- 15 Kasım 2022
- 1.390
- 929
Canım kan uyuşmazlığı testi yaptırmadıysan muhtemelen ondan dolayı çağırmıştır çünkü benide perşembe günü çağırdı bu test için 28 haftada benim bebiş 1000 kg geldi sizin bebişlerin kilo ve boyları ne durumdaBu haftaya kadar uyumluydu cnm hep oyuzden sasirdim ozelde uyumluydu ilkd efa bugun devlet gittim 2 hafta onde cikdi persembe bida gel konusalim dedi kan ve idrar aldi nasil diye sordum iyi gelisimu dedi ama neden persembe gel konusalim dedi anlamadjm
Anladım canım çok teşekkür ederimUygulama hesaplıyor ya eğer normal doğuma gününü doldurursan uygulamadaki tarih isteğe bağlı sezaryen olursa 38+ da alıyorlar benim doktorum 38+3ü beklerim o gün alırım dedi mesela
Bilmiyorumki bise demedi sormadi benim pozitif oldu icin kan bide akrabalikda yok bebisde 1 kilodan fazlaydi ama kusurati hatirlamiyorum boyda hic sormadim unutdum zaten 30 hafta diyince beyin direk oraya gittiCanım kan uyuşmazlığı testi yaptırmadıysan muhtemelen ondan dolayı çağırmıştır çünkü benide perşembe günü çağırdı bu test için 28 haftada benim bebiş 1000 kg geldi sizin bebişlerin kilo ve boyları ne durumda
Vakti gelmeyen bebeği kilolu diye erken almaz hiçbir yer çünkü önemli olan kilosu değil ciğer gelişimi. Planlı sezaryense 38+da normal doğumsa zaten kendi geliyor.Ama ozmn devletde onde cikiyorsa erkenmi alirlar devletdeanlamadim
Yok kuzum onun icin demedim simdi özelde 28 cikiyor ama devletde 30 hafta cikiyor ya mesala ozmn devlet gore 2 hafta ondeyse 2 hafta özele gore erken dogmus olmuyormuVakti gelmeyen bebeği kilolu diye erken almaz hiçbir yer çünkü önemli olan kilosu değil ciğer gelişimi. Planlı sezaryense 38+da normal doğumsa zaten kendi geliyor.
Canım son adet tarihine bakmiyirlar mi bu fark nasıl çıkıyor 2 haftaYok kuzum onun icin demedim simdi özelde 28 cikiyor ama devletde 30 hafta cikiyor ya mesala ozmn devlet gore 2 hafta ondeyse 2 hafta özele gore erken dogmus olmuyormu
Ultrasyonda 30 cikdi cnm son adet tarihime gore 28+1 im ama ilk defa ultrasyonda 30 hafta cikdiCanım son adet tarihine bakmiyirlar mi bu fark nasıl çıkıyor 2 hafta
28 iken 30 mu dedi bence normal cihaz farkından da kaynaklı olabilir demek ki bebişler bu haftalarda hemen hemen aynı kiloda oluyorlar bizimkinin kilosuna bişiy demedi ama boyu uzunmuş beyefendinin:)Bilmiyorumki bise demedi sormadi benim pozitif oldu icin kan bide akrabalikda yok bebisde 1 kilodan fazlaydi ama kusurati hatirlamiyorum boyda hic sormadim unutdum zaten 30 hafta diyince beyin direk oraya gitti
Evet cnm normalde 28+1iz ama 30 cikdi bugun ya cok kafama takildi fazla cikmasi skmti oluyor mu acaba28 iken 30 mu dedi bence normal cihaz farkından da kaynaklı olabilir demek ki bebişler bu haftalarda hemen hemen aynı kiloda oluyorlar bizimkinin kilosuna bişiy demedi ama boyu uzunmuş beyefendinin:)
Takma kafana bana önden gidiyor deseler sevinirim iyi bakmışım bebeğime diye düşünürüm her bünye farklı sonuçtaUltrasyonda 30 cikdi cnm son adet tarihime gore 28+1 im ama ilk defa ultrasyonda 30 hafta cikdi
Hayır canım sıkıntı felan olmaz korkmaEvet cnm normalde 28+1iz ama 30 cikdi bugun ya cok kafama takildi fazla cikmasi skmti oluyor mu acaba
:)) Bizim Anneler geldi aklıma şimdiden o duygu yüklendi bize ben de kış bebeği sarıp saçmalarım diye yeni doğan 4 5 takım aldım gerisi hep 6 9 12 ay aldım :))Mantıklı olanı yapmışsın bence bende çok fazla 0-3 ay almadım 6-9 dan gittim hep zaten kış bebesi olacaklar sar sarmala bitti gitti :) ben şu an 28 haftalık oldum doğum tarihimi bir türlü hesaplayamadım kızlar hesaplayabilen banada el atabilir mi :)
Valla annelik böyle bir şey demek ki :) birde kızlar ayağı patikli kıyafet almayın diyorlar bebişlerin boyu uzayınca olmuyormuş ben bilmediğim için hep patikli aldım boyu uzarsa makasla halledicem:)) Bizim Anneler geldi aklıma şimdiden o duygu yüklendi bize ben de kış bebeği sarıp saçmalarım diye yeni doğan 4 5 takım aldım gerisi hep 6 9 12 ay aldım :))
Evet canm ayaksız almak daha iyi kisalirsa da giydirebilirsin ayağına çorap giydirdim mi tamdır sadece biraz kısa duracak pijamalar tutumlar :)Valla annelik böyle bir şey demek ki :) birde kızlar ayağı patikli kıyafet almayın diyorlar bebişlerin boyu uzayınca olmuyormuş ben bilmediğim için hep patikli aldım boyu uzarsa makasla halledicem
Aynen öyle cnm sen kaç haftalık oldun seninkiler ikizdi sanırımEvet canm ayaksız almak daha iyi kisalirsa da giydirebilirsin ayağına çorap giydirdim mi tamdır sadece biraz kısa duracak pijamalar tutumlar :)
Olmaz bebeğin haftası adet gününe göre hesaplanıyor ya ölçümlerin doğum açısından önemi yok. 38. Haftada 2 buçuk kilo doğan bi bebek haftasına göre düşük kiloda geri olabilir 35. Haftayla uyumlu olabilir ama önemli değil veya tam tersi 38. Haftada 4 kg doğup 40. Haftayla uyumlu olabilir yani önemli olan adet tarihi iki bebekte vaktinde doğmuş oluyor. Sezaryende adet tarihine göre hesaplanır ama çok çok iri bi bebekse belki 3 5 gün önce yapılabilir ama yine sanmıyorum yani önemli olan ciğer gelişimi organ gelişimiYok kuzum onun icin demedim simdi özelde 28 cikiyor ama devletde 30 hafta cikiyor ya mesala ozmn devlet gore 2 hafta ondeyse 2 hafta özele gore erken dogmus olmuyormu
Şeker yüklemesi yaptırıp şekeriniz çıkmadıysa sorun olmaz cihaz farkı olabilir gerçekten önde gidiyor olabilir sorun değilEvet cnm normalde 28+1iz ama 30 cikdi bugun ya cok kafama takildi fazla cikmasi skmti oluyor mu acaba
29 haftalık oldum yok canm tek benimAynen öyle cnm sen kaç haftalık oldun seninkiler ikizdi sanırım
Hayir cnm yapdirmadim isdemediŞeker yüklemesi yaptırıp şekeriniz çıkmadıysa sorun olmaz cihaz farkı olabilir gerçekten önde gidiyor olabilir sorun değil