bu düzeni kurmaya çalışın çünkü yaş aldıkça çok daha zorlaşacak. Olumsuz davranışı bir şekilde pekiştirmemek gerekiyor.
Bir se bişey daha söyliycem. Mesela odaya götürdünüz ağlamaya başladı. Siz de dayanmaya çalışıyorsunuz. Ve en sonunda pes ettiniz ya. İşte o anda diyorki demek ki ne kadar uzun ağlarsam eninde sonunda istediğim olacak. O yüzden pes edecekseniz de kısa sürede edin:) çünkü bu sefer farketmeden daha uzun ağlamasını pekiştirmiş olabilirsiniz. Ne demek istediğimi anlatabildim umarım. Bunu biz çok eskiden denedik. Süre giderek kısaldı. Ağlama süresi. Şimdi ya hiç ağlamıyor beşiğine yatorınca. Ya da 2-3 dk. Bir de biz beşiğe yatırdıktan sonra asla geri almıyoruz. O beşiğe yattında mecbur uyuyacağını biliyor artık. Direnmiyor.
Valla el kadar bebeler o kadar iyi insan kullanıyorlar ki.
Hiç farketmedim ellemedim de yani dışardan mı farkediliyorKızlar bebeğinin memesinde bir sertlik fark eden oldu mu? İlk doğduğu zaman vardı evet o normal. Ara ara fark ettiğim ve son 1 haftadır da kafaya taktığım bir sertlik var memesinde. Tek memesinde varla yok arası bir sertlik varken diğer memesinde baya belirgin bir sertlik var kitle gibi. Doktoruyla konuştum muayeneye gelin dedi ama gidene kadar içim içimi yiyecek çok huzursuzum.
Ya bende kucağıma alırken elime geldi de fark ettim yoksa hiç aklıma gelmez memesini kontrol etmek. Dışardan bakınca bariz görünen birşey yok.Hiç farketmedim ellemedim de yani dışardan mı farkediliyor
Yok ama havalar biraz daha ısınsın denemek istiyorum. Henüz oda yapmadım ama beşiğini oturma odasına taşımayı düşünüyorumkızlar ayrı odada uyutmaya geçen var mı yenilerde ?
Kaykayın ne olduğunu anlamadığı için kaydırmaua çalıştığımda ağlıyordu ama yinede her götürmemde kaydırıyordum geçen ondan 2 3 yaş büyük bir kız geldi yanına oğlumla oynamak istedi onun yanında kaydı baya oğlumda heves etti merdivenlerden çıkmaya çalıştı ama daha yürüyemediği için zor olıyor böyledeBen genelde avm ye götürüyorum hava daha ısınmadı diye parka 1 kere götürdüm o da 5 dk salıncak . Siz parkta ne yapıyorsunuz salıncak dışında daha bişeye binemiyordur herhalde
Ben akşamları hiç bir yere götğrmedim daha. Dışari bile çıkmadık. Akşamları bir yerr gidip oturmayı çok özledim.Bugün kimse yazmamış gününüz nasıl geçti benimki yine uyumadı. Akşam oturmaları bizim düzenş iyice bozuyor. Akşam oturmasını dediğim de iftar yaptık bir bardak çay içtim kalktık saat 8 buçukta evdeydim daha erken gelme ihtimalim de yok zaten ve yine uyumak istemiyor.
Benim hiç çıkasım yok çünkü eve gelince yaşadığım stres bana yetiyor gerçi gündüz çıksam yine uyku saatiydi yemeğiydi ay bilöiyoeum ya çocukla bişeu yapmak bana acayip zor geliyor eve birinin gelmesini bile istemiyorum gelen gelsin bir kaç saat durup gitsin çünkü evde brsi oluncada uyumuyor benimki. Bazı insanlara bakıyorum her akşam dışarıdakar ya da misafirleri var bir kere çocuk olmasa bile ben istemem öyle devamlı arada yalnız kalmak gerekiyorBen akşamları hiç bir yere götğrmedim daha. Dışari bile çıkmadık. Akşamları bir yerr gidip oturmayı çok özledim.
Siz gece mamasını nasıl kesmiştiniz biz kesemiyoruz aksine arttı mama alımı.Mamayı almadan geri uykuya dalamıyor mızıldanıyor sürekli kesmek ne kelime arttı adetaBen de dayanamıyordum. O yüzfen hak veriyorum. Çok zor bişey. Ama henüz vakit varken bu düzeni kurmaya çalışın çünkü yaş aldıkça çok daha zorlaşacak. Olumsuz davranışı bir şekilde pekiştirmemek gerekiyor.
Bir se bişey daha söyliycem. Mesela odaya götürdünüz ağlamaya başladı. Siz de dayanmaya çalışıyorsunuz. Ve en sonunda pes ettiniz ya. İşte o anda diyorki demek ki ne kadar uzun ağlarsam eninde sonunda istediğim olacak. O yüzden pes edecekseniz de kısa sürede edin:) çünkü bu sefer farketmeden daha uzun ağlamasını pekiştirmiş olabilirsiniz. Ne demek istediğimi anlatabildim umarım. Bunu biz çok eskiden denedik. Süre giderek kısaldı. Ağlama süresi. Şimdi ya hiç ağlamıyor beşiğine yatorınca. Ya da 2-3 dk. Bir de biz beşiğe yatırdıktan sonra asla geri almıyoruz. O beşiğe yattında mecbur uyuyacağını biliyor artık. Direnmiyor.
Valla el kadar bebeler o kadar iyi insan kullanıyorlar ki.
Bende sırf düşer diye almak istemiyorum çıkarıcam inmeye çalışacak düşecek Allah korusun ya benimki çok fazla hareketli hiperaltif mi diyorum acaba bir yerde odaklanıp durmuyorKızlar bişey sorcam belki konuşulmuştur kaçırmışımdır. Öğrenme kulesi kullanan var mı ? Kızım ben iş yaparken hep paçamda merak ediyor ama düşer diye de korkuyorum alsam mı acaba
Arkadaşımı çocuğunda öyleydi uykusu var ama uyumuyor. En sonda bebek arabasina koydu evi içinde ileri geri yapıyordu uyuyordu bı böyle deneyin. Uyku saati geldiğinde hep bebek arabasına koyuyor.Bende tam 2.5 saattir uyku ile mücadele ediyorum 4 kere yatak odasına getirdim uyumadı geri salona götürdüm inanılmaz uykusu var, huzursuz baya uykusuzluktan ne yapacağını şaşırmış ama uyumuyor aşırı strese girdim çok zorluyor bugün, hala da uyumadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?