- 2 Ekim 2023
- 794
- 1.604
- 28
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bekleyelim bakalım sen ilaçlarını nerde yazdırıyorsunBen sadece iki gün sağ bobregim ağrıdı. Bugün iyim. Usuttum herhalde. Sabırla bekliyorum
Sağlık ocağında yazdiriyorum. Aile hekimine tüp bebek tedavisi gordigumu söyledim. Devletin karşıladıklarını yazdiriyorum. Karsilamadiklarini da parayla alıyorum canım. Ayrıca bir ilacı günde kaç kere kullandığımı da belirtiyorum ona göre sisteme geçiyor. Çünkü biliyorsun ki zamanından önce biten ilacı yazmaz doktor . O yüzden onu da belirt canım.Bekleyelim bakalım sen ilaçlarını nerde yazdırıyorsun
Özelde tüp bebek tedavisi görüp, özeln yazdığı ilaçları sağlık ocağından yazdırabiliyor musunuz?Sağlık ocağında yazdiriyorum. Aile hekimine tüp bebek tedavisi gordigumu söyledim. Devletin karşıladıklarını yazdiriyorum. Karsilamadiklarini da parayla alıyorum canım. Ayrıca bir ilacı günde kaç kere kullandığımı da belirtiyorum ona göre sisteme geçiyor. Çünkü biliyorsun ki zamanından önce biten ilacı yazmaz doktor . O yüzden onu da belirt canım.
Elbette yazdirabiliyorsunuz. Ne fark eder ki. Sonuçta her ay devlete bunun için para ödüyoruz SGK bgkur falan. Yoksa siz hepsini parayla mı aldiniz ?Özelde tüp bebek tedavisi görüp, özeln yazdığı ilaçları sağlık ocağından yazdırabiliyor musunuz?
ay bende hep parayla aldım. Hangilerini yazabiliyor acaba ?Elbette yazdirabiliyorsunuz. Ne fark eder ki. Sonuçta her ay devlete bunun için para ödüyoruz SGK bgkur falan. Yoksa siz hepsini parayla mı aldiniz ?
Yazık olmuş tüp bebek merkezleri mutlaka bilgilendirir bu konuda. Tüp bebekte bir sürü ilaç var ama ben kullandığım kadarını söyleyeyim. Estrofem , progestan fitil (iğnesi değil fitili devlet karşılıyor ) , folbiol , corasprin, Oksapar iğne , tetradox, duphaston, delcatriol . Bunları yazdırıp alabiliyorsunuz. Prolutex dex ve progestan dex maalesef karşılamıyor .ay bende hep parayla aldım. Hangilerini yazabiliyor acaba ?
hmm yok canım ben zaten bu ilaçları hiç almadım henüz hiç transfer olmadım bi an Opu iğneleri de mi acaba diye düşündüm ama onlar yazdırılmıyor zaten :) ama progestan fitildi sanırım bir süre daha kullanacağız bir dahakine yazdırayım onu çok sağol :)Yazık olmuş tüp bebek merkezleri mutlaka bilgilendirir bu konuda. Tüp bebekte bir sürü ilaç var ama ben kullandığım kadarını söyleyeyim. Estrofem , progestan fitil (iğnesi değil fitili devlet karşılıyor ) , folbiol , corasprin, Oksapar iğne , tetradox, duphaston, delcatriol . Bunları yazdırıp alabiliyorsunuz. Prolutex dex ve progestan dex maalesef karşılamıyor .
Rica ederim ama zaten bu saydıklarım transfere kısa zaman kala ve sonrasındaki ilaçlar. Bol şanshmm yok canım ben zaten bu ilaçları hiç almadım henüz hiç transfer olmadım bi an Opu iğneleri de mi acaba diye düşündüm ama onlar yazdırılmıyor zaten :) ama progestan fitildi sanırım bir süre daha kullanacağız bir dahakine yazdırayım onu çok sağol :)
çok sağol canım sana da :))Rica ederim ama zaten bu saydıklarım transfere kısa zaman kala ve sonrasındaki ilaçlar. Bol şans
İlk denemede biz hepsini parayla aldık ve yazık oldu valla şuan öğreniyorum. Ama kadın kaynaklı değil erkek kaynaklı olduğunda da yazıyorlar mı ? farkediyor mu acaba ? Bu denememiz doğal olduğu için henüz ilaç yazmadı yazarsa aile hekimine denerim.Yazık olmuş tüp bebek merkezleri mutlaka bilgilendirir bu konuda. Tüp bebekte bir sürü ilaç var ama ben kullandığım kadarını söyleyeyim. Estrofem , progestan fitil (iğnesi değil fitili devlet karşılıyor ) , folbiol , corasprin, Oksapar iğne , tetradox, duphaston, delcatriol . Bunları yazdırıp alabiliyorsunuz. Prolutex dex ve progestan dex maalesef karşılamıyor .
Yok erkek infertilitesi zor embriyo kaliteli olmayonca rahim tutmuyo diyolar bende sorun gözükmüyoNeden sizlikde mi bir problem var ?
Tüp bebek merkezinizin bu konuda bilgilendiriyor ya da aldığınız eczane de söyler genelde. Şöyle söyleyeyim tedavi sürecinde ilaçlardan bazıları ücretli devlet karşılamıyor o da genellikle iğne oluyor. Mesela gonal f karşılamıyor . Progestan iğne karşılamıyor . Gibi gibi. Ama dediğim gibi hemsirenizin size verdiği ilaçları öncelikle eczacıya sorun SGK karşılayıp karşılamadığını . Karşılayanlari onlar zaten size söylüyor. Yoksa ilaçlar çok pahalı. Mesela duphaston parayla kutusu 250 idi yazdırdigimda 45 TL falan idi. Çok fark oluyor . Yazık günah ama siz dikkatli olursunuz bundan sonra.İlk denemede biz hepsini parayla aldık ve yazık oldu valla şuan öğreniyorum. Ama kadın kaynaklı değil erkek kaynaklı olduğunda da yazıyorlar mı ? farkediyor mu acaba ? Bu denememiz doğal olduğu için henüz ilaç yazmadı yazarsa aile hekimine denerim.
Bana da haber ver kuzum ne diyeceğini merak ettim. Bende bugün aradım hala daha adet de olmadım artık yarın arayacağımBende aynı. Dr a yazdım yarın yada persembe gel demiş. Zaten yarına randevu almıstım bakalım yarın ne dıyecek.
Bende 4 Ocak transfer oldum çift embriyo ekler misiniz :)
2024 OCAK AYINDA TRANSFER OLANLAR
KİŞİLER TRANSFER GÜNÜ EMBRİYO SAYISI TEST GÜNÜ mrv2412 2 Ocak 1 13 Ocak Melekli2801 5 Ocak 2 14 Ocak @elif3467 11 Ocak 2 20 Ocak S ShErlok92 5 Ocak @Eylultos 20 Ocak 2 31 Ocak mygenius @arimayarimaya @Kivirbas95 @umayaks Cadiiii03443 @dunyadabiri @gizzz09 Mavimun
Kızlar bende 8ocakta transfer oldum 20si test günüm benide ekler misiniz
2024 OCAK AYINDA TRANSFER OLANLAR
KİŞİLER TRANSFER GÜNÜ EMBRİYO SAYISI TEST GÜNÜ mrv2412 2 Ocak 1 13 Ocak Melekli2801 5 Ocak 2 14 Ocak @elif3467 11 Ocak 2 20 Ocak S ShErlok92 5 Ocak @Eylultos 20 Ocak 2 31 Ocak mygenius @arimayarimaya @Kivirbas95 @umayaks Cadiiii03443 @dunyadabiri @gizzz09 Mavimun
Ederım tabiki. Yanı burda bu durum herkesın basına gelebilir benden sonrakılere de ornek olmus olur.Bana da haber ver kuzum ne diyeceğini merak ettim. Bende bugün aradım hala daha adet de olmadım artık yarın arayacağım