2024 Ocak Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

Bekleyelim bakalım 🤲🏻 sen ilaçlarını nerde yazdırıyorsun
Sağlık ocağında yazdiriyorum. Aile hekimine tüp bebek tedavisi gordigumu söyledim. Devletin karşıladıklarını yazdiriyorum. Karsilamadiklarini da parayla alıyorum canım. Ayrıca bir ilacı günde kaç kere kullandığımı da belirtiyorum ona göre sisteme geçiyor. Çünkü biliyorsun ki zamanından önce biten ilacı yazmaz doktor . O yüzden onu da belirt canım.

Sağlık ocağında yazdiriyorum. Aile hekimine tüp bebek tedavisi gordigumu söyledim. Devletin karşıladıklarını yazdiriyorum. Karsilamadiklarini da parayla alıyorum canım. Ayrıca bir ilacı günde kaç kere kullandığımı da belirtiyorum ona göre sisteme geçiyor. Çünkü biliyorsun ki zamanından önce biten ilacı yazmaz doktor . O yüzden onu da belirt canım.
Özelde tüp bebek tedavisi görüp, özeln yazdığı ilaçları sağlık ocağından yazdırabiliyor musunuz?

ay bende hep parayla aldım. Hangilerini yazabiliyor acaba ?
Yazık olmuş tüp bebek merkezleri mutlaka bilgilendirir bu konuda. Tüp bebekte bir sürü ilaç var ama ben kullandığım kadarını söyleyeyim. Estrofem , progestan fitil (iğnesi değil fitili devlet karşılıyor ) , folbiol , corasprin, Oksapar iğne , tetradox, duphaston, delcatriol . Bunları yazdırıp alabiliyorsunuz. Prolutex dex ve progestan dex maalesef karşılamıyor .

Yazık olmuş tüp bebek merkezleri mutlaka bilgilendirir bu konuda. Tüp bebekte bir sürü ilaç var ama ben kullandığım kadarını söyleyeyim. Estrofem , progestan fitil (iğnesi değil fitili devlet karşılıyor ) , folbiol , corasprin, Oksapar iğne , tetradox, duphaston, delcatriol . Bunları yazdırıp alabiliyorsunuz. Prolutex dex ve progestan dex maalesef karşılamıyor .
hmm yok canım ben zaten bu ilaçları hiç almadım henüz hiç transfer olmadım bi an Opu iğneleri de mi acaba diye düşündüm ama onlar yazdırılmıyor zaten :) ama progestan fitildi sanırım bir süre daha kullanacağız bir dahakine yazdırayım onu çok sağol :)

hmm yok canım ben zaten bu ilaçları hiç almadım henüz hiç transfer olmadım bi an Opu iğneleri de mi acaba diye düşündüm ama onlar yazdırılmıyor zaten :) ama progestan fitildi sanırım bir süre daha kullanacağız bir dahakine yazdırayım onu çok sağol :)
Rica ederim ama zaten bu saydıklarım transfere kısa zaman kala ve sonrasındaki ilaçlar. Bol şans 😊

İlk denemede biz hepsini parayla aldık ve yazık oldu valla şuan öğreniyorum. Ama kadın kaynaklı değil erkek kaynaklı olduğunda da yazıyorlar mı ? farkediyor mu acaba ? Bu denememiz doğal olduğu için henüz ilaç yazmadı yazarsa aile hekimine denerim.

İlk denemede biz hepsini parayla aldık ve yazık oldu valla şuan öğreniyorum. Ama kadın kaynaklı değil erkek kaynaklı olduğunda da yazıyorlar mı ? farkediyor mu acaba ? Bu denememiz doğal olduğu için henüz ilaç yazmadı yazarsa aile hekimine denerim.
Tüp bebek merkezinizin bu konuda bilgilendiriyor ya da aldığınız eczane de söyler genelde. Şöyle söyleyeyim tedavi sürecinde ilaçlardan bazıları ücretli devlet karşılamıyor o da genellikle iğne oluyor. Mesela gonal f karşılamıyor . Progestan iğne karşılamıyor . Gibi gibi. Ama dediğim gibi hemsirenizin size verdiği ilaçları öncelikle eczacıya sorun SGK karşılayıp karşılamadığını . Karşılayanlari onlar zaten size söylüyor. Yoksa ilaçlar çok pahalı. Mesela duphaston parayla kutusu 250 idi yazdırdigimda 45 TL falan idi. Çok fark oluyor . Yazık günah ama siz dikkatli olursunuz bundan sonra.

Kızlar dün transfer olurken embriyolog geldi çözündükten sonra gayet iyi durumda olduğunu söylediği embriyomun. Daha sonra bir kağıt verdiler embryo için 5ACB yazıyordu. İlk kez böyle gördüm daha önce hep AA AB BC gibi iki harfli ifade görmüştüm. Kalitesi hakkında bilgisi olan var mı ?

Kızlar yukarda yazmıştım, 3 ocakta transferim oldu. Test günüm 13 ocak. Dünden beri çok ağrım var bacaklarımda. Genelde adet öncesi böyle ağrım olur ve adet olurum. Çok korkuyorum 😐 test günümü beklesem mi 🙄

X