- 8 Şubat 2024
- 493
- 633
- 23
- 35
Ratly learny e baktım şimdi çok güzelmiş. Sipariş ediyorum. Çok sağolun. Bu arada bebeğim bana anne değil mama diyor. Fabrika çıkışı ingilizce donanımlı gelmiş olmasını umuyorum:)Kendim günlük konuşmaya başladım her yaptığımı önce alışkanlık olarak Türkçe sonra ing söylüyorum tıkandığım illaki oluyo onlara netten bakıyorum yemek vs yaparken ing çocuk şarkıları açıyorum karşısında söyleyerek oynuyoruz touch your nose dediğimde burnuna solunuyor çok tatlı bide early learny diye bi kaynak var İngilizce olanı almayı çok istiyorum 15 ay onunca almaya başlıcam bide resimli kartları galan hep İngilizce anlatıyorum çok basit resimde elephant varsa mommy elephant and baby elephant diye detaylandırıyorm arabaya car siyip geçmek yerine little yellow car , Biga blue var gibi detay veriyorum
Rusça donanımlı gibi geldi banaRatly learny e baktım şimdi çok güzelmiş. Sipariş ediyorum. Çok sağolun. Bu arada bebeğim bana anne değil mama diyor. Fabrika çıkışı ingilizce donanımlı gelmiş olmasını umuyorum:)
1 gün yer değiştirmek lazımBenimki de masa başı ama sorsan ben bacak üstüne bacak atıp çekirdek çitliyorum o çok yoruluyor
Ben geçen senede tutmak istedim sütün olmaz dediler korktum baya bu sene tutuyorum çok şükür sıkıntınolmadı günler kısa ya ramazan bittikten sonrada ufak ufak borçlarımı tutmak istiyorum yaAy ben tutmuyorum ya emziriyorum diye
Ay benimkide öyle bazen diyor hoş onbişey demesede ben sinir oluyorumAnnelik böyle birşey hiç izin günümüz yok üstüne birde maaşımız da yokOnlardan daha çok yoruluyoruz bu kesin ama gel de anlat işte. Gece sabaha kadar ayaktayım arada bi yarım saat uyumuşum pardon bayılmışım bu gece de iyi uyudun he benden iyisin diyor gel de sinir olma
İnsan ilişkilerinde şunu anladım ki bu kişi kim olursa olsun geri adım atıp pısarsan üzerine gelirler. Her zaman daha yırtık olup karşısındakini bastıran işini yaptırıyor. Bir dahaki hesap sormasında tersleyip ağzının payını verirsen muhtemelen bir sonrakinde hesap sormaz ama yok hesap vermeye devam edersen bunun sonu yok herşeyin hesabını sorar. Senin canın sıkılacağına bırak onun canı sıkılsın. Geç anladım ama anladım bencil olacaksın ilk önce kendin sonrası sonraKesinlikle öyle bende çocuğuma bakıyorum onun mutluluğu için çalışmıyorum yoksa yazın başlayacaktım ama oğlum üzülür alışamaz diye biraz daha erteledim ama bu şekilde de sinir olmaya başladım küçük meblağları bile soruyor alışkanlık haline getirdi özellikle bir kaç aydır abarttı
Aynı batma durumu bence çoğu eşte vardır. Benimki de gözüme çok batıyor bence bunun sebebi bizim kadar ellerini taşın altına koymuyor olmaları olabilir. Biz 7/24 çocuğumuzla beraberiz ama onlar 1 saat bile dayanamıyorlar ve buna rağmen evde çocuk bakmamız küçümseniyor ‘ya işte bütün gün evdesin yorulsan oturur dinlenirsin’ gibi gibi. O sırada klozette kızımla beraber oturan benAy benimkide öyle bazen diyor hoş onbişey demesede ben sinir oluyorumya neden bilmiyorum ama doğumdan sonra acayip eşime sinir olmaya başladım ne yapsam gözüme batıyor oda farkında ben ne yapsam boş sen her şeye kızıyorsun diyor bana bazen hak veriyorum ama benim de yüküm çok fazla
Cidden çok zor ya 2 sene kritik dönemmişşaka bir yana baya boşanma oluyormuş yoktan yere böyle kavgalar olursa normal geliyor bana yani zagen insan büyük şeylere değil hep küçük şeylere takılıyor onlar birikiyor falan filanAynı batma durumu bence çoğu eşte vardır. Benimki de gözüme çok batıyor bence bunun sebebi bizim kadar ellerini taşın altına koymuyor olmaları olabilir. Biz 7/24 çocuğumuzla beraberiz ama onlar 1 saat bile dayanamıyorlar ve buna rağmen evde çocuk bakmamız küçümseniyor ‘ya işte bütün gün evdesin yorulsan oturur dinlenirsin’ gibi gibi. O sırada klozette kızımla beraber oturan ben
Valla ben bu konularda çok tersim başladım mı susmuyorumBirde aşırı sinirimi bozan bir durum var madem eşlerden konu açıldı yazayım. Millet hem 3-4 tane çocuk bakıyormuş hem 3-4 çeşit yemeğini yapıyormuş hem de evini temizliyormuş. Bende 1 tane çocuğa zor bakıyormuşum alt tarafı çocukmuş bakmak ne kadar zor olabilirmiş eskiler bütün aile aynı evin içinde bir sürü çocuk bakarlarmış vs vs bunları duyunca çok sinir oluyorum. Bende millet eşine çocuk bakımı için yardımcı, evine de temizlik ve yemek için kadın tutuyor haberin olsun dedim bunun üzerine daha böyle birşey demedi
Sen bunu çok önceden yazmamış mıydın ya ben bu yazdığını okudum daha önce ama bugün yazmışsın diye yazıyor tarih olarak kadınlar kılubu yine bozuldu galibaKızlar size bişey soracağım bu aralar çok kafama takılıyor para konusunda sürekli eşinize hesap vermek zorunda kalıyor musunuz? Bu sebepten dolayı cidden artık işe başlayacam özellikle bir kaç aydır çok abarttı sürekli karttan bişey çektirince ya arıyor ya mesaj atıyor ne aldın diye soruyor her yaptığımın hesabını vermek zorunda bırakıyor beni söylüyorum da rahatsız oluyorum diye hala yapıyor, iyice sinir olmaya başladım ilk evlendiğimiz de çalışıyordum sonra hamile kalınca bıraktım o ara para istemeye utanıyordum sonra kendisi kartını verdi felan böyle bişey hiç yapmıyordu son bir kaç aydır aşırı abarttı herşeyi soruyor karttan bildirim gittiği an soruyor aşırı modum düşüyor rahatsız olmaya başladım
Evet ilk 2 sene içinde boşanma oranları çok yüksek ama bence bu dönemde boşanan da boşansın kesin haklı bir sebebi vardır.Cidden çok zor ya 2 sene kritik dönemmişşaka bir yana baya boşanma oluyormuş yoktan yere böyle kavgalar olursa normal geliyor bana yani zagen insan büyük şeylere değil hep küçük şeylere takılıyor onlar birikiyor falan filanaynen dediğin doğru belki benim kadar yorulmuyor ondan sinir oluyorum ya da sinirimi çıkaracak bir kurban arıyorum kendime oda eşim
Yani doğru bir taraf diğer tarafı alttan alıp bu süreci bir şekilde yönetmesi gerekiyor yoksa çok zor bitiyor işteEvet ilk 2 sene içinde boşanma oranları çok yüksek ama bence bu dönemde boşanan da boşansın kesin haklı bir sebebi vardır.
Bende başlayınca susmak bilmem illallah ettiriyorum. Eskiler çocuk mu bakmış Allah aşkına ona buna bırakıp tarlaya oraya buraya gitmişler. Çocuğunu gerçekten öz veriyle ve bütün vaktini, ilgisini, sevgisini çocuğuna vererek bakan kadın sayısı bence çok çok azdır. Bu kanıya da şurdan vardım etrafımdaki eski kadınların çocuk bakma anılarından. Bebeği kundak yapıp beşiğe yatırıyorlarmış hiç kalkmıyormuş falan benim kızım kundağı bile kabul etmedi. Her çocuk farklı sürümle dünyaya geliyor hepsinin karakteri farklı kardeşler bile birbirine benzemiyor. Kıyaslama yapmak çok büyük mantık hatası gibi geliyor bana. Kimisinin 5 çocuğu vardır minimum zorlukla büyütmüştür kimisinin de 1 tane çocuğu vardır 10 çocuğa bedeldir illallah ettirir. Etrafımdaki annelerin çoğusunun ilk çocuğu rahat büyümüş bu yüzden 2.çocuğu yapmışlar ama 2.çocuk canlarını okumuş ve diyorlar ki eğer ilk çocuğumuz böyle olsa asla 2.’yi yapmazdımValla ben bu konularda çok tersim başladım mı susmuyorumherkes aynı şarta yaşamıyor ve herkes aynı şeylere katlanmak zorunda değil kv 5 çocuk yapmış küçüklere büyük çocuklar bakmış mesela benim ne hakkım var o kadar çocuk doğurup annelik yapmayıp büyük öocuklarımın hayatından çalıcam ya nirde bu insanları tam olarak kaç çocuk tatmin eder. Bir tane yapıyosun kardeşsizolmaz 2 tane yap 2snin cinsiyeti aynı denk gelirse bu sefer bir tane daha yap belki kız yada erkek olur mantığı saçma sapan şeyler . Benim eşim çok söylenirse sen evde dur ben işe gireyim diyorum bu sefer maaştan vuruyor o benden baya fazla kazanıyordu ama yıllarca aynın yerde çalıştı ben çok iş değiştirdim ve kadınların önümde çok engel var evlenirken işten çıkmak zorunda kaldım çocuk oldu çıktım şimdi yeniden işe girmek istesem hep çocuğu bahane edecekler almayacaklar yani çok zor ya
Sadece bir 24 saat bebeği bırakın kocanız baksın. Hiçbir şeye karışmayın, hatta mümkünse başka bir yerde kalın. Eve dönünce bir daha ağzını açmayacağına eminim.Kendimi bildim bileli çalıştığım için çalışmamak bir başkasına muhtaç olmak bana koyuyor. Kimse kusura bakmasın ya da isterse baksın kendi bilir, çocuğumuza baktığım için çalışıp para kazanamıyorum haliyle eşimin maaşında benimde söz söyleme hakkım var. Büyük meblalar dışında haber vermiyorum küçük tutarları da yine ne aldın diye dalgasına soruyor sadece.
Ay valla bu erkek milleti ne acayip. Yukarıdaki önerimi yineleyeceğim.Kesinlikle öyle bende çocuğuma bakıyorum onun mutluluğu için çalışmıyorum yoksa yazın başlayacaktım ama oğlum üzülür alışamaz diye biraz daha erteledim ama bu şekilde de sinir olmaya başladım küçük meblağları bile soruyor alışkanlık haline getirdi özellikle bir kaç aydır abarttı
Ay alsın o milletle evlenip çocuk yapsın o zaman. Akşam akşam acayip gerildim. Çok iyi cevap vermişsiniz.Birde aşırı sinirimi bozan bir durum var madem eşlerden konu açıldı yazayım. Millet hem 3-4 tane çocuk bakıyormuş hem 3-4 çeşit yemeğini yapıyormuş hem de evini temizliyormuş. Bende 1 tane çocuğa zor bakıyormuşum alt tarafı çocukmuş bakmak ne kadar zor olabilirmiş eskiler bütün aile aynı evin içinde bir sürü çocuk bakarlarmış vs vs bunları duyunca çok sinir oluyorum. Bende millet eşine çocuk bakımı için yardımcı, evine de temizlik ve yemek için kadın tutuyor haberin olsun dedim bunun üzerine daha böyle birşey demedi
Özellikle iki tarafta baskın karakterse çocuktan sonra evlilik çok zorlaşıyor. Alttan alma konusu da bir yere kadar, kimse kimseyi sürekli alttan alamaz haliyle. Ama bence evlilikleri bitire alttan alma muhabbetinden ziyade daha büyük krizlerYani doğru bir taraf diğer tarafı alttan alıp bu süreci bir şekilde yönetmesi gerekiyor yoksa çok zor bitiyor işte
Bende eminim ama eşim de diyor ben bakamam diye.Sadece bir 24 saat bebeği bırakın kocanız baksın. Hiçbir şeye karışmayın, hatta mümkünse başka bir yerde kalın. Eve dönünce bir daha ağzını açmayacağına eminim.
Söylemek istemedim ama bunu da söyledim o başkaları kimse git ondan çocuk yap o zaman benim elimden gelen bu işine geliyorsa diye. Ama şöyle bir gerçek var anlattığın karşındakinin anladığı kadardır, bazen duvarla konuşuyor gibiyimAy alsın o milletle evlenip çocuk yapsın o zaman. Akşam akşam acayip gerildim. Çok iyi cevap vermişsiniz.
Benimkinin de lardeşi olmayacak gibi geliyor bana ama büyük konuşmaktan çok korkuyorumBende başlayınca susmak bilmem illallah ettiriyorum. Eskiler çocuk mu bakmış Allah aşkına ona buna bırakıp tarlaya oraya buraya gitmişler. Çocuğunu gerçekten öz veriyle ve bütün vaktini, ilgisini, sevgisini çocuğuna vererek bakan kadın sayısı bence çok çok azdır. Bu kanıya da şurdan vardım etrafımdaki eski kadınların çocuk bakma anılarından. Bebeği kundak yapıp beşiğe yatırıyorlarmış hiç kalkmıyormuş falan benim kızım kundağı bile kabul etmedi. Her çocuk farklı sürümle dünyaya geliyor hepsinin karakteri farklı kardeşler bile birbirine benzemiyor. Kıyaslama yapmak çok büyük mantık hatası gibi geliyor bana. Kimisinin 5 çocuğu vardır minimum zorlukla büyütmüştür kimisinin de 1 tane çocuğu vardır 10 çocuğa bedeldir illallah ettirir. Etrafımdaki annelerin çoğusunun ilk çocuğu rahat büyümüş bu yüzden 2.çocuğu yapmışlar ama 2.çocuk canlarını okumuş ve diyorlar ki eğer ilk çocuğumuz böyle olsa asla 2.’yi yapmazdımSonuç olarak benim kızımın kardeşi olmayacak malesef
Keşke benim çocuğumda öyle uyusa bacaklarım kopuyor küçük danayı sallarkenBenimkinin de lardeşi olmayacak gibi geliyor bana ama büyük konuşmaktan çok korkuyorumbenim oğlum bana yapışık uyuyor heraşde kokumla uyumak hoşuna gidiyor kv sen çok köyü alıştırmoşsın diyor ona göre en iyi uhutma yöntemi sallamak ya ben ayakta zor duruyorum nasıl sallayım böyle alıştı zaten ben zorla yanıma alıştırmadım da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?